Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Media Markt / Saturn

08.07.08, 23:54
    Witam!
    Zastanawiam się nad podjęciem pracy w Mediamarkt bądź Saturnie (albo innym
    sklepie o podobnym asortymencie). Dlatego chciałbym zasięgnąć rady od osób
    które mają lub miały styczność z w/w marketami - jak tam jest - atmosfera,
    zarobki, możliwość dostosowania godzin pracy do planu zajęć (dla studentów),
    który market ma więcej do zaoferowania dla pracowników i ogólnie wszystko czym
    chcielibyście się podzielić...
    Obserwuj wątek
      • Gość: acs Re: Media Markt / Saturn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.08, 20:56
        Generalnie totalne dno! Ja jako klient widzę to najlepiej.Dziś
        właśnie chciałem kupić lodówkę. Bezczelny typ z obslugi - zero
        prezencji, z buzi zapach kapcia babci, wygląd zbłąkanego
        piwosza...wciska mi ostatni egzemplarz lodówki po przecenie-pytam
        czy wszystko ok, twierdzi że ok. Podłączamy - uszkodzony termostat.
        No jak można byc takim hu..em? Ale jeżeli tam się zarabia 1200 netto
        po premii to czego my chcemy. Każdy nowy to dla mnie frajerzyna i
        tyle!!!!
      • Gość: jaaa Re: Media Markt / Saturn IP: *.fema.krakow.pl 10.07.08, 11:35
        lepiej odpuść sobie taka prace Niedawno zwolilem sie z Media Markt
        (pracowalem 9 m-cy , sam sie dziwie czemu tak dlugo) Wymagaja od
        ciebie niewiadomo ile a zarobki sa smieszne 1150zl. praca po 12h
        rowniez w weekendy a pozniej daja ci wolne we wt bo nie ma ruchu.
        DNO... Dla mlodych studentów moze ok, ale ja musze miec staly czas
        pracy.
      • tyrangelic Re: Media Markt / Saturn 10.07.08, 14:46
        no to nie wiem, może macie jakieś propozycje - chodzi mi głównie o to, aby nie
        mieć kontaktu z pieniędzmi (co wiąże się z odpowiedzialnością za nie..), a mieć
        do czynienia ze sprzętem elektronicznym - pc, aparaty, mp3 - coś takiego...
        • Gość: gość Re: Media Markt / Saturn IP: *.crowley.pl 11.07.08, 14:47
          Mój chłopak pracuje w Media jako sprzedawca na dziale komputery.
          Rzeczywiście bywają weekendy że się pracuje 12 godz- od otwarcia do
          zamknięcia. Generalnie są dwie zmiany ranna i popołudniowa po 8
          godz, przeważają te drugie (13-21). Ostatnio nawet kierownictwo każe
          zostawać do późnej nocy bo trzeba posprzątać półki przed wizytacją.
          Jeśli chodzi o zarobki to teraz zmienił się system premiowy, i
          najmarniej wychodzi 1600 zł netto - na jego dziale. A żeby mieć
          premię trzeba sprzedać duuuużo towaru przez cały miesiąc.
          Ogólnie przeszkadza mi że np. ma pod rząd 4 popołudniowe zmiany
          (czyli pół tygodnia siedzi w Media i nie możemy razem wyjść na
          miasto).
      • Gość: plastick Re: Media Markt / Saturn IP: *.domainunused.net 11.07.08, 14:35
        W październiku zeszłego roku wysłałem do MM maila, że szukam pracy. oddzwonili 7
        miesięcy później, i rekruter był bardzo zdziwiony i oburzony jak się dowiedział
        że w międzyczasie znalazłem już inną pracę.
        • Gość: badjob Re: Media Markt / Saturn IP: *.net 12.07.08, 12:40
          Dodajcie wasze doswiadczenia na stronie www.bad-job.com .
          Nowy portal sie rusza! :)
      • Gość: ex prac.saturna Re: Media Markt / Saturn IP: *.icpnet.pl 12.07.08, 15:20
        Tyrangelic wiekszego scierwa jak mm albo s nie spotkasz.Ja tam zaczelam pracowac
        na poczatku roku to juz zobaczylam co to za firma...A dokladnie:jeszcze wtedy
        bylam na ostatnim semestrze studiow i na rozmowie o prace moja przyszla
        kierowniczka zapewniala mnie jak to'dadza mi wolne na czas
        wykladow,egzaminow'.Wszysto sie zmienilo wraz z kierowniczka jak weszlismy na
        hale(otwieral sie nowy saturn i bylo zatowarowanie).Przekonalam sie o tym juz w
        pierwszy dzien pracy.Dalam rozpiske kier.w jakie weekendy mam uczelnie.Spojrzala
        na mnie jak na idiotke i odp.ze na zatowarowaniu nie ma taryf ulgowych...Na
        szczescie nie popracowalam tam dlugo: w najblizszych dniach od zabierania towaru
        z magazynu gdzie nie bylo zupelnie zadnego ogrzewania(nasi koledzy z dzialu byli
        totalnymi leserami i nygusami wiec sie chowali z kierowniczka po hali
        :O)zachorowalam na zapalenie pluc,jeszcze do tego doszly niesnaski z kier.ktora
        miala zaledwie mature i uwazala mnie za konkurencje i nie kryla tego
        zupelnie.Przyklad: ona sie chowala ze swoimi przydupasami po hali od roboty a na
        mnie krzyczala ze nic nie robie mimo iz metkowalam i bindowalam towar...Ot bylam
        takim chlopcem do bicia.Idealny przyklad mobbingu.Poszlam na zwolnienie
        wykonczona psychicznie i fizycznie juz po tygodniu pracy na hali(postawilam
        sobie za honor by dokonczyc zatowarowanie naszego dzialu).Umowa byla podpisana
        na 3 mies.probne.Chorowalam ponad 2 miesiace...Teraz to juz tylko na szczescie
        wspomnienia...Teraz slyszalam ze ta wybitna osoba zamowila tyle towaru ze przez
        3 lata bedzie zalegac na sklepie i magazynie ;) takie fachury zatrudniaja jako
        kierownikow.Aha zastepca jej zostal facet ktory spi na workach w magazynie w
        czasie pracy,jej najwiekszy przydupas.Wiec zgrana paczke tworza ;) Jedna
        dziewczyna odeszla z dzialu na kasy bo mowi ze przynamniej sa tam normalni
        ludzie...Duzo mozna sie dowiedziec z pierwszej reki...Pracownicy uciekaja
        doslownie(relacja od innych kolegow/kolezanek z roznych dzialow)przed klientem
        ;).Ogolnie milo ;)Teraz mam wyzsze wyksztalcenie i nawet jakbym miala glodowac
        nie wroce do takich warunkow...A jeden kolega co tam pracuje(oczywiscie system
        12/24)to nie zdazyl napisac do konca pracy dyplomowej.Nie zaluje ze ewakuowalam
        sie tam.Wybor nalezy do ciebie.Pozdrawiam z Poznania.
      • Gość: olenaa Re: Media Markt / Saturn IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.07.08, 20:06
        Czy wiecie ile zarabia kasjerka w MediaMarkt???
        • Gość: gość Re: Media Markt / Saturn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 21:30
          Mnie proponowali 1600 zł brutto na cały etat plus dodatek kasjerski
          100 zł brutto, a po trzech miesiącach próbnych dochodziła premia i
          inne dodatki (np. bony na święta). Ale jest odpowiedzialność
          kasjerska i przy dużej sprzedaży w którymś momencie można się
          pomylić i być stratnym. Więc 1700 brutto nie jest powalającą stawką.
        • Gość: rainman Re: Media Markt / Saturn IP: 217.116.100.* 17.07.08, 00:55
          z racji tego ze kazda hala MM jest osobna spolka a dyrektor jest
          wspoludzialowcem , zarobki moga sie ksztaltowac roznie w roznych miejscach w
          zaleznosci od dyrektora ( bo to tak naprawde on ci to daje z wlasnej kieszeni )
          i od zasobow ludzkich w danym miejscu . rozpietosc jest tak w granicach
          1600-2000 brutto.
          co do postu ex pracownicy saturna ( pewnie z pestki w poznaniu ) to nieco
          przesadza , choc ma w czasami racje. Co do dni wolnych w weekendy to w Sat. jak
          i MM przysluguje generalnie 1 niedziela wolna.Tak jest na papierze ale od
          kierownika dzialu zalezy jak rozdysponuje i w jakim okresie handlu to sie
          dzieje.Jesli ktos sie uczy to niestety raczej nie moze liczyc na duzo weekendow
          wolnych , bo co z tego ze kierownik da ( a ktos musi wtedy tez pracowac wiec
          inni maja tych wolnych weekendow relatywnie mniej )ale za chwile ustawi mu sie
          kolejka pracownikow ktorzy tez beda chcieli miec wolne bo ich nie interesuje ze
          ktos sie uczy i ma 3 weekendy wolne a oni tylko 1 - wiec powiedza " mu dajesz
          daj i mi".Generalnie kazdy ma po rowno i jest wtedy ok .Co do pracy jedni chca
          miec same 12 przez tydzien a potem tydzien wolnego a inni chca po 8 i wolne co
          jakis czas.Przy zatowarowaniu jest zeczywiscie kupa roboty i wolne jest
          symboliczne. Nie sadze ze ty tylko pracowalas a inni sie obijali bo to od razu
          widac a uwiez mi ze na zatowarowanie na otwarcie kierownik dzialu nie ma zadnego
          wplywu.Generalnie powiem tak - sporo zalezy od kierownika dzialu i ludzi z
          ktorymi sie pracuje.Jak kierownik jest ok to jest ok , ale jak ludzie sie
          obijaja to musi przykrecic srube i juz nie jest tak wesolo . Jak wszyscy pracuja
          dobrze to jest bardzo dobra atmosfera i znam ludzi ktorzy pracuja sporo lat w MM
          i sobie chwala. Ogolnie polecam prace jak ktos chce pracowac w handlu z
          elektronika , bo ani Euro-RTV-Agd,avans, Model1, czy tez inne sieciowki nie moga
          dac tyle ile sie dostaje w MM. Zreszta w innych sieciowkach tez sie pracuje w
          weekendy i po 12h , wiec wcale nie jest lepiej. A atmosfera w MM jest o wiele
          lepsza , pracownik generalnie sprzedaje,wyklada towar i dba o porzadek i to
          tyle. W avansach jeszcze robi raty , kasuje , jezdzi na rozwozki i to za
          mniejsze pieniadze , w Euro-rtv-agd musi robic durne cele ze sprzedaza dodatkow
          , a jak nie sprzeda jakiegos czyscika do tv , albo tabletek do zmywarki to
          dostaje bure,wiec czasami lepiej nie sprzedac towaru , bo mozna dostac po premii
          - paranoja.
          Polecam MM lub Saturn bo z sieciowych sklepow z elektronika jest chyba
          najlepszym pracodawca

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka