Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

zarobki w Polsce.

IP: *.hsd1.il.comcast.net 18.07.08, 22:45
    Mieszkam teraz w USA, ukonczylam studia wyzsze zarowno w Polsce jak i w USA.
    Pracuje tu rowniez jako ksiegowa od kilku lat. Od pewnego czasu mysle o
    powrocie do Polski, do Krakowa. Zastanawiam sie jak moglyby wygladac moje
    zarobki i szanse znalezienia pracy. Jesli ktos ma podobne doswiadczenia bardzo
    prosze o rade,

Dziekuje

Obserwuj wątek
      • Gość: xxxx Re: zarobki w Polsce. IP: *.chello.pl 18.07.08, 23:19
        z twoimi kwalifikacjami spokojnie znajdziesz . ofert na ksiegowa
        mnóstwo..ale czy kasa ci bedzie odpowiadać to inna sprawa
      • Gość: Magie Re: zarobki w Polsce. IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 31.07.08, 21:00
        Chyba jedziemy na tym samym wozku. Obencie mieszkam w USA i zastanawiam sie nad
        powrotem do kraju. W Pl skonczylam studia wyzsze a w Stanach licencjackie -
        Accounting, i przygotowuje sie do egzaminu CPA.
        Nie chce sie wiazac na stale z Ameryka i wolalabym pracowac z rodakami i dzielic
        sie doswiadczeniem zdobytym tutaj. Jednak mam obiekcje czy znajde w Pl prace
        jako ksiegowa nie znajac polskich zasad ksiegowosci tylko w systemie GAAP. Rady
        mile widziane.
        • Gość: stop Re: zarobki w Polsce. IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.08, 22:44
          Gość portalu: Magie napisał(a):
          > nie znajac polskich zasad ksiegowosci tylko w systemie GAAP.
          W Polsce działa wiele korporacji, więc wymaga się od księgowych znajomości
          międzynarodowych standardów. Twoja wiedza jest zatem w cenie.
          Nie jestem księgowym i nie pracuję w korporacji, więc trudno mi cokolwiek
          radzić, ale może spróbuj szukać pracy będąc jeszcze w USA poprzez centralę
          korporacji. Może będą chcieli mieć jakiegoś łącznika, który pracując w spółce
          córce w Polsce będzie raportował i kontaktował się z ich działem księgowym.
          • Gość: iza Re: zarobki w Polsce. IP: *.hsd1.il.comcast.net 18.10.08, 03:11
            Mysle powaznie o powrocie do Polski z USA. Zastanawia mnie jednak czy warto skonczyc tu studia MBA zanim wroce. Jak myslicie czy to poprawi moje szanse na znalezienie pracy i wieksze zarobki? Jak narazie mam tu Bachelor z Accounting i kilka lat praktyki jako staff accountant. Jak myslicie ile moglabym zarabiac w Polsce z moimi kwalifikacjami.

Dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka