Gość: emilia Dlaczego nikt nie chce pracować w policji? IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.08, 19:07 Byłam dwukrotnie na stażu w Policji. Specyfika pracy bardzo mi odpowiada. Próbowałam się dostać lecz, aby przejść wszystkie etapy egzaminów wstępnych to trzeba być bardzo upartym. Chciałabym pracować jako Policjant, ale co z tego gdy na egzaminach wstępnych kobiety są dyskryminowane, choćby nawet ze względu na to, iż czas i zadania wykonywane na teście sprawności fizycznej są identyczne jak dla mężczyzn. My kobiety niestety z góry jesteśmy na przegranej pozycji z uwagi na fakt, iż zwyczajnie jesteśmy słabsze. Więc szanowna WŁadzo NA GÓRZE nie zamykajcie nam drzwi przed nosem my kobiety chcemy służyć Polsce. pomyślcie o ułatwieniu nam egzaminów. Ja jestem zbyt uparta, na szczęście i kiedyś się w końcu dostanę, bo chciałabym pracować w Policji, gdyż jest to moim marzeniem. Praca jest ciężka, ale ja się łatwo nie poddaję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killerKop Re: Dlaczego nikt nie chce pracować w policji? IP: *.icpnet.pl 27.07.08, 03:29 a moze kobiety w ogole nie beda zdawac zadnych testow?tak!!!super !!!juz jest z wami babami problem bo co rusz plicjant dostaje w ryj bo byl na patrolu z chudziutka 1metr50 pania "policjant"ktora nawet pomocy przez stacje nie potrafila wezwac...puknij sie w leb.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Ale brednie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 13:09 media klamia...to juz truizm od dawna... na kazdej rekrutacji masa chetnych,....wiecej niz miejsc ale jak sie patrzy na swiat z perspektywy warszafki to mozna stracic kontakt z rzeczywistoscia faktycznie... amerykanie tez mysla ze usa to caly swiat heheheh tak jak warsiawiaki :} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIES Dlaczego nikt nie chce pracować w policji? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 26.07.08, 13:54 Pieskie pieniądze i pieskie życie, całe życie JE...Y przez przełożonych jak i przez życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Dlaczego nikt nie chce pracować w policji? IP: *.eranet.pl 26.07.08, 15:52 Zrobić im testy na inteligencję! getiq.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłyPies Dlaczego nikt nie chce pracować w policji? IP: *.icpnet.pl 27.07.08, 03:24 3lata wytrzymałem w tym bagnie nie jest prawda ze policja potrzebuje młodych ambitnych po prawie i ekonomii - niejasna droga awansu nepotyzm mobbing - awansują tylko ci co maja znajomości wysoko - jeśli ich nie masz to wyższe prawnicze przeszkadza głownie przełożonym.Jeśli jesteś młody ambitny to ta firma na pewno nie dla Ciebie. Polska policja jest na skraju upadku to co tam zastałem....szok...może kiedyś to opisze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allo11 Dlaczego nikt nie chce pracować w policji? IP: *.rzeszow.mm.pl 27.07.08, 11:39 sądze że wiekszosc obecnych policjantow nie przeszłaby obecnego SITA .No i braki byłyby jeszcze wieksze ... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Dlaczego nikt nie chce pracować w policji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 13:14 Kolejna polska propaganda,ludzi do pracy w policji jest wiecej niz jest wakatów, odwalaja specjalnie na testach multiselekcie, a tego im nie udowodnisz bo to psycholog wystawia opinie, wim cos o tym bo zdawałem i mi sie udało pozdrawiam, a wy ludzie nie czytajcie tych bzdur.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe najlepszych????? a to dobre IP: *.nowaruda.mm.pl 27.07.08, 15:13 Najpierw byla zasadnicza sluzba wojskowa, i pierwsza szkola podoficerow, nastepnei skonczylem studia, potem jeszcze dwa kursy podoficerskie w rezerwie (swietne obycie z bronia i sprzetem lacznosci) wzrost 190, swietnie zdany egzamin sprawnosciowy, ale testy psychologiczne ( nadmienie ze mam studia w tym kierunku). wiedzialem jak napisac ten test zeby zdac, co wiece jmialem poprawne odpowiedzi!!!!!!!!!!!! i co z tego, pamietajcie nikt wam nie pokaze wyniku testu przynajmniej we wroclawiu. moj znajomy tez "oblal" test nastepnego dnia poszedl zrobic prywatnie zeby sprawdzic, ten sam test te same odpowiedzie, na 140 puntkow zdobyl 138, czyl iwynik wysmienity ale odpowiedz byla taka ze test oblany. zmienilo sie tylko to ze: teraz nikt nei przyczepi sie d oteg oze w podaniu czcionka nie taka ja ktrzeba ze odstepny nie te, tylko to sie zmienilo, ale plecy jak trzeba bylo miec ta ktrzeba miec nadal. a te ogloszenia o wolnych etatach i o naborze do policji to poprost usmieszne. aha jak mialem testy sprawnosciowe w szkole policji to policjantka o powaznym stopniu statrszy aspirant sztabowy, po tym jak okazalem jej karte z wezwanie na testy stwierdzila ze wroclaw lezy w zachodnio pomorskim, kilka krotnie probowalem odwiesc ja od takich teorii ale dalej sie upierala. napewno nie potrzebuja najlepszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzola Dlaczego nikt nie chce pracować w policji? IP: *.11.radom.pilicka.pl 28.07.08, 17:29 Ja prubowałam, zdawac do policji ale oblałam standardowo jak kazda dziewczyna rzut piłka lekarska. Chce nadal pracowac w policji poprostu to moje marzenie ale przez głupia piłke nie dałam rady. Tym bardziej ze te same cwiczenia wykonuja faceci. Taka jest prawda nie chca dyskryminowac kobiet wiec daja cwiczenia takie jak facetom, ale wiadomo w patrolu moze byc kobieta i mezczyzna. Ale praca w policji zostanie chyba tylko marzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radzik Dlaczego nikt nie chce pracować w policji? IP: 81.219.211.* 28.07.08, 17:44 Bzdury wierutne. Jestem prawnikiem , znam dwa języki obce. Poszedłem do kadr jednej z KWP.Pan kadrowiec tak oto się starał zachęcic mnie do służby :panie praca jest ciężka , pieniędzy za nią ledwie starczy na życie. Pytam więc go : a jak z awansami,rozwojem zawodowym? - w końcu jestem po studiach. W wojsku proponują mi etat i stopien oficerski po kursie. A kadrowiec na to w śmiech. Panie - trzy lata będziesz pan za szeregowca z pała po zaułkach biegał. Potem może sierżanta się pan dorobisz. A wogóle panie to teraz w policji to jest taki plan żeby było dużo sierżantów a oficerów to tylko na najwyższych stanowiskach. A wogóle to co się panu nie podoba w słuzbie patrolowej? to nawet lepiej bo słuzbe pan zrobi i do domu. A w dochodzeniowej to i prokurator się wpiernicza w robotę i roboty wogóle dużo. Po tym wyczerpującym wykładzie wyszedłem i odechciało mi się policji.Zaiste - skoro tacy sa kadrowcy to jacy musza byc pózniej przełożeni.I oni na kadry narzekają. Wśród chyba 6 kandydatów tamtego dnia tylko ja byłem mgr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janko Dlaczego nikt nie chce pracować w policji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 20:20 Kategoria wojskowa D :) Chcecie mnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonymm Dlaczego nikt nie chce pracować w policji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 20:52 Tak samo trąbią że potrzebują do straży granicznej a każdy wie żeby sie dostac to trzeba mieć kogoś znajomego np. tatusia lub zapłacić. a co do testów to ostatnio widziełem takiego grubasa w radiowozie, ciekawe jak zdał testy sporawnościowe? o to jest pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alinero Dlaczego nikt nie chce pracować w policji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 12:39 myślenie policyjne będące cechą dziedziczną nie jest dostępne dla wszystkich.tak beznadziejne polecenia, zadania sposoby działania to tylko w policji. czasami mówi się o tym w telewizji (tyle mandatów, tylu pijanych złapać, itp) do tego nadają się tylko ludzie którzy mają w rodzinie policjantów. ja na szczęście idiotą nie jestem i mogę spokojnie zarabiać 4,7 tys. na rękę i nie muszę słuchać głupawych poleceń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dj2 Dlaczego nikt nie chce pracować w policji? IP: *.poczesna.netcominternet.pl 29.07.08, 12:48 ojciec w policji siostra w policji dwadziescia lat mieszkam w bloku policyjnym sam odsugiwalem wojsko w policji piec raz probowalem sie dostac najlepszy wynik w tescie sprawnosciowym mozna powiedziec ze z wyksztalcenia jestem psychologie zatem na rozmowie psychologa zjadlem w ogole kto pisze takie idiotyczne artykuly przeciez ty czlowieku jestes zupelnie oderwany od rzeczywistoci zeby zjadlem na policji - i dostac sie nie moge Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Dlaczego nikt nie chce pracować w policji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 22:04 dj2 chyba wiem o czym mowisz kolego :) u mnie doslownioe taka sama sytuacja ale coz, powiem jedno jak widze tych policjantów naszych to naprawde śmiac mi sie chce oczywiscie nie wszyscy ale spora cześć to pozal sie boże ale koedzy i kolezanki oni do pracy w policji to potrzebują takich wlasnie durnych,przepraszam ale taka jest prawda, aha dj2 ja 4 razy sie staralem, skoro młoda pani psycholog sie przy mnie czerwieni to kochani ja nie mam wiecej pytań :( to jest przykre i napewno bede jeszce startował bo praca w policji to dla mnie cos wiecej, ja nie ide do policji po to zeby "miec stałą pensje" trzeba cos wiecej ale tak jak pisalem takich spoleczniakow jak ja oni nie potrzebuja niech wiecej nieudacznikow przyjmuja to bedziemy mieli wiecej afer takich jak np w mielnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinn Dlaczego nikt nie chce pracować w policji? IP: *.gprs.plus.pl 29.07.08, 13:27 wielka sciema .ja bardzo chciałem pracowac za te grosze i na tescie psychologicznym odpadłem a jestem po studiach a jak widze kto patroluje ulice to śmiać mi się chce kto dostaje sie do policji i to na jakiej padstawie hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzik Dlaczego nikt nie chce pracować w policji? IP: *.171.153.90.crowley.pl 29.07.08, 17:37 Sa tez tacy co chca pracowac w policji tylko nie daja rady na tescie sprawnosciowym(chodzi mi o kobiety) sama staram sie dostac a i tak wiem ze sie nie dostane bo wiem ze padne znow na głupich 5 kg piłach!!! Czemu kobiety sa na rowni z facetami moze gdyby troszke zmniejszyc dystans na jaki trzeba rzucic ta pilke to na pewno byscie mieli wiecej ludzi do pracy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 13k Dlaczego nikt nie chce pracować w policji? IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.08, 17:43 Pytanie powinno brzmieć inaczej, dlaczego policja nie chce zatrudniać ludzi, którzy chcą w niej pracować? Sprawność jest ważna, ale są ludzie którzy mają i wiedzę i chęć do pracy w policji, ale ta ich odtrąca bo nie spełniają wyśrubowanych wymagań. Sorry panowie, ale jak chcecie mieć najlepszych to musicie płacić, a jak was nie stać na płacenie to trzeba brać tych, którzy faktycznie chcą u was pracować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Dlaczego nikt nie chce pracować w policji? IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.09.08, 13:36 To Posłuchajcie mojej historii. Dostałem się do policji za 3 razem. Raz odpadłem bo pani w kadrach zobaczyła paragraf w książeczce wojskowej.Jakis paragraf przy kat.A. Swoją drogą też go dopiero wtedy zauważyłem.Okazało się, że wpisali mi na komisji wojskowej krzywą przegrodę nosową. Kadrowa moją teczką rzuciła mi w twarz.Już się nie nadawałem. Poszedłem do szpitala wojskowego do laryngologa. Nic takiego nie odnalazł w moim nosie. Drugi raz odpadłem przez znany wszystkim chetnym- Multiselekt Już dałem sobie spokój...z Policją Za jakiś czas znowu sie rozpoczął dobór.Po długich namowach rodziny złożyłem komplet dokumentów od niechcenia w kadrach. Dziwnym trafem przeszedłem całe sito.Jestem policjantem. Po tym 2 letnim stażu pracy mam już swoje przemyślenia na temat tej formacji. 1.Polityka kadrowa-brak 2.Ifrastruktura techniczna-skromniutka 3.Ludzie-poza wyjątkami-debile i niekompetentni 4.Totalny brak sprzętu(żeby wymienić pióra wycieraczek w radiowozie,panią w serwisie przełączali 6 razy w komendzie) 5.Zarobki na początek ok 1800zł, później dodają wraz ze stażem po 50- 100zł co jakis czas 6. Dokumentacja,papiery,papierki 7. Zero szkoleń poprawiających strzelanie,samoobronę,aspekty prawne.Coś tam szkolą z przemocy w rodzinie,raz na pół roku wystrzeliłem 12 sztuk amunicji. Reasumując.Odradzam ludziom po studiach wstępować do tej formacji (sam jestem mgr nauk społecznych), nic tu się nie zmienia,wszystkie reformy rodzą się w wielkich bólach porodowych,niekompetetni ludzie,brak narzędzi pracy,spychologia.Sam zaczynam się zastanawiać albo nad zmianą służby na wojsko,SG,ABW albo wrócę do cywila. Jeśli chodzi o testy sprawnościowe to sprawny mężczyzna powinien bez problemu je dynamicznie przejść,ale z drugiej strony ten sztywny limit czasowy eliminował często postawnych chłopaków.Sam byłem świadkiem jak jednemu z nich brakło dosłownie 1sek. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Dlaczego nikt nie chce pracować w policji? IP: *.icpnet.pl 17.09.08, 22:26 Nikt nie chce? Chcą, tylko jak przejdą test wiedzy i sprawności fizycznej to 80% odpada na psychologicznym. Na Multi-select nie ma rady. Nie wiadomo jak odpowiedać, zeby zaliczyli. A pytania nawet o to czy często miewasz "sraczkę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chętny Dlaczego nikt nie chce pracować w policji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.08, 22:37 Ja bym chciał, ale zmieniłem sobie kategorię na D jak kończyłem studia. Teraz chętnie bym to odwrócił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glina hahha ciekawe rzeczy tu wypisują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 22:51 do policji biorą teraz pierwszego lepszego połamańca, nie trzeba miec nawet szkoly sredniej, ci którzy naprawdę nie mają nic w zyciu do roboty bo ani to umysłowcy ani dobrzy pracownicy fizyczni ida do policji. a czemu mimo to że jest łatwo jest tak mało chętnych? pała to pała- proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Dlaczego nikt nie chce pracować w policji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 16:16 ludzie te akcje rekrutacyjne przynajmniej na podkarpaciu to czyste bzdury. jestem po opp w piasecznie o przyjecie staralem sie juz 3 razy ale zawsze nie dostalem sie z jednego powodu multi select rozmowa z psychologiem. jak to jest mozliwe ze jak szedlem do prewecji to przeszedlem u psychologa a rok pozniej po odbyciu opp juz nie. Niech ktos mi to wytlumaczy! a przeciez brakuje tylu policjantow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ashfa Dlaczego nikt nie chce pracować w policji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 16:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Dlaczego nikt nie chce pracować w policji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 16:21 tak jest to wszystko bzdura Odpowiedz Link Zgłoś
kolarz-5 Jakie Zarobki ????????? 03.10.08, 12:54 PYTANIE.. Jakie są NAPRAWDE ZAROBKI w policji na samym początku i co jaki czas są one podnoszone i o ile ?? Z tego co ja wiem,bo mam troszke znajomych w policji to na początek dostawali 1100 - 1300zł NA RĘKE, a było to ok 3 - 5 lat temu, teraz zarabiają około 1500zł - 2000zł netto,( czyli na ręke ). Z tego by wychodziłóo że średnio wypłata dla policjanta wzrasta o ok. 100zł netto rocznie. Mam też kolege który pracuje 11 lat w policji i z tego co mi mówił zarabia 2300zł netto a na początku kariery zarabiał 1000zł netto. Z tego też łatwo oblioczyć że podnosili mu średnio o 100zł netto. Ale ... co to za zarobek 2300zł netto jak się ma 2 dzieci, żone i mieszkanie na utrzymaniu ?? Bo ten mój kolega tak właśnie ma. Naprawdę, bardzo proszę o udzielenie mi odpowiedzi jak to jest z tymi zarobkami, ile na poczatek, co jaki czas podnosi się policjantom wypłaty i o ile ?? Dlaczego o to tu pytam ?? Bo ci koledzy policjanci chyba nie chcą mówić prawdy o swoich zarobkach. Aczkolwiek jak rozmwaiałem o zarobkach z glinami jak mnie odwozili do domu ( byłem świadkiem ) policjanći w wieku ok 28 lat, to mówili że na poczatku się zarabia 1300zł netto, ale są dodatki itp i że ogólnie finansowo nie jest źle. Kurcze, jakie dodatki poza 13 tką, mundurówką mają jeszcze policjanci ?? Z góry dziękuje za odpowiedź :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś