Gość: szwej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.08, 01:07 no ten jeden koleś z tego plakatu się wypowiada jednoznacznie co na ten temat myśli. bardzo fajny pomysł z tym gestem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hansman Wojsko szuka ludzi do pracy IP: *.jmdi.pl 08.09.08, 01:19 "Przede wszystkim chodzi nam o dotarcie do najbardziej zainteresowanej służbą grupy, czyli mężczyzn w wieku 17-19 lat (lub nawet młodszych) z mniejszych miast i regionów dotkniętych bezrobociemę - czyli inaczej "glupich i glupszych" mowiac nieoficjalnym jezykiem ludzi, ktorzy te kampanie przygotowali... Ilu tak naprawde z nich bedzie pozniej dobrymi zolnierzami? Z ilu ida sie zrobic chociaz podoficerow? Ilu przejawi chociaz odrobine checi aby nauczyc sie dukac pare slow po angielsku? Jezeli Ci ludzie maja stanowic namiastke zawodowej armii - a na pewno beda, bo sa przeciez w pierwszej fali tych nowoprzyjetych - to ja spadam do australii... Bo zlozeniu w WKU kopii dyplomu licencjata w 2003 pare miesiecy po inwazji USA na Irak nieopatrznie podczas rozmowy z jakims kapitanem wspomnialem o swoich paramilitarnych zainteresowaniach. Od tamtej pory mimo ukonczonych studiow wojsko pragnie mnie bardzo mocno. Z jednej strony ciesze sie, ze kierunek zainteresowan wojska polskiego to w tej chwili podrzeszowskie wsie, z drugiej, jak czytam takie teksty to dochodze do wniosku, ze moze i trzeba bylo isc do wojska, w razie czego moglbym przeciez obronic sam siebie... Ale co tam, najwazniejsze, ze mamy najmlodszych mundurowych emerytow w Europie i nasze wojsko moze sie pochwalic, ze jest w czyms najlepsze... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzur "...bo nie miałem lepszej oferty" 08.09.08, 07:42 I tak to już jest z tym naszym wojskiem. Ja nie wiem, skąd ta mowa o prestiżu? Wszyscy wiedzą, że do wojska idą najgorsze głąby, nie mający pomysłu na życie, którym do egzystencji wystarczy łóżko w koszarach lub wojskowym osiedlu, praca za 2000 na rękę, przełożony tak samo durny i emerytura po 40-ce. Odpowiedz Link Zgłoś
billbordowy Przeróbki 08.09.08, 10:27 Kilka zdjęć z krakowskich (i nie tylko) ulic z przeróbkami billboardów: billbordowy.blox.pl/2008/09/Antywojskowa-mobilizacja.html. Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Przeróbki 10.09.08, 13:02 "Kobieta z kolei będzie oczekiwała od armii możliwości rozwoju, zapewnienia, że w trakcie służby będzie podnosiła swoje kwalifikacje, sprawność, że będzie posiadała umiejętności nieco wykraczające poza te, którymi dysponuje przeciętny człowiek" A mężczyzna to nie? Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan służył pradziadek, dziadek i ojciec 08.09.08, 11:57 Niektórzy mają inne motywacje niż pieniądze i brak pomysłu na życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fietser Kolki z PR, zobaczcie jak Holendrzy to robia!! IP: 130.37.210.* 08.09.08, 13:12 Spoty TV kazdej z formacji: www.youtube.com/watch?v=S-qyjkj7Vj0 pl.youtube.com/watch?v=vhAboriMkMQ pl.youtube.com/watch?v=-eMudN7zDzg Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Albo Brytyjczycy 09.09.08, 22:18 www.youtube.com/watch?v=Lfp-jqJB81U www.youtube.com/watch?v=jUxYXX7pFp4&feature=related www.youtube.com/watch?v=saB7qJw2Zv4&feature=related www.youtube.com/watch?v=IUcaM_0ztbM&feature=related www.youtube.com/watch?v=DyWQinmBjBk&feature=related i wiele więcej w related. Przy tych nasze "cudeńka marketingu" naprawdę wypadają blado. Odpowiedz Link Zgłoś
raveness1 Re: służył pradziadek, dziadek i ojciec 15.09.08, 00:50 Na przyklad jakie? Wyzywanie sie na mlodszej kadrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CQ Wojsko szuka ludzi do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 01:40 A co robi LOK? Salę radio w Poznaniu grubaśni pułkownicy wynajmują firmom. Klubów łączności już praktycznie nie ma... Rozwalili wszystko, teraz tylko trzepią kasę... Odpowiedz Link Zgłoś
solarv Wojsko szuka ludzi do pracy 08.09.08, 01:43 1900zl i emeryturka po 15latach kusi jak cholera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hjena Re: Wojsko szuka ludzi do pracy IP: *.mofnet.gov.pl 08.09.08, 07:28 jak cie nie kusi to idź to prywaciaka za 1100 brutto z harówką od świtu do nocy. a tam są wszystkie dodatki, wczasy pod gruszą płatne przed wyjazdem i na każdego członka rodziny, mundurówka w wysokości pensji, posiedzisz 8 godzin i do domu, 2 służby w miesiacu. i wypłatę to wiesz, ze dostaniesz na pewno !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzur Re: Wojsko szuka ludzi do pracy 08.09.08, 07:51 Gość portalu: hjena napisał(a): > jak cie nie kusi to idź to prywaciaka za 1100 brutto z harówką od > świtu do nocy. a tam są wszystkie dodatki, wczasy pod gruszą płatne > przed wyjazdem i na każdego członka rodziny, mundurówka w wysokości > pensji, posiedzisz 8 godzin i do domu, 2 służby w miesiacu. i > wypłatę to wiesz, ze dostaniesz na pewno !!! Ot, percepcja wojskowego. Ja nie mówię, wojsko dla pewnych ludzi jest dobre. Dobrze czują się w swoim gronie, nawzajem dowartościowują się, wmawiają sobie wielki prestiż. Tak to już ten świat jest skonstruowany, że są orły, które wysoko latają i myszy przemykające po ministerstwach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Wojsko szuka ludzi do pracy IP: 212.189.1.* 08.09.08, 09:40 zuzur, troche szacunku! Kto bedzie Cie bronil jak przyjda ruscy albo inna cholera? zeby Ciebie - orle - nie ustrzelili w pierwszej kolejnosci? rusz glowa zanim cos napiszesz i schowaj swoje ego bo ewidentnie musisz sie dowartosciowac ale nie rob tego kosztem innych. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Wojsko szuka ludzi do pracy 08.09.08, 10:07 b dupku, przed ruskimi nikt cie nie obroni. A jeśli od kogos oberwiesz to przede wszystkim od WP. Uzbrojona banda bez mózgu jest niebezpieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzur Re: Wojsko szuka ludzi do pracy 08.09.08, 10:23 Niestety, przyznaję Ci rację. Ta mundurowa hołota poza chlaniem nic nie robi, nie tworzy żadnych przygotowań. A jak przyjdzie do konfliktu, to pierwsi zabiorą ci samochód, mieszkanie na kwaterę, czy wyślą cię jako rezerwę-mięso armatnie pod lufy karabinów, zamiast pomaszerować w pierwszej linii. Na prawdę nie ma powodu, żeby szanować mundurowych. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: Wojsko szuka ludzi do pracy 08.09.08, 11:56 Zuzur nie obrażaj ludzi, którzy ryzykują życie w Iraku i Afganistanie. Łatwo wypisywać brednie gdy się siedzi za 8 godzin za ekranem komputera, a potem wraca się do cieplutkiego domu, żony i dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Wojsko szuka ludzi do pracy IP: *.acn.waw.pl 08.09.08, 12:24 ja im tam jechac nie kazalem, moze Zuzur kazał ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajmax Re: Wojsko szuka ludzi do pracy IP: *.aster.pl 08.09.08, 13:47 lahdaan napisał: > Zuzur nie obrażaj ludzi, którzy ryzykują życie w Iraku i Afganistanie. Łatwo > wypisywać brednie gdy się siedzi za 8 godzin za ekranem komputera, a potem wrac > a > się do cieplutkiego domu, żony i dzieci. > Lahdaan nie obrażaj ludzi, którzy ciężko pracują, żeby zafundować frajerom przelot do Iraku i Afganistanu. Łatwo sobie wyjechać "na misję", gdy całe życie piło się tanie wino i nie nauczyło żadnego języka. "Chodziło się na wagary, trzeba dźwigać moździerz w Nangary". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciupaga Opuściło się klasówek kupę,trzeba miny brać na d.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 16:06 Opuściło się klasówek kupę,trzeba miny brać na doopę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodospad Nie chciało się nosić teczki, IP: *.aster.pl 08.09.08, 19:45 trzeba nosić z amunicją skrzyneczki. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzur Nie czytało się "Iliady" Homera, trzeba w Iraku... 10.09.08, 09:27 ... być ładunkiem hammera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kala Re: Opuściło się klasówek kupę,trzeba miny brać n IP: 88.220.106.* 19.11.08, 18:34 ty juz przyjeles nie jedna jak widac wałachu Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: Wojsko szuka ludzi do pracy 09.09.08, 22:11 Nikogo nie obrażam, a jedynie zwracam Zuzurowi uwagę by baczył na to co wypisuje. Żołnierz to taki sam zawód jak np. specjalista ds. marketingu w jakieś korporacji. Z tą różnicą, że korporacją jest państwo. Jeśli to takiego specjalisty przyjdzie szef działu z zadaniem do wykonania, to czy specjalista odmówi? Podobnie jest z żołnierzami zawodowymi. Mi też się wojna nie podoba, ale to nie ode mnie zależy kiedy wybucha. Nie podobało mi się także wojsko z poboru. Dlatego teraz cieszę się, że do "pracy w państwowej korporacji" pójdą ci co chcą, a nie ci co muszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajmax Re: Wojsko szuka ludzi do pracy IP: *.aster.pl 10.09.08, 07:02 Jest różnica. Na żołnierza płacę ja. Wolałbym, żeby środki szły na sprzęt do obrony kraju, a nie były marnowane z powodu włażenia Jankesom do dupy. Poza tym jak w korporacji źle się dzieję to specjalista mówi 'do widzenia'. Żołnierz też może powiedzieć, a woli jechać. Sorry, zostawmy go z tym problemem. Jego wybór, jego konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Wojsko szuka ludzi do pracy IP: *.cable.ubr04.stav.blueyonder.co.uk 10.10.08, 18:29 To nie sa tylko ludzie co chodzili na wagary. Rozne sa losy ludzkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Wojsko szuka ludzi do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 23:05 Ja robię za 1.340zł. i to w państwowej instytucji i weź za tę kasę wyżyj jeśli musisz opłacic mieszkanie i tp. Próbowałam ził do szkoły oficerskiej do Wrocławia, ale niestety psycholog,ale ten niezdany egzamin mnie nie zniechecił spróbóję poraz kolejny... Ale czy mógł by mi ktoś podpowiedzieć, że jeśli bym chciała rozpocząć służbę umundurowaną od zaraz to gdzie ja mam się udać? Do WKU? Gdzie mogę zadzwonieć lub się udać aby się czego kolwiek dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek25 Re: Wojsko szuka ludzi do pracy IP: 88.220.106.* 19.11.08, 18:53 WKU tylko i wyłacznie Odpowiedz Link Zgłoś
axx611 Wojsko szuka ludzi do pracy 08.09.08, 01:52 Nie widze kapelana a to niedopatrzenie. A tego ptaszka co trzyma paluszki przy czole to do raportu przeczolgac i po awansie zeby mu sie odechcialo. Odpowiedz Link Zgłoś
rrrime Wojsko szuka ludzi do pracy 08.09.08, 02:10 Ja ide i bez tych reklam... Myśle, że sie przydam. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Wojsko szuka ludzi do pracy 08.09.08, 02:43 mnie interesuje ta bronia na plakacie (o spojrzeniu modliszki) 1) czy można z nią igrać ? 2) czy wojsko do tego dopłaca ? Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Wojsko szuka ludzi do pracy 08.09.08, 10:08 To tzw. pepesza (polno-pochodnaja żenszyna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjr Re: Wojsko szuka ludzi do pracy IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.08, 13:02 1. NIE WOLNO. Zabrania regulamin . Mogło by byc niebezpieczne zresztą ;-) 2. NIESTETY NIE DOPŁACA ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 "Normalnym" odradzam! 08.09.08, 04:20 No to sie chlopcy nareszcie najedza. :)))))))))))) Te pieniadze to smieci, marne odszkodowanie za skurczenie mozgu i zatluszczenie oraz moralna "samodyscyplinarna" degeneracje. :))) Polska armia to nie wojsko. Ani w sensie technicznym (nowoczesne systemy i metody) ani nawet w sensie fizycznym (wytrenowania i kwalifikacje). A szukaja tak strasznie, bo jest tak strasznie: tzw.normalni nie chca. No to sie musza tak starac. Jakby bylo tak swietnie i atrakcyjnie (i zdrowo), to by byly kolejki 2-metrowcow z dyplomami uniwersyteckimi i wykwalifikowanych rzemieslinikow i fachowcow z kilkoma specjalnosciami i doswiadczeniem I "normalna" i "zdrowa" motywacja. A tak, to tylko anemiczni i polglowkowcy sie pchaja, skuszeni "jedzeniem (i piciem!) w czasie pracy". ODRADZAM! Najgorsza jest ta monotonia, otepienie, te obrzydliwe kolesiostwo lacznie z alkoholizmem i cwaniactwem i malymi kradziezami, prowincjalnosc, ta chora duma z posiadania klapki na ramieniu i jakotako opanowania ortografi, eeee pardon: ii?, ji? :))))))) To juz lepiej na strazaka albo policjanta (jako oficer oczywiscie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hard cunt Re: "Normalnym" odradzam! IP: *.cable.ubr05.perr.blueyonder.co.uk 10.09.08, 10:33 nie rozumiem o co ci biega, sam mam kontraktowego żołnierza w rodzinie i nie moge złego słowa znaleźć. bardzo do rzeczy gościu, bystry pracowity i z dobrym zmysłem organizacyjnym. wilhelm4 napisał: > ODRADZAM! Najgorsza jest ta monotonia, otepienie, > te obrzydliwe kolesiostwo lacznie z alkoholizmem i cwaniactwem i > malymi kradziezami, prowincjalnosc, ta chora duma z posiadania > klapki na ramieniu i jakotako opanowania ortografi, > eeee pardon: ii?, ji? :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mon Re: "Normalnym" odradzam! IP: 88.220.106.* 19.11.08, 18:32 CHWDP geju masz kompleksy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezerter Niech wspomna o kreceniu wora, docieraniu kota,itp IP: 142.233.200.* 08.09.08, 04:20 To ciekawe... Z jednej strony wojsko obiecuje ciekawa kariere, wczesna emeryture, nowoczesny sprzet, a z drugiej strony jest WKU, sciganie poborowych, fala, docieranie kota i sprzet z lat 60-tych, ktory nigdy nie dziala. Wojsko polskie ma rozdwojenie jazni. Niech lepiej wezna sie za usuniecie fali z jednostek. Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Wojsko szuka ludzi do pracy 08.09.08, 04:54 A "z trzeciej strony" zawodowy zolnierz nie moze powiedziec "nie...... - bedzie jeszcze niejeden podobny konflikt, a Polska jako "potega" tez nie powie "nie"..... : www.youtube.com/watch?v=S-cvPbFUufY&feature=related www.youtube.com/watch?v=TFOa41EQzgo www.youtube.com/watch?v=GFh2yqe8NQg&feature=related www.youtube.com/watch?v=VI8Ktr7K72w&feature=related www.youtube.com/watch?v=Q2lk17YQ5Tk&feature=related www.youtube.com/watch?v=sgFELOVgE_I www.youtube.com/watch?v=k_kv4p65q3s&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Wojsko szuka ludzi do pracy IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.08, 06:01 Największy debilizm to w Polsce armia zawodowa.Można zrobić zawodową ale w rozsądnym procencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bespwrotnie Powoływanie Ojców, Mężów, Jedynych żywicieli ..tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 07:19 Powoływanie Ojców, Mężów, Jedynych żywicieli ..tak wygląda pomysł na wypełnienie Armii zawodowcami. Przykre świństwo. Najpierw powołuje się Ojca, Męża, Jedynego żywiciela rodziny na 9 miesięcy, tym samym wpakowuje się rodzinę w problemy finansowe bo jak utrzymać się, spłacać kredyty na mniej niż 1000 zł otrzymywane przez wojsko. To wszystko powoduje, że nieformalnie są zmuszeni finansowo i odpowiedzialnością za rodzinę do pisania podania o przyjęcie na żołnierza nadterminowego po 3 miesiącach zasadniczej służby. Wtedy finansowo już jest lepiej. Tylko, że nikt tutaj nie chciał być żołnierzem!!! zostaje się najemnikiem z przymusu i odpowiedzialności za rodzinę!!! farsa, a nie armia zawodowa!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwww co za bezsens!, powoluje sie 19 latkow, a nie ojco IP: *.range86-148.btcentralplus.com 08.09.08, 10:03 ojcow zywicieli, a po drugie poborow juz nie bedzie! Ci ktorzy beda chcieli sluzyc beda sluzyc, nie to szukaj innej pracy. Tak powinno byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie wwwwww NO jest bezsens bo jest zupełnie nie tak jak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 21:10 powinno być. W innym świecie żyjesz, że myślisz ze nie powołuje się Ojców utrzymujących rodzinę. Wystarczy poczytać sobie życie... www.wojsko-polskie.pl/threads/view/3479?page=20#post_141154 Post marti2912.. sytuacja trójka dzieci i 936zł w tym jedno 2 miesięczne, a mąż od maja w wojsku !!! Powołanie do odbycia służby w tym przypadku było chyba wielkim antybecikowym!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damian Wojsko szuka ludzi do pracy IP: *.gprs.plus.pl 08.09.08, 07:20 Byłem żołnierzem zawodowym przez kilka lat. Nigdy więcej nie wróciłbym do tego syfu !! Teraz służe w Policji, pieniądze podobne, szacunek u ludzi dużo większy i nie narobie się za bardzo. Nikt mnie nie stawia na baczność,żadnych głupkowatych poligonów i nie trzeba się użerać ze szwejostwem. Naprawde radzę dobrze się zastanowić zanim ktoś zgłosi się do wojska - to naprawde syf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cywil Re: Wojsko szuka ludzi do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 11:02 Szacunek u ludzi dużo większy? Chyba masz kaca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dl Re: Wojsko szuka ludzi do pracy IP: 88.220.106.* 19.11.08, 19:31 hahahahahahahahahahahhahahahahhahahahahahahhaahhahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahhahahahahhaaahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahhaahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahhahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhaahhahahahahahahahahahahahahhahahahahhahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
test1410 Re: Wojsko szuka ludzi do pracy 08.09.08, 12:36 Gość portalu: damian napisał(a): > i nie narobie się za bardzo. I ja na takich NIEROBÓW mam płacić podatki? Co 1 km radiowozem jadą godzinę - czym ty się różnisz od bezrobotnego (może złomu nie kradniesz, to koniec różnic) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lcasal Wojsko szuka ludzi do pracy IP: *.toya.net.pl 08.09.08, 07:26 Oficer po licencjacie? Żenada. To nic innego jak deprecjacja korpusu oficerów. A myślałem, że bolszewizm odszedł w niepamięć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motomeru@gmail.com Śmieszne... IP: 194.246.124.* 08.09.08, 07:40 Dwa dni temu dzwoniłem do WKU Żoliborz celem zapytania o odbycie służby jako ochotnik. Pan oficer zlał temat mówiąc żebym zgłosił się jak najprędzej ponieważ później nie będzie wolnych miejsc w jednostkach. Jego ton głosu jak i jego postawa w rozmowie świadczy o tym że nawet dobra reklama nie przyniesie efektu. Wygląda na to że jeszcze pobędę studentem i mam nadzieję że za kilka lat sytuacja z traktowaniem ochotnika się poprawi. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Śmieszne... 08.09.08, 10:16 Za parę lat będziesz lepiej nadawał się na warzywo cmentarne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teka Wojsko szuka ludzi do pracy IP: *.toya.net.pl 08.09.08, 07:52 a Afganistan na nich czeka Odpowiedz Link Zgłoś
przemekkonin Wojsko szuka ludzi do pracy 08.09.08, 08:05 wojsko nie ale gra Americas Army jak najbardziej i na tym się zakończy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myślący Wojsko szuka ludzi do pracy IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.09.08, 08:30 "Wymagania dla osób chcących rozpocząć służbę zawodową również mają być mniej restrykcyjne [...] do korpusu oficerów mogły wstąpić osoby, które ukończą studia pierwszego stopnia [...] Natomiast podoficerem będzie osoba, która ukończyła szkołę średnią - bez obowiązku posiadania matury." - Nie matura, a chęć szczera zrobi z Ciebie oficera!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajajajajaj Wojsko szuka ludzi do pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.08, 08:47 jest jakis sens w pojsciu do wojska po skonczonych studiach mechaniki i budowy maszyn? co by mozna bylo tam robic i za ile? :) Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Wojsko szuka ludzi do pracy 08.09.08, 10:35 Można np. wymyślać wymyślne narzędzia tortur. Wypisz wymaluj mechanika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dl Re: Wojsko szuka ludzi do pracy IP: 88.220.106.* 19.11.08, 19:35 Płytki kłaść . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quisti Wojsko szuka ludzi do pracy IP: 89.174.23.* 08.09.08, 08:52 swoją drogą jak pierwszy raz zobaczyłam ten plakat z daleka, myślałam że chodzi o PKP. Taka słaba reklama to coś strasznego. Naprawdę, takie marnej jakości rysowanki może były wartościowe jakieś 30 lat temu i wtedy zdawały egzamin. Dla młodych liczy się nowoczesność a nie powracanie do wzorców które były dawno temu. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d i wakacje w Afganistanie 08.09.08, 09:01 jako bonus... nie nie nie..ja dzekuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: i wakacje w Afganistanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.08, 09:42 A wiesz głąbie, że idąc na zawodowego podpisujesz kwit, że chcesz brać udział w misjach takich jak Irak czy Afganistan lub, że nie chcesz brać w tym udziału. Jeśli NIE to po prostu nie trafisz do jednostek, które takie misje "obsługują". Właśnie o to chodzi autorowi tego artykułu, cała ta akcja promocyjna jest płytka. Nie mówi np. o wyjazdach zagranicznych. Zawsze można zostać dumnym bezrobotnym, nurkiem śmietnikowym lub kasjerem w markecie za 1000 brutto z bezpłatnymi nadgodzinami. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: i wakacje w Afganistanie 08.09.08, 10:37 A praca(?) płatnego mordercy na usługach nie wiadomo kogo to powód do dumy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: i wakacje w Afganistanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.08, 12:38 A o czym piszesz? Czy żołnierz broniący swojego kraju jest według Ciebie płatnym mordercą? Pamiętaj, że żołnierze uczą się w wojsku walczyć głównie po to aby w razie potrzeby bronić swojego kraju i daj Panie Boże aby nigdy nie musieli wykorzystywać swoich umiejętności w praktyce. Oczywiście według Ciebie wojska inżynieryjne pomagające np. powodzianom to płatni mordercy bo noszą mundury. Rozumiem, że obrońcy z 1939 roku to według Ciebie płatni mordercy, pewnie to samo uważasz o Powstańcach Warszawskich. Akcje takie jak w Iraku lub w Afganistanie to wprawdzie kontrowersyjna ale jednak marginalna sprawa. Idąc na zawodowego możesz, jak to już wcześniej pisałem, odmówić takich misji.A żołnierze, którzy pojechali do kongo aby rozdzielić walczące strony w wojnie domowej to tez według Ciebie płatni mordercy. Żołnierze, którzy na wzgórzach Golan pilnują aby Arabowie i Izrael znowu nie wojowali to jak rozumiem według Ciebie także płatni mordercy. Byłem w wojsku, odsłużyłem swoją turę ale jakoś nie czuje się mordercą, nigdy nikogo nie zamordowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: i wakacje w Afganistanie 08.09.08, 10:43 u..to takie polskie..od razu wyzwac i obrazic.. poza tym..chyba nie berdzo wiesz jaka jest rzeczywistosc. > bezrobotnym, nurkiem śmietnikowym lub kasjerem w markecie za 1000 brutto z > bezpłatnymi nadgodzinami. albo trepem w wojsku, ktorym beda pomiatac. Fajnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: i wakacje w Afganistanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.08, 12:28 Byłem w wojsku. Nikt mną nie pomiatał. Jeśli znasz swoje miejsce w szeregu to nikt nigdy nie będzie Tobą pomiatał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Wojsko szuka ludzi do pracy IP: *.lublin.mm.pl 08.09.08, 09:05 Poczekam, popatrzę, zrozumiem więcej i wtedy wreszcie sam włączę się do akcji. Dopóki nie pokażą faktycznie technologii o której mowa, samolotów, sprzętu mało kto chwyci taką "kiełbasę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Wojsko szuka ludzi do pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.08, 09:06 Lepiej, żeby znaleźli bo inaczej kolejne młode pokolenie będzie musiało kombinować, żeby tam nie pójść;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Wojsko szuka ludzi do pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.08, 09:11 Gdy szedłem "dzieści" lat temu do armi też mamiono mnie przywilejami. Przez dwadzieścia parę lat służby, ustawę emerytalną służb mundurowych zmieniano cztery razy, za każdym razem coś zabierając. Teraz straszą, że co niektórym będa odbierali emerytury. Młodzi ludzie - nie dajcie się nabrać na to "szmbo". W cywilu macie dużo większe możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maryś Re: Wojsko szuka ludzi do pracy IP: 94.251.141.* 19.02.09, 16:36 Wcale nie prawda, - wojsko nie szuka nikogo, nawet gdy się zgłaszasz to ci nie odpowiedzą. Tak jest z 12 BZ w Szczecinie, tak samo 5 ośrodek Przechowywania sprzętu łączn. w Nowym Dworze Maz.+ 1 baza lotn w Warszawie. Jeżeli ja gdzieś , coś proponuję to - na czym się znam. A jak ktoś liczy zaraz że będzie miał kupę luda bez praktyki to niech liczy ze swoją praktyką. Najlepiej jak doczekamy czasów gdy 19 - latkowie będą mieli doktoraty, znajomość 3 języków + 10 lat praktyki ( w piciu i ćpaniu!!!). Ja już do nikogo więcej nie napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoRRo Wojsko szuka ludzi do pracy IP: 194.116.199.* 08.09.08, 09:25 "Nie matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie oficera." Odpowiedz Link Zgłoś