Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w Mediaexpert

• Gość: Jg_on Re: Praca w Mediaexpert IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.07.13, 23:19
        Praca według grafiku w zależności od miejsca po 12 lub 10 godzin świątek piątek czy niedziela.
        Zarobki według norm do wykonania z reguły nie do wyrobienia. Szkolenia sa rzadko dojazd we własnym zakresie zwracają później. Gigant na glinianych nogach. Dużo obowiązków wiele nie należących do Ciebie będziesz musiał/a wykonywać.
        Jeśli masz rodzinie to nie warto tam iść.
      • Gość: chcę pracować Re: Praca w Mediaexpert IP: *.gorlice.ap-media.pl 25.07.13, 12:49
        A może wie ktoś jak jest w ME w Gorlicach staram się tam o prace jakie zarobki jaka atmosfera na sklepach wiem że w G-cach są dwa a jak jest z dyrektorem regionalnym łoś czy spoko gość.
        Dzięki za wszystkie info na ten temat
      • Gość: klimes Re: Praca w Mediaexpert IP: *.elartnet.pl 08.09.13, 10:55
        Pracuję tam od dobrego roku, nie narzekam. Jest całkiem spokojnie, zarobki w miarę dobre no i nie ma ciśnienia jak indziej.
        • Gość: gosc Re: Praca w Mediaexpert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.13, 14:12
          ostatnio słyszałem ze polikwidowali wam kary za brak wyrobionych norm (SW, gwary,). Ciekawe co wymyśla w zamian ;]
        • Gość: Secret Re: Praca w Mediaexpert IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.13, 22:43
          A czy może ktoś napisać coś o pracy w biurze w Gorlicach?
          Ile z premia moze zarobic Product Manager? Czy to tak bardzo odpowiedzialne stanowisko..? jaka jest atmosfera pracy, za co premiuja i ogólnie czy warto. Dzieki! :)
      • Gość: tonieżart Re: Praca w Mediaexpert IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.13, 10:25
        Kierownik salonu ( nienormowany tryb pracy) w ME zarabia mniej niż sprzedawca, to jakaś kpina!!! Za...a po 10-12 godzin dziennie+weekendy za 2200. Kpina!!!!! Sprzedawca za wyrobienie normy godz+nadgodziny 2500!!! Żart roku! Ostrzegam, wykorzystują, doją ludzi na maxa!!!
      • Gość: rekiniarz Re: Praca w Mediaexpert IP: *.elartnet.pl 15.09.13, 17:17
        Pracuje w Media Expert przeszło 2 lata i powiem tak. Tułałem się z magistrem z ekonomii bardzo długo po świecie supermarketów (takie paradoksy tylko w Polsce, polecam). Zaczynąc od Biedronki, przez Żabkę, Saturn aż po Media Expert. W tej chwili zarabiam ponad 2,5 tys miesięcznie, dużo pracy nie mam... czasem jest więcej wiadomo, ale to w zależności od miesiąca i zapotrzebowania na dany towar. Nie jest prawdą, że nie da się w takim sklepie zarobić dobrze, bo się da. Trzeba tylko się starac... i nie zamierzam tutaj podności swojej osoby do niewiadomo kogo, ale serio mówię jak jest. Pozdrawiam
        • Gość: Secret Re: Praca w Mediaexpert IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.13, 22:37
          ale na jakim stanowisku pracujesz? Produkt managera czy sprzedawcy? bo to sedno sprawy..
          szukam informacji o stanowisku Product managera w ME. Z góry dzieki za pomoc.
      • Gość: Gość Re: Praca w Mediaexpert IP: *.kpsi.pl 09.10.13, 13:19
        Pracowałam w TERG S.A. przez 3 miesiące. Praca nawet ok a zarobki najniższa krajowa + premia. W pierwszym miesiącu premia ok. 100 zł, w drugim premia uznaniowa 150 zł i jeszcze przyznano mi dodatek 50 zł. W trzecim miesiącu kierownik przydzielił mnie do swojego bonusu, który należało wyrobić i premia 135 zł, premia konkursowa 485 zł, dodatek 50 zł i premia specjalna 100 zł za odpowiedzialność za reklamacje.
        I co miesiąc potrącają 50 zł za inwentaryzacje. A i dostajesz 3 zł ekwiwalent za pranie koszulek.
        • Gość: Gość Re: Praca w Mediaexpert IP: *.kpsi.pl 09.10.13, 13:22
          Zapomniałam dodać stanowisko Prezentera Handlowego na dziale Drobne AGD.
          Na dziale RTV i IT można więcej zarobić.
      • Gość: czarny Re: Praca w Mediaexpert IP: *.80.41.31.ip4.feromedia.eu 13.06.14, 22:05
        sam pracuje w medie terg i nie wiem dlaczego
        umowe mam do marca 2013 i mam takie samo stanowiski i pensje jak na poczatku.
        zapi... jak głupi ale nikt tegonie widzi i nie docenia
        teraz jeszcze każ orange sprzedawac a nic z tego nie masz a jak nie sprzedaż to regionalny obcina premie 250 zł kazdemu.
        • Gość: czarny Re: Praca w Mediaexpert IP: *.80.41.31.ip4.feromedia.eu 13.06.14, 22:22
          a złe napisałem, pracowałem, neonet zaproponował lepsza oferte
      • Gość: allo Re: Praca w Mediaexpert IP: *.free.aero2.net.pl 16.07.14, 01:23
        Pracowałem w Media Expert, której właścicielem jest firma ASTRAL. Astral to firma , która na każdym kroku okrada pracowników, za byle bzdury obcina płace, pozwala obniżać ceny klientom, a potem różnicę odciąga z funduszu płac. Okrada też pracowników po każdej inwentaryzacji - wystawia noty księgowe do zapłaty za braki. Ostrzegam przed firmą Astral!!! Nie polecam pracy w tej firmie, odradzam też robienia zakupów - klienci też są okradani - wciska im się droższy niż u konkurencji towar i sprzedaje bezwartościowe "przedłużone gwarancje" które są ubezoieczeniem
        • Gość: Obeznany Re: Praca w Mediaexpert IP: *.eimperium.pl 22.07.14, 16:56
          Moi drodzy, jest to po prostu kolejna korporacja,która z polskiego pracownika robi szmatę. Haruj jak wół za 1200 zł (minimalna).Decydując się na pracę w tego rodzaju korporacjach pozbywacie się życia prywatnego ! Bo jak tu mieć życie prywatne , kiedy się tyra jak wół siedem dni w tygodniu,razem z niedzielami i świętami. Wolne ? Zapomnij. Wszystkim,którzy szukają pracy ,ogólnie odradzam pracę w wielkich korporacjach.Podjęcie pracy w niewielkiej firmie jest czasem o wiele lepszym wyborem z wielu powodów.Korporacje mają to do siebie ,że wyzyskują pracownika jak się da ! Traktują Cię jak kolejną mrówkę ,która ma zapierd..I MediaExpert taką korporacją jest. Ale to samo jest w Euro RTV AGD.Każdy sklep umieszczony w centrum handlowym równa się harowaniem i wyzyskiem.Unikajcie pracy w centrach handlowych jeżeli chcecie mieć swoje życie prywatne a nie żyć tylko pracą.Pozdrawiam.
      • dzialac Re: Praca w Mediaexpert 08.03.15, 13:55
        Cieszcie się tym co było bo za chwilę wszystkie oceny spadną do minimum. System motywacyjny dzięki któremu zasłużyliśmy sobie na wasze uznanie został zmieniony. Za chwile sprzedawcy będą was unikać pod koniec miesiąca wiec zakupy najlepiej planować na poczatku. Pracownicy zaczynają być karani za nie kompletną obsługę. Czyli zaczynają być zmuszani do wciskania wszystkiego co się da, zamiast proponować i pozostawiać decyzje klientowi. Sprzedawcy będą woleli stracić klienta i odesłać go do konkurencji jeśli będzie chciał kupić sam sprzęt bez żadnych dodatkowych elementów(transport, akcesoria, gwarancja, Orange). Przejęliśmy system z którego zrezygnowało RTVeuroAGD gdy zauważyli, że za dużo tracą klientów bo zmusza sprzedawców do wybierania sobie klientów żeby móc zarobić. Kadro z media obudźcie się i uczcie się na błędach konkurencji, jesli tego nie zrobicie narazicie firmę na olbrzymie straty. Niech na każdym sklepi jeden sprzedawca w sklai miesiąca spławi minimum 8 klientów żeby nie stracić na parametrach (1 klient - ok 700 zł najmniej) pomnóżcie to przez ilość pracowników i sklepów warto tracić taką sumkę. W dodatku na rzecz kogoś kto bierze pod uwagę tylko teorię w tabelkach a nie praktykę. Czasami mam wrażenie, ze ci którzy zarządzają u góry powinni cofnąć się do sprzedaży na sklepie żeby sprawdzić jak sprzedaż w tych czasach wygląda z praktyki. Bo w teorii człowiek nie może latać a w praktyce mamy samoloty;-)

Zarobki z 1800-2500 spadły na 1200-1400 nie zależnie od starań i tak znajdzie się powód żeby ci zabrać ok 10-40% za sprzedaż albo 10-50% za nieporządek w tym czyszczenie kibla bo oszczędzają nawet na sprzątaczce wiec ty wszystko robisz.

Pozdrawiam całą kadrę zarządzającą która wymyśliła nowy system
        Wasz zażenowany pracownik
        • klient1235 Re: Praca w Mediaexpert 13.03.15, 21:20
          Hej, nie wiem dokładnie jak pracuje się w mediaexpert ale troche słyszałem.
          Bez względu na wszystko pewnie jest w tym troche racji
          Jestem czestym klientem rożnych galerii a ostatnio spodobało mi sie w tarasach zamkowych
          Bardzo fajna galeria,sklepy jak wszędzie, jest przyjemnie poza...a no właśnie ile razy przechodze obok mediaexpert widzę te same osoby(pracowników) o każdej porze czy to rano czy wieczorem.
          Odwiedzam ten sklep, nawet coś kupuje ale rzeczywiscie co zauważyłem to, to że różne usługi pracownicy chcą sprzedac i troche to rozumiem, nawet jesli byloby to tylko zwiazane z ich zarobkami, jesli ktos chce i go stac to wykupi dodkowe gwarancje, ubezpieczenia itp.ale jest jedno ale otóż... pomimo że pracownicy sie staraja to ludzie odpocznijcie troche!!! Do kierownika sklepu wiadomość...Człowiek to nie robot, jeżeli chcesz miec dobrych pracowników, fajną sprzedaż i przypilnowany sklep daj ludziom żyć Praca to nie wszystko.
          Pracownicy snują sie po sklepie, widać że są przemęczeni a nie którzy jak na jakimś rauszu. Nie swiadczy to dobrze o firmie... Zmieńcie to a zobaczycie jakie będa korzyści.
          Fajni ludzie, znaja sie na sprzęcie ale nie mogą sie skoncentrowac na sprzedaży jak należy
          Dlatego zgadzam się po części z opinią przedmówcy że korporacje wykorzystuja ludzi i nie szanują ich. Wszyscy którzy tak pracują nie maja życia prywatnego bo i kiedy?
          Firmo mediaexpert...zastanówcie się nad tym i doceńcie ludzi którzy robią dla was kasę!
          Pozdrawiam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka