Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

RTVeuroAGD

06.10.08, 12:47
    Zauwazylem w prasie,internecie wysyp ogloszen w tejze firmie w
    kazdym prawie odziale i na kazde prawie stanowisko(tj doradca
    klienta czy magazynier),mam pytanie do kogos kto ma/mial stycznosc z
    ta firma,warto?
    A moze niech zgadne?
    Sredni zarobek doradcy klienta to 1400netto?A magazyniera nie wiele
    mniej?
    Chcialbym sie mylic na kozysc wyzszych sum,wiec?
    Obserwuj wątek
      • Gość: dawny pracownik Re: RTVeuroAGD IP: *.konin.mm.pl 06.10.08, 15:20
        Duża rotacja,małe pieniądze,zła atmosfera,nie warto startować,
        szkoda czasu.
        • Gość: pracownik Re: RTVeuroAGD IP: *.ujscie.net 20.12.08, 22:23
          rotacja duża jak wszedzie najlepiej pracować w sklepie SU wtedy jak sie chce to
          zarobki przekraczaja 2tys zależy czy ktoś jest pracowity czy tylko ściemniać umie
          • Gość: MIO Re: RTVeuroAGD IP: *.chello.pl 15.01.09, 10:28
            praca w chaosie ! ciagla walka o klienta tzn punkty, nieprzyjazny
            system punktacji - w zaleznosci co i jak sprzedaz tyle dostaniesz
            punktow, i nie ma tak ze jest pewna kwota do wyrobienia a co wiecej
            to premia !! mozna miec b wysokie obroty tzn sprzedaz za duza kase a
            nie wyrobisz innych norm (sprzedaz akcesorii, przedluzonych
            gwarancji, uslug np transportu itp) to i tak jestes w dupie a
            kierownik placze ze nie wyrabiasz norm ! burdel na zapleczu - bo
            wszyscy wiadomo PUNKTY PUNKTY i robia bydlo na zapleczu zeby cos
            znalezc bo liczy sie czas !! OGOLNIE BUCUWA I NIE POLECAM !!

ogloszenie o pracy :
            DORADCA KLIENTA
            Zakres zadań:

profesjonalna obsługa Klientów - czytaj : wakla o klienta wsrod
            pracownikow (klimaty w stylu ,,zostaw ich to sa moi klienci,, a gdy
            klient prosi o pomoc odrazu 3 osoby biegna w jego strone ! )

motywacyjny system wynagrodzenia - najwieksza bucuwa w tej firmie
            wyplata uzalezniona od niezwykle skomplikowanego a zarazem glupiego
            systemu punktowego, przyklad : lepiej sprzedac telewizor za 2000 zl
            dorzucic klientowi, kabel, listwe antyprzepieciowa, sciereczki do
            czyszczenia, uchwyt do zawieszenia na scianie i do tego przedluzyc
            gwarancje niz sprzedac sam TV za 8000 ! absurd ?? nie to rtv euro
            agd !!

bogaty pakiet szkoleniowy z zakresu technik sprzedaży i obsługi
            Klienta - bogaty ? tez mi cos !! :) jedynie dla wybranych
            pracownikow (najwiekszych punktowców) i zadko

oraz ciekawe perspektywy rozwoju zawodowego - z tym to juz
            przegiecie kazdy kto tam idzie jest tylko na przetrzymanie - tzn do
            momentu znalezienia sobie nowej pracy - rotacja bardzo durza,
            wyjatkiem sa ludzie pracujacy dluzej niz rok/2 lata !!
            • Gość: MICHAL Re: RTVeuroAGD IP: *.c152.petrotel.pl 26.04.09, 11:22
              "motywacyjny system wynagrodzenia - najwieksza bucuwa w tej firmie
              wyplata uzalezniona od niezwykle skomplikowanego a zarazem glupiego
              systemu punktowego, przyklad : lepiej sprzedac telewizor za 2000 zl
              dorzucic klientowi, kabel, listwe antyprzepieciowa, sciereczki do
              czyszczenia, uchwyt do zawieszenia na scianie i do tego przedluzyc
              gwarancje niz sprzedac sam TV za 8000 ! absurd ?? nie to rtv euro
              agd !! ""
              TO CO NAPISAŁ TEN UŻYTKOWNIK TO NIE PRAWDA
              SPRZEDAWCY WŁAŚNIE CHĘTNIEJ SPRZEDAJĄ TELEWIZORY ZA DUŻE SUMY PIENIĘDZY BO
              PROSTE JEST ZE IM ZA WIĘKSZĄ KWOTE SPRZEDASZ TYM WIĘCEJ SAM DOSTANIESZ PIENIĘDZY
              A JEŻELI CHODZI O ZAROBKI TO TO JEST PRACA NA AKORD WIADOMO IM WIECEJ SAM UGRASZ
              TYM WIECEJ ZAROBISZ
              JA MAM 19 LAT I ZARABIAM W EURO REGULARNIE 2,5 TYS ZŁ CZYLI TO ZNACZY ŻE MOŻNA....
              TYLKO TRZEBA CHCIEC
              • Gość: op Re: RTVeuroAGD IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.09, 10:38
                No po tym co napisałeś widać że tam nie pracujesz. System punktowy sprzyja
                kombinowaniu, czasem lepiej nic nie sprzedawać niż rzeczy bez przedłużonej
                gwarancji i akcesoriów
                • Gość: narzekalnia Re: RTVeuroAGD IP: *.toya.net.pl 06.11.09, 13:31
                  www.narzekalnia.pl dla tych którzy się tam wybierają do pracy
              • Gość: rumak Re: RTVeuroAGD IP: *.chello.pl 02.09.10, 21:19
                Ja pracowałam w tej firmie 10 lat i co wielka bzdura całe to euro zasrane,tylko
                im pchasz kase w kieszeń a sam mało zarabiasz,jak dobrze wszystko ci idzie
                sprzedaz akc gwarancje itp...to mozna zarobic ale trzeba byc na dobrym sklepie,a
                sprzedaz tych gwarancji zasranych to dopiero bzdura jest,ogólnie nie polecam tej
                firmy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: trace Re: RTVeuroAGD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.13, 14:37
                Po pierwsze w branży RTV nie zatrudniają dzieciaków poniżej 20 roku życia nawet na stanowisku sprzedawcy a druga sprawa to, że ja sam tam pracowałem i wiem, że z pensją tam bywa różnie. Owszem zdarzyło mi się dostać raz 2800 zł na czysto ale tylko dlatego, że akurat w danym miesiącu spełniłem wymogi tej durnej punktacji. Miesiąc wcześniej miałem 300% przedłużeń gwarancji i wszystko inne zdecydowanie powyżej normy poza ratami x10 i dostałem 1800 zł! Warunki tej pracy też są tragiczne. Na 8h pracy przysługuje jedna 15 minutowa przerwa. Na regularne posiłki w ciągu dnia nie ma co liczyć. Dla osoby, która nie dba o siebie, nie jest aktywna fizycznie i w żaden inny sposób to może nie przeszkadzać ale ja jednak mam jeszcze zajęcia na uczelni i siłownię więc trochę nieciekawie to wygląda. Poza tym rozwój zawodowy jest w tej firmie tylko dla tych co pracowali w tym miejscu kilka lat i już mają pozycję. Nowe osoby są traktowane jako rotacyjni asystenci do nabijania wyników doradcom finansowym.
                • marlmoro Re: RTVeuroAGD 21.01.17, 00:35
                  Dokładnie to tak wygląda. Pracuje pół roku i zygam tęczą
        • Gość: stary wyga eurofil Re: RTVeuroAGD IP: 109.243.250.* 28.05.10, 17:49
          Nie płacz stolarski mariuszku,nie płacz kiedy odchodzisz nikt za
          tobą nie zatęskni nie ma takiej opcjii nikt dyrektorów nie lubi a
          ciebie niby za co że sie nad nami znęcałeś wypieprzaj szmato takich
          nikt nie szanuje nikt nie lubi i dobrze bo niby czemu takich
          dyrektorków kontrolerków ma ktoś w euro lubić przyszedł taki z
          zewnątrz i żądzić chce ludżmi że niby złe mają wyniki,spadaj Stolar
          do stolarni tam twe miejsce nie wracaj nigdy do dyrektoriatu,nic tam
          po tobie fajnie że odeszłeś to super decyzja tak powinni robić w
          euro!!!
        • Gość: Marcin Re: RTVeuroAGD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 21:01
          A ja pracuje w rtv euro i narzekają naprawde slabeusze.
          Zarabiam zawsze grubo ponad 2,5 tys bo jestem liderem sprzedazy.
          Jak sie wyrabia wszytko to nikt sie nei trzepia i mozna zarobic - jelsi stoisz i masz w dupoie wszytko to jasne ze nei zarobisz.
          Ta praca jest dla ludzi o silnej psychice i nerwach - jesli umiesz sprzedawac to zarobisz .
          Pracuje w tarnowie i nei boje sie podac imienia , bo jak mowie jak chcesz to zarobisz a jak nie to co sie dziwujesz.
          Nie ma co pieprzyc ze dyrektor nei dobry czy kieronik- jelsi robisz wyniki to nikt ci slowa nei powie jeszcze ci grafik uloza jak chcesz.
          Jestes rentowny - masz wszytko grafik pod siebie , zero krytyki, mobingu, natomiast jestes cienki to nie mas nic.
      • Gość: nju Re: RTVeuroAGD IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.01.09, 23:27
        syf
        • Gość: Nieustraszony Re: RTVeuroAGD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 10:38
          Paradoksalnie bywają sytuacje, że zabierają Ci premię ponieważ coś
          sprzedaleś? PATOLOGIA SPRZEDAŻY!!!!
      • Gość: wiosenna Re: RTVeuroAGD IP: *.toya.net.pl 28.01.09, 09:27
        Dokładnie, pensja jest bardzo mała,nawet przy wyrabianiu tych dziwacznych
        wskaźników.
        niektórzy pracują nawet i 3 lata, osobiście nie wiem co ich tam trzyma-chyba
        głupota, bo tam jest zapieprz a nie praca.
        ...Taka przetrwalnia!!!, kobiety mogą nie dać sobie rady w tym całym fizycznym
        amoku.
      • Gość: jole Re: RTVeuroAGD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.09, 11:28
        jeszcze mnie się tam zarabia
      • Gość: ktoś Re: RTVeuroAGD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.09, 08:44
        jak zarobisz 1200, to wszystko
        • Gość: model Re: RTVeuroAGD IP: *.euro-net.pl 03.09.09, 21:23
          Zarobki góra 1200 na rękę najlepsi sprzedawcy raz czy 2 razy na rok zarobią po
          1800 zł a kiedy indziej to guzik. Ten co pisze że zarabia 2500 zł to oszust.
          Tyle to nawet kierownik zmiany nie zarabia. Ten co się wypowiada że te
          komentarze to nieprawda to hipokryta,ma 19 lat i twierdzi że zarabia 2500zł,
          pracodawcy mu nakłamali że jak popracuje parę lat to będzie zarabiał 2500zł a
          teraz zarabia połowę . No i oczywiście on w to wierzy. Na dowód powiem że
          przyjmują ludzi co najmniej ze średnim wykształceniem a ten co tak pisze może
          tam pracować dopiero kilka miesięcy. W firmie jest taka punktacja że jak
          przyjdzie klient i kupi sam tv bez gwarancji i usług a ty już miałeś wszystko
          wyrobione to zabierają Ci 300 zł premii. I tak nigdy nie wyjdzie więcej jak
          1200zł. Poszedłem tam do pracy na kilka miesięcy bo musiałem mieć świadectwo
          pracy ale już ostatni miesiąc tam pracuję. Bardzo ciężko. Usiąść to możesz tylko
          jak jesz. A tak zawsze to zajmuje po kilka godzin: przyjęcie towary, zmiana cen,
          porządki na dziale, zrobienie odsyłki, szykanie ostatich sztuk na magazynie i
          sprzedaż. I tak zlatuje 12 godzin. Czasem nawet nie masz czasu pójśc na przerwę
          przez cały dzień. Ciągle trzeba się śpieszyć bo jak nie to nic nie zdążysz
          zrobić. Tylko ja mam tam swoje zdanie a tak to wszyscy, zwłaszcza kierownicy
          trzęsą portkami.Pracownik nie może nic powiedzieć ani nawet pomyśleć bo na
          myślenie nie ma czasu. Sam mam wykształcenie wyższe. Krytykować może tylko ktoś
          kto sam załatwił sobie pracę a nie pasożytuje na rodzinie. Odradzam i pozdrawiam.
          • Gość: model Już tam nie pracuję...wytrzymałem kilka miesięcy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 11:52
            Chciwi i pazerni właściciele firmy bardzo ciemiężą pracowników. Wielki szacun
            dla wszystkich co tam pracują bo praca jest bardzo ciężka a płaca 6zł za
            godzinę. Ile byś nie tyrał to i tak tyle wyjdzie bo obcinają Ci za co tylko się da.
            • Gość: dziadek Re: Już tam nie pracuję...wytrzymałem kilka miesi IP: 188.33.134.* 21.05.10, 21:03
              Wytrzymałeś kilka miesięcy a co powiesz o tych kturzy pracują już
              tam 15 lat?nie nie są kierownikami,są zwykłymi doradcami a tyle
              pracują bo na początku było inaczej,teraz jest gorzej owszem to fakt
              ale niekturzy muszą z różnych powodów dalej pracować choćby
              zdrowotnych,więc pare miisięcy to pestka ja jestem jednym z tych
              dziadków a nadal pracuje bo muszę ale już nie jako doradca.
            • Gość: zuza Re: Już tam nie pracuję...wytrzymałem kilka miesi IP: *.static.tvk.wroc.pl 16.12.11, 18:43
              dlaczego nie zasinteresuje sie tym inspekcja pracy
            • Gość: Cycu Re: Już tam nie pracuję...wytrzymałem kilka miesi IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.14, 10:23
              Masaskra,pracowałem magazyn główny wydawania towarów,w trybie 3 zmianowym,mają cię za nic, nie całe 2000 z 500złotową premią o ile ci nie zabiorą,a często zabierają za byle co To jest przykre jak się tam traktuje pracowników a jeszcze jak usłyszysz\na twoje miejsce jest 100 innych za bramą/ MASAKRA
          • Gość: szajsung Re: RTVeuroAGD IP: *.xdsl.centertel.pl 12.10.09, 11:58
            w euro da się zarobić 2000zl miesięcznie nie robiąc struktur (PG,Usługi i AKC)a
            tylko masę punktowa zbierać (czyt. zbierać grubasy lub pustaki) za nadgodziny
            płaca śmieszne pieniądze, nawet jak wyrobisz struktury tj, gwarancje, usługi i
            akcesoria dostaniesz 1500zł na rękę ale...niestety zarobki zalezą od ciebie i
            przede wszystkim od kierownika sklepu...szkolenia niektóre są dobre niektóre mierne
            TO NIE PRACA NA STAŁE
          • Gość: trolo Re: RTVeuroAGD IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.10, 14:56
            ty żałosny burak a nie pomyslales czemu to sie ciagnie i czemu oni w kółko nadal istnieja i ktos u nich pracuje bo dajecie sobia pomiatac i zrobicie wszystko , podlizecie sie nawet za kase , przez takich ludzi ktorzy chca wykonywac prace gdzie cie nie szanuja i dupe chca utrzymac bo nie maja wlasnej poszanowania do siebie i maja tak wyprane mozgi spolecznie ze uwzaja ze tak ma byc , przez takich ludzi ktorzy zgadzaja sie istnieja takie buce
      • Gość: POP1982 Re: RTVeuroAGD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 15:06
        Nkiebede sie rozpisywal napisze tylko tyle ze pracowalem caly
        miesiac czyli wypracowalem 164 godziny a wynagrodzenia dostalem
        rowne 680 zł cudownie ;-)
        • Gość: swad Re: RTVeuroAGD IP: *.slupsk.vectranet.pl 03.12.09, 20:44
          pracuje tam od roku chwalę sobie przedewszyskim jak masz fajna ekipe i
          kierownika to super ja zarabiam srednio 1900-2000 netto wystarczy wyrabiac
          struktury sprzedawac dobrze punktowane sprzesty i jest git
        • Gość: x Re: RTVeuroAGD IP: *.radom.vectranet.pl 14.12.09, 12:39
          to jak to jest chyba poniżej minimalnej krajowej, zatrudniają na cały etat za
          800 zł?
          • Gość: :] Re: RTVeuroAGD IP: *.radom.vectranet.pl 14.12.09, 13:00
            No właśnie jak to jest, że na umowie dają 800, 900 zł?, na cały etat(168godz)
            czy to zgodne z prawem?, najniższa krajowa to chyba 1126 zł jeśli to nie
            pierwsza praca, orientuje się ktoś na jakiej zasadzie to działa?, byłem na
            rozmowie i zaskoczyło mnie to bardzo.
            • Gość: bezrobotny 40+ Re: RTVeuroAGD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.09, 13:09
              Gość portalu: :] napisał(a):

> jak to jest, że na umowie dają 800, 900 zł?, na cały etat(168godz)
              > czy to zgodne z prawem?, najniższa krajowa to chyba 1126 zł

Najniższa krajowa to chyba 1286 brutto czyli ok. 955 netto.

Tylko, że... najniższa krajowa obowiązuje przy umowie o pracę (etat lub część) a
              nie przy umowie zleceniu. A wiec zależy jaką kto ma umowę. Jeśli ma umowę
              zlecenie i stawkę godzinową to ma tyle, na ile się zgodził
              • Gość: :] Re: RTVeuroAGD IP: *.radom.vectranet.pl 14.12.09, 14:38
                no tak ale tutaj ludzie pracują na cały etat na umowę o prace za 800, 900 zł
                brutto, wiec mnie zastanawia jak to jest możliwe, są jakieś premie ale z tego co
                wiem premie nie są doliczane do najniższej krajowej,
              • Gość: :] Re: RTVeuroAGD IP: *.radom.vectranet.pl 14.12.09, 14:43
                Tak ale tutaj ludzie pracują za 800, 900 zł brutto na cały etat na umowę o
                pracę, więc jak to jest?
        • Gość: Gość Re: RTVeuroAGD IP: *.chello.pl 22.02.10, 23:21
          Praca w Euro może i jest ciężka ale da się zarobić, owszem umowa jest na 900zł
          brutto ale jest napisane ze firma gwarantuje najniższą krajową w okresie próbnym
          do pensji jest naliczane drugie 900zł brutto co daje ok 1500-1600 zł, poza tym
          wszystkie premie są wyliczane brutto, pracuje tam przeszło pół roku i nie
          narzekam przez pierwsze 3 miesiące zarobiłam po 1600zł teraz zarabiam ok 2300zł
          a w miesiącach zimowych zarobiłam przeszło 3000zł, a jeżeli ktoś tylko narzeka
          to nigdy nie zarobi i wcale nie trzeba się uganiać za klientami aby taką pensję
          zarobić przy normalnej liczbie godzinowej
          • Gość: prawda kole Re: RTVeuroAGD IP: 188.33.134.* 21.05.10, 21:19
            Gościu komu ty chcesz bajke sprzedać-spadaj buraku bo głupoty
            piszesz,myślisz że jak ja 15 lat tam pracuje to gówniarzowi takiemu
            jak ty uwierzę nie tylko ja pracuje w Euro tak więc nie chwal sie bo
            na 2300 to trzeba sie nazapierdalać że aż miło i nie jeśt to beż
            wyrobienia wskażników i przynajmniej 7000 punktów musisz mieć buraku
            jeden!!!!!!!!!
        • Gość: Gość Re: RTVeuroAGD IP: *.chello.pl 22.02.10, 23:23
          Praca w Euro może i jest ciężka ale da się zarobić, owszem umowa jest na 900zł brutto ale jest napisane ze firma gwarantuje najniższą krajową w okresie próbnym do pensji jest naliczane drugie 900zł brutto co daje ok 1500-1600 zł, poza tym wszystkie premie są wyliczane brutto, pracuje tam przeszło pół roku i nie narzekam przez pierwsze 3 miesiące zarobiłam po 1600zł teraz zarabiam ok 2300zł a w miesiącach zimowych zarobiłam przeszło 3000zł, a jeżeli ktoś tylko narzeka to nigdy nie zarobi i wcale nie trzeba się uganiać za klientami aby taką pensję zarobić przy normalnej liczbie godzinowej
        • Gość: pracownik Re: RTVeuroAGD IP: 46.112.118.* 06.11.10, 00:00
          co ty facet za bajki opowiadasz,firma musi Ci wypłacić najnizszą krajową.Ja pracuje 8 lat i nigdy nie słyszałem o takich przypadkach.
      • Gość: :] Re: RTVeuroAGD IP: *.radom.vectranet.pl 14.12.09, 14:47
        Tylko że tutaj ludzie pracują na umowę o pracę na cały etat za 800, 900 zł brutto?
      • Gość: :] Re: RTVeuroAGD IP: *.radom.vectranet.pl 14.12.09, 14:53
        Dlaczego ktoś perfidnie usuwa komentarze? jeszcze raz napiszę, że tutaj ludzie
        pracują za 800, 900 zł brutto na umowę o pracę na cały etat i jak to jest? i
        proszę tego nie usuwać, a jeśli już to proszę podać powód usunięcia.
        • Gość: gość Re: RTVeuroAGD IP: *.ip-point.pl 08.01.10, 00:27
          Bardzo ciężka i niewdzięczna praca, niskie zarobki uzależnione od własnej
          sprzedaży, tylko bardzo często na magazynie są pustki, lub jakieś gó...ane
          "trójki" ( dla niewiedzących to jedna z niższych punktacji za sprzedaż. Zła
          atmosfera, beznadziejny kierownik, ucinają premię za co tylko się da, potrącają
          z pensji za kradzieże klientów. Niestety, jest coraz gorzej. Kiedyś ta firma
          miała jeszcze jakąś renomę, teraz staję się zwykłym molochem typu Carrefour
          • Gość: gosc wieczornyy Re: RTVeuroAGD IP: *.147.78.13.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.01.10, 22:43
            witam, wyjasnie wam pare watpliowosci. tak daja 850brutto ale w razie nie
            wyrobienia jakichkolwiek parametrow dostanie sie minimum krajowe bo w umowie
            zjaduje sie zapis ktory mowi o tym ze w razie nie uzyskania premii bla bla bla
            kwota zostanie zwiekszona tak aby byla zawsze minimalna krajowa.
            Po 2 jak zostalem tam przyjety (niedawno) tez sie obawialem, rzeczywiscie praca
            nie jest latwa ale w grudniu zarobilemokolo 2000pln. w tym miesiacu rowniez nie
            wyglada to zle. ogolnie praca nie jest taka zla, nie wiem gdzie wy trafiliscie
            ale ja jestem zadowolony. zobaczymy jak bedzie w tym miesiacu to dam
            zainteresowanym znac.
            Co do wypowiedzi kolegi ze na magazynie sa pustki, osobiscie nie zauwazylem tego
            a jesli chodzi o zaplecze logistyczne to nie slyszalem o 2takiej firmie ktora
            moze w jeden dzien sciagnac dowolny towar ktory jest dostepny w sieci itp itd.
            program nazywa sie mg3, sprawdzie sami w necie.
            Fakt ze lekko nie jest ale nikt nie mowil ze bedzie
            • Gość: MiszczSprzedaży Re: RTVeuroAGD IP: *.spray.net.pl 13.01.10, 22:38
              Gościu Niedzielny, możesz napisać w jakim mieście pracujesz? Ja
              myślę o zatrudnieniu się w tej firmie. Ciężka praca mi nie straszna,
              a w sprzedazy jestem dobry. Tak samo mam w obecnej pracy, kto jest
              słaby, mało zarabia i narzeka, a kto dobry ten sporo zarobi i jest
              zadowolony.
              • Gość: weteran Re: RTVeuroAGD IP: *.icpnet.pl 26.01.10, 23:14
                No to sobie pogadał kierownik sprzedaży z dyrektorem oddziału na zlecenie
                muszkieterki B.P. ...
                • Gość: ruda i elwira eks Re: RTVeuroAGD IP: *.mas.abpl.pl 01.03.10, 20:01
                  WroCŁAW 2010 zarobki 900 brutto do końca miesiaca wypłata(ZUS-
                  emerytura) premia ok 300zł do 10 każdego miesiąca...sprzdaj wiecej
                  polis to zarobisz ..grafiki przewaznie po 12 h... ha ha ha
              • Gość: przyjaciel Re: RTVeuroAGD IP: 188.33.134.* 21.05.10, 21:12
                Może i jesteś dobry w sprzedaży ale odpuść sobie tu nie jest tak
                bajecznie zapieprz zapieprz,dziwne zwyczaje,punkty,wskażniki wiem co
                piszę bo 15 lat pracuje w Euro teraz nie jako sprzedawca ale
                musiałem to wszystko wyrabiać zasuwać po 10,12 godzin i zdrowie
                straciłem nie warto.
      • Gość: ... Re: RTVeuroAGD IP: *.centertel.pl 27.03.10, 20:43
        daj sobie spokoj wszedzie tylko nie tam traktuja pracownikow jak szmaty
        a 1400 to masz wygorowane wymagania przy duzym szczesciu moze tyle
        dostaniesz obiecuja duzo wiecej i nie dotrzymuja slowa zarabia sie
        mniej niz srednia krajowa a robisz za 10 i jeszcze wieczne pretesje...
        • Gość: Gość Re: RTVeuroAGD IP: *.man.bydgoszcz.pl 28.03.10, 22:09
          Jezeli chodzi o atmosfere to jest różna w różnych sklepach ja pracuje w
          Bydgoszczy i jest atmosfera ok.
          Jeżeli chodzi o narzekanie, ze za mało sie zarabia to zapraszam do konkurencji
          1400 i ani złotówki więcej.
          Tu mozesz zarobić 2500. Gdzie jako sprzedawca tyle sie zarobi? W delikatesach?
          Chyba nie. Wiadomo absurdy sa tak jak powiedziały osoby powyżej, ze zeby lepiej
          zarobić trzeba sprzedawać AKaC i PG niż droższy sprzet.
          • Gość: Marko Re: RTVeuroAGD IP: *.icpnet.pl 27.06.10, 09:23
            Jak to jest z godzinami pracy w RTV EURO AGD???

Jeden pracownik pracuje tam bite od 9:00 do 22:00 czy to jest jakoś podzielone???

Zatrudniłem się tam na okres wakacyjny i szczerze powiem od 1 lipca zaczynam i
            kazali na 14:00 przyjść...

Proszę uprzejmie o odp.
            • Gość: europa Re: RTVeuroAGD IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.07.10, 23:07
              grafik ustala kierownik, raz przyjdziesz na 12 godzin a raz na 6
          • Gość: :) Re: RTVeuroAGD IP: *.man.bydgoszcz.pl 13.07.10, 23:11
            ja też pracuje w Bydgoszczy i jest całkiem fajnie:)
      • Gość: były pracownik Re: RTVeuroAGD IP: *.kielce.vectranet.pl 31.07.10, 11:26
        nie idzcie tam do pracy, to polska firma, czyli wyzysk jakich mało,
        pracowałem w kielcach i na początku dostawałem 860,- na rękę, potem
        1100,- kierownicy to takie kanalie jakich mało specjalnie
        selekcjonowani przez centrale, im gorsza świnia tym bardziej się
        nadaje. kierownictwo nie ma zielonego pojęcia o zarządzaniu ludzmi,
        kierownik który jest w kielcach był wcześniej cieciem na stacji
        bęzynowej a po godzinach był kelnerem na weselach, a teraz struga
        wielkiego kierownika, w skrucie mówiąc jes totalnym ciemniakiem
        który dostał trochę władzy.
      • Gość: Jacek Re: RTVeuroAGD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 14:40
        Witam,
        Mam pytanie, czy do pracy w RTVeuroAGD potrzebne jest oświadczenie o niekaralności, interesuje mnie szczególnie stanowisko konsultanta infolinii?
        Z góry dziękuję za odpowiedź.
        • Gość: Agnieszka Re: RTVeuroAGD IP: *.nsystem.pl 05.10.10, 19:09
          Ja wiem, że to trochę nie w temacie, ale ponieważ wypowiadają się tu byli/obecni pracownicy firmy... Czy ktoś z Was zna może sprzedawcę, który pracował w tym sklepie w Krakowie, na Zakopiance? Wysoki, szczupły szatyn, na imię ma chyba Piotr. Wiem jeszcze tyle, że studiował zaocznie historię... Będę wdzięczna za informacje. Pozdrawiam!
      • Gość: klient Re: RTVeuroAGD IP: *.chello.pl 23.10.10, 15:06
        A ja na szczescie nie pracuje ale przeciągne jednego pracownika sklepu w Bydgoszczy bedzie pedał zabki zbierał po Galerii Pomorskiej!!!!!!a dla czego to napisze po akcji
        • Gość: zen Re: RTVeuroAGD IP: *.radom.vectranet.pl 08.11.10, 11:32
          juz wam tlumacze czemu macie w umowie wpisane 900zl brutto tu chodzi o ew. nadgodziny. jako baza do nadgodzin jest brane 900zl/176h (ilosc godzin prcay w miesiacu * współczynnik za nadgodzine + 50%) latwo policzyc zysk pracodawcy. jak by byla wpisana najnizsza krajowa to za nadgodziny byscie dostali lepsza kase. taki myk korporacyjny to jest. tu nie ma tajmenicy. jest to tak policzone zeby za nadgodzine wychodzilo tyle co za normalna umowe.
          • Gość: gosc Re: RTVeuroAGD IP: 81.219.93.* 16.11.10, 10:49
            aplikuje do tej firmy na stanowisko sprzedawca produktow finansowych oplaca sie?
            • Gość: Bob Re: RTVeuroAGD IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.10, 22:54
              Pracuję w Euro już ponad rok, jestem jednym z najlepszych sprzedawców w sklepie, wyniki 10-12 tys ptk (czyli około 200 tys obrotu!!) przy wyrobionej strukturze, naprawdę trzeba się nazapierdzielać.... Moje zarobki to 1700-2000 w zależności czy sklep wyrobi wyniki oraz czy są braki w inwentaryzacjach, które niestety trzeba pokryć z własnej kieszeni. Ogólnie praca wygląda tak: Przychodzisz na 8, zmiana nowych cenówek, 8:30 wyładunek dostawy, czyli ciężkie pralki lodówki telewizory oraz kontenery z akcesoriami, przy zmianie tzw sieciówki czyli dużej dostawie przyjeżdża TIR z zapasem promocyjnych rzeczy, które rozładowuje się w 2-3 osoby max!! 8:50 wszyscy się przebierają i wychodzą na sklep aby go otworzyć o 9. Od 9 do 10-11 wszyscy obsługują klientów, następnie każdy dostaje po dokumencie i przyjmuje dostawę, zabezpieczenie metkowanie, wystawianie sprzętu... Ciężka praca na magazynie a do tego pod krawatem, w razie w musisz być przebrany gdyby większa ilość klientów przyszła na sklep. Po skończonej dostawie czyli ok 13-14 wychodzisz ubrudzony w kurzu obsługiwać klientów a w między czasie roznosisz akcesoria po sklepie które zostały wcześniej zabezpieczone i ometkowane. Sklep zamykany jest około 21-22 w zależności od miasta. Po zamknięciu często zdarzają się wymiany promocji czyli około 30-40 min dodatkowo musisz zostać. Na początku zarobki ok 1200-1300 zł max, musisz polecać akcesoria oraz rozszerzone gwarancje. Po kilku awansach expert ma ok 1300 podstawy brutto (płatna pod koniec miesiąca) + premia (wypłacana 10). Jak się sprężę to drugie tyle. Wyliczyłem, że na każde 1000zł musisz polecać 15zł akcesorii oraz 20 zł gwarancji wtedy będziesz wyrabiać strukturę, dzień bez gwarancji jest dniem straconym. Musisz być odpornym na stres bo od razu wypadniesz. Totalne pranie mózgu przez kierowników oraz klientów, przychodzi strasznie dużo troli, nie wiedzą co to plazma lcd led i takie tam głupie pytania. Klienci traktują Cię jak szmatę i niech się nie dziwią jak sprzedawcy tak samo ich będą traktować, za 1300zł nikt profesjonalnie Cię nie obsłuży, niestety... Musisz być odporny na zje..y kierownika jak nie wyrabiasz struktury. Tak naprawdę zarabia ogromną kasę firma, dyrektor regionalny oraz kierownicy sprzedaży a sprzedawców traktuje się jak parobków!! Czasami są takie akcje, że jak jest przekroczony limit na potrzeby socjalne to nie ma np. papieru toaletowego, mydła i innych potrzebnych rzeczy a firma ma to daleko w d..ie.
              Rotacja ogromna, średnio 1 nowy pracownik na około półtora miesiąca.
              Dobre dla nowych którzy chcą zdobyć doświadczenie, uodpornić się na stres:)
              Aktualnie szukam pracy
              • Gość: ogr Re: RTVeuroAGD IP: *.radom.vectranet.pl 28.12.10, 14:53
                Rozawialem ze znajomym zastanawia mnie jak to jest ze pracownicy maja na umowie placa zasadnicza 900 zl brutto na caly etat drobnym druczkiem dopisek ze gwarantuja najnizsza krajowa jest tez premia za wyrobione wyniki czyli 37% gwarancji 12% akcesorii plus transport iles tam procent no i masa punktowa ktora zbiera sie z kazdego towaru czyli dwie ostatnie cyfry u gory na cenie 12 czyli pewniak ostatnia sztuka ktora pewnie zwiedzila juz cala polske, dobrze ja sprzedac bo duzo punktow wpada na konto sprzedawcy, np. 03 koncowka czyli sprzet w dobrej cenie ktory lepiej dla sprzedawcy nie sprzedac bo bedzie mial malo za niego punktow i jak nic do niego nie sprzeda urwie mu gwarancje i akcesoria najczesciej towar promocyjny i wlasnie ta premia jest wliczana w zarobki nawet na zaswiadczeniu o zarobkach wystawiaja kwoty z wliczona premia, a chyba premia nie powinna byc wliczana w wynagrodzenie wychodzi na to ze pracownicy premie robia gratis bo jak nie zrobia dostana najnizsza krajowa a jak zrobia to wezma tez najnizsza krajowa no chyba ze naprawde nawciskaja pier*** to moze troche wiecej w firmie panuje mobbing czesc pracownikow zmuszana jest do przyjmowania dostaw sprzatania magazynow oczywiscie pod krawatem wyrzucania smieci robienia stanow towaru odsylek wystawiania towaru a czesc nie robi nic tylko handluje a jak nie wyrobia akcesorii prostuja im wstawiajac przelewy kierownicy wbijaja na nich dobrze punktowane sprzety a do slabych wysylaja tych drugich czesto robi sie tam po 13 godzin nawet kilka razy z rzedu grafik zmieniaja z dnia na dzien nawet nie pytajac pracownikow urlopy sa jakos dziwnie naliczane na szkolenie wysylaja ale jak chcesz jechac wlasnym samochodem to sobie sam zaplac za benzyne oddaja tylko za pks i czesto trzeba sie o te pieniadze pozniej upominac a czasem oszukaja jeszcza, wiecie jak zdejmowane sa lodowki ogolnie sprzet przy dostawie, recznie na zasadzie zsuwania z zamochodu nie ma ani rampy ani paleciaka ani odziezy ani kasku ani rekawiczek w sniego deszczu i upale nie ma osoby odpowiedzialnej za przyjecie towaru robia to sprzedawcy doradcy klienta zabezpieczaja zwoza a kiedy maja handlowac? Wiec nie ma co sie dziwic ze trzeba czekac na obsluge ogolnie syf tam straszny ale najbardziej zastanawia mnie ta umowa i wliczanie premii w zarobki Dodam jak dziwnym trafem nie przyznaja Wam kredytu ratalnego polecal bym zadzwonic do banku i zapytac o przyczyne, mozecie uslyszec ze decyzja pozytywna a to pracowniczka ratalna ktora ma do wyrobienia wyniki powiedziala ze odrzucil bank wniosek bo nie wcisnela wam gwarancji albo ubezpieczenia ktore jest dobrowolne, nie ma laptopa? ostatni? z wystawy, trzeba przez internet pewnie na magazynie lezy z piec ale nie oplaca sie go sprzedac bo kto wezmie gwarancje za 700 zl przedluzajaca gwarancje o rok, jeden na stu a do tego najlepiej akcesori jeszcze nawciskac na pare stow wyniki urwane, zakupy internetowe nie urywaja nic i pracownik ma czyste punkty a do tego zawsze moze sprzedac czysta gwarancje albo akcesoria, rozszerzona gwarancja w przypadku telefonu komorkowego dziala tylko w pierwszym roku a pozniej bujaj sie masz zwykla gwarancje o rok dluzsza na rozmowie o prace obiecuja kokosy klamia w zywe oczy ze jest droga awansu, ze tak pieknie sie zarabia, ze sprzedawcy staniesz sie doradca klienta czyli sto zloty brutto wiecej i dalej to samo jak znowu bedziesz caly czas wyrabial wyniki przez pol roku minimum gwarancja transport i akcesoria co jest racze watpliwe piszesz testy i dadza albo nie dadza eksperta czyli sto zloty brutto ale juz jestes wtedy bez skrupulow bez sumienia zerujesz na klientach masz juz ogromna wiedze na temat sprzetu i bez ogrodek wciskach bubel pieknie o nim opowiadajac bo jest dobrze punktowany tam nie ma zmiluj to twoj pieniadz firma juz cie nauczyla lgac krecic dawac piekne rabaty na towary smieci ktore wrocily np drugi raz z serwisu bo przeciez polskie prawo nie zabrania sprzedawania poserwisowego towaru dopiero wystawiony trzy dni temu a w rzeczywistosci wedrowal rok po polsce z wystawy na wystawe nie masz wynikow pieknie to kierownictwo podkresli drukujac wyniki i wieszajac na tablicy ogloszen dla pracownikow z podkreslonym Toba sprzedaz zle nie sprzedaz zle transport kosztuje 29.95 albo 39.90 na terenie miasta zalezy od godzin ale pracownik musi wcisnac wypoziomowanie ktore kosztuje prawie dwadziescia zl najlepiej zabranie starego itp nie ma czegos takiego ze musisz to wziasc a pozniej mozesz przyjsc i ci oddadza jak usluga nie byla wykonana nic nie musisz brac jak wezmiesz to pracownik ma dobrze punktowany transport a jak nie zrobia i Ci zwroca jemu juz nic nie urwie, do dodajze pieciu tysiecy raty sa na dowod nie trzeba zadnych zaswiadczen odcinkow itp jesli byla historia kredytowa, ceny maja dobre i duzy wybor ale to oboz koncentracyjny dla nie swiadomych jeszcze niczego pracownikow
                • Gość: dynsys Re: RTVeuroAGD IP: *.radom.vectranet.pl 28.12.10, 14:56

Najnizsza krajowa to 1317 zl czyli okolo 950 zl na reke jak to jest ze po dwoch pseudo awansach majac u nich na umowie o prace na caly etat 1100 zl brutto biore pierwszego kazdego miesiaca 836 zl do reki chyba to ponizej sredniej krajowej natomiast dziesiatego dostaje przelew z premia za wyniki ewentualnie za urlop itp. Na zaswiadczeniu o zarobkach wliczaja w to premie co daje ok 1320 zl wtedy by sie to zgadzalo ale chyba premia nie powinna byc wliczana w wynagrodzenie czy to jest jakas luka prawna jak to jest wytlumaczy ktos
          • Gość: dan Re: RTVeuroAGD IP: *.xdsl.centertel.pl 16.09.11, 20:09
            Widocznie masz wszystko tak jak ma być na pasku 176h i najniższa krajowa, o nic się nie musisz martwić, 0 celów i ciepła posadka w tesco
      • Gość: Kijek Pracownik Re: RTVeuroAGD IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.11, 16:18
        Powiem tak zależy ja jaki sklep trafisz są sklepy które maja niezły obrót a co sie z tym wiąże (jeśli wyrobisz parametry) idzie nieźle zarobić, ale sa tez sklepy na będziesz co miesiąc najniższa krajowa dostawał. Oczywiście atmosfera zaleczy od ludzi pracujący, na swoim przykładzie mogę powiedzieć ze kierownictwo i pracownicy szybko mnie zaakceptowali przeszedłem selekcje i lubię swoja prace:) pozdrawiam "zawodowy Kłamca", = górą:) (wtajemniczeni wiedza o co biega)
        -Co do pytania o zarobki powiem tak: wszystko zależny od obrotu i twojej techniki sprzedażowej są ludzie co walą po 150zl brutto premii dziennie, wraz z awansem (praktykant, sprzedawca, doradca klienta, ekspert, manager itd..)ulega zmianie tylko twoja podstawa wiec jeśli nie masz gadany i daru przekonywania nie ma co się pchać do Euro
        • Gość: Łódź Re: RTVeuroAGD-ŁÓDŹ IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.07.11, 23:35
          Pracowałem tam trochę i powiem tak. Łatwo się tam dostać, i najlepiej prosić (jeśli chodzi o Łódź) o przydział na Manufakturę/Widzew/Bałuty - 3 sklepy w których można zarobić. Ja robiłem na widzewie i retkini. Na widzewie ekipa spoko, kierowik jeden z lepszych z jakimi kolwiek pracowałem, klientów tyle że miałem 1600-1800 minimum na ręke. Po przejściu na retkinie kasa się pogorszyła, w tym sklepie się mało dzieje, klientów jak na lekarstwo. kierownik z wiecznym wontem do każdego, grafiki układa jak mu się podoba, nie patrzy kto potrzebuje jaki dzień wolny, zabiera premie pod pretekstem że sklep norm nie wyrobił.(niby jak ma wyrobić jak klientów mało- inne sklepy co norm nie wyrabiały jakoś pracownikom premi nie cieły. wg mnie praca na 6 - 10 miechów tak żeby zdobyć doświadczenie i iść gdzieś gdzie szanują i płacą.
          • Gość: Szuka Pracy Re: RTVeuroAGD-ŁÓDŹ IP: *.net.ipartners.pl 21.07.11, 15:27
            Jestem z Łodzi i myślę o pracy w euro agd rtv czy jest szansa coś tam zarobić ? ile trzeba sprzedać ? Jakie normy do wyrobienia ? tzn ile sklep musi sprzedac tak ??? dzieki za info
        • Gość: Koleś Re: RTVeuroAGD IP: *.internetia.net.pl 10.06.13, 19:52
          Firma poraża system motywacyjny w życiu ci nie da zarobić nawet jak będziesz wszystko sprzedawać ja sie wkurzyłem bo jechałem ostro wyrabiałem parametry ale i tak firma na starcie zabiera ci na poczet najniższej krajowej ok 1/3 możliwości zarobienia punktów szkoda słów.....
      • Gość: Tomek Re: RTVeuroAGD IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.11, 07:13
        zachęcam do zmieszczania opinii (negatywnych, pozytywnych) o pracodawcach i agencjach pośrednictwa pracy na www.pracodawiedz.pl
        • spartacus01 Pozew zbiorowy przeciw EURO-NET SP. O.O 01.09.11, 12:31
          Proszę o kontakt wszystkie osoby, które doświadczyły mobbingu pracując w firmie EURO-NET SP. Z O.O. z siedziba w Warszawie przy ulicy Muszkieterów 15, a są zainteresowane pozwem zbiorowym przeciw firmie i ewentualnie osoby, które będą chciały wypowiedzieć się przed kamerą poruszając praktyki zastraszania pracowników stosowane w firmie EURO. Telefon: 729-123-501, poczta: 3jarek3@gmail.com
          Potrzebne jest min dziesięć osób.
      • Gość: Z PODLASIA Re: RTVeuroAGD IP: *.tepsalan.pl 11.06.13, 13:57
        swoją pierwsza pracę w Euro zaczynałem wiele lat temu, do dziś trzymam paski z nędznych wypłat, na każdym jakieś obciążenia za kradzieże na rożne kwoty, to mnie wtedy najbardziej wkur.., to i sposób w jaki mnie stamtąd spławiono, ale do dziś wspominam ludzi z którymi pracowałem w Euro Targówek od początku istnienia sklepu (do którego zesłano mnie za karę z DH Berlin bo byłem na zwolnieniu lekarskim) i w tym miejscu chcę ich pozdrowić, kolejność z głowy: Cieleban, Trzcinka, Waldek, Miłosz, Sławek, Mirka, Aneta, Jagoda, nie pamiętam wielu, ale wszystkich pozdrawiam, tych niewymienionych też
        • Gość: pawelo85 Re: RTVeuroAGD IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.13, 22:34
          Odnośnie pracy na magazynie centralnym: Bardzo duża rotacja, ci co nie wytrzymują tempa wylatują w ciągu pierwszych 5 dni. Zarobki: 10zł na rękę/h na zleceniu i maksymalnie 2- 2,1 tys na umowie o pracę.

Największy minus: nadgodziny.
          W grudniu praca po 15 godzin na nocnej zmianie, wtedy w zasadzie nie wychodzisz z pracy, bo ledwie zdążysz wrócić po nocce i zmróżyć oko i już trzeba szykować się z powrotem do pracy.

Ogólnie to praca, dla ludzi, którzy potrafią zrezygnować z czasu wolnego, zainteresowań i spotkań ze znajomymi. Na pewno nie dla młodych.
      • Gość: ex pedient euro krakow IP: *.rzeszow.vectranet.pl 17.12.13, 22:01
        Zgadzam sie z wszystkimi opiniami, Euro to masochizm. System premiowy, to system świra. Natomiast tyle lepiej, ze po zmianie dyrektora da się normalnie oddychać w tej firmie, nie ma ciśnienia i da sie normalnie sprzedawać. Obawiam sie tylko ze to tylko kwestia czasu az pozna ten chory system i pójdzie w slady poprzednika.
        • Gość: Lolka Re: euro krakow IP: *.239.196.159.kompex.pl 03.08.14, 23:20
          Jasne ! Nowy dyrektor nie ma pojęcia o pracy. Najważniejsze zeby koszula sie dobrze na brzuchu układała i żel firmy Joanna dobrze zakrył powiększająca sie lysine. Facet zaczyna przerabiać euro na mixa ściągając do pracy swoich kolesi. Nie umie rozmawiać z pracownikami, nie mówiąc juz o wojnach podjazdowych jakie toczy z tymi co mu tyłka nie wylizują . Poczytajcie sobie opinie na jego temat z forum mixa, dużo sie można dowiedzieć .... Poprzednik jaki był taki byl, ale jak robiłeś swoje to sie nie czepial, i poziom komunikacji był zupełnie inny. Ten stosuje jakiś chory mobing, szantaż i psychologiczny belkot
      • Gość: Były pracownik Re: RTVeuroAGD IP: *.165.enf.pl 04.02.14, 15:53
        Jak ktoś chce szczegółów to to się przyda
        ideakariery.pl/praca-rtv-euro-agd-opinia-bylego-pracownika/
        Sam nie polecam tej pracy
      • Gość: shit nie praca Szkoda czasu na tą prace IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.14, 20:37
        Kto pracuje w takich sklepach biora wszystkich jak leci z ulicy mogli by nawet bezdomnego zatrudnic by wyrabiał tabelke,, nowy system który wszedł wykończył starych pracowników sprawdzali go w poznaniu ,pensje były prawie jak pana premiera hee, tylko ze wtedy nie obnizyli punktów za sprzet ,dzis stałem sie wolnym człowiekiem nie murzynem,,pracowałem 7 lat lat nie tłustych he,,Młodzi ludzie którzy tam pracuja jak Ja chłopak z malej wioski ktory chiał sie gdzies zaczepic młode lata zmarnowałem ,jednej zeczy ktora nie załuje to ze poznałem tam sliczna dziewczyne,,jedyny plus ..Uwazajacie na ten cały cyrk ,,ta bidote zarzadzajaca tym gównem..kierownicy wybierani chyba z domu pana Kleksa ,zero wyrozumiałosci istna ignorancja,,walcie ta prace..
      • rafal106 Re: RTVeuroAGD 11.09.14, 01:23
        Im bliżej świąt tym więcej ogłoszeń o pracy w RTV Euro AGD. Nie pracuję tam już od 2 lat, ale ostatnio do mnie dzwonili, czy może nie chciałbym znów u nich popracować. Odmówiłem bez większego zastanowienia.

Pracowałem ponad 1,5 roku w magazynie w Sokołowie k Janek i nie polecam tej pracy. Bardzo łatwo tę pracę dostać, wystarczą uprawnienia na obsługę wózka widłowego lub obietnica, że wkrótce taki kurs skończysz i przyniesiesz zaświadczenie.
        Jeszcze łatwiej skończyć. W okresie przedświątecznym zatrudniają ok. 50 osób z czego ok 50% wylatuje w ciągu miesiąca.

Praca 2 lub 3- zmianowa (raczej 3). Teoretycznie po 8 godzin plus kilka razy po 12, w praktyce to od listopada do połowy stycznia pracuje się dłużej, w zależności od tego, ile jest pracy. A tej w magazynie w Sokołowie nigdy nie brakuje. Mój niechlubny rekord to ponad 16h na nocnej zmianie.
        Niby możesz odmówić i nie zostać po godzinach, ale jak będzie odmawiał, to o wzięciu dnia wolnego kiedy będziesz potrzebował po prostu zapomnij.

Zatrudniają na zlecenie, głównie przez agencję. Godzinówka to 12h brutto. Plusem jest, że najlepszym po 3 miesiącach dają umowy ale wynagrodzenie nie rośnie, wychodzi na rękę tyle co na zleceniu.

Ogólnie rzecz biorąc, za taką pracę i kiepski dojazd - magazyn jest w Sokołowie ok 7 km za Warszawą (nie jeżdżą w tamtym kierunku autobusy ZTM, a dojazdy samochodem pochłaniały w moim przypadku 1/3 pensji) to żadna łaska.
        Pracowałem tam tylko dlatego, że pogorszyła mi się sytuacja finansowa i musiałem zaraz po technikum gdzieś się załapać.
        Teraz pracuję w innym magazynie, zarabiam ponad 2 tys. na rękę i pracę mam dużo lżejszą.

Nie polecam tej pracy nikomu chyba, że ktoś nie ma rodziny i życia prywatnego lub jest masochistą. Bo za 1600zł tak tyrać i nie mieć czasu na nic to bez sensu.
      • drivverr kpina 27.11.15, 21:06
        Rotacja jest ogromna , kierownicy to byli pracownicy którzy dostali troche władzy i chodzą wyżej niż srają .. atmosfera tragiczna , mozesz trafic na fajnych współpracowników , ale zarób wiecej niż oni w danym miesiacu a obrobia ci dupe, wyścig szczórów napędzany przez bande debili . Zasady i Standardy w firmie wymyślał chyba przedszkolak , pracownik musi znać na pamieć mase bezsensownych regółek bo raz na miesiac przychodzi wielmożny Pan dyrektor i wypytuje o wszystko " literalnie " a kierownicy to banda lizodupów włażacych mu w dupe. Robisz wszystko i musisz znać sie na wszystkim , zaczynajac od mycia połogi konczac na wycieraniu kurzy co drugi dzien i sprzataniu syfu po swoich kolegach, głupie zasady i zero zrozumienia - czy normlanego CZŁOWIECZEŃSTWA . kazdy tylko obrobi ci tyłek , i ma w interesie swój własny.. Podstawa to 1100 zł !!!! jak nie wyrobisz premi to firma łaskawie dopłaci ci do najniższej krajowej ale pewnie bedzie to ostani miesiac twojej pracy bo kierownik cie wyjebie, gdyż jego wypłata jest zalerzna od twoich wyników wiec po co mu taki co nie sprzedaje 5 osobom na raz i to z przedłużoną gwarancją .... KPINA KPINA I JESZCZE RAZ KPINA... NIE POLECAM , OSTATNIE MIEJSCE GDZIE WARTO PRACOWAĆ...
        ps. połowa pracowników saturna media marktu itd. to byli pracownicy euro ... bo wszyscy stad uciekaja ....
      • j_mrock Re: RTVeuroAGD 28.04.16, 15:29
        Ja pracowałam jak byłam na studiach i miło wspominam pracę. Wprawdzie zarobki nie były takie wysokie ale mieliśmy bardzo fajna atmosfere na sklepie. Nikt nas na pewno nie zmuszał do tego abyśmy wciskali klientom jakieś gadżety do zakupów. Wiadmo,że bylo to bardziej premiowane ale nie było to obowiązkowe.

Poza tym podobało mi się to,że grafik był w miarę elastyczny tak wiec moglam sobie to dopasować do zajęć.
      • 1myszkikiszki Re: RTVeuroAGD 24.06.16, 19:32
        Nie polecam, spędziłam razem z chłopakiem bezowocnie 45minut na próbie zwrotu drukarki, która nie z mojej winy przestała działać. To samo stwierdził Pan, który Nas obsługiwał, sądziłam iż normą jest zwrot od ręki oraz godne potraktowanie klienta. Niestety w polskich firmach nie nauczyli się najprostszej zasady handlu " klient nasz Pan" wg. której funkcjonuje z całkiem niezłym sukcesem zachodnia gospodarka. Efektem tak długiej rozmowy z obsługą sklepu, który nawet nie próbował ukryć jakiegokolwiek braku zainteresowania konwersacją podał jedynie numer do serwisu. Co oznacza to samo " ZAŁATWIAJCIE TO SOBIE SAMI". I permanentne powtarzanie frazy " Ale proszę mnie zrozumieć, Nasze wewnętrzne przepisy nie pozwalają mi na to abym.." I tu pokuszę się o wymienienie czego zacny ów Pan nie mógł zrobić :
        1. Nie mogę przyjąć tego sprzętu do reklamacji,
        2. Nie mogę zwrócić Pani gotówki,
        3. Nie mogę zadzwonić do serwisu,
        4. Nie mogę dać Państwu potwierdzenia, iż próbowaliśmy zwrócić to w sklepie,
        5. Nie mogę udzielić informacji na temat ewentualnych kosztów transportu sprzętu.
        Na pytanie co w takim razie mogą zrobić i jak świadczy to o firmie, nie uzyskałam odpowiedzi. Myślę, że wnioski jednak nasuwają się same. Cóż ceny zachowane w standardach zachodnich, wystrój sklepu także, ale obsługa sklepu ? No cóż nad tym muszą koniecznie popracować.
        Wydarzenie miało miejsce w sklepie RTV AGD, mieszczącym się w galerii handlowej " ARKADY" we Wrocławiu, dnia 24.06.2016r o godzinie 18.30 .
        Serdecznie nie polecam, mam nadzieję, iż moją recenzję przeczytają osoby odpowiedzialne za obsługę, to na pewno pomoże im zweryfikować w jakim kierunku zmierza polityka ich sieci.
      • vennio Re: RTVeuroAGD 31.08.16, 14:00
        Nie wiem jak oni to robią w tym rtv euro agd, ale z większości sieciowych sklepów ze sprzętem mają najkorzystniejsze ceny.
        Np pralkę u nich znalazłam za cenę około 100 zł tańsza, niż w innej tego typu sieciówce. Obsługa też uważam, bez zastrzeżeń. Cierpliwie tłumaczy poszczególne zawiłości związane użytkowaniem, wielkością wsadu, zużyciem energii, zużyciem wody na 1 cykl.
        A co do sytuacji reklamowana sprzętu, to się nie wypowiem - bo jak na razie wszystko działa.
        • ak-69 Re: RTVeuroAGD 31.08.16, 15:21
          >pralkę u nich znalazłam za cenę około 100 zł tańsza, niż w innej tego typu sieciówce.

Nie ma nic za darmo. Jeśli cena na półce 100zł niższa, to może niższe "koszty własne". Mam nadzieję, że nie kosztem zarobków pracownika.
          Chyba, że ta "inna tego typu sieciówka", z wyższą ceną, sama zawyżała ceny w stosunku do konkurencji. Wtedy 100zł taniej można kupić wszędzie (więc i w rtveuro) poza nią i jej podobnym naciągaczom cen.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka