Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jaki jest wiodący typ twojej inteligencji?

• nglka Re: Jaki jest wiodący typ twojej inteligencji? 30.01.04, 03:49
        Dziwne... Praktycznie wszystkie sobie równe, może nie tyle równe, co ciężko
        stwierdzić jaki typ dominuje...

Emocjonalna - 13 kresek
        Fizyczna - 8 kresek
        Logiczna - 11 kresek
        Werbalna - 13 kresek
        Wizualna - 10 kresek
        Twórcza - 14 kresek

Zero konkretów... test dla przdszkolaka bo od razu po oczach bije, że niektóre
        wypowiedzi są sformułowane w sposób, by siebie nawzajem wykluczać i sprawdzić
        prawdomówność... im dalsze pytanie - tym mniejszy zapał
        • Gość: yusti Re: Jaki jest wiodący typ twojej inteligencji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 14:06
          A u mnie:Twój wynik: 42/90

Osiągnąłeś przeciętny wynik - duże znaczenie będzie tutaj miała ?
          specjalizacja?, być może jeden lub dwa typy inteligencji wybijają się w Tobie w
          sposób szczególny - oznacza to uzdolnienia w ściśle określonym obszarze, które
          rekompensują ewentualne niedostatki pozostałych typów inteligencji. Sięgnij po
          książkę Stine ?Supermoc umysłu?, która zawiera wiele ćwiczeń stymulujących
          rozwój zaniedbanych obszarów inteligencji. Zastanów się, czy wybrałeś zawód
          zgodny z predyspozycjami - jeśli tak, to masz duże szanse na sukces.

Emocjonalna: 8
          Fizyczna:5
          Logiczna:10(przewaga, ale nieznaczna)
          Werbalna:9
          Wizualna:8
          Twórcza:8

Po prostu mnie w dziciństwie ruchu na świeżym powietrzu nie nauczono i żem
          otyła to i nie dziwota, że fizycznie plasuję się gorzej niż logicznie. reszta
          po równo. na AWF-ie nie jestem, więc chyba ok.
      • Gość: Patrick Re: Jaki jest wiodący typ twojej inteligencji? IP: *.squid.pl / 80.51.236.* 02.02.04, 08:33
      • Gość: ania Re: Jaki jest wiodący typ twojej inteligencji? IP: 81.15.254.* 04.02.04, 16:04
        to super ale za duzo pytań
        • Gość: a Re: Jaki jest wiodący typ twojej inteligencji? IP: *.chello.pl 09.10.05, 19:39
          no i po co to było, tyle pytań? Nic nowego i konkretnego się nie dowiedziałam...
      • Gość: marta Re: Jaki jest wiodący typ twojej inteligencji? IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.02.04, 20:18
        wyszła mi prawda
      • Gość: maciek Re: Jaki jest wiodący typ twojej inteligencji? IP: *.rz.uni / *.rz.uni-karlsruhe.de 06.02.04, 19:30
        jesli chodzi o moja inteeligencje to: NIe oopowiedziales na pytanie 68...
        no i masz ci los
      • Gość: Mariusz Re: Jaki jest wiodący typ twojej inteligencji? IP: 81.15.254.* 08.02.04, 19:06
        100 pytań i tylko 2 zdania w odpowiedzi - żenujące
      • Gość: Anetta Re: Jaki jest wiodący typ twojej inteligencji? IP: *.toya.net.pl 11.02.04, 16:39
        Strasznie dużo pisaniny, ale co mi z tego??
      • Gość: l.m.mikolow Re: Jaki jest wiodący typ twojej inteligencji? IP: 217.97.252.* / 217.97.252.* 13.02.04, 23:25
        • Gość: L.M.mikolow Re: Jaki jest wiodący typ twojej inteligencji? IP: 217.97.252.* / 217.97.252.* 13.02.04, 23:32
          jestes osoba o bardzo wysokiej inteligencji i wszechstronnych uzdolnieniach,
          inwestujesz w siebie i rozwijasz swoje zdolnosci.
        • Gość: L.M.mikolow Re: Jaki jest wiodący typ twojej inteligencji? IP: 217.97.252.* / 217.97.252.* 13.02.04, 23:39
          jestes osoba o bardzo wysokiej inteligencji i wszechstronnych uzdolnieniach,
          inwestujesz w siebie i rozwijasz swoje zdolnosci.
          wszystko prawda jest.....
      • Gość: BÓJCIESIEMNIE Re: Jaki jest wiodący typ twojej inteligencji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 14:44
        Gazeta.pl > Praca > Kariera > Rozwój zawodowy Sobota, 21 lutego 2004

Jaki jest wiodący typ twojej inteligencji?

Test publikujemy dzięki uprzejmości Hint sp. z o.o. 24-01-2003, ostatnia
        aktualizacja

Emocjonalna Fizyczna Logiczna Werbalna Wizualna Twórcza

Twój wynik: 52/90

Jesteś osobą o wysokiej inteligencji - warto się przyjrzeć, czy któryś typ
        dominuje, a inny jest zdecydowanie słabiej zaznaczony. Np. jeśli masz wysoki
        poziom inteligencji logicznej i fizycznej, a niski werbalnej, może to oznaczać,
        że jesteś świetnym analitykiem o sporych zdolnościach technicznych i
        manualnych, ale nie potrafisz przekazać swojej wiedzy; jeśli wysoki
        współczynnik inteligencji emocjonalnej i werbalnej, ale niski logicznej -
        jesteś wrażliwy, łatwo nawiązujesz kontakt z innymi i dochodzisz z nimi do
        porozumienia, ale bywasz zbyt emocjonalny i za mało kierujesz się racjonalnymi
        przesłankami. Jeśli natomiast masz wysoką inteligencję logiczną i wizualną, ale
        niską emocjonalną - wiele rzeczy dostrzegasz i rozumiesz, potrafisz wyciągnąć
        wnioski, podjąć słuszną decyzję, ale zarzuca się Tobie chłód i małą
        uczuciowość. Ludzie mogą się Ciebie bać, możesz mieć też skłonność do
        autokratycznych zachowań

ale badziewie ludzie skasujcie to BO MNIE WKURZA JAK MI SIE CZAS MARNUJE NA
        TAKI SSSYF SLJHVFGIY837542&^&^&%^#!!!!!!!!!
        • Gość: shanez Re: Jaki jest wiodący typ twojej inteligencji? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.04.07, 06:54
          a jak w tych wszystkich testach wypadaja ludzie z dyslekcja bo chyba musza jakos
          inaczej
        • shanez Re: Jaki jest wiodący typ twojej inteligencji? 07.04.07, 07:06
          a co z ludzmi którzy maja stwierdzona dyslekcje jak oni wypadaja w tych
          wszystkich testach na pseudo inteligencje
          • Gość: leee Re: Jaki jest wiodący typ twojej inteligencji? IP: *.acn.waw.pl 31.05.07, 22:25
            jestem dyslektykiem w tym teście wypadła mi nie jednoznaczna odpowiedzi tupu.:
            jeśli jesteś ble ble, to masz niski poziom logicznego myślenia, a jeśli nie
            emocjonalna, to masz na dużym poziomie logikę chyba właśnie miałam się
            dowiedzieć z testu jaka jestem XD ostatnio robiłam sobie badania w poradnie
            psychologicznej, to wyszło mi, że na mój wiek (w tedy 15 lat) mam wysoki poziom
            logicznego myślenia. Czyli wg. tego testu nie powinnam być zbyt bardzo
            emocjonalna, postrzegana jako mało uczciwa, a tak naprawdę w życiu jest zupełnie
            inaczej XD
            I co ja biedna mam zrobić? czyżbym była wyjątkiem potwierdzającym regułę XD
      • Gość: koala Re: Jaki jest wiodący typ twojej inteligencji? IP: *.skierniewice.mediaclub.pl 21.02.04, 18:44
      • Gość: Karol Re: Jaki jest wiodący typ twojej inteligencji? IP: 195.177.196.* 22.02.04, 12:14
        Szanowni Państwo,
        Jaki jest sens takich testów? Już pierwszy punk daje dużo do zastanowienia.
        Można wysłuchać kogoś z uwagą i myśleć, że się rozumie jego sytuację. Jednak to
        wcale nie znaczy, że się dotarło do sedna. Ludzie są tak nieświadomi, że mówiąc
        sami o sobie nie rozumieją sytuacji w jakiej się znaleźli. Słuchając czyichś
        relacji zabarwiamy je własnymi przeżyciami i "trawimy" na swój sposób. To co do
        nas dociera jest werbalnym przedstawieniem czyjejś sytuacji bez doznań i wrażeń
        jakie dana osoba odbierała w trakcie ich zaistnienia. Punk drugi: Co ma
        zaznaczyć osoba, która jednocześnie manipuluje gałkami i zerka od czasu do czasu
        do instrukcji? Punk trzeci: jaki jest wyznacznik bycia świetnym obserwatorem?
        Może zrobić dodatkowy test odnoszący się do obserwacji? Ludzie posiadający o
        sobie wysokie mniemanie a przy okazji mierny (względnie) zmysł obserwacji
        zaznaczą "prawda". Punkt o "opinii". O czyjej opinii mowa? Pani nauczycielki ze
        szkoły podstawowej, sąsiada, przechodnia, osób z bliskiego otoczenia, rodziny?
        Każdy ma inne zdanie, jak wyklarować z tego bezstronną opinię? A może chodzi o
        własną opninię o samym sobie? Niech "ego" ocenia samo siebie. Czy jesteś osobą
        serdeczną? ...tak pomagam staruszkom przechodzić przez ulicę, prowadzę dzieci do
        szkoły, kiedyś pani sąsiadce pomogłem zanieść zakupy... ale "tych" i "tamtych"
        brudasów jednych to nienawidzę, "tych" za to a "tamtych za tamto"... Ten
        człowiek na swój sposób jest serdeczny:)
        Cóż... można tak pisać i pisać. Krótko mówiąc odnoszę wrażenie, że testy takowe
        są dla ludzi postrzegających świat kwadratowo i czarno biało. Moje zdanie jest
        moim zdaniem i z radością dałem upust literkom i słowom na tym forum. Cieszę
        się, że prawdziwe życie wybiega ponad takie testy. Cieszę się również, że
        powstają takie testy, można wtedy pisać o nich...
        PS. Zrobiłem sobie dwa testy. W pierwszym zastanawiałem się nad tym jaki jestem.
        Wypadłem słabo. W drugim zaznaczając bardziej intuicyjnie okazało się, że jestm
        osobą inteligentną w wielu dziedzinach. Jaki właściwie jestem?
        • Gość: Hintello Ten test "dobrze" świadczy o jakości usług ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 01:55
          i poziomie merytorycznym Firmy Hint - Dobry Hint nie korzystaj z Hinta !

Ciekawe ile ta uprzejmość kosztowała !
        • Gość: Iwona Do karola IP: *.169.wmc.com.pl 13.12.06, 20:12
          "Krótko mówiąc odnoszę wrażenie, że testy takowe
          są dla ludzi postrzegających świat kwadratowo i czarno biało.:"Bardzo dobrze to
          ująłeś.rozwiązując po raz pierwszy ten test juz sie smiałam z GŁUPOTY tych
          pytan...test dla pełnych PYCHY głupców ,ktorzy oczywiscie zdobędą najlepszy
          wynik,ktory wzmocni ich wygórowane i błędne mniemanie o sobie.i tyle.mam tylko
          nadzieję,ze osoba/y układająca ten test nie rosci sobie praw do bycia
          psychologiem,badaczem etc.,ze napisała bzdurę i ZDAJE sobie z tego sprawe.
        • Gość: Pff Re: Jaki jest wiodący typ twojej inteligencji? IP: *.181.219.81.magma-net.pl 17.12.06, 13:10
          100% racji. Ot i taki test żeby sobie ludzi przyciągnąć.
      • Gość: Marcin Re: Jaki jest wiodący typ twojej inteligencji? IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 24.02.04, 17:50
        ok!
      • Gość: JONI_G Re: Jaki jest wiodący typ twojej inteligencji? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.02.04, 00:56
      • Gość: MIKE 69 Re: Jaki jest wiodący typ twojej inteligencji? IP: *.luknet.internetdsl.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.04, 02:35
        Jesteś osobą o wysokiej inteligencj
      • Gość: Pons Re: Jaki jest wiodący typ twojej inteligencji? IP: *.swidnica.mm.pl 29.02.04, 11:44
        Jesteś osobą o bardzo wysokiej inteligencji i wszechstronnych
        > uzdolnieniach, inwestujesz w siebie i rozwijasz swoje
        > zdolności - heh, do takich testów podchodzę sceptycznie, ale skoro go
        zrobiłem ... zgadza się i to nawet bardzo. Lecz trzeba wziąć pod uwagę stopień
        zaangażowania w każdą z dziedzdin wymienionych w teście, także sferę finansową.
        POdobał mi się tan test, tylko szkoda że opinia była mikroskopijnych rozmiarów
        >porównując z testem :)
      • Gość: jaga Re: Jaki jest wiodący typ twojej inteligencji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 20:00
        hmm, według mnie troche za malo wyborów, ale zawsze cos tam sie mozna
        dowiedziec o sobie..
      • Gość: Elwira Re: Jaki jest wiodący typ twojej inteligencji? IP: *.net.pulawy.pl / *.net.pulawy.pl 02.03.04, 18:31
        To świetny test ale może zamiast tego dziwnie sprecyzowanego wyniku na końcu
        powinniście formułować krótką notatke zbierającą to wszystko w całość.!?
      • Gość: KA MUSIQUE Re: Jaki jest wiodący typ twojej inteligencji? IP: *.bytom-odrzanski.sdi.tpnet.pl 04.03.04, 16:56
        WSZYTKO SIE ZGADZA, SZCZEGOLNIE TO Z INTELIGENCJA :)), A TAK WOGOLE TO JESTEM
        FAJNIEJSZY NIZ DI CAPRIO :)))
      • Gość: Limit Re: Jaki jest wiodący typ twojej inteligencji? IP: *.bedzin.sdi.tpnet.pl 08.03.04, 13:09
        Zrobiłem dwa razy test starając się odpowiadać szczerze. I co wyszło? Raz, że
        przeciętny, raz że wysoka inteligencja. Zróbcie test jeszcze raz i porównajcie
        wyniki. Okaże się, że w ciągu kilkunastu minut Wasza
        inteligencja "zadziwiająco" skoczyła w górę. Albo spadła. Ściema nie test.
      • Gość: Gosia:-) Re: Jaki jest wiodący typ twojej inteligencji? IP: *.uni.opole.pl / *.uni.opole.pl 09.03.04, 08:04
        Tyle pytań, test taki dlugi a wynik umieczszony w jednym zdaniu. Redaktorzy
        gazety się nie wysilili(plama).
      • Gość: Przemek Re: Jaki jest wiodący typ twojej inteligencji? IP: 62.87.128.* 09.03.04, 10:13
        jestem debesciak i tyle jak ktoś jest zainteresowany maoją osobą to niech mnie
        znajdzie przecież sami inteligentni ludzie się tu wpisuja pozdrawiam wszystkich
        Przemek
      • Gość: gosha Re: Jaki jest wiodący typ twojej inteligencji? IP: 195.117.96.* 12.03.04, 22:28
      • Gość: gocha Re: Jaki jest wiodący typ twojej inteligencji? IP: *.acn.pl 15.03.04, 16:31
        Mi też wyszło że jestem osobą o b.wysokiej inteligencji...ciekawa jestem czy
        każdemu wychodzi to samo...(w pk-ach to było 61/90)
      • Gość: przemek Ten test jest podejrzany!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 08:52
        Konstrukcja tego testu jest mocno podejrzana. Wszytskie odpowiedzi na TAK daja
        wynik 100%, wszystkie na nie 0% natomiast niektóre pytania wykluczaja mozliwosc
        udzielenia (szczerej)każdorazowo odpowiedzi TAK

Np. Pytanie 2: Nie znosisz czytać instrukcji, wolisz sam ?rozpracować?
        działanie jakiegoś urządzenia, manipulując gałkami i przyciskami.
        i
        Pytanie 69: Kiedy zabierasz się za obsługę nowego sprzętu, zawsze zaczynasz od
        przeczytania instrukcji.

Pytanie 73: Nie lubisz rozmawiać przez telefon, dążysz do spotkań twarzą w
        twarz.
        i

Pytanie 10: Twoje rachunki telefoniczne są wysokie, bo trudno ci skończyć
        rozmowę ze znajomymi czy przyjaciółmi

A bez komentarza pozostawię wpływ ogladania sportu i filmów akcji na ocenę
        poziomu inteligencji...

Pytanie 70: Najbardziej lubisz oglądać w telewizji sport i filmy akcji.
        • Gość: smilka buhaha buhahah buuhahahah IP: *.resetnet.pl 30.03.04, 14:59
          niuniu to po to bys nie oszukiwał.....:)))))
        • Gość: Lorelei TAK NIE WIELE OSOB MYSLI O ZMIANIE TEMATU... IP: *.chello.pl 25.05.04, 17:03
          Po pierwsze, to tworcy tego testu zalozyli, ze inteligencja to cos, co mozna
          ksztaltowac: wystarczy polubic radio zamiast TV;)

Warto wczytac sie w pytania, bo nie sa wcale glupie, nawet wiecej mi
          powiedzialy niz wynik calego testu, zreszta to z powodu pytan wypelniam czasem
          ankiety czy takie testy, bo nie interesuje mnie specjalnie jak bardzo jestem
          inteligentna;p

Wazne, zeby odpowiadac szczerze, bo co mi da, jesli na wszystko
          odpowiem "tak". mi ten test dal do myslenia. Tabelka nie jest omowiona, ale
          chyba latwo mozna samemu sobie ja przestudiowac(jesli ktos ma wysoka "logiczna"
          bo jesli nie to nie poradzi sobie z tym; ) Ja dowiedzialam sie sporo, chociaz
          tak naprawde wiedzialam o tym- najwyzej mam wizualna, uwielbiam rysowac, wiec
          nie zaskoczylo mnie to.. dalej emocjonalna- - swietnie wczuwam sie w sytacje
          innych, szkoda ze werbalna mam najnizsza, bo nie umiem sie z ludzmi dogadac,
          ale pracuje nad tym. widze tez tendencje wzrostowe we wszystkich
          dziedzinach : )))

Nie w siebie trzeba wierzyc, ale trzeba sie rozwijac, prawda?
          Afirmacja siebie jest w porzadku... bardzo potrzebna, ale trzeba spojrzec
          realnie, jesli ktos ma 0/90 to chyba cos jest nie tak..

Nie wszyscy potrzebuja specjalisty, ale czasem przydaje sie skonfrontowac nasze
          wyobrazenia o sobie z jakas tabelka. Moze sie okazac, ze mamy zaleglosci w
          jakiejs dziedzinie, a przeciez na inteligencje doroslego czlowieka sklada sie
          kilka dziedzin.

Osoba ktora ma wszystko na tym samym poziomie poprostu ma wszystkie typy po
          trochu, jeszcze niedawno ja tak mialam, ale zaczyna mi sie to roznicowac.

Coz.. sport i filmy akcji wg mnie nie swiadcza o wysokim stopniu inteligencji
          emocjonalnej..;P bez urazy chlopcy;p

ps. inteligencja fizyczna to chyba sprawnosc manualna, koordynacja itp,nie?;)
        • Gość: iza33 Re: Ten test jest podejrzany!!! IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 02:42
          myśle, że lekko bierzmy sobie do serca test dość długi ale zachacza o sytuacje
          tel. tv, sportu,prezentów, współpracy,a gdzie inne zależności,mała gama,no i
          pyt. typu co mówią o tobie- a czy mają rację?a o sobie czy można obiektywnie
          mówić, wariant 2 odpowiedzi to też mało-powiedzmy-express nie bardzo profesj.
          teścik
      • Gość: Magda Re: Jaki jest wiodący typ twojej inteligencji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 14:14
        Jesteś osobą o wysokiej inteligencji - warto się przyjrzeć, czy któryś typ
        dominuje, a inny jest zdecydowanie słabiej zaznaczony. Np. jeśli masz wysoki
        poziom inteligencji logicznej i fizycznej, a niski werbalnej, może to oznaczać,
        że jesteś świetnym analitykiem o sporych zdolnościach technicznych i
        manualnych, ale nie potrafisz przekazać swojej wiedzy; jeśli wysoki
        współczynnik inteligencji emocjonalnej i werbalnej, ale niski logicznej -
        jesteś wrażliwy, łatwo nawiązujesz kontakt z innymi i dochodzisz z nimi do
        porozumienia, ale bywasz zbyt emocjonalny i za mało kierujesz się racjonalnymi
        przesłankami. Jeśli natomiast masz wysoką inteligencję logiczną i wizualną, ale
        niską emocjonalną - wiele rzeczy dostrzegasz i rozumiesz, potrafisz wyciągnąć
        wnioski, podjąć słuszną decyzję, ale zarzuca się Tobie chłód i małą
        uczuciowość. Ludzie mogą się Ciebie bać, możesz mieć też skłonność do
        autokratycznych zachowań

Same wyniki interesujące, powiedziałabym, że zgadza się - jednak ocena
        absolutnie pozbawiona konkretów. Zestawienia inteligencji w opisie w moim
        przypadku kompletnie nie odpowiadają mojemu wykresowi. Ocena robi wrażenie zbyt
        ogólnej - automatycznie umieszczanej, a nie będącej wynikiem analizy
        poszczególnych przypadków.
        Test interesujący, wyniki na wykresie odpowiadające rzeczywistości, ocena słowna
        (komentarz)- absolutnie niezadawalająca
        • Gość: ania Re: Jaki jest wiodący typ twojej inteligencji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 11:42
          Ten test jest chyba jedynie sprawdzianem na szczerość odpowiedzi, ponieważ jest
          tak oczywisty, iż nikomu nie może sprawiać trudności wybranie odpowiedzi, które
          dadzą pożądany wynik.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka