Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w pekao - pomocy !!!

IP: *.lublin.mm.pl 04.11.03, 20:21
    Podpowiedzcie mi, jakich pytan mozna sie spodziewac na rozmowie o prace w Pekao SA ? Przeszlam juz wstepną weryfikacje (rozmowa tel. po ang.). Czego mozna sie spodziewac? Jakie zadania moga byc na Assesement Centre ?

Z gory dziękuje za odp. :)))
    Obserwuj wątek
      • Gość: ania Re: Praca w pekao - pomocy !!! IP: 81.210.117.* 06.11.03, 10:49
        ja tez jestem na tym samym etapie:-))) i nie mam pojęcia co dalej, ciekawe moze
        juz bylas na tej rozmowie? ja przeszlam rozmowe po angielsku przez telefon i
        czekam na termin tej drugiej, życzę powodzenia! może zasilimy kadry tego
        zacnego banku?:-)))
        • Gość: magda Re: Praca w pekao - pomocy !!! IP: *.lublin.mm.pl 06.11.03, 12:50
          No to jedziemy na tym samym wózku :D

Jest tu ktos, kto przechodzil rekrutacje do pekao (albo do innego banku) i moze nam cos szepnac na ten temat ???
          • Gość: Kazik Re: Praca w pekao - pomocy !!! IP: *.acn.waw.pl 06.11.03, 12:58
            Ja przechodziłem rekrutację do tego banku w 1997 roku. Ale to były inne czasy
            i inne metody rekrutacji. Ale kilka latek w tej firmie się przepracowało.
            Napiszcie coś na jakie stanowiska aplikujecie to postaram się coś
            podpowiedzieć.
          • grail Re: Praca w pekao - pomocy !!! 06.11.03, 18:38
            Zalży jakie masz stanowisko. Ale teraz generalnie banki szukają sprzedawców.
            Nazywa się to różnie ale sens jest taki sam miesięcznie musisz sprzedać xx
            kredytów, kart ubezpieczeń itp, do tego najczęściekj przyrost wartości portfela
            netto. Nastawienie na cel dużo stresu, ale można dorobić sobie na premiach
            (jeśli system motywacyjny jest ok.). Jeśli nie masz stanowiska sprzedażowego to
            zarabiasz mniej stres masz nieco mniejszy ale za to szefowstwo dorzuca ci extra
            zadania za free
            • Gość: magda Re: Praca w pekao - pomocy !!! IP: *.lublin.mm.pl 07.11.03, 13:59
              Sądzę, ze chodzi raczej o tę drugą opcję - obsługa klienta na miejscu w banku. Stanowiska - od najnizszego (dyspozytor/kasjer itp.)

Na co w takim razie powinnam zwrócic szczególną uwage? Jakich pytan moge sie spodziewac na rozmowie i na As. Cent. ?
              • Gość: Agnieszka Re: Praca w pekao - pomocy !!! IP: *.pekao.com.pl 07.11.03, 14:18
                pracuje juz 2 rok w Pekao i jest fajnie ale Assesment to najgłupszy wymysł na
                jaki mogli wpaść. umawiają ok. 5-6 osób (kandydatów) i macie 5 zadań do
                wykonania. rozdaja je na takich kartach i kazdy ma przypisaną jakąś rolę. np
                dyrektora, prezesa i macie określone zadanie: jesteście na wycieczce w Egipcie
                i dowiadujecie sie że wasz samolot ma 1 dzień opóźnienia. a kazdy z was ma
                wazny powód żeby wyjechac o właściwej porze i musicie zdecydowac sie na dwie
                osoby które poleca innym czarterem ale w planowanym terminie.a obok was przez
                cały czas siedza sobie 2 osoby i notuja spostrzeżenia o was, jak sie
                zachowujecie itd. na koniec wypełniacie ankiete o wiedzy nt Banku. i tyle.
                czekacie ok. 2 tygodni i może ktos sie odezwie do was.
                POWODZENIA
                • Gość: magda Re: Praca w pekao - pomocy !!! IP: *.lublin.mm.pl 07.11.03, 15:12
                  Agnieszko! Wielkie dzięki za odp.! Czy moze pamietasz na czym polegały pozostale zadania ? Bede wdzieczna za odpowiedz :)))
                  • Gość: magda Re: Praca w pekao - pomocy !!! IP: *.lublin.mm.pl 07.11.03, 16:04
                    Jeszcze jedno pytanie - z jakich zrodel korzystac przygotowując sie do ankiety? Czy strona www banku wystarczy ?

Agnieszko, bardzo prosze o odpowiedz - tu na forum lub na priv (magdalenca@wp.pl)

Boze, jak bym chciala, zeby mi sie udalo !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka