Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

programista z wysp

IP: *.dsl.zen.co.uk 08.01.09, 14:30
    witam wszystkich!

Mam pytanie ile moze w polsce zarobic programista (php, coldfusion) / system
    designer w wieku 22 lat, 2.5 roku doswiadczenia(uk) i studiach inzynierskich w
    uk?

Realizacja zawodowa jest dla mnie wazniejsza niz zarobki, ale chce wiedziec
    czy bede sie mogl w stanie utrzymac. Czy moglbym liczyc na jakies ciekawe
    prace w przyslosciowych firmach w np. warszawie?

Pytam z ciekawosci jako ze rozwazam powrot do pl?
    Obserwuj wątek
      • Gość: fred Re: programista z wysp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 14:50
        900 zl, tyle placi Zensar Technology w swoim centrum w Gdansku gosciom po
        politechnice. Wiec lepiej sie zastanow, podobno w Indiach jest 1mln bezdomnych
        programistow. Nikt na Was nie czeka, tym bardziej ze idzie kryzys.
        • Gość: wer Re: programista z wysp IP: *.171.107.18.static.crowley.pl 08.01.09, 15:26
          Glupoty opowiadasz zawistny czlowieku. Dobry programista zawsze znajdzie prace, najwyzej bedzie pracowal jako freelancer. Co do zarobkow to roznie, zalezy od kwalifikacji i technologii, w ktorej sie pracuje. Niestety PHP nie jest najlepszym wyborem. Bardziej poszukiwani i lepiej oplacani sa programisci aplikacji webowych znajacych J2EE czy .NET.
      • Gość: Smakosz Re: programista z wysp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 16:54
        > Mam pytanie ile moze w polsce zarobic programista (php, coldfusion) / system
        > designer w wieku 22 lat, 2.5 roku doswiadczenia(uk) i studiach inzynierskich w
        > uk?

Mysle, ze niecaly tysiac funtow netto. W Warszawie to moze i caly.
        Tym bardziej, ze jestes geniuszem i w wieku 22 lat masz skonczone studia i ponad
        2 lata praktyki:)
        • Gość: kropa Re: programista z wysp IP: *.dsl.zen.co.uk 08.01.09, 18:32
          wiedzialem za to ktos napisze:

a wiec w wieku 17 lat porzucilem liceum w polsce (1 klasza), i udalo
          mi sie przkonac managera w colelgu na przyjecie mnie na HNC kurs. Po
          roku z swietnymi ocenami przenioslem sie na 2gi rok studiow. tak
          wiec w wieku 20 lat uzyskalem BEng. Teraz mam 21 lat i mysle o
          przeprowadzce do australi lub polski w przyszlym roku.

Pozdrawiam
      • Gość: Mate Re: programista z wysp IP: *.icpnet.pl 09.01.09, 01:43
        Witam

Poznań:
        Z własnego doświadczenia i informacji udzielonych przez życzliwych znajomych
        wiem, że możesz zarobić 3000-3500 zł netto. Mogą zdarzyć się firmy, dla których
        taka kwota będzie zbyt wygórowana i będą chciały abyś pracował za mniejszą
        kwotę. Sądzę jednak, że 3k są realne do osiągnięcia w większości ofert z zakresu
        PHP.

Za 1500 możesz spokojnie wynająć kawalerkę/mieszkanie (do 40m2, wraz z opłatami).

Poznań jest dosyć sztywnym miastem. W Warszawie, Wrocławiu i innych większych
        miastach w PHP wyciągniesz prawdopodobnie 1-3k więcej (jako pracownik).

Jako freelancer/firma możesz negocjować o znacznie większe kwoty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka