Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Służba zdrowia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 16:22
    Całkiem niedawno byłam pracownikiem (stanowisko pielęgniarka)
    Specj. Szpitala im.J.Dietla w Krakowie i mierzi mnie jak ktoś
    twierdzi że zarobki są na poziomoie 1500 zł. Ja osobiscie
    jeszcze w marcu tego roku zarabiałam:podstawa 630 zł brutto (gdy
    zapytałam o najniższą krajową 800 zł pani księgowa szybko mi
    wytłumaczyła że razem z dodatkami nocnymi i świątecznymi mam
    najniższą krajową).Oczywiście kwoty tu wymienione są kwotami
    brutto, niech mi ktoś powie jakbym miała utrzymać rodzine
    powiedzmy czteroosobowa gdybym była jedynym żywicielem rodziny.A
    jesli chodzi o słynne (ale niestety wirtualne) 203 zł, to
    naprawdę dla naszego rzadu to tak niewiele wystarczyło nie
    kupować samochodów służbowych bo i tak na Majorkę latają
    samolotami za nasze pięniążki, i było by w miarę w porządku.
    Niestety nasi tzw.przedstawiciele państwa są bardzo
    niekonsekwentni a na dodatek bardzo wygoni. Cały czas myślę o
    emigracji, tylko że skąd oni wtedy wezmą pięniądze dla mojej
    mama na emeryturę?
    Obserwuj wątek
      • Gość: beata Re: Służba zdrowia IP: *.one.pl / 62.233.185.* 17.11.03, 12:36
        Skąd te dane?Ja pracuję jako pielęgniarka od 9 lat ,obecnie w
        klinice A.M.i mam 899 zl wynagrodzenia a od stycznia chcą
        zabrać nam dodatki za noce i święta.To ile nam zostanie z tych
        899 zł po potrąceniach?
      • Gość: SAWA Re: Służba zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 14:16
        WITAM
        Jest to prawda, ale nie wiem skąd się bierze przekonanie ,iż pielęgniarki
        zarabiają krocie , chociaż osobiście słyszałam jak pacjętka pytała
        pielęgniarkę co ona robi ,ze jest taka zawsze zadbana.Skąd ma na kosmetyki
        skoro tyle zarabia ??? Nikt nie liczy sie z tym ,ze pracują one po kilka
        etatów aby zarobić na swoje przyjemności , bo to przecież TEŻ LUDZIE.
        POZDRAWIAM
      • Gość: Ilona Re: Służba zdrowia IP: *.gdc.pl / *.godula.net 21.11.03, 15:21
        Czy uwieżycie że można zarabiać 700 zł albo nawet 370 zł
        miesięcznie? Ależ tak. Tyleż zarabiają pielęgniarki i personel
        pomocniczy na Śląsku.
        • Gość: nie-pielęgniarka Re: Służba zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.04, 15:48
          Ja Pani wierzę, że można tak mało zarabiać, nawet nie będąc pielęgniarką. Ja
          jestem z wykształcenia magistrem prawa, zarabiam 412 zł, a piszę dokładnie
          to ,co szef-prawnik-wszystkie pisma procesowe. Ale póki co nie mam wyjścia-co
          roku "świeża siła robocza dla biur prawnych w postaci około 300 absolwentów
          prawa i tyleż samo administracji.Jest w czym przebierać i można płacić jeszcze
          mnuiej
      • Gość: ola Re: Służba zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 20:57
        Ja oprócz szkoły medycznej skończyłam także studia pielęgniarskie i
        zaproponowano mi na rękę ok. 700 zł. Na razie muszę zdobyć doświadczenie czyli
        przepracować w zawodzie 2-3 lata, ale gdy tylko pojawi się okazja wyjazdu za
        granicę lub jeśli znajdę ofertę lepiej płatnej pracy uciekam z zawodu i nikt
        mnie siłą nie zatrzyma.
      • Gość: barbara Re: Służba zdrowia IP: *.chello.pl 26.01.04, 16:47
        ja tez jestem pielęgniarką i wszystko to co piszą moje poprzedniczki to święta
        prawda. Jest taka beznadzieja, ze nawet pisać o tym mi się nie chce- bo i co to
        zmieni??????????????????ja juz w nic nie wiierzę ze bedzie w tym temacie
        jakakolwiek poprawa, w nic w tym kraju nie wierze- wiec jak sie da to wyjezdzam
        za granice.Pozdrawiem
      • Gość: barbara Re: Służba zdrowia IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.01.04, 16:48
        ja tez jestem pielęgniarką i wszystko to co piszą moje poprzedniczki to święta
        prawda. Jest taka beznadzieja, ze nawet pisać o tym mi się nie chce- bo i co to
        zmieni??????????????????ja juz w nic nie wiierzę ze bedzie w tym temacie
        jakakolwiek poprawa, w nic w tym kraju nie wierze- wiec jak sie da to wyjezdzam
        za granice.Pozdrawiam
        • Gość: pielegniarz Re: Służba zdrowia IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 21.02.04, 10:02
          Ostatnia pielęgniarka gasi światło !!
      • Gość: ktrsa Re: Służba zdrowia IP: *.dywizjon.net / *.dywizjon.net 23.02.04, 09:40
        a ile zgarniacie na lewo? co cwaniaki! placa wam tyle to tyle. ale kurwa poiekujcie sie tymi ludzmi, dbajcie o nich, a nie tylko wyciagacie łapska po łapówke. Każdy ma to na co zasłużył.Moja kumpela jest położna 5 lat praktyki zarabia 1200 i co wy na to marne maślaki?????hahahahaaaa
      • Gość: Magda Re: Służba zdrowia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.02.04, 20:19
        Jestem pracownikiem jednego z wroclawskich szpitali na etacie technika
        fizjoterapii. Moje wynagrodzenie brutto to 771zł.Do tego mam doliczane 203zł
        dodatku+84 wyslugi lat+7,71zł premi=1066zł.Pisze to tak dokładnie gdyż złości
        mnie jak czytam,że nasze pensje są takie wysokie owszem są po wliczeniu
        wszyskich dodatków.Mimo wszystko trwam w tym zawodzie choć nie wiem na jak
        długo starczy mi sił.Rozbawiła mnie scena jaką zobaczyłam w TV.Pan Miler w
        skórzanych butach na kozetce wykonujący ćwiczenia pod okiem dwóch
        rehabilitantów.Miał zrobione wszystkie badania i nikt nie zapytał Go czy moze
        zapłacić za rezonans gdyż czas oczekiwania to 2 miesiące.Chyba płaci takie same
        składki jak moi pacjęci.Cala sytuacja w służbie zdrowia strasznie mnie
        frustruje ale najbardziej współczuje pacjentom gdyz to oni najbardzie oczuwają
        skutki reformy. Z pozdrowieniami Magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka