Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

za dużo błędów w pracy?

IP: *.pabianice.msk.pl 10.01.09, 23:14
    Mam lekki nastrój depresyjny bo właśnie uświadomiłam sobie, że popełniłam błąd
    w ostatnio wytwarzanych dokumentach. Może nie strategiczny - i nie wymagający
    odkręcania, ale jednak zrobiłam inaczej niż kazał kierownik.
    Niestety od roku takie błędy zdarzają mi się średnio co 2 miesiące (3 z nich
    były strategiczne). Nie chodzi mi oto, że mnie zwolnią, ale boję się, że nie
    nadaję się do takiej biurowej pracy (kadry). Wszystkie błędy wynikały z
    pośpiechu i nieuwagi, a nie z braku kompetencji. I ostatnio widzę, że męczy
    mnie ta praca z pismami, dokumentami i zarządzeniami, nie mam satysfakcji i
    nie widzę perspektyw dla siebie. Czy popełniacie dużo błędów w pracy? Czy
    można nauczyć się dokładności? I co najważniejsze czy można gdzieś sprawdzić
    (ale tak poważnie) swoją przydatność do określonej pracy? Mam 30 lat więc
    myślę, że mogłabym jeszcze coś zmienić, prawda?
    Obserwuj wątek
      • Gość: kowianeczka Re: za dużo błędów w pracy? IP: *.lodz.msk.pl 12.01.09, 20:42
        Stare porzekadło głosi, że "czego się Jaś nie nauczy, tego Jan nie będzie umiał." Skoro masz już 30 lat, to twoje nawyki są trudne do pokonania. Jesteś roztrzepana, niedokładna, i taka już będziesz prawdopodobnie zawsze.
        • Gość: dei Re: za dużo błędów w pracy? IP: *.chello.pl 12.01.09, 21:15
          nieprawda

wielu rzeczy mozna sie nauczyc bedac juz doroslym

a co do twoich bledow i rzekomej tendencji do ich popelniania - uwazam ze co
          jakis czas kazdemu zdarza sie pomylic

czynnik zmeczenia i pospiechu wplywa na to co robimy

ja mam raz w miesiacu przez 3 dni mlyn - 12-14 h pracy

na poczatku - nie przyzwyczajona - popelnialam bledy

teraz, po roku, nabylam wprawy i przyzwyczailam sie (no i przy okazji opatrzylam
          sie); potrafie zostac skoncentrowana poki nie wylacze kompa w pracy... a jak juz
          wylacze to nic na oczy nie widze;
          ale poki komp dziala, jestem sharp jak o 8 rano :)
        • karol.walc Re: za dużo błędów w pracy? 12.01.09, 23:37
          Gość portalu: kowianeczka napisał(a):

> Stare porzekadło głosi, że "czego się Jaś nie nauczy, tego Jan nie będzie umiał
          > ." Skoro masz już 30 lat, to twoje nawyki są trudne do pokonania. Jesteś roztrz
          > epana, niedokładna, i taka już będziesz prawdopodobnie zawsze.

Kowianeczka, ile masz lat? Ponad 30? To sobie pomyśl, że już zawsze będziesz
          taka bezdennie głupia i złośliwa.
      • Gość: jaga_nova Re: za dużo błędów w pracy? IP: 89.174.171.* 13.01.09, 23:49
        roztrzepana raczej nie jestem ,zawsze miałam niesamowicie podzielną uwagę, a
        ostatnio to właśnie szwankuje. Pracuję już 7 lat i do tej pory w zasadzie nie
        miałam takich problemów,więc raczej podejrzewam u siebie syndrom wypalenia
        zawodowego. Myśli o zmianie zajęcia naszły mnie również po spotkaniu z dawnymi
        koleżankami, które raczej były zdziwione że nie obrałam innej drogi zawodowej,
        bo ich zdaniem świetnie sprawdziłabym się w zupełnie innej roli. Może faktycznie
        czas na zmiany?
        • Gość: papiernia Re: za dużo błędów w pracy? IP: 198.36.86.* 14.01.09, 04:42
          Proponuje dział jakości wytwórnia papierów i dokumentów w bardzo szybkim czasie
          nauczyłem się zarządzać tymi wszystkimi swistkami ,zycie nas do tego zmusza
          tfuuu znaczy kierwonik :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka