Dodaj do ulubionych

łóżeczko turystyczne

03.04.13, 09:26
Witam,
Jak zwykle z pytaniem, bo Wy tu wszystko wieciewink
Muszę dziecku nabyć łóżeczko turystyczne, które przez kilka miesięcy posłuży do spania na co dzień. Jak syn zacznie się w nocy jakoś sensownie zachowywać, to będzie miał pokoik ze starszym bratem, a łóżeczko będzie wykorzystywane okazjonalnie. Obecnie kawaler ma 6,5 miesiąca i się już przemieszcza, a lada dzień zacznie wstawać i siadać. Teraz śpi w kołysce, ale już boję się go tam zostawić. Chciałam łóżeczko najprostsze, bez regulacji poziomów, przewijaków i innych moskitier. Zastanawiam się czy kupić jakieś za 100 zł nowe czy np kupić używkę firmową (można np chicco znaleźć za tą cenę używane)? Chce do łóżeczka wsadzić dodatkowy materac, jeszcze dodam.
Może ktoś ma jakieś doświadczenie?
Obserwuj wątek
    • mamawaw Re: łóżeczko turystyczne 03.04.13, 09:50
      ja przeniosłam syna z kołyski do łóżeczka turystycznego z dodatkowym materacem
      spał w nim do 2, 5 roku życia i byl zadowolonysmile
      kupiłam jakieś z bajerami które od razu wyrzuciłam!(nie wiem po co mi byl przewijak czy jakieś zawieszki nad głowa nie przydała sie tez moskitierawink)
      podstawa takiego łóżeczka turystycznego to dobry materac !

nie wiem jak wyglądają te za 100 ale ważne żeby było stabilne i im mniej bajerów tym lepiej
      może masz możliwość obejrzenia gdzieś na żywo jak wygląda to droższe i tańsze?( te tanie sa na pewno w supermarketach)
    • gwen_s Re: łóżeczko turystyczne 03.04.13, 10:28
      ja mam baby design, żadna wygórowana półka, do chicco mu daleko. Młody śpi w nim od urodzenia, więc u nas przewijak i poziom się przydał, teraz śmiga już na dole i jeszcze z rok go przeciągnę, bo nie może z niego wyjść big_grin W porównaniu ze starszym, który miał drewniane łóżeczko, turystyczne jest nieocenione wink
    • nisef Re: łóżeczko turystyczne 03.04.13, 11:12
      My kupiliśmy łóżeczko turystyczne za ponad 200 zł (nie pamiętam dokładnie za ile) i sprawdzało się rewelacyjnie. Jak synek był mniejszy to w nim się bawił, a gdy wyjeżdżaliśmy zabieraliśmy je ze sobą. Dodam, że dokupiliśmy materac. Na prawdę super sprawa. Co do łóżeczek za 100 zł się nie wypowiem, bo nie mam na ten temat informacji. Reasumując, sprawdza się w domu i w podróży.
      www.facebook.com/lulameeart
    • sylki Re: łóżeczko turystyczne 03.04.13, 11:21
      miałam takie, tylko starszy typ

allegro.pl/lozeczko-simple-2012-kojec-baby-design-bielsko-i3137056470.html
    • kasjopeja84 Re: łóżeczko turystyczne 03.04.13, 13:42
      Ja polecam Baby-Mix - Tekst linka

Jak porównywałam w sklepie z innymi łóżeczkami, to wypadło najlepiej pod względem stabilności.
    • anika_ml Re: łóżeczko turystyczne 03.04.13, 20:26
      my mamy łozeczko Hauck.
      Syn uzywał okazjonalnie na wyjazdy ale juz coreczka od ok 6 mies. spała tylko w nim . Oczyiwscie po wlozeniu dobrego materaca. Bez bajerów , prosta wersja. jest ok.
    • mamamiss Re: łóżeczko turystyczne 03.04.13, 21:09
      ja mam allegro.pl/lozko-lozeczko-caretero-medio-classic-safari-wysy-i3124761290.html
      kosztuje troche wiecej niz napisalas bo ponad 200zl ale jest calkiem fajne - mamy czerwone z tygrysem, bardzo ladnie sie prezentujesmile
      lozeczko jest stabilne - synek szaleje w nim jak nie wiem cosmile fajne jest tez otwieranie na boku, w ciagu dnia synek (roczny) lubi sobie tam sam wchodzic i wychodzic wiec tez ma ubaw.
      co sie u nas sprawdzilo to moskitiera w lato - korzystalismy z niej codziennie bo muchy nie dawaly zycsmile
      ogolnie polecam, z tym ze drozsze niz chcialas wiec sie zastanowsmile
    • afroddytta Re: łóżeczko turystyczne 03.04.13, 21:45
      Ja też mam takie raczej no name (nazywa się BeeBee) i służy nam dość intensywnie od 6lat, dużo wyjeżdżamy i wtedy łóżeczko zawsze z nami, poza tym teraz przy trzecim dziecku przez ponad rok miałam łóżeczko na stałe rozłożone w sypialni do spania ewentualnie w ciągu dnia i ogólnie nic się z nim nie dzieje. Dla mnie ważne aby łóżeczko miało bok otwierany, bo się przydaje kiedy już pozwalamy dziecku samodzielnie wychodzić, nie trzeba go wkładać i wyjmować.
      Na pocieszenie powiem, że moja koleżanka ma łóżeczko chicco i jest strasznie niezadowolona, głównie z dna łóżeczka, jak porównywałyśmy obydwa (moje i chicco) to wyszło, że chicco w dnie łóżeczka ma mniej tych prętów poprzecznych i po prostu nie wystarczająco podtrzymuje dno i po bokach się materac zapada i dziecko tam wpada. Nie wiem jakiego to konkretnie modelu dotyczy, ale faktycznie kiepsko to wyglądało.
      • joanna.80 Re: łóżeczko turystyczne 03.04.13, 22:07
        ja miał♣am coneco, z odsuwanym bokiem, skladane ,uzywane podczas wyjazdów, zajmuje mało miejsca, kolor czerowno-czarne jak cos mam do sprzedania/
        • katharina-0 Re: łóżeczko turystyczne 03.04.13, 23:07
          Też miałam Coneco, szaro-pomarańczowe, polecam, byliśmy b. zadowoleni.
          • 0biecanka Re: łóżeczko turystyczne 04.04.13, 13:49
            Myślę, że warto zastanowić się nad używanym, bo często takie łóżeczka są sporadycznie używane, np. podczas wyjazdów czy odwiedzin u kogoś. Są więc w idealnym stanie.
            My niedawno sprzedaliśmy, było dosłownie użyte 4 razy, praktycznie bez śladów użytkowania.
    • pani_ka_412 Re: łóżeczko turystyczne 04.04.13, 13:43
      Dziękuję za odzew. Niestety nie mam okazji pomacania łóżeczek w sklepie.
      Zastanawiam się czy używane markowe nie będzie lepszej jakości niż nowe tanie...
      Miałam na oku chicco ale chyba sobie odpuszczę. Jeszcze wieczorem pogrzebie na allegro.
      • zawsze-mamusia27 Re: łóżeczko turystyczne 04.04.13, 14:47
        kupiłam używane , a jak nowe żadnych praktycznie śladów użytkowania.Nie wydawaj kasę niepotrzebnie, mądrze ktos napisał takie łóżeczka używa się sporadycznie i nie są bardzo zniszczone.Ja zamówiłam na portalu regionalnym coby za przesyłkę nie płacić i jeszcze dostarczo no mi do domu.Do tej pory młoda spała tylko 2 tyg właśnie na wakacjach .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka