Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praktyki 2009 w Big4 / Advisory

IP: 83.143.165.* 02.04.09, 23:23
    witam,

czy big4 REALNIE rekrutuje na praktyki / do pracy dla absolwentow do innych
    dzialow niz audyt? Po co ta cala "kampania rekrutacyjna", targi, Dni Kariery i
    zapewnienia, tak owszem, mamy pare miejsc w advisory, skoro nawet ludzi juz na
    glupie testy nie zapraszaja? tak przynajmniej ja i znajomi mielismy w KPMG i
    PwC, a cvs mamy raczej mocne. W Deloitte chociaz przyznali, ze recruitment is
    on hold... teraz zostal tylko EY...

Czy ktos w ogole dostal sie na testy do advisory w obecnej rekrutacji? Co
    robic? Audyt:/? Gap year?
    Obserwuj wątek
      • Gość: val82 Re: Praktyki 2009 w Big4 / Advisory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 14:25
        Wow, deloitte wstrzymuje rekrutację? Czyli wszystko się już wali.
        KPMG jeszcze kilka dni temu zapewniał, że będę zatrudniać i to na
        potęgę ( ponad setka osób do września)
      • Gość: potek Re: Praktyki 2009 w Big4 / Advisory IP: *.zone7.bethere.co.uk 06.04.09, 15:20
        hey ja zlozylem aplikacje do KPMG jakies 2 tyg temu i dostalem odpowiedz, w nast
        tyg ide na testy.
        • Gość: coober Re: Praktyki 2009 w Big4 / Advisory IP: *.acn.waw.pl 06.04.09, 22:55
          halo, ale do advisory czy do innego dzialu? Z tego co wiem nie bylo w tym roku
          jeszcze rekrutacji do KPMG.

zdadzam sie z przedmowca co do pwc - zawiesili program praktyk w advisory (
          becoming trusted advisor ) a moje za moje zgloszenie podziekowano szybciej niz
          zdazyliby je przeczytac ;p ( tez mocne cv )
          • Gość: omfg Re: Praktyki 2009 w Big4 / Advisory IP: 83.143.165.* 08.04.09, 20:54
            no wlasnie, audyt jest niezniszczalny, zawsze bedzie potrzeba na Murzinkow.
            advisory to inna bajka

z KPMG bylo smiesznie, jakos na poczatku marca byly wirtualne targi pracy czy
            cos w ta desen gdzie K sie reklamowal i na stronke karierowa rzucili oferty
            praktyk i pracy jak za starych czasow: RAS, TS, CF, po dosc krotkim czasie ostal
            sie tylko nabor do... wiadomo gdzie. na Dniach Kariery panienka z HR zmieszana
            mowila ze yyy no tak oferty byly ale szybko znalezli odpowiednie osoby. w
            rzeczywistosci nikogo do tych dzialow nie planowali przyjac... Taki ichni zarcik.

U mnie przelom, EY zaprosil mnie na testy 16... pr-owo w tym ciezkim sezonie jak
            dla mnie wzorowo, jednak i tak wietrze chooynie z grzybnia
            • Gość: Ren Re: Praktyki 2009 w Big4 / Advisory IP: 78.133.200.* 09.04.09, 16:03
              Powiem tak w KPMG a Advisory caly czas sa stazysci - w tym dopiero
              zatrudnieni.
              W Deloitte podobnie - niemniej skala jest mniejsza niz rok/dwa temu.
              W EY rowniez skala mniejsza, lecz ludzie sa.
              O PwC nie wiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka