Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nudzi mi się w pracy

03.04.09, 18:47
    To o mnie!!! Jako z-cy kierownika dużego wydziału moja praca zajmuje mi przeciętnie od 1 do 3 godz. i potem nie mam co z sobą zrobić :( Z kolei mój kierowniczek jest tak "zapracowany", że dnia pracy mu brakuje (taka niedołęga).
    Przyznać muszę, że frustrujące jest kiedy zaczyna brakować mi zajęć pozaobowiązkowych (net, angielski, prasówka). Ale co zrobić taka branża, że każda kolejna zmiana pracy wiąże się z przeprowadzką w inne miejsce w Polsce i tak ciągnę ten wózek już od 3,5 roku. Tylko nie wiem jak długo jeszcze wytrzymam ...
    Obserwuj wątek
      • Gość: kutach Re: Nudzi mi się w pracy IP: 83.143.99.* 03.04.09, 19:34
        spróbuj zagrać w "piegi"...
        • ch3heg Re: Nudzi mi się w pracy 03.04.09, 21:05
          Gość portalu: kutach napisał(a):

> spróbuj zagrać w "piegi"...

Dla wszystkich niewtajemniczonych:
          W elastyczną opończę należy wsadzić rzadkie ekskrementy, następnie wszyscy
          uczestnicy zabawy muszą ustawić się w kółko, oczekując na rozdanie. W tym
          momencie MG uderza pończochą w stół. Wygrywa ten, kto ma najwięcej piegów po tym
          zabiegu.
          • Gość: jojo Re: Nudzi mi się w pracy IP: 79.97.197.* 04.04.09, 02:16
            dzieki stary, popłakałem sie ze śmiechu :D
      • Gość: kapiszon Nudzi mi się w pracy IP: 217.97.244.* 03.04.09, 19:57
        Ratownictwo medyczne- zero monotonni, duzo stresu i malo kasy. Ale
        jest git!
      • Gość: aa kurcza prawda do bolu, wszystko sie zgadza IP: *.aster.pl 03.04.09, 20:31
        glupienie przy internecie, 3h obiad, przychodzenie na 11 do 16:30,
        zesrac sie mozna, chocby i caly dzien na kiblu. Dla ambitnych
        koszmar, niby wszystko jest a nie ma nic. jak w zwierze w zoo, zarcia
        i spania pod dostakiem ale siedziec jednak trzeba. koszmar, wiem z
        autopsji
      • renifer77 Nudzi mi się w pracy 03.04.09, 21:51
        Kryzys w najlepsze, papierków zdecydowanie mniej do przewalenia; jakoś trzeba zabić czas by nie zwariować, nie dać się przyłapać na nic nie robieniu i doczekać... no właśnie czego? Kolejnej wypłaty pensji, kolejnego urlopu, roku, osłabienia złotego względem euro? Zanim podejmę kolejną „strategiczną” decyzję co do swoich losów, w wolnym czasie w pracy podszkalam się w kolejnym języku obcym (a nóż widelec jeszcze się kiedyś przyda, np. bajerując nowego przyszłego pracodawcę). Ponieważ opieram się na literaturze branżowej mam przykrywkę kiedy szef zajrzy mi prosto w biurko. Zresztą on też się nudzi...
      • Gość: thalatta Nudzi mi się w pracy IP: *.chello.pl 03.04.09, 22:08
        Nudni jesteście w tej gazecie z tym, że "praca" to są tylko firmy. Niedawno
        odeszłam z pracy w prestiżowym instytucie na prestiżowej uczelni, po
        prestiżowych studiach doktoranckich, bo wprawdzie miałam mnóstwo czasu dla
        siebie i na dorabianie do prestiżowo niskiej pensji, ale w tych godzinach, w
        których pracowałam, nudziłam się wręcz upiornie, ponieważ skończyłam z
        wyróżnieniem nie te studia, które powinnam. Wszyscy uważali, że złapałam Pana
        Boga za nogi z tą pracą, a ja dostawałam szału, bo wprawdzie łatwo przyszło, ale
        ja tego nienawidziłam. Teraz kończę drugie studia, tym razem z pasji, znam kilka
        języków, zarabiam jako freelancer, a w przyszłości chcę również jako freelancer
        pracować w zawodzie od studiów z pasji.

A z pracą w firmach chyba jest ten problem, że mało kto tam idzie, bo go profil
        korporacji naprawdę fascynuje.
      • Gość: jotde Re: Nudzi mi się w pracy IP: *.aster.pl 03.04.09, 22:38
        pod warunkiem że ma się tę pracę ...
      • Gość: prawda Nudzi mi się w pracy IP: *.chello.pl 04.04.09, 01:01
        Nie jesteście kreatywni, więc się nudzicie.
        • Gość: kolo Re: Nudzi mi się w pracy IP: *.kielce.vectranet.pl 07.04.09, 08:30
          pracuję w handlu w dużym C.H., ale przez cały dzień praktycznie nie ma klientów,
          taki czas, lato idzie... Wpisujcie sposoby jak walczyć z nudą?? Fajne jest
          szlifowanie języków obcych, co jeszcze?? Macie jakieś pomysły?
      • Gość: anonim Nudzi mi się w pracy IP: 195.245.213.* 07.04.09, 12:09
        ciesz się ku... że masz pracę a że się tobie nudzi to twój problem - weź się za
        robotę lepiej!!
      • Gość: pysia Nudzi mi się w pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 16:30
        Coś w tym jest. Ja pracuję w biurze od 9.00 do 17.00. Do 12.00
        wykonuję wszystkie obowiązki, a potem nie mam nic do roboty.
      • Gość: hana Nudzi mi się w pracy IP: *.chello.pl 07.04.09, 20:09
        hehe to jak u mnie:) Pracowałam 2 lata w dziale sprzedazy w firmie przemyslu metalowego. Mnostwo obowiazkow, 10 spraw naraz, duzy poziom stresu i zero pochwal przelozonych, sprawy zalatwiane bez rozglosu ale na korzysc firmy...duzo by wymieniac. W czasach na "K..." postawilam sie i nie podpisalam porozumienia zmniejszajacego pensje zasadnicza. O dziwo nie wylecialam, ale szefostwo mialo problem z zaopatrzeniem, które zostalo "ulotnione" a mnie oddelegowano na ich miejsce. Nuuudaaaa! w 3 dni pojelam co trzeba robic i, ze w kolko to samo!!! Za to kierownik podniecony jest non stop tym co udalo sie zalatwic. Po tym co mialam w dziale sprzedazy i to co robilam sprawialo mi wieksza lub mniejsza, ale sprawialo, frajde to maly pikus. Praca jest. kryzys jest. mam zamiar zajsc w ciaze :D przynajmniej mniej sie bede nudzic;)
        • Gość: kowianeczka hana, chwalisz się czy żalisz? IP: 212.191.172.* 13.04.09, 15:55
          Może sama nawet nie wiesz... "Postawiłam się, a i tak mnie nie zwolnili, bo taka jestem niebędna..."
          • Gość: hana kowianeczka, zazdrościsz czy współczujesz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.09, 14:55
            pochwalić sie dobra rzecz. nikt nie jest niezastąpiony i doskonale zdaję sobie z
            tego sprawę. a żalę się tylko na to, że się nudzę, chwaląc przy okazji, że
            robota jest dla mnie prosta :) i tyle. życzę tyle szczęścia! ;)
      • Gość: Sintra Nudzi mi się w pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 13:15
        Jakbym czytała o sobie! Pracuje teoretycznie na pelen etat, a w
        praktyce maksymalnie 2 godziny dziennie (zwykle 1 godzinę, ale sa
        czasem wyjatkowe dni). Później czytam bzdury w internecie, udzielam
        się na forach, poczytam coś. Gier nie lubię więc nie gram (kiedyś
        grałam w jakies bzdety, na poszkole.pl, ale juz mi się znudziło).
        Większa część dznia zwyczjnie się nudzę i najbardziej mnie to męczy.
        Po tej nudzie jestem bardziej zmęczona niż gdybym miałam nawał
        obowiązków. Zaczęłam się nudzić po kilku miesiącach pracy, szukam
        teraz innej, ale niestety dość trudno znaleźć.
        Ponadto jestem źle znosze brak slonca, więc zimą wpadał w depresję
        (nuda w pracy + brak slonca = masakra). Dobrze, ze teraz chociaż
        jest cieplo i jasno.
      • Gość: :) Nudzi mi się w pracy IP: *.backiel.com.pl 08.04.09, 21:49
        w pracy sie pracuje a nie nudzi proste
        • Gość: Terek Re: Nudzi mi się w pracy IP: *.cable.smsnet.pl 13.04.09, 16:05
          fakt - najlepszy sposob to nauka jezyka/ow w te nudne, pracownicze dni /trzeba
          bardzo uwazac jak ktos wchodzi do pokoju, wtedy najlepiej zepchnac ksiazke na
          podloge albo wprost do otwartej szuflady/

net jest przynudnawy, a wazne jest to, ze monitoring firmowy sprawia, ze mozesz
          wejsc tylko na te 'poprawne' strony, bo jak wejdziesz tam gdzie nie trzeba to w
          IT zapali sie czerwony lampion!

w kazdym razie, prasa, necik i jezyki obce - tak mozna spozytkowac ten czas,
          macie jakies inne pomysly?

Terek
          • Gość: hana Re: Nudzi mi się w pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.09, 14:57
            ile można się uczyć angielskiego...;)
            zawsze można spożytkować czas na szukanie nowej pracy :D
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka