1kejcik 23.04.09, 15:16 PRZESTZEGAM PRZED PRACA W TEJ FIRMIE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agus_9 Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 24.04.09, 15:27 dlaczego? jak tam jest jesli chodzi o prace na 1/2 etatu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1kejcik Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.bialystok.vectranet.pl 24.04.09, 16:53 o pracy na pol etatu nic nie wiem, bo odeszlam z pracy kiedy ten system wszedł, ale na cały masz 1200 zł brytto co wychodziło w zaleznosci od miesiąca 870 zł- 900 z groszem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiona Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 13.02.10, 12:17 Heh, Czytam to i wiem, że wypisują to te najgorsze, najgłupsze jednostki. Piszą, że się same lub sami zwolinili a prawda jest inna...wyjebali ich za nieróbstwo i cwaniactwo. Zawsze tak jest Ci najwięksi krzykacze to chwasty. Najlepszym szkoda czasu na pisanie takiego syfu. Kurwa jacy ludzie są pie...ięci.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bulwers;) Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 13.02.10, 12:50 Ej Wy, Cwaniaki i idiotki: Podpisujcie się imieniem i nazwiskiem, skoro wypisujecie pewne rzeczy personalnie, ok? Będziecie na tyle odważni? Jeżeli nie to oznacza jedno: Wypisujecie tylko i wyłącznie kłamstwa i bzdury bo jesteście psycholami. Podpiszcie się: Np.: Patryk- były regionalny Kuba- były regionalny może Konrad- były regionalny? albo: Kasia- kierownik 5.10.15 Warszawa Janki? Ola- sprzedawca 5.10.15 Szczecin Turzyn? Maria- kierownik 5.10.15 Galeria Kazimierz? Co? Przecież w dobie dzisiejszej techniki, da się w 15 minut ustalić IP komputera z którego wychodzą pomówienia? wiecie o tym? Wyślecie to z kafejki? wiecie, że każda ma obowiązek mieć zainstalowany monitoring? Na pewno wiecie;) Więc może podpisujemy się pod wypowiedziami, co? Najlepiej imieniem i nazwiskiem: Agnieszka Wójcik, Białystok na przykład, co? Chyba się nie boicie, piszecie takie odważne słowa, których nigdy byście nie wypowiedzieli w cztery oczy, bo zesrali byście się ze strachu. Więc podpisujcie się. pozdro;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mordobij Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.chello.pl 23.02.10, 20:33 sam jesteś wielkim burakiem i chamem wsioku jestem ciekawe ile ci zapłacono trzymaj swój ryjek na wodze takiś mądry a sam się nie ujawnisz bo niejedna osoba by ci mordę skula ja na pewno pierwszy pozdrawiam ty świniaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boss Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 do modobija IP: *.centertel.pl 27.02.10, 14:41 Mordobiju Drogi, Na wstępie pomyliłeś nazwę autora, Ty powinieneś nazywać się KONIO- BIJ. Czyli facet, który onanizuje się czytając komentarze innych. Więc Drogi Kutaśniku, Pracowałem w tej firmie już wtedy kiedy ty jeszcze na swoje gó... mówiłeś papu. Było dobrze dostałem inną propozycję, była lepsza- skorzystałem. Tak robią ludzie inteligentni- czyli nie Ty. Ciebie nikt nie chciał, Komex dał Ci szanse istnienia a ty srałeś we własne gniazdo, przejechałeś się, zdobyłeś cenne doświadczenie, w końcu udało Ci się zmienić pracę i wypisujesz ch...owiny na temat byłego pracodwacy. Tacy ja Ty to co najwyżej mogą ssać mi fiuta. Tacy jak Ty pie... coś o lojalności- sku...syny, nawet nie chce mi się już pluć Ci w twarz- bo nie mam już siły. Chciałbyś mi skuć jak to napisałeś mordę? Widać, że masz zbyt mało stylu, chcesz? to dam Ci go...na procent;) Chłopcze gdybyś wiedział co potrafię... skoki wzdłuż, wszerz, w czasie...i nie tylko. Jesteś zwykłą płotką i wieśniakiem, myślisz, że cwiczyłeś mieśnie całą jesień i to Ci pomoże w czymś? Co jest błaźnie, czy móżg razem z potem zostawiłeś w łaźni? A tak w ogóle to mam numer do Twojej matki i zrobię to z nią w Twojej wannie. Napisz "coś"- zjem Cię przed czasem- pi.... Pozdrawiam Cię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.12.12, 10:15 atmosfera ok, kierownictwo wyższego szczebla bez komentarza. Zarobki jak wszędzie, bardzo dużo pracy, małe przerwy, brak warunków na zapleczu żeby usiąść i spokojnie zjeść, praca po 11 godzin. ŻAL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: 37.228.5.* 26.12.12, 17:45 a jak firma wynagrodziła swoich pracowników na koniec roku ? bony, paczki ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.smgr.pl 30.12.12, 18:20 wynagrodziła : bonami dla dzieci :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.12, 18:32 50 max 100 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analityk Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.13, 13:21 no to bogato w tym roku.Za rok bedzie biedniej zapewne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: 37.228.60.* 02.01.13, 15:13 a może być jeszcze biedniej ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analityk Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.13, 16:23 zareczam Ci,ze moze byc biedniej.Wszystko ku temu zmierza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenobia Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.13, 11:07 W tym roku nie zostaliście zmuszeni do zakupu ubranek w e sklepie (w cenach brutto )? Dali Wam po 50 zł? Szok! Podziękujcie im za to! Ja pi...ę ale wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Medaliczka Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.31.43.85.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.01.13, 11:38 Z całym szacunkiem nie polecam pracy w tej firmie.Firma jest pełna samych podpie...czy i lizodupów! Nie doceniają ludzi którzy naprawdę zapieprzają tylko doceniają tych co nic nie robią tylko świecą pięknie oczami przed area managerem. Człowiek robi wszystko żeby było zrobione dwoi sie i troi a i tak przed całą firmą postrzegany jest jako niedoświadczony przysłowiowy ,,Nierób". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajka Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: 89.68.97.* 28.02.13, 17:27 Ta firma sama sobie robi wstyd przed pracowniami, zapiepszasz-niedoceniają, jesteś obibokiem- prześliźniejsz się i będą cię trzymać... Pan area menager jest mega pajacem,który traktuje ludzi jak śmieci. TRAGEDIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly pracownik Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.03.13, 08:27 popieram,kiedys firma doceniala pracownika (byly rabaty pracownicze,premie,paczki na świeta, bony) a teraz nie masz nic bo przeciez na "górze" musza za cos sie bawic na wyjazdach i nie tylko a ty biedny człowieku zapieprzasz a i tak z kazdej strony Ci j...a bo to żle zrobione a odkad w firmie pojawił sie S.M i jego świta to robi sie coraz gorzej jakas TOTALNA MASAKRA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.play-internet.pl 15.03.13, 11:00 Ludzie...co prawda to prawda lecz nikt nikogo nie trzyma na sile , czy nie mam racji. Ja nie chwale ,ale kazdy jest kowalem swojego losu...jak sie nie podoba to nie pracuje ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: 194.181.94.* 19.03.13, 14:36 nie szanuja pracowników,kierownik ma w dupie to co sie do niego mówi.zawsze jest nie pełny personel brak ludzi a inni musza nadrabiać nadgodziny....NIE POLECAM PRACY W TEJ FIRMIE!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mściciel Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.13, 17:16 w komexie tylko alkochol sie leje powinni dmuchać co dziennie tak samo i majstry Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka191207 Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 13.05.10, 01:11 Gość portalu: Bulwers;) napisał(a): czesc prosze o dane do prezesa jeli mozna?wazne!!!!!!!!!!zostalam zwolniona nie wiem czemu?przez rok bylam dobrym pracownikiem nagle nam zwolnili kierowniczke.kolejna przeszla z innego sklepu od nas z Torunia.Pracowlam przez miesiac z nowa kierowniczka byly dwie nowe panie zatudnione i nagle nauczyly sie i wypowidzenie.dziwne to dla mnie bo widzialam sie z regionalna Maja GRZYBOWSKA w dzien co bylam w pracy wszystko bylo ok.czemu mi w prost nie powidziala po roku czsu ze rezygnuje ze mnie.byla zadowolona ze mnie.nagle tego dnia regionalna pojechala z nowa kierowniczka na swoj sklep i nagle po tygodniu jak przyszlam do pracy dostalam wypowiedzenie.Zawsze byl najgorszy sklep cerfur torun a kolezanki od serca dazyly do tego abysmy byly gorsze.Moja nowa kerowniczka do tego dazyla,przychodzila jej pracownica sprawdzala czy jest sklep posprzatany abym stracila prace nie wiem czemu moze troche za duzo wiedzialam o firmie.Dla mnie jest ni fer tracac prace po roku nie widzac za co?powidziano mi ze nie musze znac przyczyny.dziwne.chcialabym dane prezesa aby to wszystko wyjasnic!!!!!!!!!!!!prosze o dane > Ej Wy, > > Cwaniaki i idiotki: > > Podpisujcie się imieniem i nazwiskiem, skoro wypisujecie pewne > rzeczy personalnie, ok? Będziecie na tyle odważni? Jeżeli nie to > oznacza jedno: > > Wypisujecie tylko i wyłącznie kłamstwa i bzdury bo jesteście > psycholami. > > Podpiszcie się: > > Np.: > > Patryk- były regionalny > Kuba- były regionalny > > może > > Konrad- były regionalny? > > > albo: > > Kasia- kierownik 5.10.15 Warszawa Janki? > Ola- sprzedawca 5.10.15 Szczecin Turzyn? > Maria- kierownik 5.10.15 Galeria Kazimierz? > > Co? > > Przecież w dobie dzisiejszej techniki, da się w 15 minut ustalić IP > komputera z którego wychodzą pomówienia? wiecie o tym? > > Wyślecie to z kafejki? wiecie, że każda ma obowiązek mieć > zainstalowany monitoring? Na pewno wiecie;) > > Więc może podpisujemy się pod wypowiedziami, co? > > Najlepiej imieniem i nazwiskiem: > > Agnieszka Wójcik, Białystok na przykład, co? > > > Chyba się nie boicie, piszecie takie odważne słowa, których nigdy > byście nie wypowiedzieli w cztery oczy, bo zesrali byście się ze > strachu. > > Więc podpisujcie się. > > pozdro;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia23 Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 13.05.10, 20:16 Pracuje w sklepie tej firmy i jestem przerażona tym co się tu wypisuje.Zastanawiam się czy mam szukać nowej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale to juz było Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: 94.254.248.* 21.06.10, 20:20 No cóż rzeczywiście mogę potwierdzić,że w 5 10 15 jak się w tyłek komu trzeba nie wejdzie to się nic nie osiągnie znam przykład wielkiej Pani kierownik która nie umiała nic a "DOGADAŁA SIĘ" z regionalną M.G. i już była na wygranej pozycji a tych co potrafilio nzostawac za darmola po godzinach żeby sklep tylko ładnie wyglądał to po latach potrafili kopnąć w d....!kogoś kto jak ja,wkładał serce żeby wszystko było oki potraFIŁ siedzieć kilka dni pod rząd od 7 rano do 24 w nocy bo miała być wizytacja ja się powięcałam kosztem własnych spraw prywatnych a potem takich ludzi mają gdzieś bo są lizydupy i takie zawsze mają posadę,pracowałam tam 3 lata od pracownika po samego kierownika,teraz kiedy przechodze obok "mojego"byłego kochanego sklepu to aż mnie serce boli,z chęcią bym tam weszła i im poukładała bo jest chlew jak nigdy za moich czasów i to boli bo ja się poświęcałam całaą sobą dawałam borysowi na mycie witryn z własnej kieszeni bo oczywiście Komex na nic niema kasy:))))tylko na to na co nie potrzeba,pamiętam ile nocy nie spałam bo sie martwiłam jak tu skuteczność podnieść bo przecież dla Komexu liczą się tylko statystyki nieważne że jeden klient może 10 rzy wejść i wyjść czekając na żonkę no ale cóż za skuteczność poniżej 20% zawsze były zjeby to cały komeź pracowników sie szmaci kasa taka że nie warto pisac i tyle żaaaal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 29.06.10, 23:20 Jeśli masz na myśli kierowniczkę z Rumi, to w pełni zgadzam się z Tobą. Nic nie robi, oszukuje swoją przełożoną, ładnie oczami tylko świeci. Praktykuje mobbing w pracy.Ale dobiorą się do niej z centrali, to zobaczy paniusia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłam tam:( Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: 94.254.148.* 07.07.10, 01:33 Ja powiem tyle: kierowniczka pali papoerosy w WC na ZAPLECZU SKLEPU SKLEPU!!!!!!! Zamist pracowac razem z dziewczyami tylko wywala im ciuchy do wyłożenia:(żal kiedys tak nie było:(...ale komex jest w desperacji i zatrudnia kogo popadnie a dobrych ludzi pozwalniał niestety i niech żałuje...terz są tam same nieuki nieumiejące obsługiwać poczty...przykre...kierownik ma w dupie sklep i reszta też... a zwolnili tych co pracowali tam całym sercem...powodzenia he he mam nadzieję żę czyta to ktoś kto stoi wyżej...czytajcie i płaczcie jeśli chcecie zrobić zastępcą laskę za staż który wynosi niecałe pół roku a laska nie umie nawet maila wysłać..:)współczuje bo jesteście zdesperowani i taka firma daleko nie zajdzie...żal...bo coraz gorzej tam...u was..dalej...M.G. działaj ...masz zajebi.... ludzi...he he tylko ci wspołczuc...a na Toruń Copernicus ciągle witryna jest brudna...koty latają...ktoś z wybranych przez Ciebie ludzi się chyba nie wywiązuje co...znakomita regionalna...chyba zdesperowana bo TWOI LUDZIE TAK MÓWIĄ SAMI PRZYCHODZĄ MI SIĘ POSKARŻYĆ...WSPÓŁCZUJĘ CI...ŻAL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byla pracownica Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: 109.243.90.* 07.07.10, 21:20 moze i masz racje ze nie doceniaja pracownikow ale nie mozna mowic ze witryna brudna pracowalam rok czasu do kwietnia 2010roku i zawsze witryna byla czysta firma nie dawala a byla kierowniczka dawala ze swojej kieszeni borysowi na witryne,szanowala swoje stanowisko i dawala.Bylo wszystko dobrze ale konkurencja z tego samego miasta pokazala na co je stac i polecialysmy.Najpierw kierowniczka potem my................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do byłej pracownic Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: 109.243.170.* 07.07.10, 21:52 Tak masz rację kochana do kwietnia witryna była czysta bo rzeczywiście kierowniczka która potem regionalna potraktowała jak śmiecia dawała z własnej kieszeni borysowi,wiem....bo to byłam ja,ale teraz juz nikt nie myje witryny a koty widac jak sie idzie galerią a obecna pseudo kierowniczka nie robi nic wiem bo jej pracownicy i inne laski ze sklepów same do mnie przychodzą i mi mówią ha ha pozdrawiam ten właśnie Toruński sklep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 17:58 To co wyprawia kierowniczka z Rumii jest niepojęte! Niestety z całą sympatią do M.G... Powinnaś tam M częściej jeździć i nie zapowiadać swoich wizyt kierowniczce z Rumii dziwne ale jakoś zawsze wie kiedy będziesz i "sprząta" ( upycha wszystko w mało widoczne miejsca ) wtedy cały sklep. Kiedyś tam pracowałam do tej pory mam kontakt z obecnymi dziewczynami i tymi które odeszły... Niestety nic nie powiedzą bo się jej boją... A M nawet nie pyta bo sądzi że jej Agusia jest święta! A tak naprawdę kogo by nie zapytała to nikt jej nie lubi - coś w tym musi być! Przejrzyj na oczy bardzo Cię proszę! Dziewczyny są zastraszone! Ona uprawia absolutny mobbing! Siedzi tylko na krzesełku i w kółko nadaje! Poza tym oszukuję firmę.... Mam nadzieje, że kiedyś ktoś to zauważy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumia Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: 178.56.21.* 26.07.10, 23:51 To prawda, ze kierowniczka Aga ładnie świeci oczami do Regionalnej, a jak jej nie ma....wychodzi z pracy, kiedy chce, nic nie robi i zwalnia ludzi, bo boi się, ze podadzą coś dalej. Gdyby Dyrektor Sebastian M. wiedział, co tam sie dzieje, paniusia od razu poleciałaby z pracy. No ale, tak to jest....nikt nie zainteresuje się zwykłym sprzedawcą, no bo po co?! Braki towaru na sklepie zrzuca na pracowników, a sama wywozi reklamówki z ubraniami i sprzedaje znajomym. No tak, trzeba dorabiać na boku, kosztem innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.msi.pl 19.08.10, 20:52 skad ja to znam.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: 188.33.123.* 21.06.10, 01:01 to znowu ja pisze bo to jest trudna praca zalezy z jaka kierowniczka i regionalna jesli maja uklady to ciezko z stala praca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.tktelekom.pl 23.06.10, 10:59 A Ty pozdro ;) to niby kto? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! POMYLENIEC CZY PSYCHOPATKA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmmmm Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: 94.254.148.* 07.07.10, 01:20 to ty jestes pomyleniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.msi.pl 19.08.10, 20:47 witaj ze mna postapiona tak samo tylko ze po 3 latach.Najwidoczniej starzy pracownicy sa newygodni.Pozatym firma słynie z rotacji wiec ..... Nalazałam rowniez do regionu Majki. A moze problem to kierownik regionalny???? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdańsk Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.12, 11:34 No proszę ta Pani jeszcze pracuje Ja mam pytanie do firmy skoro widząc że od roku 2010 przebiło się tak dużo pracowników na GDAŃSK CERREFOUR to nie daje to nikomu nic do myślenia ? Przecież pracując w tej firmie dowiadujesz się żeby które nie powinny wyjść poza firme ...nie dziwie się ze macie niska statystykę sprzedaży :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.net.stream.pl 09.08.12, 13:33 Najgorsza byla kierowniczka Sławka Went pracowałam z nią dobrze że odeszła obrzerała się słodyczami i nic nie robiła, obolewała swoje kłopoty rodzinne. A po za tym miała dyslekcje, paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznajomy Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.internetia.net.pl 03.11.12, 19:59 ta firma to jakis zart wykorzystuja ludzi na maxa robisz nadgodziny i za to nie placa i nigdy nie masz jak odebrac bo zawsze jest duzo pracy masakra zero znizek dla pracownikow robisz zadania za wszystkich na okolo a i tak zawsze jest zle... szok. robia z luzdzmi co chca nie wazne czy jestes dobrym pracownikiem tam nie liczy sie to tylko znajomosc miedzyludzka ;) wszedzie teraz tak jest a tam to juz przesada... odradzam wszystkim tam prace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 27.06.10, 20:21 Podpisz się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolona Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 13.02.10, 13:06 Cześć, Ja jestem zajebiście zadowolona z pracy;) - dobrze zarabiam - mam zajebisty zespół - mój przełożony jest mega przystojny aż chce się znim rozmawiać;) Pozdrawiam z zajebistego Dolnego Śląska;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: 109.243.166.* 09.04.10, 13:56 zgadzam sie!!!!!!!!!! ja pracowałam w tej firmie 3miesiace po czym wyjechałam do londynu i złego słowa nie powiem ale trzeba robić wiadomo a nie opierdalac sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYŁA PRACOWNICA [...] IP: 193.238.200.* 06.12.10, 16:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.28.rev.vline.pl 13.08.09, 17:26 Fatalnie jest pracować na 1/2 etatu w 5-10-15.Rzadko zdarza się,że zatrudniają na cały etat.Wszystkie weekendy pracujesz a w tygodniu jest tak pomieszane,że nie masz czasu się wyspać.Trzeba zostać po godzinach a pensja na 1/2 etatu pożal się Boże 623zł brutto i odpowiedzialność finansowa,w umowie podpisujesz weksel in blanco o wartości 1000 zł.W grafiku na 1/2 etatu jest 80h a pracujesz dużo więcej.Nikomu nie polecam pracy w tej firmie!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skazana za Komex Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 13.02.10, 12:22 Hej, Ku przetrodze- właśnie dostałam wyrok oraz grzywnę za zniesławienie Pana Dyrektora. Okazuje się, że na forach nie można już pisać tego co się chce. Odnaleziono mój adres IP komputera, choć mój kolega twierdził, że ten adres jest zmienny- był ale co z tego. Ustalono mój komputer. Ale jakie było moje zdziwienie gdy zobaczyłam wezwanie w charakterze "podejrzanej". Musiałam oficjalnie w ogólnopolskiej gazecie przeprosić Pana Dyrektora i Pana Prezesa. Ostrzegam Was nie używajcie nazwisk!!! Cenzura niestety panuje!!! I usuńcie te posty z nazwiskami...bo zdarzy się, że ktoś do Was zapuka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ale jaja Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 13.02.10, 12:27 No jaja się tu dzieją zajebiste!;) Regionalni, którzy tu się udzielają to zwykłe parówy i widać, że chyba ktoś się pomylił zatrudniając ich. Hahaha popatrzcie jacy dwulicowi ignoranci, jak pracowali to wmawiali nam, że pracujemy w zajebistej firmie- zwolnili ich i piszą zupełnie inne rzeczy. Jak dzieci:) hahahaha Ktoś i wyjebał z pracy to teraz się marzą i płaczą jak to im było źle;) heheheeh Faktycznie jacyś niedorobieni. hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.smgr.pl 01.08.10, 23:37 witam -to dla odmiany coś pozytywnego... Pracuję w tej firmie już szmat czasu ... I nie wyobrażam sobie innej pracy. Owszem czasami jest ciężko ale nigdzie nie jest łatwo a szczególnie w sklepach sieciowych... Wkładam w tą pracę całe swoje serce i z czasem zostałam doceniona... i nie musiałam nikomu wchodzić jak wy to piszecie " w dupę " - to nie w moim stylu . Szkoda tylko, że czasami są zwalniane niewłaściwe osoby ... :( A co do zarobków : kokosów nie zarabiamy , ale teraz ciężko o dobre pensje. Ja szanuję to co mam :)Dziwi mnie też , że wypisujecie imiona kierowników i regionalnych sami się nie podpisując. Brak odwagi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.chello.pl 18.09.09, 22:14 na pol etatu.... odpusc sobie za 450 zl.... zalosne, ja mialam caly i tAM nie wroce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12 Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 16:37 NIE dla komexu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutaj jestem Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 13.02.10, 13:09 Tutaj są same: PARÓWY- NIEROBY- LENIE - TCHÓRZE- SZMACIARZE-PARÓWY- NIEROBY- LENIE - TCHÓRZE- SZMACIARZE-PARÓWY- NIEROBY- LENIE - TCHÓRZE- SZMACIARZE- PARÓWY- NIEROBY- LENIE - TCHÓRZE- SZMACIARZE-PARÓWY- NIEROBY- LENIE - TCHÓRZE- SZMACIARZE-PARÓWY- NIEROBY- LENIE - TCHÓRZE- SZMACIARZE- PARÓWY- NIEROBY- LENIE - TCHÓRZE- SZMACIARZE-PARÓWY- NIEROBY- LENIE - TCHÓRZE- SZMACIARZE-PARÓWY- NIEROBY- LENIE - TCHÓRZE- SZMACIARZE- PARÓWY- NIEROBY- LENIE - TCHÓRZE- SZMACIARZE-PARÓWY- NIEROBY- LENIE - TCHÓRZE- SZMACIARZE-PARÓWY- NIEROBY- LENIE - TCHÓRZE- SZMACIARZE- PARÓWY- NIEROBY- LENIE - TCHÓRZE- SZMACIARZE-PARÓWY- NIEROBY- LENIE - TCHÓRZE- SZMACIARZE-PARÓWY- NIEROBY- LENIE - TCHÓRZE- SZMACIARZE- PARÓWY- NIEROBY- LENIE - TCHÓRZE- SZMACIARZE-PARÓWY- NIEROBY- LENIE - TCHÓRZE- SZMACIARZE-PARÓWY- NIEROBY- LENIE - TCHÓRZE- SZMACIARZE- PARÓWY- NIEROBY- LENIE - TCHÓRZE- SZMACIARZE-PARÓWY- NIEROBY- LENIE - TCHÓRZE- SZMACIARZE-PARÓWY- NIEROBY- LENIE - TCHÓRZE- SZMACIARZE- PARÓWY- NIEROBY- LENIE - TCHÓRZE- SZMACIARZE- I KŁAMCY!!!! POZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAk to jest? Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 13.02.10, 13:29 ZACHODZĘ W GŁOWĘ... Jak to jest, że w firmę zainwestowały najlepsze fundusze inwestycyjne, które mają gigantyczne doświadczenia w branzy odzieżowej. Centrala posługuje się najlepszymi narzędziami do pracy a w sklepach nie ma wyników. Czy nie jest tak, że w sklepach pracują kretynki i sporadycznie kratyni, którzy nie umieją wypłanić tabelki? Narzekacie na etaty a jak jest w innych firmach? Sklepy 5.10.15 nie są duże, np. w Reserved, które ma 2000 metrów pracuje 16- 20 osób, w 5.10.15, które ma 160 metrów pracują 4 osoby- to bardzo dużo, zdajecie sobie sprawę? Umiecie policzyć stosunek i procenty, czy jesteście na to zbyt głupi? Problemem tej firmy jest to, że w sklepach pracują idiotki, które nie potrafia nic zrobić same- choć już nie we wszystkich, przychodzą nowi regionalni z zajebiście dużym doświadczeniem i zwalniają te plewy a w ich miejsce zatrudniają kompetentnych ludzi i zmieniają oblicze tej firmy- za to brawo!!! Nie można dawać szans ludziom, którzy nie chcą się rozwijać ich trzeba piętnować i zwalniać, wystawiać fatalne referencje itd. Ludzie, którzy wiedzą czego chcą i są pewni swoich umiejętności- zawsze sobie poradzą a Ci, kótrzy siedzą i tu piszą to są zwykli krzykacze, którzy na temat pracy nic nie wiedzą, pewnie sa bezrobotni bo ich nikt nie chce zatrudnić to siedzą i piszą takie ch...owiny. Myślę, że Dyrektor, Regionalni- wiedzą doskonale co robią i w niedługim czasie po fatalnych pracownikach nie będzie śladu w firmie- pewnie zaczną pisać na forum...hahaha Naprawdę zajmijcie się sobą bo na zawsze pozostaniecie ubabrani w głównie. Ta niby regionalna, która pracowała, któtko w Komexie i twierdzi, że jej największym problemem jest Dyrektor- jest w błędzie- ona była problemem, ale na szcęście jej już nie ma...hehehe Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalina Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 - obsługa IP: 178.73.49.* 19.12.11, 23:15 Przeczytawszy kilka tych wypowiedzi, już wiem dlaczego w sklepach 5.10.15 nie ma klientów. Własnie dzisiaj robiłam zakupy w punkcie na Jubilerskiej i zostałam bardzo nieprofesjonalnie potraktowana przez obsługę. W komitywie stali: kasjerka, dłubiacy w nosie zastępca kierownika i anonimowy kierownik ( nie miał plakietki, a nazwiska nie chciał podać ze względu na ochronę danych osobowych!). Szanowny pracownicy, klient ma zawsze racje! Pamiętajcie, ze pensje dostajecie dzięki klientom własnie. Jak ich będziecie tak zrazac do robienia zakupów, to pracy długo nie zagrzejecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 - obsługa IP: *.smgr.pl 20.12.11, 17:31 Ja z pewnością nie chciałabym mieć takiego klienta , któremu nic nie pasuje i myśli ,że jest pępkiem świata i klient nie ma zawsze racji !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zirytowany Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 - obsługa IP: *.toya.net.pl 10.10.13, 11:47 Droga Kalino , już dawno skończyły się czasy że klient nasra na środku salonu a sprzedawca musi to sprzątnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komexiara Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 13.02.10, 14:27 W tej firmie jest zajebiście- mnie docieniają. Może dlatego,że pracuję? może dlatego, że się z nią utożsamiam? A takich ludzi zawsze się docenia... Zacznijcie pracować, a nie pić kawę za ladą, surfować po naszej- klasie i piłować tipsy- laleczki! Wżcie się za siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolma Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.11, 14:49 Najgorsza firma z możłiwych. Płacą grosze,premia to wieeeelka fikcja,a kierowniczki chamskie,a do tego wymagania do poświęceń. Pochwała nigdy za to wciąż pretensje. Przestrzegam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolma Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.11, 14:51 W tym sklepie jest się sprzątaczką,sprzedawcą,dekoratorem,służącym itp.Za marna najniższą krajową.Premii wcale nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiekzmagazynu Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 15.02.13, 23:47 Witam pracowałem w komexie Zwolniłem się jakiś rok temu dokładniej pracowałem na magazynie. Powiem wam 1 UCIEKACIE PUKI CZAS^^. Przed moją wypowiedzią poczytałem troszkę co tu się wypisuje, i widzę 1 pracownicy się żalą ludzie którzy za to biorą pieniądze bronią firmy i siebie samych, normalka. Co do pracy na magazynie hoc zarabia się może te kilka zł więcej niż na sklepie praca qu...ko ciężka nużąca i wykańczająca fizycznie i psychicznie. Nawet jesli sie starasz i usłyszysz jakieś obietnice nie wierz. Nadgodziny jak najbardziej ale odbiór uzależniony od dobrej woli kierownika o jakichkolwiek pieniądzach można zapomnieć. Praca jest na magazynie ale nie wierz w to pracujesz na kontenerze. W zimę temperatura jak na zewnątrz z reszta w lato też chyba ze kontener się nagrzeje i metal z ktorego jest zrobiony parzy. Jesteś dobrym pracownikiem do puki zasuwasz jak robocik wspomnisz o jakiejś premii podwyżce jesteś wrogiem nr1. O tej firmie mógł bym napisać sporo ale szkoda czasu to jest poprostu dno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewik Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.MAN.atcom.net.pl 27.05.09, 14:55 a dlaczego przestrzegasz? idę jutro na rozmowę o pracę do nich, napisz prosze więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.acn.waw.pl 06.06.09, 20:32 temat rzeka, co jakis czas pojawia sie pytanie o komex, kilkadziesiat odpowiedzi od sfrustrowanych bylych pracownikow - i szybka kasacja tematu z forum gazety TRZYMAJCIE SIE Z DALA OD KOMEXU!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracowniczka :) Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.07.09, 23:50 witam Jestem pracownikiem 5 10 15 od 3 lat, czyli nie jest tak źle jak piszą , owszem zgadzam się że jest ciężko ale to kwestia przyzwyczajenia :)Nie ma w tej pracy czasu na zbijanie bąków ale przynajmniej szybko czas leci a nie jak w innych sklepach śpią na ladach :) Wynagrodzenie też nie jest wielkie ale trzeba doceniać to co się ma. Pracuję ciężko mam już sporo nadgodzin ale przyjdzie taki czas że będę mogła je odebrać :) Pozdrawiam cieplutko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były_pracownik Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.sta.asta-net.com.pl 02.08.09, 19:23 Droga pracowniczko!!! Zazdroszczę Ci tak dobrej opinii o 5-10-15, już tam nie pracuję i jestem z tego powodu szczęśliwa!!! Chyba na dobrych ludzi trafiłaś w tej firmie!!! A co do tych nadgodzin to ja od września miałam i do tej pory ich nie odebrałam!! Ty chyba lubisz pracować dla idei, bo w dzisiejszych czasach głównie pieniądze się liczą, a tam 900zł z groszem dostaniesz i jak wyrobisz ich śmieszny plan to dostaniesz śmieszną premię!!! Zmieniłam pracę i nigdy w życiu bym tam nie wróciła!!1 Nawet dziecku ubrań nie kupię z tej firmy!!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze pracownik Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: 83.151.36.* 04.08.09, 22:03 powodzenia w odbieraniu nadgodzin co do kolezanki pracujacej... ja tez sporo moge powiedziec o firmie ale negatywnego, nie bede pisac bo za duzo tego, i szkoda czasu, juz jedna z dziewczyn pieknie to wyzej opisała, i patrze ze te kierowniczki w sklepach to jakies podobne bo normlanie jakbym czytała opis swojej tylko tez cocnieco moglabym dołozyc... pozdrawiam cierpliwych i wytrwałych pracowników i tych "byłych "tez do ktorych mozna powiedziec juz naleze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spostrzegawcza Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 13.02.10, 14:25 Hej, Wcześniej w Komexie kierownikiem sklepu czy też regionalnym mógł zostać kto chciał- chyba się to zmieniło. Bo laska, która była kierownikiem w osiedlowym spożywczym już nie ma szans na to aby zostać kierownikiem sklepu. Albo laska, która pracowała w KFC została kierownikiem albo regionalną- nie ma szans. Nich lepi burgery do końca życia. Dlatego rozśmieszył mnie jeden wpis, ktoś tam napisał, że kierownicy sklepu mogliby być regionalnymi albo dyrektorami- hahahaha, przecież średnie IQ kierowników wynosi 10. Firma przestała by istnieć w ciągu jednej godziny- powiem jedno macie poczucie humoru- hehehe. Ściągać tipsy tempaczki i do pracy!;) Idiotki... i idioci... Pozdr, ostatnia normalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: problemowi Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 13.02.10, 14:30 Jedynym problemem i kłopotem tej firmy są: TACY LUDZIE JAK NA TYM FORUM- CZYLI ŻYCIOWI NIEUDACZNICY. na każdym stanowisku. Jakiś ku... nie zbyt inteligentny sprzedawca podpisuje się "regionalny"- człowieku- skończ- przecież to co piszesz nie jest spójne gramatycznie. Człowiek na stanowisku regionalnego "coś" sobą reprezentuje i umie pisać i to bez błędów- FAJO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.28.rev.vline.pl 13.08.09, 17:40 Pomarzyć dobra rzecz,ale nie wszystkie marzenia się spełniają.Jak ktoś chce tyrać i nie zarabiać to polecam 5-10-15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K8 Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.bialystok.vectranet.pl 16.08.09, 18:45 Witajcie, w maju tego roku wysłałam wraz z kilkoma byłymi pracownicami taki list do prezesów firmy komex z nadzieją reakcji konkretnej i ewentualnego zwolnienia ów Pani kierownik, niestety nie dopięłysmy swego, ponieważ p. Kierownik nadal stoi za ladą i przekłada papierki.. Witam W związku z tym , iż byłyśmy pracownikami firmy ***** chciałybyśmy poinformować Państwa , iż w centrum 1 na stanowisku kierownika sklepu w Białymstoku na G*** B*** jest osoba , która nie powinna być przełożonym , a nawet pracownikiem na tym i innym sklepie. Uważamy , iż Pani J. XXXX nadużywa swojej „władzy” między innymi będąc sprzedawcą - kierownikiem nie wywiązuje się z obowiązków sprzedawcy zawsze w tych obowiązkach wysługuje się innymi pracownikami. Sama uważa , że jako kierownik może jedynie postać za kasą , a wszelkie inne obowiązki powinni wypełniać inni pracownicy. W przypadku gdy trzeba podejść do klientów zawsze wysyła kogoś innego jakby się bała sama rozmowy z nimi. Często ignorowała klienta odbierając telefon - nawet wówczas gdy on zadawał dla niej pytanie , co powodowało oburzenie i opuszczenie sklepu przez niego. Jednocześnie informując przełożonego o wykonanych pracach zawsze twierdziła , iż wszelkie prace wykonała sama , a pracownicy zawsze jej się nie słuchają i nigdy nic nie robią („są nowe” . Jako kierownik nigdy nie umiała zaplanować pracy dla pracowników (zaczynała kilka prac i nigdy ich nie kończyła - co powodowało nagromadzenie się zaległości) , obarczała obowiązkami , które były nie realne do zrealizowania. W przypadku gdy jeden z pracowników nie zdążył czegoś wykonać nie pozwalała dla innego jemu pomóc. Atmosfera w pracy podczas obecności Pani Zalewskiej była napięta , bo nie wiadomo kiedy i do kogo w danym dniu się przyczepi. W przypadku kiedy trzeba było coś dla pracownika wytłumaczyć nigdy nie potrafiła stanąć na wysokości zadania , tylko twierdziła , że jest napisane i należy samemu sobie poszukać. W przypadku problemów i jej nieobecności w pracy podczas próby dodzwonienia się do niej często nie odbierała telefonu , a jak już to twierdziła że nie może rozmawiać lub z błahostkami nie należy do niej dzwonić. Pracownicy często woleli sami kontaktować się między sobą niż z kierownikiem , gdyż ona i tak nie potrafiła im pomóc. Bardzo często zmieniała grafiki dzień wcześniej (co powodowało , że nigdy nie było wiadomo kiedy ma się wolne i na którą godzinę do pracy)-co jest niezgodne z kodeksem pracy. Grafik zawsze ustawia tak aby wszystkie soboty i niedziele miała wolne , a jeśli dla któregoś pracownika potrzeba jakiś dzień wolny to wiecznie dla niej nie pasuje (wręczając grafik dosłownie rzuca nim). Potrafi wydzwaniać do pracownika kiedy jest w domu co powoduje , że pracownicy nie mają życia prywatnego i żyją w ciągłym stresie. Tego typu współpraca powodowała dużą rotację pracowników – często pracownicy wskutek stresu zwalniali się sami. Podczas przerwy kontroluje pracownika co robi – zabrania korzystać z telefonu – wykorzystuje pracowników do robienia dla niej różnego typu zakupów np. kanapek. Przy zlecaniu prac porządkowych poniża pracowników przy klientach (np. prawie wykrzykując „masz wziąć mopa i posprzątać po klientach ten syf” - na co klienci odpowiadali czy „mają wchodzić bez butów” . W przypadku gdy pracownicy próbowali zwracać dla niej uwagę lub wdawać się z nią w konwersacje powodowało to , że czuła się zagrożona , a w konsekwencji zwalniała daną osobę – po zwolnieniu zabraniała dla niej przychodzić do sklepów 5-10- 15 nawet jako klient. Bardzo prosimy o wyciągnięcie konsekwencji z zaistniałej sytuacji (bo naszym zdaniem taka osoba przynosi więcej strat niż pożytku , może również narazić dobre imię firmy). W przypadku braku reakcji postaramy się aby o tym fakcie dowiedzieli się inni , nie tylko firma ***** z poważaniem....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh.. Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: 83.151.36.* 16.08.09, 20:53 co to tego listu wysłanego do firmy to skomentuje tak.. bo to qrde jest własnie komex... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: listonosz. Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 13.02.10, 14:37 Ej, Jestem listonoszem...muszę się do czegoś przyznać... To ja miałem doręczyć ten list...coś mnie podkusiło i go otwarłem, przeczytałem i stwierdziłem, że takiego syfu nie mogę doręczyć gdyż pewnie pisłay to jakieś kretynki... Sorry, ale listy to se pisz do faceta jeżeli go masz. Wydaje mi się, że jesteś najzwyczjaniej w świecie idiotką... Sorry raz jeszcze ale nie wysyłaj więcej takich paszkwili. Pozdr, Listonosz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: 109.243.197.* 19.06.10, 00:01 co ty wogole wypisujesz. jakbys byl listonoszem to bys nie otworzyl koperty smieszny jestes. Za takie cos bys sie pozegnal z praca.A tak wogole to prawda ze syf w papierach a ty jestes smieszny bo sciemniasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACOWNIK Re: do byłej Regionalnej IP: *.centertel.pl 13.02.10, 14:47 WIESZ JESTEŚ ZAKŁAMANĄ DZIWKĄ, PIERW TUKŁAŚ NAM DO GŁÓW JAKA TO JEST FAJNA FIRMA I SUPER FANTASTYCZNIE TUTAJ JEST, ZWOLNILI CIĘ I TERAZ CO? WYPISUJESZ TE BZDURY CIPO WREDNA!!! DOSZŁY NAS SŁUCHY, ŻE TERAZ TEŻ CIĘ WYRZUCILI Z PRACY- I CO ZAŁOŻYSZ NOWE FORMUM? BĘDZIESZ PISAĆ? ZASTANÓW SIĘ SKORO JUŻ DWA RAZY CIĘ WYJEBALI TO MOŻE OZNACZA, ŻE JESTEŚ BEZNADZIEJNA I NIC NIE POTRAFISZ ZROBIĆ? MOŻE ZOSTAŃ PISARKĄ? ZAŁÓŻ SWOJEGO BLOGA;) I PISZ NA NIM JAKA TO JESTEŚ NIEZARADNA ŻYCIOWO I JAK TO JEST, ŻE CZEGO SIĘ NIE DOTKNIESZ TO SPIERDOLISZ, CO? POZDRAWIAM CIĘ, TWOJA BYŁA PRACOWNICZKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośc Re: do byłej Regionalnej IP: 109.243.29.* 13.03.10, 23:51 Ciekawi mnie co za była regionalna bo ja wiem o dwóch byłych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 16:38 ..I niestety w nagrode ta osoba została regionalną..żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.sta.asta-net.com.pl 08.10.09, 10:24 :-):-):-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do tej co listy... Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 13.02.10, 12:55 Ej Ty co listy piszesz do firmy;) Ty chyba na mózg się zamieniłaś z kurą...hahah Ty a co Ty se myślisz, że ktoś w ogóle go otworzył? Takie akcje są z góry skazane na banicję. Ja gdybym była adresatką takiego listu, przeczytałabym go i wyrzuciła. Listy se pisz do chłopaka- naprawdę nie masz rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhh Re: do tej co listy pisze IP: *.centertel.pl 13.02.10, 14:52 Do tej co list napisała JAKI KURWA DONOS...BAŁAŚ SIĘ NAPISAC JAK PRACOWAŁAŚ? TCHÓRZU? WIDAĆ, ŻE PEWNIE MASZ Z 50 LAT BO JESTEŚ Z EPOKI PRL-U! TAM WSZYSCY DONOSILI! TY KAPUSI I KONFIDENCIE TCHÓRZLIWY! PEWNIE TO STEK BZDUR. DLACZEGO TO NAPISALI BYLI PRACOWNICY A NIE OBECNI? MOŻE CHCIAŁYŚCIE OBSMAROWAĆ CZŁOWIEKA BO KAZAŁ WAM PRACOWAĆ? A WAM SIĘ NIE CHCIAŁO? WY KOMUNISTYCZNE ŚWINIE! WIESZ, ŻE AKURAT WASZE TOŻSAMOŚCI BĘDZIE ŁATWO USTALIĆ? JESTEŚ ŻAŁOSNA, WEŹ SIĘ PUKNIJ W GŁOWĘ I ZANIM COŚ NAPISZESZ POMYŚL CZY NIE SKOMPROMITUJE CIĘ DO RESZTY.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.chello.pl 25.11.09, 00:15 odbierzesz je w snach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik;) Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 13.02.10, 12:31 EEE! A wiecie o tym, że w innych firmach płacą podobnie?. Bo ja wiem Do wszystkich tych, którzy piszą źle- WYPIERDALAĆ DO ROBOTY NIEROBY. Chcialibyście zarabiać niewiadomo ile i nic nie robić a praca miałaby być przyjemna? To do burdelu, będziecie tylko nogi rozkładać i przyjmować do buzi;) Zadowolona z pracy;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.retsat1.com.pl 08.03.10, 16:16 zgadzam sie.odnosnie tego co niektórzy pisza o kierownikach sklepu. ja trafiłam chyba wyjątkowo dobrze, moja kiedowniczka czepia sie czasem ale ktos musi, zawsze moge sie z nia dogadac i mimo ze czasem mnie juz to wszystko denerwuje bo jest duzo pracy to wszystko jest do ogarniecia.to nie jest praca dla osob znudzonych i wiecznie zmeczonych. lubie to co robie ale oczywiscie jesli dostane inna prace to odejde ale to chyba naturalne. zycze powodzenia i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.static.hnet.pl 17.03.10, 21:20 Ja mam dość nie tyle co pracy, co osób z którymi pracuje. Chyba moi współpracownicy nie wiedzą jak się sprząta bo w ogóle tego nie robią, przychodzą jak chcą, przy regionalnym kierowniku podlizują się, mało w tyłek nie wejdą. I pensja niska do tej pracy, premie rzadko, nawet jak plan wyrobinony. Przykładam się do pracy, wykonuję należycie obowiązki, pomagam klientom w wyborze właściwego ubrania, dzięki mnie sklep ma kolejnych stałych klientów. I miło jest usłyszeć od klienta, nawet jak jest dużo roboty i podziekuje za obsługę, za parę dni przchodzi i mówi, że to co się doradziło bło strzałem w 10 na prezent. Nikt prócz tych ludzi, klientów nie docenia. Chwalą kierowników za zasługi, które nie im się powinno przypisać, na szkolenia inwestują tylko w kierowników, a czemu by nie w zwykłego pracownika? Przecież to my wykonujemy najgorszą robotę, oni zbierają laury. A nasz kierownik nawet nic nie przekaże co było na szkoleniu, a po co? Grafik to chyba tylko pod siebie ustala. Owszem nikt mi nie każe tu pracować. Szukam innej i jak natrafi się okazja odejdę. Może Ci z góry docenią zwykłych pracowników? Może by socjal polepszyli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLECAM Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 13.02.10, 13:13 POLECAM FIRMĘ KOMEX S.A.: ZARÓWNO NA POCZĄTEK JAK I ŚRRODEK I KONIEC KARIERY. Z TRADYCJAMI, UCZĄ RZEMIOSŁA, POZWALAJĄ SIĘ ROZWIJAĆ, SZKOLĄ. To już nie ten sam Komex, który był w rękach prywatnych i prawie upadł. Teraz to prężna organizacja z najwyższymi standardami. W branży się o tym mówi i co jest najlepsze więksi chcą się uczyć od Komexu. Więc dajcie se spokój idioci!!!! Pzdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psycholożka Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 13.02.10, 13:33 Cześć, Wiecie, że najwięksi psychologowie na świecie wykoanli badania z , których wynika, że praktycznie w 95% niezadowoleni pracownicy to najgorsi pracownicy czyli najsłabsze ogniwa w organizacji? Przemyślcie to;D pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracowniczka;) Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 13.02.10, 14:41 AHOJ;) PRACA W SKLEPIE JEST DLA MŁODYCH ENERGICZNYCH LUDZI A NIE DLA STARYCH BAB PO 35 ROKU ŻYCIA, KTÓRE NIE MOGĄ PODNIEŚĆ KARTONIKA BO JE PLCKI BOLĄ, KTÓRE NIE MOGĄ SIĘ SCHYLAĆ I LEDWO CO CIĄGNĄ ZA SOBĄ TE GRUBE NOGI Z CELLULITEM. TO PRACA DLA MŁODYCH, ENERGICZNYCH LUDZI! tO NIE JEST PRACA DLA STARYCH LUDZI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.walbrzych.vectranet.pl 30.06.09, 23:29 Byłam w 5-10-15 na remanencie na umowę zlecenie(1 dzień -nocka). Miało być kolorowo zapewniali że 9zł na godzinę netto prac 10-12 godz. A w rzeczywistości gdy przyszło do zapłaty okazało się że na umowie było nie 9zł netto lecz 5zł z groszami.Praca zajazd żeby się wyrobić do rana bo rano trzeba otworzyć sklep . Cała noc z głowy na liczeniu i skanowaniu kodów ubrań na sklepie i magazynie za co za takie nędzne pieniądze i to jeszcze na nocce.Przestrzegam wszystkich by się zastanowili głęboko jak chcą przyjść na remanent mimo zapewnień o stawce godzinowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były_pracownik Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.sta.asta-net.com.pl 23.07.09, 22:36 PRACA W FIRMIE KOMEX TO KOSZMAR!!!! ZACZNIJMY OD LUDZI, KTÓRZY NAM ROZKAZUJĄ, SAMI NIE WIEDZĄ CZEGO CHCĄ, RANO JAK NIE MA LUDZI UMIERASZ Z NUDÓW, NIKT SIĘ NIE ODZYWA I NIE PISZE (CISZA PRZED BURZĄ:)). OKOŁO GODZINY 16, JAK KOLEŻANKA ZBIERA SIĘ DO DOMU PRZYCHODZI PAN Z TOWAREM(30 KARTONÓW), MUSISZ JE SPRAWDZIĆ I WYŁOŻYĆ, MAŁO TEGO PRZYCHODZI MAIL Z PRZECENĄ TYSIĄC KARTEK A TY NIE WIESZ W CO MASZ RĘCE WŁOŻYĆ, CZY TOWAR WYKŁADAĆ CZY METKOWAĆ PRZECENĘ, BO JEDNO I DRUGIE MUSI BYĆ ZROBIONE. WYCHODZISZ Z SIEBIE STAJESZ NA RZĘSACH, MASZ PRAWIE ZROBIONE, PRZYCHODZI MAIL,ŻE JEDNAK NIE MA TEJ PRZECENY I MUSISZ WSZYSTKIE METKI ODRYWAĆ AŻ NIE MASZ NIC Z PAZNOKCI!!!A ŻEBY DOSTAĆ PISMO Z KADR ALBO Z PŁAC TO CZEKASZ GDZIEŚ 3 TYGODNIE BO PANI NIE MA CZASU, NIE POWIEM JUŻ O ŚWIADECTWIE PRACY JAKIE DOSTAŁAM!!! OCZYWIŚCIE ŹLE DANE WYPISANE I URLOP ŹLE WYPISANY!!! MENAGER REGIONALNY TO JAK PRZYJEŻDŻA NA WIZYTACJE TO SZOK CO ON WYRABIA, TEGO SIĘ NIE DA OPISAĆ, TRZYMA STRONĘ KIEROWNIKA SKLEPU (MIMO ŻE CAŁA ZAŁOGA SIĘ SKARŻY NA KIEROWNIKA), REGIONALNY UWAŻA,ŻE TO W PRACOWNIKAH JEST PROBLEM A NIE W KIEROWNIKU. KIEROWNICZKA OGÓLNIE ROBI NA SAME DNIÓWKI TYLKO W OSTATNIM DNIU MIESIĄC MA DRUGĄ ZMIANĘ(BO MUSI ZAMKNIĘCIE MIESIĄCA ZROBIĆ). GRAFIK ROBI POD SIEBIE I ZAPOMNIJ O JAKIMKOLWIEK PLANOWANYM DNIU, BO WOLNEGO RACZEJ NIE DOSTANIESZ, KIEDY CHCESZ. MAŁO TEGO JAK MASZ DZIECKO I NE MASZ Z KIM ZOSTAWIĆ TO NIE MOŻESZ SIĘ SPÓŹNIĆ NAWET 5 MINUT A O ZAMIANIE ZAMIAN ZAPOMNIJ!!!! ALE ZOSTAĆ PO PRACY TO MUSISZ BEZ DYSKUSJI Z NIĄ!! KLEISZ JAKIEŚ DURNOWATE NAKLEJKI NA WITRYNY ALBO WYSYPUJESZ PIASEK!!!A JAK MASZ W KOŃCU DZIEŃ WOLNY TO NON STOP ZAWRACA CI GŁOWĘ TELEFONAMI I SMSAMI ŻE TO NIE ZROBIONE, TAMTO. MAŁO TEGO ŚCIĄGA CIĘ DO PRACY NA WOLNYM PO BYLE PIERDOŁE A TY MUSISZ PRZYJŚC. A KIEROWNICZKA Z PIŁY TO W OGÓLE NIE ZNA SIĘ NA KOMPUTERZE I STOI NON STOP PRZY TYM KOMPIE I PATRZY SIĘ W NIEGO JAK W BOGA!! MIĘDZY ŚWIĘTAMI MA ZAWSZE WOLNE, DŁUGIE WEEKENDY, WIGILIĘ, SOBOTĘ WIELKANOCNĄ, SYLWESTRA!!! WOGÓŁE NIE STANIE NA KASIE TYLKO RYJE NA ZAPLECZU I WYNOSI CI CIUCHY DO WYŁOŻENIA, SAMA PALCEM NIE KIWNIE, ALE PRZEZ REGIONALNYM TO UDAJE SUPER KIEROWNIKA.... OGÓLNIE TO TEMAT RZEKA, NAPISAŁAM NAJWAŻNIEJSZE FAKTY. ODRADZAM KAŻDEMU PRACĘ W TEJ FIRMIE!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były_pracownik Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.sta.asta-net.com.pl 23.07.09, 22:48 ZAPOMNIAŁAM DODAĆ, ŻE ZAPIEPRZASZ CAŁY MIESIĄC ZA 900ZŁ MIESIĘCZNIE NIE MÓWIĄC O OSOBACH NA 1/2 ETATU!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agus_9 Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 25.07.09, 12:10 Wlasnie ja pracuje na pol etatu. Obiecywali wielkie premie i nadgodziny, a jak sie pozniej okazao to nadgodzin nie dadza ci wiecej niz 5 w miesiacu bo kryzys jest, zenada. O wolnym nie wspomne nawet. A przeciez utargi maja ogromne i stac ich eby zatrudniac ludzi na caly etat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabela Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.07.09, 21:08 Witam, jak narazie widzę opinie od sfrustrowanych pracowników salonów, nie widzę natomiast opinii pracowników centrali zatrudnionych na cały etat. Czy ktoś może się wypowiedzieć-byłabym wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mandolina Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.acn.waw.pl 01.08.09, 17:53 Jedne działy poukładane są lepiej, inne gorzej i to zależy od managera. Ale jakby tak podsumować to: dużo pięknych obietnic (szkoda że bez pokrycia), bałagan, oszczędności na wszystkim (był taki czas, że się z własnym pudełkiem na długopisy przychodziło) - wypracowane pieniądze idą na otwieranie nowych sklepów, spora rotacja, niepewność utrzymania (najbardziej boelsny jest tu brak szacunku dla tych którzy poświęcili firmie wiele lat cięzkiej pracy a potem traktuje się ich jak wyrobników)... I coroczne zapewnienia, że to już ostatni ciężki rok a za rok będzie lepiej i wszystko będzie dobrze (i tak od początku istnienia firmy, hahaha)... Ale oczywiście możesz przekonać się sama. Ja już na szczęście mam lepszą posadę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były_pracownik Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.sta.asta-net.com.pl 02.08.09, 19:27 Dobrze mówisz Mandolina, oni tylko obiecują! Nawet na święta bonów nie dają, w TESCO dostają bony i premię na święta a w 5-10-15 garba się dorobisz!! Tylko kierowniczka zbiera laury za naszą ciężką pracę, cały miesiąc robisz za psi grosz a oni się jeszcze z wypłatami spóźniają!!! Dzien w którym wypowiedziałam im umowę był najlepszym dniem na świecie!!! Zmieniłam i nigdy tam nie wrócę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.28.rev.vline.pl 13.08.09, 17:38 A ile czekałeś na świadectwo pracy jeśli mogę zapytać???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: 212.91.20.* 22.08.09, 11:48 Aczy ktos zastanawial sie dlaczego na kazimierzu jest tak duza rekrutacja ? dlaczego w ostatnim okresie przewinelo sie az tyle osob? odpowiedz jest bardzo prosta,glownym powodem jest KIEROWNIK A DOPINGUJE MU ZASTEPCA.wystrzegajcie sie tego sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobi Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 21:49 pracowałem tam na magazynie na ząbkowskiej ta firma to dno kompletne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dysia Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.retsat1.com.pl 08.03.10, 15:34 niektórzy z was piszą że nie sa doceniani w tej firmie... inni wręcz przeciwnie.Mówią żeby wziąć się za pracę a nie siedzieć za ladą... a ja pracuje już dość długo w tej firmie,ciężko pracuje.... nie siedzę za ladą tylko przykładam się do tego co robię, poświęcam się tej pracy i jakoś nikt mnie docenia, nie widzi... tak naprawdę trzeba miec dużo szczęścia żeby zostać zauważonym albo znać kogoś kto w tym pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.28.rev.vline.pl 13.08.09, 17:34 Ale cały etat ich drożej kosztuje bo płacą wyższe składki,a tak mają pracownika na 1/2 etatu,który tyra jak wół za śmieszne pieniądze,natomiast w obiecywaniu są po prostu the best,tylko szkoda,że na gadaniu się kończy :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.chello.pl 25.11.09, 00:20 stu procentowa prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.28.rev.vline.pl 13.08.09, 17:30 Co do remanentu (inwentaryzacji)to zależy ile jest osób im więcej tym szybciej to idzie.Tylko wychodzisz nad ranem i nie masz czym wrócić do domu,porządna firma opłaciłaby pracownikom taryfę!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek konkurencja Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 13:16 sadzac po tym co sie dzieje z kolekcją,stanie kolekcji na internecie [brak rozmiarowki,kolorow itp]mysle ze predzej czy pozniej firma popłynie.Moim skromnym zdaniem jesli sie ma 5/6 sklepow jakis lumpow nie wiadomo skad powyciaganych a nowej kolekcji 1m to nie wyglada to najlepiej.Utarg ratuja jeszcze te mega przeceny,ale czy firma na tym naprawde zarabia.Tak przynajmniej jest na pom.zach.Rotacja kadrowa ogromna nawet ktos z boku to widzi,a to nie jest normalne w porzadnej firmie.Zżeraja ich ogromne koszty działalnosci,a sprzedaz {lub zysk] mimo wszystko spada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były regionalny Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.09, 14:35 A myślisz że czyja to wina?Tylko dyrektora sebastiana moledy który wprowadza promocje i przecenę ludzie przecenią a za 3 godziny wycofuje się z danej promocji i wprowadza nową- To strasznie pociąga firmę na dno i straszne straty gdyż klienci nie widzą promocji (no bo nie zdążą zobaczyć),proacownicy są wkur... bo robią robotę na marne a przede wszystkim nie ma w tym czasie obsługi klienta bo non stop pracownicy coś majądo roboty i non stop zmieniają promocje. Wystarczy zmienićdyrektora w tej firmie zby zaczął ktoś dobrze rządzić - mądrze przede wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek konkurencja Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 15:08 moze i winny jest molenda,kiedys mieli naprawde przyzwoite ciuchy w dobrej rozmiarowce i ceny,ktore pokazywały ze firma zarabia teoretycznie.dzisiaj brak rozmiarowki,ciuchy takie sobie a jedyną rzeczą ktora trzyma na powierzchni jest masa wyprzedazy,co poki co robi obrot.Ale w ten sposob na długi czas psują rynek i sobie i otoczeniu.Widac ze albo maja problemy finansowe albo nie ma kogos kto naprawde zna sie na handlu odzieza dla dzieci.Promocje i wyprzedaze kazdy umie zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były_pracownik Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.sta.asta-net.com.pl 24.08.09, 17:56 Mam pytanie....??? Jak można się pozbyć kierownika ze sklepu???? Jest problem z kierownikiem, firma nie robi sobie nic ze skargami koleżanek ,które są nękane prze nią! Mi się udało- znalazłam lepszą pracę i zwolniłam się stamtąd, ale biedne dziewczyny muszą się z nią męczyć. Nie mogą sobie pozwolić na to żeby zostać bez pracy! Był wysłany list do firmy, wielokrotne rozmowy z regionalnym i nic nie pomaga!!! Co mam zrobić żeby uratować moje koleżanki???? Gdzie mam się zwrócić??? Może mi ktoś pomoże?????!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik na 1/2 Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.kwidzyn.mm.pl 26.08.09, 10:05 Nic nie zrobisz z kierownikiem.. predzej wszystkie pracowniczki zwolnia. Ich to nie obchodzi jak kierowniczka was traktuje. Liczy sie dla nich tylko, zeby spelniala swoje durnowate obowiazki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.09.09, 14:24 A można zapytać, w którym sklepie pracowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.chello.pl 22.10.09, 11:17 Witam. Ja tez pracowalam w tej firmie. Czytalam nizej,ze tylko kierownicy pracuja po 36 godz. G**no prawda!! Podam przyklad: Poniedzialek praca na 8:30 do 19:30 (od godz 8:30 do godz 15:00 sama na sklepie), po czym praca nocna od 21 do 6 rano i wtorek na 8 do pracy :) Milo.. A fitma nadgodzin za cholere nie wyplaca. Moja byla juz kierowniczka nie przyznala mi premii bo stwierdzila,ze na Nia nie zasluzylam a kierowniczka na pol etetu pracowala.. i jezdzila z Maja w delegacje i 2-3 dni w miesiacu byla w pracy!! Zal dupe doslownie sciska. Problemem jest tez L4. Jak pojdziesz na L4 to kierowniczka ma ochote Cie zabic bo Ona musi za Ciebie przyjsc. Maja caly czas twierdzi,ze kontroluje prace kierownikow i sklepow. Jak Ona moze kontrolowac skoro dajmy na to od Gdyni do Bydgoszczy gdzie tez jest kierownikiem regionalnym jest z 3 godz jazdy autem?! Pytam gdzie wtej firmie zdrowy rozsadek. Masakra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.146.150.186.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.10.09, 22:42 No tak, łatwo narzekać, ale większośc musi się ze mną zgodzić, że 3,5 etatu na takich powierzchniach to zbyt mało. Pracowałam w tej firmie, odeszłam gdzie indziej i jest mi lepiej- na metrażu o połowe mniejszym mamy 5 pełnych etetów i połówkę i umowę zlecenie w razie konieczności. TAkże to jest super. Nie ma co narzekać tylko trzeba szukac czegoś innego, narzekać każdy potrafi ale znaleźć coś to juź większa sztuka. Oczywiście, poza tym każda firma ma równiez swoje procedury i wymagania- obsługa klienta, wskaźniki, inwentaryzacja i tu też mam ciężką pracę ale komfort etatów jest ogromny!!!!!!!!!!!!!!!! Nie muszę się martwić o nadgodziny bo ich nie ma- zawsze jesteśmy co najmniej we dwie na sklepie, z reguły we trzy i to jest komfort,, mamy także klipsy i bramki i to też jest komfort, no i mamy możliwość skanować dostawę skanerem przy kasie a to już ogromny PLUS. Dostawy zajmują nam dwie godziny i nie trzeba szukać po chorych drukowanych mm-kach czy wszystko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Portalu Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.09, 20:43 Wszystko w rękach KIEROWNIKA :))) Prawda Dziewczyny??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wasyl999666 Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.acn.waw.pl 01.11.11, 23:54 Witam. Najfajniejszy i tak jest Marcin Kosek vel.kierownik.Wielki z niego cwaniak z miodem w uszach, który nie potrafi ludziom zorganizować pracy.Obstawia się ludźmi ze swojej rodziny i kolegami a podobno nie można zatrudniać tam rodziny.On tylko pokazuje zrób to i tamto a sam tyłka nie ruszy.Ludzi wysyła do najczarniejszej roboty a sam od kwietnia nawet jednego kartonika nie zapakował.A co do p.Moledy to też niezły aparat, wciąż wymyśla jakieś dziwne promocje i robi ogólnie z firmy burdel.Ogólnie firma jest fajna tylko zarząd i ludzie przy władzy powinni się zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Padi Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.11, 14:07 Bo kierownik nie jest od zapie...nia baranie, tylko od kierowania placówka o czym świadczy sama nazwa stanowiska. Poza tym nie pracuje tam rodzina tylko znajomi, a to jest różnica. Sam byłeś tam po znajomości, co? Zgadzam się, powinni się zmienić tam ludzie, a zwłaszcza odejść tacy jak Ty. Poza tym swoje żale i frustracje zachowaj dla siebie lub powiedz w twarz Marcinowi a nie wylewasz je na forum. Brawo, dojrzała postawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wasyl999666 Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.acn.waw.pl 05.12.11, 01:27 Tylko bez wyzwisk, bo ja nikogo nie wyzywam tylko komentuję to co widzę a to że ktoś nie umie zaakceptować prawdy to juz inna sprawa.Ja tam juz nie pracuję, a jeśli już to byłem tam z ogłoszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padi Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.229.145.138.starnet.pl 06.12.11, 16:18 A nazywanie kogos cwaniakiem z miodem w uszach to nie wyzwisko Twoim zdaniem? Zbadaj oczy bo komentujesz nie to co widzisz a to co chcesz widziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niunia Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: 94.254.182.* 06.11.09, 11:16 Darku z konkurencji Jesli wypowiadasz się na tym forum to znaczy ze u Ciebie musi być jeszcze gorzej skoro oczerniasz konkurencje i jednak wnioskuje że komex musi buc silną konkurencją dla Ciebie skoro ze strachu wypisujesz bzdury. Oby tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.09, 11:27 niunio!Komex to firma któa nie dba o ludzi a najlepsze firmy na świecie które osiągnęły sukces uważały że podstawą firmy są ludzie. Weźmy taką Ikea tam pracownik jest szanowany proponuje poczytać link dla wszystkich co się tu wypowiadali i Ci proKomex i Ci z Komexu (wypowiadający sięanonimowo): www.ikea.com/ms/pl_PL/jobs/co_worker_stories/stories01.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientka 5.10.15 w Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.ostrog.net.pl 11.08.12, 12:29 Nareszcie wywalili te wiecznie naburmuszoną i wyniosłą kierowniczkę!!! Jak widziałam ze jest w pracy nawet nie wchodziłam do sklepu zeby juz na progu nie być zmierzona z góry na dół... Mam nadzieję że teraz poprawi się atmosfera w sklepie a jej przekręty wyjdą na jaw. Kilkanaście razy nie dostałam paragonu... ciekawe dlaczego??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do misia Re: Do misia co twierdzi, że ludzie to firma. IP: *.centertel.pl 13.02.10, 15:19 Do misia co twierdzi, że ludzie to firma. Tak to prawda firma to ludzie. Pod warunkiem, że są to dobzi ludzie. Jeżeli nie są każda firma się takich pozbywa. Pamiętaj, że każda firma wychodzi z założenia, że firma to ludzie ale też "nie ma ludzi niezastąpionych" Firma- ma przynosić zysk. Z dobrej atmosfery się nie utrzyma- misiu;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konkurencja? Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 13.02.10, 14:33 Co Ty wiesz o konkurencji- Ty stara ciota jesteś! Zżerają ich koszty? Gdybyś nie wiedział to: 5.10.15 ma jedna z najniższych kosztów stałych, za tym stoi: - niskie czynsze - niskie koszty utrzymania centrali - brak magazynu - mała flota - niskie koszty personalne i co fiucie? Ty się nzasz... hahahaha następny debil... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były regionalny Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.09, 14:40 Nie wiem dlaczego kierownicy tak się upadlają skoro zarabiają 1600 zł netto w dużych miastach (w mniejszych utargowo- 1300) a sprzedawcy minimalną krajową także po co się narażać za te pieniądze, zastępcy w ogóle robiąnajgorszą robotę bo nie mają dużo więcej od sprzedawców a muszą zastępować kierownika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były_pracownik Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.sta.asta-net.com.pl 27.08.09, 21:27 Drogi były regionalny!!! Mam pytanie co zrobić żeby pozbyć się kierownika ze sklepu???? I jeszcze jedno: czy kierownik zarządza kto dostaje premie???, bo kierowniczka powiedziała dziewczynom, że nie dostaną premii bo nie zasłużyły (cały lipiec tyrały we dwie non stop bez wolnego a ona była na urlopie i teraz powiedziała, że nie dostaną kasy!!!) Czy można tak zrobić?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznajimyyyyy Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.internetia.net.pl 02.11.12, 00:31 ta praca to totalny wyzysyk pracowkniów robią wszystko aby na maxa wykorzystac pracownika robisz zadania ktore kompeltnie do ciebie nie naleza a nikt za to tobie nie placi jak malpy w zoo patrza na ciebie za witryna co robisz zamiast wejsc normalnie do sklepu nie wazne co zrobisz i tak zawsze wszystko jest zle Biłystok to w tej firmie to maskarka regionalna jest do bani nienadaje sie wogole do swojej roli jak jest problem to zawsze umywa rece hehe smieszne nie daje sobie rady ze wszystkim kto ja na te stsnowisko awansowal to niech zaluje ciekawe czy ta osoba wie co sie teraz tam dzije wszystkie sklepy w Bialymstoku 5-10-15 to masakra pracownik jest zerem a S.M cała regionalna jest do bani niesprawiedliowa fałszywa do 100% zajmijcie sie ta sprawa kto stoi wyzej od niej zwalnia pracownikow bez podstaw bo kogos nie lubi? nie wazne ze ktos jest dobry tylko to ze ktos jej nienawidzi bo jest niekompetenta osoba na danym stanowisku i tyle mam do pwoedzenia w tesj sprawie odradzam prace w tej firmie bo wykorzystaja ciebie a potem ciebie zwolnia i tak beda brali dalej osoby naimwe . ta firma nie daje zadnych znizej dla pracownikow i najnizsza krajowa bez powdyzek a charujesz jak wół i nic z tego nie masz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazowiecki Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.12, 12:16 Czemu nie jestem zaskoczona że Białystok też już leży? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.08.09, 21:19 ...właściwie w tej firmie nie ma do kogo zwrócić się o pomoc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szukający pracy Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.12, 16:36 Szukam pracy, sprzedwaca, pomoc domowa, kelnerka. mam na imie magda i mam 20 lat. prosze o kontakt e-mail magdalenawyczynska@interia.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były regionalny Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.09, 08:32 bo dyrektor marketingu i dyrektor operacyjny są na poziomie takim że to oni powinni pójść na 2 miesiące do pracy w sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły pracownik Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.09.09, 10:28 Ciekawa lektura ;) A co wiecie na temat pracy w warszawskich sklepach? Złożyłam tam CV,ale jak tak to czytam to ... Odpowiedz Link Zgłoś
kierownik.salonu Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 06.09.09, 21:03 :O Ludzie!!! Czytam to i łapię się za głowę... Kilka prawd z życia wziętych na temat pracy i ludzi w firmie pozwolę sobie Wam przedstawić.Po pierwsze takie mamy czasy i pokolenie, że ludziom nie chce się pracować, a niestety na nagradzanie i szacunek trzeba sobie zapracować (co to jest nagroda?- wynagrodzenie za pracę ponad przeciętną, wyróżniającą się). Premia- płaca za realizację sprzedaży minimalnej wg założenia oraz rzetelne wykonywanie obowiązków dobrego sprzedawcy, a większość sprzedawców ma w nosie jakość,odbębniają swoje 8 godzin i z głowy. A by osiągać wyniki naprawdę trzeba się postarać. Wśród tych wszystkich negatywnych emocji ludzie zapominają, że tak naprawdę nie pracują na polecenie Kierownika, Dyrekcji, tylko na własne wyniki i pensje;nie ma klienta nie ma obrotu i oczywiście nie ma premii. Skąd kolejny problem dotyczący kierowników? Zarówno osoby z HR jak i Regionalni nie mają lupy w oku, nie są w stanie ocenić zdolności kierowników po kilku rozmowach, wszystko wychodzi w praktyce. Problem w tym, że ludzie podejmują się tej odpowiedzialnej funkcji, nie znając własnych możliwości. Wszystkim wydaje się, że to pryszcz, a tu niestety trzeba trochę i popracować,i zorganizować pracę innym,i jeszcze mieć trochę wiedzy dotyczącej spraw personalnych i księgowych, a przede wszystkim znać się moi drodzy na matematyce, arytmetyce, sprzedaży- zauważam braki! Najbardziej jednak razi mnie brak szacunku względem przełożonych. Kiedyś to było nie do pomyślenia. Jak komuś nie odpowiada stanowisko sprzedawcy i wykonywanie poleceń, to niech się podszkoli i zostanie dyrektorem i wtedy zobaczy, jaka to łatwa praca. Nie przeczę, są kierownicy, którzy nadużywają swojej władzy, ale zapewniam, że nie są to działania popierane przez firmę. To samo tyczy się regionalnych. A już bulwersują mnie hasła o pracy po godzinach. Przecież każdy podpisuje listę obecności, w której należy wpisywać czas zgodny z rzeczywistą pracą. Rolą kierownika jest ewentualna korekta grafiku, by pracownik nadgodziny odebrał, a jeżeli to nierealne-wypłacić za nie wynagrodzenie. I nie piszcie, że ktoś was zmusza, to nie obozy pracy; sami odpowiadacie za to ile macie godzin zewidencjonowanych. No i nie należy zapominać, że wszyscy mamy swoje prawa, ale i obowiązki względem pracodawcy. A póki co, to czytam tu same żale byłych pracowników. Co do tak namiętnie opisywanych problemów z przecenami i visualem; w dobie kryzysu każdy szuka jak najlepszych rozwiązań i może czasem decyzje zapadają spontanicznie, ale nie dziwcie się szybkim reakcjom i zmianom, gdy nie przynoszą one efektów. A co do nadgorliwych MR to jest to skutek dużej rotacji i jak zawsze każdy chciałby wnieść coś nowego i efektywnego,ale czasem to się nie udaje.Wypada tylko pomyśleć-ale to już było... No i na koniec parę słów o DO Sebastianie Moledzie. Wymaga,bo w końcu taka jego rola i święte prawo.A z doświadczenia wiem, że potrafi docenić dobrą pracę, jak również porozmawiać,doradzić i udzielić wsparcia, jeśli to konieczne. A w większości przypadków niestety wzburzenie wywołane jest nieudolnością pracowników i wyglądem sklepów, które z salonów przeradzają się w bazary... Pracuję w firmie od kilku lat i miałam okazje obserwować pracę w wielu miejscach i niestety jedyne, co w nich było niezłe to niezła ściema :) I mam nadzieję,że doczekam czasów,kiedy wreszcie znajdą się odpowiedni ludzie na odpowiednich miejscach. Zapraszam wszystkich zdolnych i chętnych do współpracy, abyśmy kiedyś w końcu mogli się nazywać zespołem pracowników :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.icpnet.pl 02.10.09, 21:34 kobieto opamietaj sie !!!!!!!!!! jak ma wygladac sklep ktory jest przetowarowany???? a ekspedientki maja zachowywac sie jak przekupy?? no nic dziwnego ze niekiedy sklepy wygladaja jak lumpex skoro sa 3 etaty na wielkim sklepie i tysiac rzeczy do zrobienia! moze ty masz wiecej etatow na sklepie ale zrozum innych a moleda? udaje pana a tak naprawde niekiedy jak przyjezdza wiat sie z kierownikiem a sprzedawcom nawet dzien dobry nie powie! to jest kultura czhy jej brak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.09, 17:03 Nie do końca sie z tym zgodze,też jestem pracownikiem komexu i zawsze jak przyjeżdża Moleda podaje on ręke na przywitanie i pożegnanie wszystkim pracownikom co na początku mnie dość dziwiło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły pracownik Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.slupsk.vectranet.pl 27.04.10, 08:05 Złożyłam cv i zaprosili mnie na rozmowę,ale zaczynam watpić czy powinnam na nią iść.Jak czytam Wasze opinie to się zwyczajnie boję. Odpowiedz Link Zgłoś
kierownik.salonu Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 07.09.09, 15:57 Podsumowanie... No jeżeli regionalny nie potrafi zadbać o własny interes, to już z pewnością nie będzie w stanie zadbać o podległych pracowników. I nie przesadzajmy z tym tyraniem regionalnych, bo wiem jak Wasza praca wygląda. Jak wyjazd służbowy, czy imprezka to dyrektor cacy, a jak przyjdzie trochę popracować, to już beeee. Co do tych tabel, to i tak większość roboty jest odwalana na sklepach przez kierowników, chyba że tak jak wspomniałam, brak im kompetencji i zdyscyplinowania; nie potrafią podstaw typu: wypełnianie komórek w exelu,kopiowanie i wklejanie (trzeba się zastanowić zanim się awansuje laika komputerowego na kierownika),a potem płacz i zgrzytanie zębów, bo najprostsza tabeleczka nie obiegnie 12 sklepów w ciągu 5 godzin, tylko trzeba się dopominać... To już nie wina dyrektora, że brak wam organizacji. I wcale to nie tak, że go bronię, tylko wiele razy sama byłam bliska rozstroju nerwowego, usiłując wykonać pewne zadania w wymaganym czasie. Co do nadgodzin, to radzę się trochę podszkolić w tym zakresie. Mamy 3 m-czny okres rozliczeniowy i nadgodziny to czas wypracowany ponad tą normę 3 m-czną. No i co do odbioru, to ilość do odbioru jest uzależniona od jego formy, tj. jeżeli na wniosek pracownika to skala 1:1, a jeżeli kieruje pracodawca 1:1,5 (czyli 1,5 godz. wolnego za 1 przepracowaną). I to by było na tyle I jedna rada, jeżeli mobilność nie jest możliwa, to proponuję podjąć pracę na mniej odpowiedzialnym stanowisku. Bo gdybym miała tyle zastrzeżeń do swojej pracy, to z pewnością bym z niej zrezygnowała. Nikt Was przecież nie zmusza do wykonywania tej pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cotons Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.09.09, 19:25 kierownik.salonu to nie kierownik tylko praca zbiorowa " komex-u" aby pokazać jacy oni są biedni, a ich pracownicy niewykwalifikowani. Jak można będąc po południu (wieczorem) samym układać sklep, robić przecenę, obsługiwać klienta i latać za nim, a na dokładkę w tabelce wypełnić wiersz przeznaczony dla każdego klienta: data, nr paragonu, ilość sztuk na paragonie, informacja dlaczego klient nie zakupił oferowanych towarów aby na paragonie znalazły się trzy sztuki towaru - ja proponuję każdego klienta zapytać czemu nie chce zakupić więcej sztuk towaru bo kłamstwa nie wolno tam zapewnw wpisywać. Grafik na wrzesień (oczywiście odpowiada za jego ułożenie kierownik sklepu): kierownik - 2 weekendy wolne (przecież jest bogiem w sklepie i musi odpocząć z rodziną) zastępca kierownika sklepu - wiecznie wszystkiemu winna - 1 niedziela wolna - niestety nawet zgodne z kodeksem pracy (rodzina nikomu nie jest potrzebna - dobrze, że istnieje jeszcze L4) sprzedawca - w miarę normalnie z uwagi na 2 tygodnie urlopu sprzedawca 1/2 etatu - ciężko oceniać bo z założenia etat jest po to aby zapychać powstałe luki w grafiku - albo trzeba się pogodzić albo ..... Wizyty regionalnej zakończone brakiem uwag w stosunku do sklepu są wieńczone telefonem kierownika do sklepu z wielkimi opierniczem dla zastępcy bo wszystko było źle - tylko kto w tej sytuacji jest kanalią tego nie wiem z uwagi, że ktoś tu mija się z prawdą. Najczęstszą odpowiedzią regionalnej na pytanie "JAK MAMY TO ZROBIĆ" brzmi "NIE WIEM - WYMYŚLCIE COŚ" - oczywiście tyczy to się zadań bzdurnych i niemal niemożliwych do wykonania - no chyba, że wygoni się klientów i zamknie sklep. To tylko kilka przykładów z ostatniego tygodnia w jednym ze sklepów, a tak jest tam non stop. Ekipa tam wymieniła się w ciągu roku już 2 razy i znowu ludzie już szykują się do zmiany pracodawcy. Wprowadzny obecnie system pracy w sklepach 5-10-15 obowiązywał w poważnych sklepach kilka lat temu i z uwagi, że się nie sprawdził został wycofany ale "KOMEX" myśli (mało trafne określenie), że u nich się sprawdzi. Szkoda, że nie uczą się na cudzych błędach bo było by może odrobinę mniej zamieszania. Współczuję wszystkim tam pracującym i ciemiężonym, a w szczególności swojej żonie, bo to ona tam pracuje, a ja tylko piszę to co słyszę od niej lecz zapewniam czytających, że jest to 100% prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 12:31 A ja te święte słowa potwierdzam,co prawda pracuje tam od niedawna ale już widze w jakie g**** wdepnełam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia 2 Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 13.02.10, 15:08 Chyba odwrotnie... To firma wdepneła w gó...- zatrudniając Ciebie. Szkoda- bo pracę mógł dostać ktoś zdecydowanie bardziej wartościowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też kierownik Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: 94.254.182.* 06.11.09, 11:39 Cotons z tego co piszesz wynika że jedynym problemem jest Kierownik w tym sklepie a nie jest winna temu cała firma. Pozatym nikt nikogo na siłe w Komexie nie trzyma tak...? Ja mam w sklepie stałą ekipę sama pracuję 3 lata i nie narzekam. Wiadomo są gorsze dni ale naprawdę myslicie że tylko w Komexie? To gratuluję:) WIDAĆ NIE ZNACIE RYNKU PRACY i fakt odnośnie innych wypowiedzi ja miałam laskę ktora zrezygnowała bo jej było za ciezko obsłużyc klienta i sie zezłosciła jak po caaaaałych 2 godzinach pracy nie pozwolono jej zamknac sklepu zeby sobie mogla zjesc sniadanie bo juz zdazyla zglodniec...śmiechu warte! I tacy ludzie przychodza do pracy a potem sie tu wyzalają bo w komexie trzeba naprawde pracowac a nie zbijac bąki i to ich boli bo są poprostu leniwe i mysla że przyjda sobie postac i ładnie wygladac i to tyle a tu zaskoczenie jak sie okazuje ze maja towar dołozyc bo im sie tipsy łamią. TAKA JEST NIESTETY PRAWDA O PRACOWNIKACH oczywiscie nie wszystkich. W moim sklepie kazdy ma 2 weekendy wolne pytam dziewczyn kiedy chca miec wolne bo moze maja jakies plany,staram sie ukladac grafik tak aby nikt nie byl poszkodowany i pytam czy wszystkim pasuje. Mam 3,5 etaty razem ze mną, pracuję tak jak reszta dziewczyn...razem z nimi...podstawa to dobrze dobrany i zgrany zespół a kierownik wtedy bedzie sie wyrabiał ze wszystkim. Mi dziewczyny bardzo pomagaja jesli kazdy od razu jest na "nie" tak jak prawie wszyscy na tym forum to wspołczuje wam gdyby moje dziewczyny byly takie wolałabym zmienic prace pozdrawiam tych pozytywnie nastawionych a reszcie życzę żeby się obudzili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: 188.33.123.* 21.06.10, 00:52 witam kierowiczko pracowalam rok nagle zwolnili kierowniczke potem kolejna dziewczyne byla regionalna co sie z nia widzialam potem nagle tydzien mnie nie bylo i poszlo wypowiedzenie,za nie wiem co? to jest nie pojetne? dla mnie!!!!!!!!!!!!! bym chciala wiedziec w prost za co?sa prawa ze nie musze wiedziec za co ale tak sie nie postepuje z pracownikiem. a nie jakies oszukiwanie nie bylo powodow kolejny sklep w naszym miescie dazyl do tego dowiaduje sie za 2tygodnie a tu kolejna zwolniona czemu? czemu sie mszcza?to jest nie sprawiedliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 13.02.10, 14:03 To proponuję abyś postawił żonę przy ulicy - przynajmniej będzie dobrze zerżnięta, bo watpie żebyś to dobrze robił. Twoja wypowiedź wskazuje na to iż jesteś człowiekiem tzn. niby facetem ale bez jaj. Idź na pielgrzymkę z "Radiem Maryja" i Ojcem Dyrektorem i płacz, krzycz jak to jest Ci źle. Weź debilu swój los w swoje ręce. Jeżeli nie potrafisz to nieś swój krzyz do końca życia- palańcie. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teodor Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 do cotons IP: 83.218.120.* 01.04.10, 19:14 Wiem Co to znaczy też mamy super kierowniczkę która w pracy czuje się jak królowa pomiata personelem nigdy jej nic nie pasuje wszyscy są winni tylko nie ona ........ jej praca to ciągłe stanie przed komputerem i marudzenie za to ty masz latać co godzinke tabelki uzupełniać nawet zjeść nie masz kiedy noi oczywiście ciągłe straszenie Panem Moledą ... W sumie to wszystko zależy od atmosfery jaka panuje jesli jest dobra to dobrze się pracuje a jak nie to człowiek zdołowany chodzi ... Gdybyśmy miały inną kierowniczkę to praca byłaby nie tragiczna no ale niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.07.10, 20:18 I tu sie zgodze. Kolega pisze doslownie cala prawde. tez pracuje w tej firmie juz dosyc dlugo, z grafikiem tez jest tak jak piszesz... a najlepsze sa przeceny, promocje i witryny he he smievhu warte. Tylko, ze ja juz wzielam sie za siebie, Powiedzialam DOSC i szukam pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zastepca kierwnika Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.09.09, 21:45 Mam pytanie do kierownika salonu (a propo firmie komnex daleko do posiadania salonów), który tak pięknie pisze o pracy w sklepie 51015, kierownikiem którego sklepu jesteś??? bo skoro u ciebie jest taka sielanka i tak cudownie traktujesz pracowników to chętnie zmienię sklep choćbym miała być sprzedawcą. Odpowiedz Link Zgłoś
kierownik.salonu Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 07.09.09, 22:39 Sorki! Nie mam wolnych etatów... Co do danych dotyczących miejsca,to raczej ich nie ujawnię, bo nie chcę mieć później na głowie tych wszystkich rozżalonych osób ;) Ale zapewniam, takich miejsc jest więcej w Polsce... Przyjmijcie złotą zasadę "Nie oceniaj książki po okładce" (chyba,że jesteście zbyt leniwi na czytanie). :) To tyle z mojej strony. Nie będę się udzielać na tym forum, bo nie dostrzegam tu żadnych sensownych tematów. Pozdrawiam wszystkich i zawiedzionym życzę powodzenia na nowej drodze do samorealizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cotons Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.09.09, 07:41 "Nie oceniaj książki po okładce" - ten tekst by pasował gdyby nie wypowiadali się tu obecni i byli pracowncy 5-10-15, a w tej sytuacji to pasuje jak świni siodło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: contos 2 Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 do contosa IP: *.centertel.pl 13.02.10, 15:10 Contos: Ty masz ryj ja świnia- bucu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regionalny Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.09, 08:25 Niewiem o czym pisze kierownik salonu,myślę że on (ona) sam(a) nie wie co pisze, myślę że sam nie przeczytał mojej wypowiedzi a powtarzam: Są durne tabele do wykonania a nie wiesz co tymi tabelami się dzieje co kierownicy robią otóż zdziwię cięale my wysyłamy do moledy tabele inaczej wygladające niż te co wy robicie. niestety musimy je wklejać lub przepisywać do tabel. Kolejnąrzecz powtórzę: jak pracownik ma zrobić na czas tabelę jak ma ze sobą jedną osobę na sklepie i dwie roboty do wykonania na raz? I trzecias sprawa: czy uważasz że regionalny nie ma prawa do prywatnego czasu??!!A niestety moleda potrafi powiedzieć "mnie to nie interesuje że jest 21- masz to zrobić mi na za godzinę" - ku... co ty pie...sz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 11:58 przy takiej ofercie to i tak predzej czy pozniej ta wspaniała firma padnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.09.09, 14:11 W przeciągu roku Warszawa miała trzech Regionlnych-o czymś to świadczy... A i obecnej osobie na tym stanowisku długiej kariery nie wróżę. Żeby pracować w tej firmie trzeba być niemalże cudotwórcą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksA Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: 94.254.182.* 06.11.09, 11:45 Jeszcze sie zdziwisz jak wcale nie padnie a pierwsza padnie twoja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.09, 15:33 Dokładnie tak samo jest z personelem na sklepach co z regionalnymi. Skoro firma chce podnosić swoje utargi to jak ma to zrobić co chwilę zmieniającym się personelem na sklepach. Jak wiecznie nowe osoby w sklepie mają obsługiwać klientów i radzić sobie ze zmianiami wytycznych?Jak ta osoba pozna zasady panujące tutaj to zaraz się zwalnia a dyrektor jedzie po ludziach jak po zdechłych kotach nawet nie zdaje sobie sprawy ile kosztuje rekrutacja takiego człowieka, zanim on się czegokolwiek nauczy, to jakim on jest dyrektorem?A najlepsze jest to że z nim jak się rozmawia to nie masz prawa mówić o tym co jest złe w tej firmie, masz mówić to co jest dobre - to kompletnie jakieś psychiczne podejście niezrozumiałe. On myśli że jak wymieni ekipę całą w sklepie regionalny to zwiększą się obroty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cotons Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.09.09, 18:57 czy w tej firmie nad Moledą jest jeszcze ktoś, bo może on nie wie co się tam wyrabia i co ten ..... wymyśla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.wejherowo.vectranet.pl 08.09.09, 20:59 Nad Moledą jest prezes -Czupryna a nad nimi jest jakiś koleś z rady nadzorczej i 100% jestem pewien że on nie ma pojęcia co Moleda wyprawia. Widzisz w smyku był jakiś prezes - właściciel który od razu zobaczył co moleda wyprawial z ludźmi i się go pozbył szybciutko. Odpowiedz Link Zgłoś
xemok Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 08.09.09, 21:05 to jak to możliwe że nikt się nim nie interesuje ??i jak można tam interweniować?akcja 3 sztuki na paragonie to paranija nawet nas pracowników na nic niestać zarabiając 950 zł miesiecznie,a podwyżek w tej firmie nie ma bo podobno góra tego nie rozumie,ja bardzo chetnie sie zamienie z kimś z góry na miesiąc i zobaczymy jak wyżyje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
xemok Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 08.09.09, 21:14 www.infoveriti.pl/firma/321389/komex-spolka-akcyjna/warszawa/aleje-jerozolimskie/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cotons Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: 78.8.25.* 09.09.09, 00:06 to może jak ktoś wie jak się z gościem skontaktować podał by mu link do forum i niech se człowiek poczyta, a nie (być może) żyje w nieświadomości co Moleda wyprawia i jak spuszcza 5-10-15 na psy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.09, 10:33 Widzisz on podaje wyniki i nieźle ściemnia na posiedzeniach a oni mu wierzą a niestety ale gdyby ludzie pracujący w tej firmie byli zorganizowani to by podali go do sądu i 100% mają wygraną sprawę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klientka Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 13.02.10, 15:33 Realna sytuacja:: Jestem w sklepie 5.10.15 w Opolu- wybieram rzeczy, kupuję. Przy kasie stoi sprzedawca z tipsami długimi chyba na 3 centymetry, pakuje- nie jest w stanie "rozwarstwić reklamówki" aby włożyć do niej zakupy, kilka razy "coś" wstukuje na klawiaturze- nie daje rady- paznokcie są zbyt długie...Nagle podbiega do nie druga Pani sprzedawca z równie długimi paznokciami i mówi do niej: "możesz mi rozpiąć rozporek bo nie dam rady, dziś były robione i boję się, że mogą się złamać" Jeżeli takie osoby piszą na tym forum, a pewnie tak jest to ja wszystkich bym Was zwolniła. Zresztą jak to wygląda- dziewczyna waży chyba z 80 kg, jest ogólnie bardzo brzydka i ma tipsy na 3 cm? ludzie czasem nie zdają sobie sprawy jak głupio wyglądają i jak głupio się zachowują- tragedia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prac Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.chello.pl 16.03.10, 09:26 Nikt nie karze robić tam tobie głupia pindo zakupów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kali Re: praca w FIRMie 5-10-15 - obsługa? - brak! IP: 178.73.49.* 19.12.11, 23:28 A mi dzisiaj nie chcieli zapakowac ubranek. Zaproponowali torbę z logo firmy, za która muszę zapłacić! Dlaczego mam płacić za to, ze będę ich reklamować? Poprosiłam chociaz o zwykła torebkę folkową, żebym nie musiała nieść pod pacha tych ubranek, ale sprzedawcy z kierownikiem na czele odeslali mnie do Carrefoura, ze tam tez trzeba płacić za torby. Ładnie pracownicy pozycjonuja firmę! Do hipermarketu spożywczego! Nie dziwie się, ze w tym sklepie było wiecej obsługi niż klientów. Ja już tam nie wrócę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: praca w FIRMie 5-10-15 - obsługa? - brak! IP: *.smgr.pl 20.12.11, 17:28 Witam W większości firm już trzeba płacić za reklamówki.... chcieliście wejść do Uni to macie płatne reklamówki :) A jak szkoda 0,49 groszy za torbę to trzeba nosić ubrania pod pachą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: do Contosa czy Ch...osa IP: *.centertel.pl 13.02.10, 16:01 Do contosa: Ej co Ty se myślisz, że Prezes, czy Dyrektor Operacyjny nie wie o tym formum? Pewnie, że wiedzą bo sobie z tego żartują zresztą jak wszyscy w firmie tzn. w centrali i regionalni też. W dupie mają to forum i nasz problemy, kim jest dla Prezesa sprzedawca? kierownik?- sam sobie odpowiedz. Czytają te wypociny i zrywają boki- bo taka jest prawda to forum jest żenujące. Poza tym, zdradzę Wam sekret. Podobno trawa akcja prokuratury warszawskiej i te wpisy, w których zawarte są dane personalne tzn. ktoś napisał imię i nazwisko, mają być ścigane z urzędu. Jeżeli osoba o której pisaliście z imienia i nazwiska zgłosi donos to sprawa jest ścigana z urzędu- czyli powód nie ponosi żadnych kosztów. A jeżeli udowodni a nie jest to problemem, że jego dobre imie zostało zszargane może zarządać niebtycznego odszkodowania, które oczywiście wypłaci sprawca. To mogą być duże pieniądze... Podobno już są pierwsi podejrzani i odbyły się już 3 rozprawy. Jest jakiś zapius w prawie, że nawet przez internet nie można bluzgać na kogoś. Cała centrala o tym rozmawia- wiem bo w niej pracuję. Uważajcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go s c Re: do Contosa czy Ch...osa IP: *.chello.pl 25.02.10, 11:52 niepitol jesteś pewnie sprzedawczykiem w tym aparatczyku jakim jest 5-10-15 ciekawe ile ci obiecali kapusiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Facet Re: do Contosa czy Ch...osa IP: *.centertel.pl 27.02.10, 14:54 Drogi Gościu. Wypier...dalaj z tego formum. Jeżeli nie jesteś w stanie pojąć, że w biznesie i handlu pracują najemnicy. To są tacy ludzie, którzy są tam gdzie są pieniądze. Każdy człowiek jest praktycznie najemnikiem. Widzę, że Twój mózg tego nie ogarnia. Aparatczyk- weź jeżeli możesz sprawdź wyniki tej spółki, notuje niesamowite wzrosty. Wiesz dlaczego? Bo nie ma już takiego plepsu jakim byliście Wy. Ludzie, którym się nic nie chciało, nic nie robili a chcieli zarabiać- czyli złodzieje. Każdy kto pisze źle o tej firmie tak naprawdę pisze źle o sobie. Po coście tam pracowali? Nie mieliście za co żyć? Czyli za pieniądze zrobicie wszystko? Czy jesteście dziwkami? Proszę Cię chłopcze- szkoda, żebyś pisał tu cokolwiek, jesteś cipą i musisz się z tym pogodzić. S P I E R D A L A J, żegnam Cię czule... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: do Contosa czy Ch...osa IP: 109.243.197.* 18.06.10, 23:57 jak ty smiesz tak pisac do ludzi. Widac kim ty jestes?szkoda takich ludzi jak ty i inni ktorzy sa wykorzystywani za marne pieniadze.w kazdym sklepie jest nie tak tylko czasem klienci widza i opisza wiec po co masz do kogos pretensje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara Re: do Contosa czy Ch...osa IP: *.pl 10.12.11, 12:53 ale korek z ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.09, 10:37 niestety osoby wymienione w tym raporcie to nie te osoby tam są jeszcze udziałowcy któzy nie mają bladego pojęcia o tym co on wyprawia. Odpowiedz Link Zgłoś
xemok Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 09.09.09, 10:42 jeśli juz by miał być jakiś donos to musiał by to być donos zbiorowy a nie pojedynczej jednostki.a Moledzie i tak nie mozna złożyc skargi bo on i tak wie swoje.dawno nie widziałam pracy w tak chorych warunkach bez poszanowania pracownika.wiem ze nie kazdy pracodawca jest ideałem ale to co tu sie dzieje to parodia i tak powinna sie nazywac ta firma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakty Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 13.02.10, 14:19 Widzisz gdybyś znał prawdziwe fakty to byś tak nie pisał. Struktura jest dość prasta cymbale: sprzedawca=> z-ca kierownika=> kierownik=> młodszy regionalny=> kierownika regionalny sprzedaży=> dyrektor operacyjny=> prezes zarządu=> zarząd spółki=> rada nadzorcza. Gdybyś flecie wiedział cokolwiek o funkcjonowaniu firm jakichkolwiek nie pisał byś bzdur. Czy Ty naprawdę wierzysz w to co piszesz? Bo jak tak to jesteś psycholem. Czy uważasz, że Prezes firmy nie wie co robi jego najbliższy współpracownik? Jesteś na 100% kretynem. Czy uważacie, że list jakichś tam kretynek czy opinia niezadowolonego męża żony może pozbawić pracy ludzi, którzy odnoszą spektakularne sukcesy? Gdyba na tej podstawie rozliczało się zarządzających- wszystkie firmy padały by co miesiąc. Dlatego to forum jest prawie jak Media Markt, prawie bo Media jest nie dla idiotów, a to forum jest dla idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.09.09, 14:15 ...niczym polowanie na czarownicę;>) Znam osoby w tej firmie,które świetnie nadawałyby się na stanowiska REGIONALNEJ I DYREKTORÓW. Dziwię się,że Prezes niezauważa takich jednostek podczas wizyt w sklepach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HRADEC Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.09, 15:24 Skoro Moleda juz tyle pracuje a na co dzień Czupryna jest w firmie tzn że zna działania Moledy i go nie wyrzuci krótko mówiąc musi to być jego ziomek. Niewiem jak Moleda traktuje ludzi przy czuprynie. Czupryna tak naprawdę jest taki sam jak Moleda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !@ Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.compnet.com.pl 09.09.09, 15:57 Pracowałam w komexie jako sprzedawca przez 5 miesięcy. Najpierw przez 3 miesiące na umowie-zleceniu, bo kierowniczka zapomniała o wysłaniu moich dokumentów do kadr, potem rzekomo kadry zgubiły moje dokumenty itd. Zwolniłam się na miesiąc przed końcem umowy próbnej. Nie dostałam pieniędzy ani za niewykorzystany urlop (2 dni), ani premii, którą wyrobiłyśmy z koleżankami w ostatnim miesiącu mojej pracy. Bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: 188.33.48.* 09.09.09, 21:22 Dobre, pracowałaś przez 5 miesięcy i nie znasz regulaminu pracy? To chyba oznacza,że nie interesowałaś się swoją pracą jak należy. W regulaminie wynagradzania jasno napisano,że w okresie wypowiedzenia pracownika premia nie jest wypłacana. A co do umowy zlecenie czy "zapomnienia" wysłania dokumenty to trzeba się upominać o swoje prawa. 3 miesiące kierowniczka zapominała? Dziwne. Kadry raczej nie gubią dokumentów więc może jakoś zapału nie było żeby się upominać o należące się rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KS Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.09.09, 22:39 Ha...dokładnie!!! Święte słowa!!! Leniom mówimy NIE:) A tak na margiesie...nie ma przymusu pracy w firmie KOMEX:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cotons Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.09.09, 07:38 W Polsce przymus pracy jest (jeśli się chce utrzymać rodzinę) bo pracy nie ma, a w szczególności brakuje pracy dla kobiet. A poziom jaki reprezentuje Komex powoduje, że pracuje się tam do czas znalezienia czegokolwiek innego bo już gorzej to nie może być nigdzie ale może przyjdą czasy, że ktoś kiedyś powie - tam jest kultura pracy i szacunek dla pracownika - ale do tego jest potrzebna taka sama afera jaka była z biedronkami. A ty „KS” to nie masz jeszcze chyba zbyt dużego pojęcia o życiu skoro tak się wypowiadasz, a co do braku zainteresowania się swoimi sprawami przez „!@” to założę się, że się interesowała, tylko zawsze była zbywana jakimiś bzdurnymi odpowiedziami, a pracować i żyć za coś trzeba. Proponuję aby osoby, które nie znają jeszcze życia, a także nie pracują w tej śmiesznej instytucji niech nie wypowiadają swojego zdania bo po prostu nie wiedzą w czym jest rzecz i plotą bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik.salonu Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 10.09.09, 07:52 Pracuję w tej firmie kilka lat i znam wszystko od podszewki. I powiem: STOP NIERÓBSTWU. Przez takie zachowania cierpią inni, bo muszą nadrabiać za pseudo koleżanki. I dopóki w zespole będą leniwe elementy, to zazwyczaj będzie nadrabiał kierownik. A zapewniam, że przy tych minimum 4 etatach zgranych osób, sklep jest w stanie wykonać te wszystkie istrukcje (pomimo niezadowolenia z częstotliwości zmian). I nic dziwnego ,że stale dyrektor szuka nowych zajęć, gdy wchodząc do jednego ze sklepów, zastaje panią niemalże leżącą na ladzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.09.09, 08:45 kierownik.salonu ty chyba bujasz w obłokach, niezłą masz wyobraźnię, skoro piszesz że sprzedawca leżał na ladzie(pozazdrościć wyobraźni), pracując w sklepach 51015 nie ma czasu ani warunków aby pójść do toalety bo od rana do 14:30 jesteś sama na sklepie i jak sie zachce do łazienki no to sory..... W skepach zero warunków sanitarnych, musisz biegać do toalety przeznaczonej dla klientów cenrum handlowego w której zazwyczaj jest taki syf, że wymiotować się chce!!!! A jak jesteś sama na sklepie przez 6 godz no to pozostaje pampers chyba, bo przecież sklepu zamknąć nie możesz. Nie wspomnę juz o warunkach na zapleczu- chodzi mi o przechowywanie towaru. Maskra nie ma miejsca, karton na kartonie, strach coś ruszyc bo wszystko leci na głowę. A kartonów na sklepie trzymac nie można. Porażka!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hradec Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 09:15 Potwierdzam też: do 14.00 często jest jedna osoba na sklepie i to ma nazywać się organizacją Moledy. A kierownik .salonu nigdy nie pracował na sklepie tylko w biurze komex to jak ona ma wiedzieć co się dzieje na sklepie??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik.salonu Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 10.09.09, 09:30 Eh ludziska... Pracę w firmie zaczynałam od sprzedawcy i tak wypracowałam sobie awans i szacunek. Wszystkim niezadowolonym proponuję zmienić pracę i najlepiej się przekwalifikować, bo chyba nie będzie Wam dane zrealizować się w tym zawodzie. Może w górnictwie będzie Wam lżej ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.09.09, 09:30 Mało jest sklepów 5.10.15., w których wszystko jest w porządku. Ciągle są braki w etatach, bo za 1000 zł mało kto się decyduje na tą pracę a jak już uda się "złowić" taką osobę to jest to 18-sto letnia dziewczynka,która nie ma zielonego pojęcia o tym jak powinien wyglądać jej dzień pracy, co wolno a czego nie. Ale i taka osoba pewnego dnia uświadamia sobie,że ona wcale nie chce i nie musi tu pracować i odchodzi. I taki proces powtarza się notorycznie. Zostają osoby,które szanują swoją pracę - mimo,że szacunek jest nieodwzajemniony, które włożyły tyle pracy i zapału w te sklepy,że zwyczajnie w świecie sentyment,szkoda i przyzwyczajenie trzyma ich w tej firmie. A jeszcze jak i Kierownik trafi się z ludzkimi uczuciami to ciężko odejść bo takich Kierowników, jak tu czytamy jest niewielu. Ja osobiście miałam przyjemność pracować z taką osobą i potwierdzam, że firma jest chora,ale są, byli, ludzie,którzy nadają jakieś wartości firie KOMEX. I to im należy się największy szacunek,ale niestety w zamian krytyka i walenie po głowie. Życzę udziałowcom żeby w końcu przejrzeli na oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K-S:) Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: 94.254.182.* 06.11.09, 12:09 No właśnie Cotons Ty podobno tam nie pracujesz.....więc nie zabraniaj sie wypowiadac innym. Pozatym dla Ciebie każdy kto wypowiada sie pozytywnie niema racji....a jesli w Komexie jak twierdzisz pracuje sie do momentu znalezienia lepszej pracy to coś długo to idzie tej osobie w ktorej imieniu sie wypowiadasz, a to że KS wypowiada sie w ten sposob to własnie znaczy ze zna zycie bo niby dlaczego tylko Ty masz tu miec racje to sa ludzie ktorzy opowiadaja o swoich doswiadczeniach z ta firma a ciebie boli że sa one pozytywne. Wiec wniosek jest taki ze skoro tam rzekomo nie pracujesz to zachowaj sądy dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K-S:) Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: 94.254.182.* 06.11.09, 12:01 Zgadzam sie przymusu niema a leniom mówimy NIE! Cotons- przymus pracy na pewno jest ale nie koniecznie w Komexie jak sie komus nie podoba.....prawda? Wystarczy sie ruszyć i złożyc CV gdzieś indziej....no chyba że to już sie zrobiło i ciszaaaaaa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.chello.pl 25.11.09, 00:25 bo w tej firmie jest jeden wielki burdel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.09.09, 08:58 hardec to u ciebie jest nieźle skoro macie 4 etaty bo w Elblągu jest tylko 3,5 etatu + jak firma okaże łaskę (a nie robi tego zbyt często) 1 etat na umowę zlecenie i to tylko z uwagi na kiepski wynik inwentaryzacji - ostatio wymyslili, że osoba zatrudniona na umowę zlecenie ma pilnować w sklepie aby nikt nie kradł. Szkoda że firma nie pomyśli o zabezpieczeniu towaru w "chipy" i bramki w sklepie, bo ja osobiście słyszałem w komunikacji miejskiej rozmowy typu, że jak kraść to tylko w sklepach 5-10-15 bo nikt nie pilnuje (bo i jak pilnować skoro na sklepie jest jedna osoba i ma jeszcze do wykoania full roboty) i nie ma żadnych zabezpieczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISJONARKA Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 13.02.10, 15:02 Hardec? kto to taki? pewnie jakiś kasztaniak bez mózgu;) Chłopcze co Ty wiesz o firmie. Najgorzej jak debil zabierze głos. Znasz to: "Lepiej nic nie pisać i wydawać się głupim...niż napisać i rozwiać wszelkie wątpliwości" Jesteś głupi- bez dwóch zdań Ty znawco za 3 grosze. Specjalisto od siedmiu boleści. Żadnej firmie nie życzę takiego dałna jak Ty, bo tylko może ją pogrążyć. Wg mnie jesteś cipą, która ma co najwyżej 160 cm wzrostu, przetłuszczone włosy, z butów wystaje Ci słoma i pewnie jeszcze nie przeszedłeś mutacji. Na bank jesteś prawiczkiem i masz 40 lat. Do tego mieszkasz z rodzicami w kawalerce. Codziennie czekasz jak pójdą spać i walisz konia oglądając "Życie na gorąco" na pościel pod którą śpią. Na bank śmierdzisz potem bo nie wiesz co to prysznic i antyperspirant, na pewno masz grzybice i masz zajebisty kamień na zębach. Do tego podciągasz spodnie pod klate, która zwisa. Masz wielkie jak talerze suty, które liżesz jak się onanizujesz. Wydaje się też, że lubisz ubranka 5.10.15- pewnie kupujesz je, zakładasz body z nimowlaka na głowę, ubierasz rajstopy z dużej dziewczynki i wsadzasz sobie żelki do kąpieli w odbyt. Taki jesteś na 100% Pozdrawiam Cię pajacu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KS Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.09.09, 09:32 Brak mi słów...Czemu tak łatwo przychodzi Wam szafowanie nazwiskami prezesów, dyrektorów czy innych osób z biura??? Może tak cwaniaki napisałyby swoje nazwiska i z jakich sklepów wyszli z takimi traumatycznymi doświadczeniami? Może warto poruszyć ten wątek! Nie we wszystkich salonach 5.10.15 pracuje się w opisywany przez Was sposób. Jestem kierownikiem sklepu w tej firmie i uwłacza to mojej godności, godności moich dziewczynek(które defakto traktuję jak swoją rodzinę). Jestem hihihi kierownikiem - kumplem i uwirzcie mi że w NASZEJ RODZINIE nawet 3 sztuki na paragon robi się z przyjemnością:))). Myślę sobie że widocznie nie jest to praca dla WAS skoro robicie z tego takie halo...jeden lubi sprzątać drugi gotować a my sprzedawać i mamy z tego jakiś rodzaj satysfakcji- a za satysfakcją oczywiście idą pieniądze:)) Pozdrawiam tych zdegustowanych i byłych już zapewne pracowników firmy KOMEX. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik.salonu Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 10.09.09, 09:42 BRAWO KS!!! Wreszcie jakaś odsiecz. Najgorzej prowadzić monolog. Dziwi mnie,że ludziom tak ciężko przychodzi pogodzenie się z porażką. Co do tych postów odnoszących do rotacji,jak już pisałam, młode pokolenie nie zna pracy, a co za tym idzie, wydaje im się, że wszystko im się należy za jeden uśmiech :) I osobiście wierzę, że przyjdzie czas, kiedy wreszcie zespoły pracowników będą zespołami ludzi pełnych zapału, inwencji i zaangażowania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik.salonu Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 10.09.09, 10:06 hradec!!! Prawda w oczy kole??? Przeszkadzają Ci moje wypowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hradec Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 10:18 KIEROWNIK.SALONU W TAKIM RAZIE CZYJE TO SŁOWA: "To tyle z mojej strony. Nie będę się udzielać na tym forum, bo nie dostrzegam tu żadnych sensownych tematów. Pozdrawiam wszystkich i zawiedzionym życzę powodzenia na nowej drodze do samorealizacji" - CHYBA TWOJE PRAWDA? A SIĘ UDZIELASZ NADAL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik.salonu Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 10.09.09, 10:29 hradec :)))))))))))))) zauważ, że się nie wypowiadam, tylko gram Ci na nerwach ostatnio :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hradec Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 10:37 kierownik.salonu- Nie grasz wrecz odwrotnie-rozbawiasz, bo pisalas ze konczysz a tu jednak czytasz forum sie okazuje. A co do pracy w Komexie to jestem szczęśliwym człowiekeim który znalazł inną pracę i uwolnił się z tego kieratu i tak jak piszesz znalazłem zajęcie w super atmosferze z zachowanie kodeksu pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 10:19 I co ci dzadzą nazwiska?Co ci to da? że się nazwyam michalski. No co ci to dało??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik.salonu Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 12.09.09, 15:45 cotons! kierownika stać na własny komputer i neta, no i nawet mam sporo czasu na czytanie tego forum i pisanie :) ale widzę, że strasznie wam to przeszkadza :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cotons Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.09.09, 20:57 Wierzę, że kierownik.salonu stać na komputer i internet bo pierwsz 3 posty napisane są "z domu" ale reszta postów została napisana przez ciebie w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
xemok Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 13.09.09, 00:27 to każdy kierownik wiecznie tak ma niby cos robi na komie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik.salonu Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 13.09.09, 07:47 cotons! Ty jakiś(aś) ułomny jesteś. Na jakiej podstawie twierdzisz, że pisane w pracy??? Chyba masz jakieś zaburzenia emocjonalne, skoro tak cię pali ten wątek... Uważaj, by nie popaść w paranoję... A może jestem na urlopie,albo zwolnieniu, a może już nie pracuję omnibusie internetowy :))) Skoro z Ciebie taki prorok, to może znasz liczby z następnego losowania lotto??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cotons Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.09.09, 08:30 do kierownik.salonu i po tej reakcji widać jak kierownik.salonu może traktować swoich pracowników - obraża mnie tylko za to, że napisałem prawdę - do szkoły i uczyć się o komputerach to się dowiesz, że po numerze IP wszystkiego można dojść, a odczytanie tego jet bardzo proste (pomimo, iż przy poście zamiast IP jest podany operator) i programy do tego też są odpowiednie. Co do samego operatora to IP: *.centertel.pl to to samo co kiedyś idea, a dzisiaj orange, a od tego operatora cały Komex ma dostęp do Internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik.salonu Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 13.09.09, 08:53 No i o czym to świadczy cotons??? Orange, Idea czy co by to nie było... Chyba Ty do tej szkoły tylko chodziłeś, bo z wiedzą wciąż u Ciebie na bakier... Naprawdę jesteś zabawny ;))) A czy Komex ma wyłączność na usługi tej sieci??? Przejdź lepiej do tematu, zanim do reszty się ośmieszysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik.salonu Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 13.09.09, 09:08 cotons! Pueanta tego dialogu Co możesz wiedzieć o życiu pszczół, jak w ulu nie byłeś! Przecież żonka po powrocie nie powie: wiesz kochanie, ta praca mnie przerasta, nie radzę sobie. Zapewne w czarnym barwach przedstawi pracodawcę i współpracowników (bo ona przecież jest the best). Życzę Wam powodzenia, a swoją drogą to jestem ciekawa, gdzie tak terroryzują pracowników... Skoro tak źle, to piszcie jawnie o miejscach, a może ktoś się wtedy tym zainteresuje, a nie ogólniki o firmie. Jeden sklep, to nie cała sieć!!! Nie oczerniajcie ludzi, których nawet nie znacie i nie macie pojęcia, jakie warunki panują w ich jednostkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik.salonu Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 13.09.09, 09:12 puenta-co by znów nie padł tekst krytyki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cotons Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.09.09, 11:42 do kierownik.salonu Poczytaj sobie forum od miejsca gdzie zaczynają się twoje wypowiedzi i zobaczysz kto się ośmiesza bo z pewnością nie ja gdyż piszę o tym na czym się znam, a nie to co podejrzewam. A tak na marginesie jesteś pierwszą osobą na tym forum, która obraża wszystkich, którzy są przeciwni twojej opinii, tylko zauważ, że nikt nie potrafi się zniżyć do twojego poziomu. Na tym kończę rozmowę z tobą bo porozmawiać to mogę ale z ludzmi na poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik.salonu Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 13.09.09, 12:53 cotons! a ja wolę rozmowy w pionie, bo na poziomie to już nie daję rady :D Nie zauważyłam, żebym kogoś obraziła, a szczerej prawdy nie sposób nazywać obrazą. A jeżeli o Ciebie chodzi... to ja, w przeciwieństwie do Ciebie, nie prowadzę dochodzenia. Może podam Ci email, żebyś nie musiał sprawdzać adresów IP? Ale czy to Ci ułatwi śledztwo? Na informatyce jednak chyba aż tak się nie znasz, jak piszesz... Zabłyśnij inteligencją i wyluzuj odrobinę, bo widzę, że temat Cię przerasta. Pozdrawiam i wytrwałości życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatorka! Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.kalisz.mm.pl 10.10.09, 12:16 Ty co się wypowiadasz na forum ciągle jako kierowniczka!Jesteś płytka osobą o zawyżonej samoocenie!Sama jesteś burakiem z pod kalisza!Jestem byłym pracownikiem w Kaliskim 5-10-15 i żal mi dziewczyn które tam pracują a szczególo.z-cę!Bo sama dostrzegłam że ona najwięcej robi i uczy młodych pracowników!Weź tą reklamówke lepiej z zaplecza posprzątaj ze swoimi smierdzącymi łachami sanepid od razu by ci pocisnął z 500 mandatu i się umyj w końcu!tylko przy kompie siedzisz i potrafisz na papierochu obgadywać innych!A inni myślisz że darzą cie sympatią!NiE!Wyśmiewją się z Ciebie i opowiadają co im wkręcasz!E.daj sobie spokuj lepiej z tymi docinkami na tym forum bo kłamiesz!Może sumienie cię kiedyś rozliczy albo nowy kierownik bo R. w dupę wchodziłaś doskonale! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 12:08 Przepraszam, że piszę na tym forum, ale widzę, że jest tu dużo kierowników i sprzedawców z 5.10.15. Chciałam się dowiedzieć jednej rzeczy, a mianowicie: często robię zakupy w waszych sklepach, najczęściej w Rybniku. Ostatnio jednak byłam kilka razy w Raciborzu. Przemiłe sprzedawczynie - to nie ulega wątpliwościom. Jedno mnie tylko zastanawia. Raz za zakupy dostaję paragon a innym razem ręczne potwierdzenie. Czy jest to normalne w tej firmie?? Bo w Rybniku nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło?? Jak jest w tym wypadku z wymianą lub zwrotem?? Muszę z takim towarem przyjechać do Raciborza?? Z góry dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSC Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.tktelekom.pl 11.11.09, 08:30 Szanowna Pani!Absolutnie nie ma możliwości zakupu za odręcznym potwierdzeniem!!! Taka sprzedaż następuje w sytuacjach awaryjnych,np. awaria kasy lub komputera, ale w takim przypadku klient jest informowany o konieczności odbioru paragonu. Ustala się dogodny termin z klientem i paragon jest przechowywany do tego czasu. Paragon jest jedynym potwierdzeniem zakupu i podstawą do reklamacji. W przypadku jego braku nie będzie Pani miała możliwości zwrotu, czy też reklamacji. Radziłabym Pani napisać pismo w tej sprawie do firmy opisując sytuację i żądając wyjaśnienia,jak również potwierdzenia za zakup (firma jest w stanie sprawdzić tą transakcję w rejestrze). Podam wskazówki: proszę podać datę zakupu jeśli Pani pamięta, model ubranka(na metce jest numer typu 4A1612) oraz rozmiar. Mam nadzieję, że Pani pomogłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 11:00 Dziękuję ślicznie za odpowiedź. Niestety nikt nawet nie wspomniał o jakiejś awarii komputera, więc nie wiem dlaczego wydano mi takie potwierdzenia. Dowodów już nie mam, bo wyrzuciłam. Zresztą kupiłam w tym sklepie tylko drobnostki. Zastanawiałam się tylko coby było, gdybym kupiła jakiś ciuszek i dostała na to potwierdzenie. W Rybniku nigdy z tym się nie spotkałam. Ale dziękuję ślicznie za porady. Nie będę nigdzie tego zgłaszać bo za bardzo lubię wadze sklepy, a Panie tam pracujące są naprawdę wspaniałe. Po prostu nie będę robiła zakupów w Raciborzu i tyle. Będę się trzymać swojego poczciwego Rybnika :)) Pozdrawiam wszystkich pracujących w 5.10.15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSC Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.tktelekom.pl 13.11.09, 14:52 Szanowna Pani. Zapewniam,że takie sytuacje zdarzają się sporadycznie na każdym ze sklepów i jestem pewna,że gdyby Pani wróciła do danego sklepu z owym potwierdzeniem, zostałby Pani wydany paragon.Proszę nie rezygnować z tego powodu z zakupów w salonie w Raciborzu, brak dokładych danych co do możliwości odbioru paragonu zapewne nie był celowym działaniem personelu, czasem takie błędy są wynikiem stresu związanym z wszelkimi utrudnieniami. W imieniu koleżanek Zapraszam Ponownie na zakupy.I w każdej sytuacji proszę korzystać ze swoich praw i przywilejów.U Nas klient jest zawsze na 1 miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.146.31.2.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.11.09, 21:51 ...tak to jest jak "góra" ma ciśnienie na sztuki na paragon... no to dziewczyny kombinują ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtk Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 07.12.09, 01:17 ja tam na zadne nadgodziny sie nie zgadzam!umowa to umowa 8h i dziekuje,jesli jest cos jeszcze do zrobienia niech zrobi to kierownik w koncu zarabia dwa razy wiecej to i niech pracuje dwa razy wiecej,a nie kombinuje jak tu wczesniej wyjsc!pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: 109.243.225.* 30.01.10, 19:32 No to niewiem gdzie ten kierownik dwa razy wiecej zarabia???????? nie rozśmieszaj mnie prosze ty chyba fora pomylilas jesli tak myslisz to widac pracowalas krotko albo wcale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik T. Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: 109.243.225.* 30.01.10, 19:55 Powiem wam tak teraz jest inaczej moje zaplecze jest puuuuste i cały towar mamy na sklepie i nawet czasem z nudów podpieramy lade....i co? zdziwieniiii? wcale nie zmyślam ja tam poprostu od paru lat pracuje i wiem jak było a teraz jest inaczej Pan Moleda nas pochwalił za to że sie staramy i jestem mu wdzięczna przekazałam to moim dziewczynom i one też czują sie docenione. Możecie sie śmiac i kpić ale to jest sama prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.10, 09:34 Ten pan Moleda Was pochwalił bo ma żar w dupie że go wywalą za wyniki i teraz jest grzeczny buahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
xemok Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 12.09.09, 19:59 ok wiadomo lepiej cos robić niż się nudzić bo czas szybciej leci ale bez prezsady.a ich odpowiedzialność jest chora ja aneksu nie podpisałam bo nie można do tego zmusić pracownika i mam ich gdzieś.człowiek nie jest w stanie pilnować kasy,obsłóga,dostwa,dokładanie towaru i wypełnianie chorych tabelek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.09, 08:45 wszyscy nieudacznicy jakie to dziwne tylu regionalnych bylo w tej firmie tylu kierowników bylo w tej firmie i jakos wszyscy sobie teraz radzą w pracy gdzies. Firma komex-zobaczcie jaka jest super skoro większość nie potrafi sobie poradzić w pracy - to jest dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 13:32 chyba,ze wezmą mnie na dyrektora handlowego,bo obecni fachowcy nadaja sie co najwyzej do łopaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hradec Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.09, 14:41 Oni nawet do łopaty się nienadają skoro nie chcą iść nawet do swoich firmowych sklepów do pracy na miesiąc po to, aby zobaczyć jak można leżec w tej firmie na ladzie jak tu ktoś napisał wcześniej :)))Takie decyzje jaki tutaj zapadają w tej firmie to i tak się dziwię że ta firma jeszcze istnieje. A co do tych "pseudo optymistów komexu" to dysponuję zdjęciami z zaplecz 5 10 15 jakbyście to ludzie zobaczyli...i dlatego śmiać mi się chce z takich wypowiedzi co tu wypisują że na sklepach to pracują nieudacznicy lub pracowali co im w życiu nic nie wychodzi. A niestety po tych zapleczach widać jaka jest organizacja w tej firmie dotycząca gospodarki towarowej.A kto odpowiada za organizację w tej firmie?Wiadomo!Nie trzeba wymieniać tego największego nieudacznika, bo każdy wie o kogo chodzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demi Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.pila.vectranet.pl 14.09.09, 19:59 i powiem wam że znam jedna kierowniczke z tej firmy która jest super ale to jest chyba ta jedna na milion.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demi Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.pila.vectranet.pl 14.09.09, 20:02 wszystkim pracownikom sieci sklepów 5 10 15 przesyłam wyrazy szacunku i uznania za to ze jestescie tak wytrwali.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.cable.smsnet.pl 24.09.09, 14:49 Maskra jak to czytam to aż mi się włos na głowie jeży :O zadzwonili do mnie czy interesuje mnie praca na pół etatu i mam przyjechać na rozmowę ale z tego co widzę, to lepiej się nie angażować w pracę dla tej firmy :O pojadę, zobaczę co i jak, ale jestem przerażona, że można w ten sposób ludzi traktować, nie ma to jak podjąć pierwszą pracę i od razu mieć traume do końca życia :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kondziu Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.09, 15:18 ...Ja tam Ci proponuje nawet nie iść na rozmowę bo to tylko i wyłącznie strata czasu, będą Cię namawiać i koloryzować jak to jest cudownie a jak to BĘDZIE cudownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.cable.smsnet.pl 24.09.09, 21:43 a nie orientujecie się może jak wygląda sytuacja w sklepach na Śląsku lub Zagłębiu? czy to jest ogólnopolska akcja traktowania szarych pracowników jak niewolników? Odpowiedz Link Zgłoś
xemok Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 24.09.09, 22:28 ogólno polska niestety wiec bedziesz zapiprzac za 950 zł miesiecznie zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.cable.smsnet.pl 25.09.09, 09:56 i po kłopocie, dostałam informacje że rozmowa odwołana - niby ma być inny termin, aż sobie zapisałam numer żeby w przyszłości nie odbierać telefonów. super człowiek wstaje w rana lata jak głupi żeby się ze wszystkim wyrobić a tu sms z czymś takim :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *były pracownik* Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.09.09, 09:59 Jeśli chodzi o wynagrodzenie to niestety 1000 zł do ręki albo i tyle nie... Z tego co wiem Regionalny na Śląsku to naprawdę w porządku facet,ale też ściśle współpracuje z Kierownikami Sklepu,więc jak nie będziesz dogadywać się ze swoim przełożonym to i Regionalny Ci nie pomoże... Dużo pracy,dużo wymagań,ciśnienie na "sztuki na paragon",ale z drugiej strony gdzie w tych czasach siedzisz za ladą i nic nie robisz??? Taka praca równoważy się z tym,że za chwilę jej nie będzie bo komu to się opłaca??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowniczka Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 00:07 Nie przesadzajcie.... Pracy jest dużo, to fakt, ale jeśli ktoś liczy, że w pracy będzie siedział, "pachniał" i nic nie robił- to Komexu nie polecam. Takie oczekiwanie spełnia pośredniak... Zresztą prawda jest taka- jeśli poradzisz sobie w tej firmie, to poradzisz sobie wszędzie. Co do ciśnienia- sztuki na paragon, konwersja- owszem, jest. I jest w większości sklepów sieciowych, a w niedalekiej przyszłości będzie we wszystkich. A RKS na śląsku to naprawdę spoko facet. Mogę to napisać z czystym sumieniem, mimo, że współpracowałam z nim tylko 1,5 miesiąca. Aha...ktoś tu napisał, że za zaangażowanie w pracę dostaje się tylko po głowie- nieprawda. Jestem kierownikiem jednego z Salonów i nie mogę powiedzieć, że mój zaspół czy ja sama jestem niedoceniana. To tyle:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z-ca Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.centertel.pl 30.09.09, 23:55 witam, ja to wap powiem tak... pracuje w tej firmie prawie rok i nie jest tak zle... co prawda ze zarobki sa male, ale jakos sie daje rade. Ja juz sie przyzwyczailam, mam bardzo fajny zespol i super kierowniczke;-)))) czasami decyzje" osob z gory" doprowadzaja mnie do szalu, ale narazie nie mam zamiaru zmieniac pracy... a co do premi to kazdy sklep sam na to pracuje. My mamy prawie co mies;-))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.09, 08:11 ...No właśnie prawie... :) a prawie robi wielką różnicę.Ale niestety taka jest prawda nic kompletnie nic sobie nie zaplanujesz bo z godziny na godzine przychodzą maile ale to właśnie to doprowadzi tąfirmę do upadku już niedługo. Sprzedawcy mają sprzedawać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z-ca kierownika Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: 195.205.132.* 04.10.09, 09:47 Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma ;-))) dajcie ludziom żyć a nie ciągle krytykujecie tylko. Znajdzcie sobie prace w biurze to będziecie tylko kawke pić, bo chyba tu wszystkim o to chodzi prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: praca w FIRMIE KOMEX 5-10-15 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.09, 10:36 tu chodzi o szacunek a ta firma nie ma szcunku do pracowników ale co będzie gdy jeszcze wam obetną etaty??!! Odpowiedz Link Zgłoś