Gość: zerem jestem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 10:44 A co ma zrobić takie zero jak ja, które miesiąc popracuje, a potem znowu przez jakiś rok jest na bezrobociu i tak w kółko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gościówa Re: Utrata pracy - co robić? IP: *.e-nterart.pl 07.06.09, 18:15 samozatrudnienie się (własna działalność) jest najlepszym wyjściem z sytuacji; w PUP sa rózne formy przekwalifikowania sie ; nalezy z tego skorzystać a nie narzekać . I głowa do góry - ja jestem po 30- latach pracy w jednym zakładzie tez w tej samej sytuacji i właśnie myslę o tej formie dalszej kariery więc głowa do góry i cała naprzód :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Utrata pracy - co robić? IP: 89.231.194.* 07.06.09, 19:26 I tak powiem. Pier...nie kotka za pomocą młotka.Próbowałem wszystkich opisanych sposobów poszukiwania pracy.Zajęło mi to cztery lata życia, zanim znalazłem nowe zajęcie.W naszym kraju jedynym skutecznym sposobem znalezienia roboty jest znajomość odpowiednich osób na odpowiednich stanowiskach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniej niż zero Re: Utrata pracy - co robić? IP: 94.72.127.* 07.06.09, 20:00 >A co ma zrobić takie zero jak ja, które miesiąc popracuje, a potem znowu przez jakiś rok jest na bezrobociu i tak w kółko? Hehe, skąd ja to znam. Ostatnio zrezygnowałam z pracy po 2 miesiącach, bo trafiłam na mobbera :( Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz2983 Utrata pracy - co robić? 08.06.09, 11:01 Jest jeszcze jeden sposob szukania pracy nieopisany w artykule: - zbieraj kase na lapowke i szukaj dojscia do osoby na wysokim stanowisku, ktora cie w kreci do firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cened Re: Utrata pracy - co robić? IP: *.chello.pl 08.06.09, 13:31 Mysle, ze najlepszym rozwiazaniem jest anihilacja bezrobotnych, bo z nimi tylko klopoty. Od dawna istnieje teoria 20/80 - odnosi sie ona takze do zjawisk zwiazanych z procesami spolecznymi. Pokrotce mowi ona, ze 80 procent efektow przynosi tylko 20 procent dzialan. Przekladajac to na sprawy zwiazane z zatrudnieniem mozna uznac, ze generalnie mnostwo ludzi zatrudnianych jest niepotrzebnie, wiec wiekszosc zawsze bedzie zatrudniana na moment, w okresie koniunktury. Tylko nieliczni beda mozgli liczyc na stabilnosc. W sytuacji przeludnienia szykuja sie na wiec protesty globalne, bo brak pracy to ubostwo a ludzie zubozali nie majac nic do stracenia, moga siegac po ekstremalne rozwiazania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Utrata pracy - co robić? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.06.09, 14:11 Najłatwiej? - zapisz się do partii - duża konkurencja podobnych nierobów ale nie martw się - każdy kolejny rząd zwiększa ilośc pozwolen zezwolen i urzedów. Coraz wiecej stanowisk w sektorze publicznym Odpowiedz Link Zgłoś
mar_cell Utrata pracy - co robić? Szkolenia dofinansowane 13.07.09, 11:14 można również skorzystać ze szkoleń współfinansowanych przez UE. Szkolenia są najczęściej bezpłatne. Pozwalają zdobyc gruntowną wiedzę z danej dziedziny i uzyskać certyfikat. Ostatnio pojawiło się kilka projektów na śląsku i w małopolsce, jednym z nich jest Akademia Kompetencji Sprzedażowych. Z tego co wiem rozpoczynają właśnie nabór do kolejnej edycji szkoleń Akademia Kompetencji Sprzedażowych oraz szkolenie dla pracowników biurowych Pracownik biurowy tu dofinansowanie stanowi 80%. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezr Re: Utrata pracy - co robić? Szkolenia dofinansow IP: 217.153.82.* 13.07.09, 12:05 ukończyłem 4 (cztery) kursy szkoleniowe i pracy nadal nie mam a szkoleniowcy se zarobili ... taki jest real w pl Odpowiedz Link Zgłoś
raveness1 Re: Utrata pracy - co robić? 13.07.09, 16:19 Swiat jest przeludniony i bedzie coraz gorzej. Jesli 5 lat po wejsciu Polski do Unii, dalej jest w tym kraju nedza i brak perspektyw, to ja nie widze tu zadnej przyszlosci. 5 lat to chyba wystarczajaco dlugo. Nasz Nie-rzad nie zrobil NIC . Odpowiedz Link Zgłoś