Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ubs krakow

IP: 85.134.192.* 25.06.09, 22:53
    Witam,

czy ktos moze tam pracuje i moze powiedziec cos wiecej na temat
    zarobkow, atmosfery? szczegolnie interesuj nie corporate actions
    team.
    Obserwuj wątek
      • Gość: gosc Re: ubs krakow IP: 85.134.192.* 26.06.09, 00:12
        podbijam
        • Gość: jola7 Re: ubs krakow IP: 217.173.101.* 26.06.09, 15:45
          tez jestem zainteresowana, ktos wie?
          • thriade Re: ubs krakow 04.11.09, 21:42
            Czy ktoś ma jakieś aktualne info na temat UBS w Zabierzowie? Jak
            atmosfera, zarobki, możliwości rozwoju? Warto tam aplikować?
            • Gość: ee65765 Re: ubs krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.10, 23:12
              mozliwosc rozwoju jak wszedzie w tej dzialce - nikla bo jestes obrabiaczem
              danych. Atmosfera dosc fajna, ale jak sie trafi do projektu gdzie
              nadgodziny to norma jak u mnie to wychodzi to bokiem troszke.
              Zarobki troche zroznicowane, tj. co sobie kto ugral na rozmowie
              kwalifikacyjnej, niby zalezy od doswiadczenia ale moja kolezanka swiezo po
              studiach ma 4800brut a kolegajuz po jakiejs innej firmie ma 4500brut
              tylko sie nie upomnial o swoje. Teraz oferuja kolo 5tys +/- pare stow,
              trzeba dac do zrozumienia ile sie oczekuje.
              Niedlugo jubi bedzie otwierac duuuzo nowych pozycji wiec kazdy ma szanse,
              niestety poziom w jakim rekrutacja jest przeprowadzana pozostawia duzo do
              zyczenia, ale coz takie hr
              • Gość: kasia Re: ubs krakow IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.01.10, 13:57
                Hej,

Też jestem zainteresowana pracą w UBS, dzięki za cenne info, a czy nadgodziny
                są płatne?
                Z góry dzięki za odpowiedź,
                Pozdrawiam,
                Kasia
              • Gość: werewolf Re: ubs krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.10, 17:55
                Dzięki za info! Można sobie wyrobić jakiś obraz tego czy warto aplikować. Mam pytanie: jak przedstawia się sprawa z bonusami, tj. czy firma dopłaca do obiadów, jak jest z karnetem na basen, siłownię? No i szkolenia, wyjazdy zagraniczne...
                Będę wdzięczny za informacje. Pozdrawiam!
                • Gość: werewolf Re: ubs krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 13:44
                  podbijam
                  • Gość: ee65765 Re: ubs krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.10, 19:47
                    karnety na silownie sa, doplaty do dojazdow tez. Platnosc nadgodzin zalezy od projektu, w jednym miesiacu tyle tego walnelismy ze kazali czesc wybierac bo wyplacanie mocno obciazyloby projekt, wiec ogolnie zalezy jak trafisz. Z wyjazdami to samo, nowy projekt to moze gdzies pojedziesz, stary to po prostu dolaczasz do zespolu
                    • Gość: werewolf Re: ubs krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 11:19
                      Dzieki za odp. A jak przedstawia się sprawa wynagrodzenia dla osoby z 2-letnim
                      stażem w BPO/SSC?
                      • Gość: werewolf Re: ubs krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.10, 10:35
                        up
                        • Gość: ee65765 Re: ubs krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 20:30
                          zmartwie Was, ubs nie placi za doswiadczenie bo malo ktore doswiadczenie mozna wykorzystac wprost w tej pracy.
                          Obecnie biora swiezakow po studiach prosto - taniej
                          • Gość: werewolf Re: ubs krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 20:57
                            Zaskoczyłeś/łaś mnie. Sądziłem, że UBS otwierając SSC będzie mógł korzystać z
                            doświadczenia pracowników innych firm outsourcingowych. W takim razie, czy praca
                            opiera się na SAP-ie? No i czy pensja 5k brutto jest realna (bo rozumiem, że nie
                            jest to standard wobec każdego rekrutowanego).
                            Jeszcze raz dzięki za poprzednią odp;)
                            • Gość: ee65765 Re: ubs krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 21:32
                              no ale to nie jest typowa ksiegowosc gdzie uzywa sie zasad rachunkowosci, bez wdawania sie w szczegoly, jest to raczej swiadczenie uslug ksiegowych/administracyjnych dla funduszy. Mozesz byc mistrzem sap'a ale jak wklepiesz dane corporate action na funduszy nie bedziesz po prostu wiedzial, bo to dosc specyficzna dzialka.
                              Pensja realna, jak masz doswiadczenie i jestes pewny swego uderza w 5.5k, w najgorszym razie wylaujesz z okragla piatka :)
                              • Gość: werewolf Re: ubs krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 21:56
                                Biorąc powyższe, to.... nie mam doświadczenia (corporate action);). Ale - tak,
                                jestem pewny swego.
                                Mam już ostatnie (chyba) pytanie. Jak z awansami, podwyżkami? Kwestia tego, czy
                                trafiając do zespołu nie natknę się ewentualnie na "szklany sufit" i coroczne,
                                symboliczne podwyżki (bardzo demotywujące). W zasadzie tego pytania nie miałem,
                                ale skoro UBS bierze świeżaków, to i automatycznie mi się nasunęło;)

Pozdro
                                • Gość: ee65765 Re: ubs krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 19:13
                                  no niestety jest troche jak mowisz w kwesti dalszego rozwoju w firmie. Za to na poczatek dostaje sie w miare przyzwoite pieniadze, wiec cos za cos ;)
                                  • Gość: stefekstefanczyk Re: ubs krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 20:50
                                    Hmm czyli smierdzi troche typowym outsourcingiem. Niestety w krakowie opcje sa mocno limitowane. Mialem nadzieje ze to cos bardziej ambitnego a nie kuznia analitykow ktorzy poza mega waskim wycinkiem biznesu ktory obrabiaja nie maja o niczym pojecia
                                    • Gość: mila Re: ubs krakow IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.01.10, 10:08
                                      Niestety podwyżki są na poziomie 3-10% ale na początku można wynegocjować więcej
                                      niż w Shellu lub Capie. Co do pracy,to zależy od działu. Można trafić na ciekawą
                                      rozwojową pracę albo do działu klepaczy.SAP do niczego Ci sie nie przyda.
                                      • Gość: kasia Re: ubs krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 21:20
                                        moglbys rozwinac temat dzialu klepaczy bo nie wiem co moze sie pod tym kryc?
                                        • Gość: sophomore Re: ubs krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 12:18
                                          Ja też poproszę o podpowiedź:). I w jakim stopniu trzeba znać Excel w dziale
                                          Fund Services?
                                          • Gość: sophomore Re: ubs krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 17:27
                                            Czy ktoś wie?
                                            • Gość: sophomore Re: ubs krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 20:31
                                              Trochę poszperałem i wychodzi na to, że znajomość Excela wymagana jest w stopniu
                                              conajmniej średniozaawansowanym w dziale Fund Services (pivot tables, funkcje,
                                              makra). Pytanie, w jakim stopniu ta znajomość jest przydatna w codziennej pracy?
                                              ee65765, czy znasz może odpowiedź?
                                              • Gość: gość Re: ubs krakow IP: *.chello.pl 17.03.10, 12:23
                                                Czy ktoś z was pracował lub pracuje na stanowisku Legal Support
                                                Analyst??
                                                Jeśli tak, to byłbym wdzięczny za podzielenie się wrażeniami.
                                                • Gość: kate.kate Re: ubs krakow IP: 85.134.204.* 01.04.10, 23:38
                                                  Chcialabym wrocic do ewentualnych benefitów oferowanych przez UBS. Moglby sie
                                                  ktos szczegolowo wypowiedziec na temat wysokosci dofinansowania dojazdow do
                                                  pracy, silowni, pomocy w finansowaniu studiów MBA itp.

Jak rzeczywiscie wyglada opcja awansu, czy jest to realne czy tylko ladnie
                                                  przedstawiane na rozmowach?

No i oczywiscie jak atmosfera, godziny pracy i dress code.

Dzieki za odpowiedz.
                                                  • Gość: gosc Re: ubs krakow IP: 85.134.204.* 05.04.10, 22:49
                                                    podbijam. Poprosze o wiecej szczegolow...
                                                  • mambalamba Re: ubs krakow 06.04.10, 19:52

Czesc!

Aplikowalem na pozycje CMT analyst, w nowo tworzonym dziale- domyslam sie tez skladalas aplikacje do tego samego dzialu.

W ciagu tygodnia mialem 3 rozmowy z moim kierownikiem, z kolega z ktorym mialbym pracowac w Londynie i dyrktorem ze Stanow. Wszyscy mlodzi- kolo 30stki, mili i "wyluzowani"- rozmowy oczywiscie po angeilsku.
                                                    Zaproponowano mi prace za 5K (+4oo pln na dojazdy +8% premii rocznej) jako senior associate- 26 dni urlopu, standartowe benefity- tak jak wszedzie w korporacjach- prywatna opieka zdrowotna, 70% do karty na silownie etc. Odmowilem... Nastepnego dnia pan z HR zadzwonil znowu mowiac 6K + 400 pln na dojazdy, poprosilem o rozmowe z dyrektorem- ktory zadzwonil do mnie w ciagu kilku godzin- roznica czasu ze Stanami. Prosto z mostu zaproponowalem wyzesz zarobki, jednak dyrektor mi powiedzial ze POLSKI hr, mowi ze takich pieniedzy ktore chce nigdy w Krakowie nie dostane.

Takze okazuje sie, ze to nasi sie nie doceniaja...

Ostatecznie zaproponowano mi o polowe wiecej niz poczatkowo, nie przyjalem... Wydaje mi sie, ze za bardzo wyskoka presje i poziom stresu i to co sam wnosze do firmy to za malo... W porownaniu z wynagrodzeniem na zachodzie za taka funkcje to cenimy sie bardzo, bardzo nisko...

Analityk ma byc odpowiedzialny za tworzenie raportow, na podstawie ktorych maja byc podejmowane strategiczne decyzje- dlatego jest ZERO TOLERANCJI dla pomylek (jestemy ludzmi)... Ponadto angielski, musi byc na wysokim poziomie (nie chodzi o piekny akcent...)- duzo czasu trzeba bedzie spedzac na telefonie z gosciem z Londynu i ludzmi z SMT, ktorzy sa klientami UBS. Ponadto, mnostwo dokumentacji- po angielsku. Standartowe godziny pracy 8- 18 z godzinna przerwa.

Jesli bedziesz negocjowac twardo, a poczuja, ze masz cos do zaoferowania to jestes w stanie wynegocjowac fajne zarobki! Jednak trzeba byc twardym!

Powodzenia i daj znac jak Ci poszlo!!

ML
                                                    • Gość: kate.kate Re: ubs krakow IP: 85.134.204.* 07.04.10, 19:17
                                                      mambalamba chetnie dluzej pogadam poza forum. Prosze napisz na
                                                      kate.kate@gazeta.pl
                                                    • starygnom Re: ubs krakow 10.06.10, 21:11
                                                      mambalamba ale bzdury wypisujesz...a naiwni wszystko łykają he he
            • barsn34390 Re: ubs krakow 11.11.15, 20:49
              Awans na wyższe stanowisko po PMM w lutym 2015 był średnio 500zł. Standardowa podwyżka od 0 do 200 zł. Największym obciachem to rezygnacja z finansowania jedzenia dla pracownika (do 20 zł) w dni świąteczne. Teraz będą kanapeczki, zapewne z logo UBS.
              Od nowego roku premia roczna również się zmienia, nie będzie automatycznie naliczana w zależności od oceny, ale też zależeć będzie od kondycji firmy. Czyli wiadomo, kondycja będzie zapewne zła a premii nie będzie.
              Atmosfera zależy od teamu.
              Ostatnio UBS przeżywa braki kadrowe ponieważ pracownicy z kilku letnim stażem nie są odpowiednio doceniani i odchodzą tam gdzie płacą lepiej.
              Od stycznia zostanie 2016 zostanie obcięty jeden dzień ekstra wolny, tzw SICK

Generalnie cięcie kosztów i równanie w dół.
      • starygnom Re: ubs krakow 10.06.10, 21:21
        Praca nudna i nierozwojowa, zarobki bez żadnych rewelacji, atmosfera
        beznadziejna a ludzie jeszcze bardziej, wyścig szczurów i
        wazeliniarstwo
      • Gość: Małgorzata Re: ubs krakow IP: *.net.cybernetwmw.com 18.09.13, 16:44
        Hm, czytam co tu jest napisane i ja chyba pracuję w jakimś innym UBSie... Mój jest fajny, ma fajną atmosferę, świetnych ludzi, bardzo wspiera zaangażowanie w sprawy pozapracowe (działalność społeczna), oferuje cholernie dużo szkoleń, mam możliwość rozwoju - jasno określoną... No, ale ja nie jestem z pokolenia Y...
        • Gość: korposkrzat Re: ubs krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.13, 13:52
          ubs , praca jak w innych korpo w krakowie, klepanina jak wszędzie, ale czego tu oczekiwać to tylko outsourcing. Dobry na pierwszą pracę po studiach lub dla ludzi mało ambitnych, kariery niestety się tam nie zrobi, niewiele też można nauczyć. Minus to brak rozwoju, także troszkę lepsze pieniążki na początek ale robić później?...
          • polakos85 Re: ubs krakow 20.03.14, 15:32
            Yo, byłem na rozmowie w UBS w Zabierzowie w tym tygodniu. Nijak się to ma ze standardem firmy jaki istnieje poza zabierzowskim green fieldem. Najlepsze jest już samo wejscie na recepcje w firmie- siedzą przestraszeni ludzie zakryci wysoką ławą, że ich nie widac wcale- no w końcu zabierzowski customer service nie? Pani managier postraszyła mnie jaka to ogromna odpowiedzialność jest pracować w tym korpie. Ale to nic przy tym co widziałem na innej rekrutacji w UBS, która toczyła się obok w salce. Była tam Pani z UBSu ubrana w obcisłą, różową marynarkę i czarne obscisłe leginsy z zamkiem złotym na tyłku. Jakby ktoś tak przyszedł ubrany w UBS w Londynie albo Zurychu - zwolniona na miejscu. Więc już sam ubiór mówi o peryferyjnej randze tej oto firmy, skoro management nie reaguje na takie zjawiska jak ta Pani. Fashion week zabierzów.....

• Gość: ktosik560@o2.pl Re: ubs krakow IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.14, 21:07
              ej polakos85 ziomie ! widze ze buntowniczo romantycznak krew w Tobie ! rulez!
        • Gość: pytanie Re: ubs krakow IP: *.gemini.net.pl 18.02.14, 02:50
          A czy macie tam takie systemiki jak w sąsiedzkiej konkurencji? Czy też trzeba odznaczać każde wyjście do toalety?
          • Gość: as Re: ubs krakow IP: *.poruba.ova.internethome.cz 03.03.14, 23:00
            Okolo 6.5 lat doswiadczenia chcialem 5 net dostalem 4.6 net. Zgodzilem sie w ramach nabycia doswiadczenia w innej dzialce chociaz skro UBS przyjmuje ludzi ktorym nie chce placic ile chca i jaka jest ich wartosc rynkowa to musi sie liczyc z tzw skoczkami pol roku/rok w UBS i skok dalej :).
            • Gość: gosc Re: ubs krakow IP: *.ncn.gov.pl 19.05.14, 12:28
              czy może ktoś pracuje w zespole legal and data services team? na jakie zarobki można liczyć (czy 4500-5000 netto jest realne?), czy praca jest rozwojowa czy to tylko żmudne analizowanie dokumentacji? czy angielski rzeczywiście musi być excellent, czy z B2 da się radę
              • Gość: arena51 Re: ubs krakow IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.14, 19:01
                Z 7 lat doswiadczenia w Korpo w IT dostalem 4.6 tys na reke + dodatki. Glowy i innych czesci ciala to nie urywa. Jednak uwazam ze sa gorsze korporacje wiec nie ma co plakac. Poza zarobkami w sumie jest OK
              • Gość: m&ms Re: ubs krakow IP: *.spine.pl 22.05.14, 09:08
                nie wiem jak legal and... ale 4.5k netto jest osiągalne - tyle, że angielski B2 to trochę za mało... Stanowiska za 5k to zwykle (!) dużo kontaktu z różnymi biurami w europie/świecie, a tu B2 to może być za mało..
                • Gość: aaaaaa Re: ubs krakow IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.14, 17:42
                  W IBM można dostać jak aplikujesz na 3 linie 5 tys netto + dodatki. UBS płaci mniej ? Buahahhahaha no to spoko korporacja . Myslalem ze w Bankach staraja sie chociaz dozucic pare stowek co by miec ludzi na poziomie.
                  • Gość: nomen omen Re: ubs krakow IP: *.cmdnnj.fios.verizon.net 04.09.14, 20:06
                    nformacje z sierpnia 2014 roku, stażysta w UBS dostaje na godzinę 15 zl brutto, nie ma mozliwosci robienia nadgodzin, nie mazadnyh benefitow, jelsi w ogloszeniu o staz w UBS znajduje sie cos o karcie multisport albo opiece medycznej to jest to blad osoby, ktora to ogloszenie zamiescila albo zwykla sciema. na reke stazysta wyciaga okolo 2100. po stazu pierwsza umowa o prace to ok. 3800 brutto dodatek na dojazd wliczony. w UBS lubia sie chwalic, ze to nie jest outsourcing, ale offshoring :D smiechu warte, bo robisz to samo, co w kazdej innej korporacji w Krakowie, nudna żmudna praca dotycząca wewnętrznych projektów, nie masz szans wykorzystać tego w przyszłości. dobre dla ludzi po grubo po 30.
                    • ajajaj3 Re: ubs krakow 07.11.14, 01:38
                      Podbijam temat! UBS ostatnio mocno rekrutuje - ktoś może napisać coś więcej o tej firmie? Warto? Na rynku krakowskich korporacji wygląda obiecująco..
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka