privus 27.11.25, 18:53 Czy jest to sygnał na czas i świeżą perspektywę w Krk oraz odważniejsze spojrzenie na przyszłość Kościoła w Polsce? wiadomosci.onet.pl/krakow/kard-rys-nowym-metropolita-krakowskim-abp-jedraszewski-zabral-glos/ez1fnzm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wariant_b Re: Abp Jędraszewski spuszczony 27.11.25, 19:45 > Abp Jędraszewski spuszczony I chwała Bogu. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Abp Jędraszewski spuszczony 27.11.25, 19:54 Raczej papieżowi, bo Bóg z tym nie ma nic wspólnego. Obawiam się, że papież przy dążąc do uporządkowania wewnętrznych spraw Kościoła może mieć niedługo spore kłopoty, tak jak wielu jego poprzedników. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Abp Jędraszewski spuszczony 27.11.25, 22:43 wariant_b napisał: > > Abp Jędraszewski spuszczony > > I chwała Bogu. Ja bym napisał, odwrotnie. To bardzo zabawne, gdy na Ewangelię powołują się osoby niemające o niej zielonego pojęcia. A tym bardziej ateiści.Raczej nie powinni krytykować hierarchów kościelnych, z zasady bo nie wierzą. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Abp Jędraszewski spuszczony 27.11.25, 23:09 W dobrej wierze i w trosce o dobre moralne samopoczucie się wierzących wychodzą na przeciw ich wymuszonego katakumbowego milczenia w czarnych sprawach tego Kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Abp Jędraszewski spuszczony 27.11.25, 23:41 boggi_dan napisał: > Raczej nie powinni krytykować hierarchów kościelnych, z zasady bo nie wierzą. A co mnie obchodzi, czy hierarcha kościelny wierzy, czy nie wierzy. Ważne jakim jest człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Abp Jędraszewski spuszczony 27.11.25, 23:55 Od samego zaranie nie do katolików należy ocena własnej religii i postępowania hierarchów kościelnych. Przyjmują z tych rąk wszystko, co by nie było, za świętą dobrą monetę decydującą o ich świetlanej przyszłości po śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Abp Jędraszewski spuszczony 28.11.25, 14:05 boggi_dan napisał: > Ja bym napisał, odwrotnie. To bardzo zabawne, gdy na Ewangelię powołują się oso > by niemające o niej zielonego pojęcia. A tym bardziej ateiści.Raczej nie powinn > i krytykować hierarchów kościelnych, z zasady bo nie wierzą. A ja bym napisał wprost, że tacy katoliccy ajatollhowie dla swego dobra i swojego Kościoła powinni znacznie więcej czasu poświęcać sprawom wewnętrznym Krk, niż prywatnej ekspansji religijnej. Odpowiedz Link Zgłoś