Gość: Adik Po co mi były te studia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 02:48 Ja ukonczyłem elektrotechnikę. Warto było sie pomęczyć te 5 lat. Prace w swoim kierunku i specjalizacji znalazłem bez problemu. Miałem ofert do wyboru do koloru. Odpowiedz Link Zgłoś
g4o4s4i4a Po co mi były te studia? 16.07.09, 13:07 moim zdaniem studia szczerze mówiąc nic nie dają, jedynie pokazują dziedziny czy też wątki w ramach których możemy poszerzać naszą wiedzę. liczy się tylko to, co robimy poza studiami i wiedza jaką sami nabywamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowana Po co mi były te studia? IP: *.internet.szczecin.pl 17.07.09, 09:43 No tak, ja w tym roku skończyłam studia i nie mogę znaleźć pracy, z braku laku jestem na próbnym okresie w sklepie obuwniczym i mam za 8 godzin pracy 35 zł, masakra, po to uczyłam się do 25 roku życia, po to włożyłam w naukę mnóstwo pieniędzy i wyrzeczeń. Nie ma to jak praca po studiach od poniedziałku do poniedziałku-zero dalszego rozwoju, zero własnego życia-takie życie nas czeka? Wegetacja i codzienne bieganie do pracy i czekanie na śmierć? A niestety nie studia są potrzebne ale znajomości i to jest okrutnym faktem. Odpowiedz Link Zgłoś
astrolog-2 Po co mi były te studia? 17.07.09, 11:54 No i co z tego ze skończyłeś JAKIEŚ tam studia - jeden z drugim - a i tak nie potrafisz myśleć samodzielnie ? Dałeś się uwieść gładkim słówkom cwaniaczków, ich obietnicom, głosowałeś na nich a teraz Was dymają. Odpowiedz Link Zgłoś
wycofany Re: Po co mi były te studia? 17.07.09, 16:06 myslenie to nie jest to czego oczekuje sie od pracownika, bo od myslenia, jest szef. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptk Po co mi były te studia? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 21.07.09, 06:38 Bo studia są po to, aby zdobyć papierek. Głównie idą na nie osoby, które nic nie potrafią i myślą, że tak będzie łatwiej zdobyć pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Po co mi były te studia? IP: *.olsztyn.mm.pl 23.07.09, 00:05 po h...uj papier wszystko przyjmie a wy płaccie na nasz wille i fury frajerzy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Po co mi były te studia? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.07.09, 13:27 Ja skończyłam filologię polską i historię w Olsztynie, nie mogłam znaleźć pracy w szkole, zatem zaczęłam pracować w sklepie. Wszędzie liczą się tylko układy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal24_ Po co mi były te studia? IP: 212.160.110.* 28.07.09, 16:03 Znam osoby, ktore np po ochronie srodowiska pracuja teraz w banku, a po psychologii jedna osoba pracuje w dziale obslugi klienta, znam tez osobe ktora po psychologii na UJcie jest bezrobotna i siedzi w domu. System szkolenia mlodego czlowieka jest w Polsce do kitu, jak sobie sam nie pozalatwiasz i nie wyslesz 300 CV do roznych firm to nici z pracy. Po za tym praktyki, pracodawcy nie zatrudnia osoby bez doswiadczenia bo boja sie ze beda wydawac kase na oplacenie szkolenia takiego czlowieka, wiec jak nie masz stazu, praktyki jakiejkolwiek, to potem jest sytuacja tego typu, ze absolwent kulturoznawtswa na UW, czy psychologii na UJ szuka pracy w dziale "Chałupnictwo - skladanie dlugopisow". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianka Po co mi były te studia? IP: *.krakow.pl 17.08.09, 12:55 Jak to po co???UE wciąż potrzebuje taniej siły roboczej :]a im lepiej wykształcona tym lepsze hahaha.Nawet w Polsce stanowiska przeznaczone dla ludzi ze średnim wykształceniem są zajmowane przez absolwentów wyższych uczelni-paranoja.Zresztą często dyplomy to kupione papierki bo studenci przeważnie piją i bawią się.Wybierzcie znowu PO z Tuskiem na czele to będzie wam jeszcze lepiej...oprócz obiecanych miezkań dostaniecie jeszcze pracę w ASPEN.hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesio Re: Po co mi były te studia? IP: *.chello.pl 17.08.09, 13:51 a co robić jak pracy dla młodych nie ma? trzeba studiować , lepiej niż wegetować w domu . ja na studia poszedłem z nudów . teraz płace i wymagam a po studiach będe wymagął dobrze płatnej pracy jak juz zdobede licencjata politologii pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahahahahhahahahaha Re: Po co mi były te studia? IP: *.chello.pl 18.09.09, 00:16 ehehhehehee uśmiejecie się na wp piszą w dziale praca takie bzdury . artykuł humaniści na rynku pracy w kryzysie praca.wp.pl/kat,18453,title,Z-czego-zyje-humanista,wid,11507429,wiadomosc.html kwoty netto!! Po historii – 3,7 tys. zł łąhahahah chyba w anglii Po filozofii – ponad 2 tys. zł hahahahah żart im się zachciało Po politologii – 2,3 tys. zł omamią tą młodzież i wykończą praca.wp.pl/kat,18453,title,Z-czego-zyje-humanista,wid,11507429,wiadomosc.html?P%5Bpage%5D=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agi Re: Po co mi były te studia? IP: *.ostrowmaz.mm.pl 24.11.09, 01:20 obudz sie i zobacz w jakim swiecie zyjesz-"bede wymagał" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biolog Re: Po co mi były te studia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 00:30 Skończyłam w tym roku biologię, mam również uprawnienia do nauczania chemii i przyrody i jak patrzę na nauczycieli, którzy chcą więcej zarabiać, wiecznie nie zadowolonych to aż chcę im powiedzieć: Nie musicie grzać stołków, na Wasze miejsca przyjdą młodzi, po studiach i z uśmiechem na twarzy będą pracować 18h/tyg, mieć miesiąc wakacji, ferie, święta, darmowe wyjazdy na zielone szkoły, wycieczki za 1000zł miesięcznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dojrzała Po co mi były te studia? IP: *.wod.abpl.pl 13.07.10, 17:07 Mam 35 lat, dokończyłam studia,ponieważ chciałam zmienić pracę, (ta dotychczasowa praca mnie wypalił (10 lat w jednym miejscu), nie chciałam robić czegoś co mi nie daje satysfakcji.Teraz szukam pracy, takiej która jest zgodna z moim kierunkiem studiów i tego co chcę robić do emerytury, czyli do 60:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Po co mi były te studia? IP: *.tp.unicity.pl 22.02.11, 12:54 produkcja bezrobotnych. po budownictwie - cieżkie studia bo też je skończyłem, brak pracy w woj. opolskim. trzeba się było pakować i jechać szukać pracy po Polsce. każdy wie jak traktuja przyjezdnego, nie trzeba wyjeżdżać za granicę żeby doswiadczyc oszustów w pracy i kombinatorów. do tego zrobić staż do uprawnień - makabra - na budowie - tzw inżynier budowy - za 800zł do ręki - dobrze że rodzice dokładali na moje utrzymanie (kilkakrotnie trzeba był zmieniać pracodawcę bo oszukiwał - nie podpisywał stażu, wykorzystywał na godzinach etc), a projektowe - hahahaha pierwsze pytania od szefa firmy: "czy ma pan rodzine w urzędzie miasta w wydziale architektury" albo za 1200zł brutto moge pana przyjać na czas określony - 3 mce, potem musi pan szukać innej pracowni etc. no a potem zdać egzamin w izbie - oczywiscie wcześniej jeżeli stażu nie wywalą z dziennika bo "moze się powielać" - totalna zenada!!!! ludzie, kształccie się, wyjeżdząjcie z tego dziadoskiego kraju i na nic nie patrzacie!!!! człowiek w tym kraju - a zwłaszcza młody po studiach jest ciagle bezsilny, nigdzie nie moze nic zrobic, do czegos dojsć - ciagle ma pod górkę (jak nie urzędy, to w pracy - systemy kolejkowe "jestem dłużej tu zatrudniony" - nic nie szkodzi, ale ktos od takiego moze być krótko zatrudniony, ale moze być i do tego mądrzejszy i bardziej rzutki i łapac o co chodzi, chcieć sie uczyć etc). dobrze że niedługo maj i w niemczech mam zapenioną pracę i mieszkanie. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
knokkelmann1 Re: Po co mi były te studia? 24.02.11, 19:19 studia humanistyczne to w opinii niektorych jak bycie karanym, taka skaza na zyciorysie, jakby sie cos kiedys komus tam ukradlo....plama na cale zycie. sprobujcie sobie skonczyc filologie - np skandynawska albo angielska i zobaczymy czy to 5 lat obijania sie. kto moze wiedziec ze za piec lat jego kierunek bedzie g... wart? po drugie nie kazdy potrafii remontowac lazieni, albo naprawiac komputery. problemem jest to ze nie mozna w polsce na spokojne poszukac pracy siedzac na bezrobociu 2 - 3 miesiace3 bo zdechniesz z glodu... ibierzesz co jest az cie szlag trafia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikuś z PRT TP Re: Po co mi były te studia? IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 23:28 i jak zdechłeś juz ? Odpowiedz Link Zgłoś
knokkelmann1 Re: Po co mi były te studia? 25.02.11, 15:23 nie piesku, zyje sobie spiewajaco w kanadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wycofany Re: Po co mi były te studia? 27.02.11, 19:00 A ja nigdy nie pracowałem, nie mam socjalu i innych dochodów, też żyję i to w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .................. Re: Po co mi były te studia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 00:03 Poskarż się i popłacz... nikogo to nie obchodzi. Żyjesz w takich czasach i tego nie zmienisz, naucz się sobie radzić albo zdechniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: larsson Beznadziejny system kształcenia. IP: *.satfilm.net.pl 01.03.11, 13:08 W artykule zawarta jest "święta prawda". Najwięcej nauczyłem się na studiach podyplomowych. Właśnie w kierunku kształcenia praktycznego powinien iść program nauczania, a nie przez tyle lat wpajać "bzdety", których i tak się w życiu nie wykorzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez pracy skonczylem stosunki miedzynarodowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 17:42 nie moge znalezc pracy mimo, iz biegle porozumiewam sie po angielsku i francusku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izka z PRT Re: skonczylem stosunki miedzynarodowe IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.11, 23:28 słuchajcie tłuczki , bo nie będę powtarzał . Studia są po polibudzie alboAkademii Medycznej. resztę możecie se potłuc na kantach dupy swojej starej. PIS z Wami ! Kempa i Szczypa Zawsze dziewica (proktolog z Torunia) całun Toruńśki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasz pan Re: skonczylem stosunki miedzynarodowe IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.11, 23:29 stosunki międynarodowe,. to czy jak aborygen wpycha w tyłek wacka czarnej to juz są :"Stozunki miedzynarodowe" TAK PYTAM bo walę starą Odpowiedz Link Zgłoś