Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

chciałabym zmienić pracę

17.08.09, 21:19
    Witam,
    mam dość długi, przynajmniej mi się tak wydaje, staż pracy (18 lat) - niestety tylko w jednej firmie (bank). Wprawdzie w ramach mojej firmy piastowałam różne stanowiska, od 5 lat jestem kierownikiem. Niestety ostatnio polityka mojego pracodawcy nadojadła mi i chciałabym zmienić pracę. Nowe miejsce pracy niekoniecznie widzę w bankowości, niestety po tylu latach pracy w tej branży czuję się "wybrakowana" i monotematyczna. Ostatnie lata poświęcone były tzw. zapleczu. Mogłaby mi Pani coś doradzić, pokierować jak zacząć szukać pracy itp. Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • patrycja.gediga Re: chciałabym zmienić pracę 18.08.09, 21:58
        witam,
        moim zdaniem tak długi staż pracy w jednej firmie nie będzie przeszkodą w
        szukaniu nowej pracy, skoro zajmowała Pani różne stanowiska, a tym samym
        zdobywała nowe umiejętności oraz kompetencje.
        ważne jest, aby umiała Pani przedstawić podczas rozmowy kwalifikacyjnej
        różnorodność zadań i obowiązków, które przed Panią stawiano.
        dla wielu firm, oprócz kompetencji twardych (np. wykształcenie, doświadczenie),
        liczą się przede wszystkim kompetencje miękkie (np. otwartość, kreatywność,
        nastawienie na cel), warto więc zastanowić się, które z kompetencji miękkich
        udało się Pani rozwinąć podczas pracy u ostatniego pracodawcy.
        jeśli chce Pani zmienić branże, zawsze dobrym pomysłem są studia podyplomowe,
        kursy lub szkolenia. Proszę poszukać dofinansowanych ze środków EFS, które są
        bardzo konkurencyjne cenowo.
        życzę dużo cierpliwości i wiary we własne możliwości.
      • czerwonooczarny Re: chciałabym zmienić pracę 19.08.09, 12:45
        ja bym ci jeszcze polecil porejestrowac sie na wszystkich mozliwych portalach
        pracy- jest ich tyle w necie i maja tyle ofert, ze na pewno znajdziesz cos dla
        siebie .poza tym sa zwyczajnie wygodne - a jesli jeszcze pracujesz to wazne zeby
        szukanie nowej pracy nie zajmowalo ci kupy czasu ;) raz wypelnisz cv,
        poustawiasz powiadomienia i sama oferty same beda splywac.
        • poplar31 Re: chciałabym zmienić pracę 24.08.09, 14:13
          czerwonooczarny napisał:

> ja bym ci jeszcze polecil porejestrowac sie na wszystkich
          mozliwych portalach
          > pracy- jest ich tyle w necie i maja tyle ofert, ze na pewno
          znajdziesz cos dla
          > siebie .poza tym sa zwyczajnie wygodne - a jesli jeszcze pracujesz
          to wazne zeb
          > y
          > szukanie nowej pracy nie zajmowalo ci kupy czasu ;) raz wypelnisz
          cv,
          > poustawiasz powiadomienia i sama oferty same beda splywac.

Bardzo fajna rada.... tyle, ze ja nie znam nikogo, kto by znalazł
          pracę przez internet. Moim zdaniem są to niemal same fikcyjne oferty.
          Raczej radzę wypytywać znajomych, może dobrze też dać ogłoszenie w
          jakiejś gazecie... może po prostu podzwonić po firmach, które są
          interesujące i popytać? Zwykle pozwolą złożyć CV i dowiadywać się co
          jakiś czas.
          • czerwonooczarny Re: chciałabym zmienić pracę 27.08.09, 12:15
            Nie znasz? To ciekawe, bo ja znam osoby które tylko i wyłącznie znalazły pracę
            przez internet. Sam tak znalazłem, moja dziewczyna i 3/4 znajomych też. Pewnie
            to zależy, o jaką pracę chodzi - prace fizyczne faktycznie rzadko występują na
            portalach, ale nie wyobrażam sobie szukać pracy jako marketingowiec, pracownik
            biurowy albo account manager inaczej, jak przez internet - bo wlasciwie tylko
            tam widzialem takie oferty. a już przekopywanie się przez nie wszystkie bez
            pomocy, jakie oferują takie strony to już w ogóle byłby dla mnie koszmar.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka