Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zawód: wilk morski

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 19:49
    Oj tak tak żona marynarza... cudowny okres kiedy ukochany jest w domu, na przemian z ciężkimi okresami kiedy Go nie ma; ciężkimi, bo jak Męża nie ma to właśnie wtedy auto odmawia posłuszeństwa, wypada ślub przyjaciółki, albo dziecko choruje, i co ? Zbieram się w sobie i ogarniam wszystko... sama...ale wiem, że Jemu też jest cięko, bo nie może w takich momentach być z nami. I tak to...tak już wygląda życie z marynarzem.
    Obserwuj wątek
      • Gość: As Okres czasu....dziennikarz po kiepskiej podsawówce IP: *.wroclaw.mm.pl 30.08.09, 21:41
        Dramat. Jak ktoś, kto uważa się za dziennikarza może napisać okres czasu?Ręce
        opadają....widać już dno w wybiórczej
        • nessuno Re: Okres czasu....dziennikarz po kiepskiej podsa 30.08.09, 22:03
          PodsTawówce matołku,jeśli już chcesz zabłysnąć elokwencją.A poza tym,twoje
          krótkie wypociny zupełnie nie na temat.
      • Gość: marynarzówna Re: Zawód: wilk morski IP: *.tczew.net.pl 30.08.09, 22:07
        oj cieżko, bywa naprawde ciezko.. Czytajac ten artykul odnioslam
        wrazenie, jakby praca na morzu byla lekka.. Nie wiem czym to jest
        spowodowane.. Moj tato, podobnie odlicza czas.. heh, ode mnie, kiedy
        to zaczal wgl plywac, a od mlodszej siostry, kiedy wypływał na
        długie, bo polroczne, a czasami i roczne kontrakty.. W chwili
        obecnej, w morzu.. Spokojnej wody, u nas tak mowia ;))
      • Gość: battle chyba do końca życia będe myślał IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.09, 22:08
        co by było gdyby... Mam 21 lat. Od kilku lat interesuję się żeglarstwem. Na
        początku wiadomo mazury, potem Bałtyk a później wspaniałe żaglowce (sts Pogoria
        i sts Fryderyk Chopin). Im "poważniejszy" rejs tym bardziej myślałem nad
        Akademią Morską. Ale im bardziej poznawałem "środowisko" tym więcej słyszałem
        opowieści o życiu na kontenerowcach (w większości mocno odbiegających od
        wyobrażeń o wolności, przygodach itp). I tak zamiast uczyć się nawigacji
        studiuję budownictwo, ale do końca życia bedę się zastanawiał co y było gdyby
        romantyzm wygrał z racjonalizmem :)
      • Gość: gdynianin Zawód: wilk morski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 22:53
        Nie wiedzieć czemu redakcja zamieściła tu zdjęcie okrętu wojennego? Przecież
        artykuł jest o marynarzach floty handlowej...
        • kapitan.kirk Re: Zawód: wilk morski 30.08.09, 22:55
          Kryptoreklama fregaty typu Oliver Hazard Perry ;-P
          Pzdr
          • Gość: bełt Re: Zawód: wilk morski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 23:26
            Kryptoreklama twojej starej

Zawód jak zawód, takie życie. Żołnierze maja tak samo. Księża też;)
            • kapitan.kirk Re: Zawód: wilk morski 30.08.09, 23:58
              Komodor O.H. Perry z pewnością nie był moją starą.
              Pzdr
      • Gość: piotr Zawód: wilk morski - tacy są również na podlasiu IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.09, 00:36
        www.youtube.com/watch?v=bszutGy-LbQ
        • alexandra-012 Re: Zawód: wilk morski - tacy są również na podla 31.08.09, 12:07
          www.youtube.com/user/SEAMANpl#play/all/uploads-all/1/jQJ-nW49VFc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka