lechowski51 21.06.10, 12:03 Tak glosowal Mielec; prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/181101.htm ..a tak powiat mielecki; prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/181100.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xpc60 Re: Wybory 21.06.10, 12:36 Czyli jest się z czego cieszyć, bo Mielec i Powiat dobrze głosował. Dziękuję wszystkim, którzy głosowali. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Wybory 21.06.10, 17:17 Niesiolowski zacheca wyborcow Napieralskiego do glosowania na Komorowskiego; niezalezna.pl/article/show/id/35651 Odpowiedz Link Zgłoś
onlymielec Re: Wybory 21.06.10, 23:06 A co mnie obchodzi powiat , podaję przykładowe wyniki z Mielca : Smoczka dość daleko od Kościoła prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/P/180000/181101_28.html Mościska dość daleko od Kościoła i blisko ze strefą , duży odsetek pracująch prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/P/180000/181101_23.html Osiedle które zawsze było lekko czerwone a mam nadzieję że w II turze będzie niebieskie prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/P/180000/181101_23.html prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/P/180000/181101_19.html i Borek który też będzie niebieski 4 czerwca prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/P/180000/181101_14.html Trochę się obawiam o Wojsław ale tam jest w miarę mała parafia więc tam lekko będzie poPiSowo : prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/P/180000/181101_2.html Lechośiu i tak 4 czerwca Mielec będzie wyspą spokoju na wzburzonym od gniewu morzu poPiSowskim płaczu , czyli powiatowym popisie.Tak jak próbowaliście walczyć o fotel prezydenta i nic wam się nie udaje tak i tym razem zwycięży niebieska fala.Czy Ty myślisz że głosy na Napieralskiego zasilą konto Jarka , jeżeli tak to pozdrawiam.Mielec jest , był i będzie poza Waszym wpływem Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Wybory 22.06.10, 08:34 Tym sie roznimy ze 4 lipca zostanie wybrany Prezydent RP.Mimo ze glosowalem i bede glosowal na Kaczynskiego to jezeli zostanie wybrany Komorowski bedzie tez moim Prezydentem Rzeczpospolitej. To tacy jak ten i inni siewcy nienawisci podzielili Polakow na lepszych z Mielca i gorszych z powiatu; niezalezna.pl/article/show/id/35651 ...a wyborcy Napieralskiego to i byli sbecy ,dygnitarze PZPR jak tez ludzie ktorzy nie maja pracy/gdy rzadzil Kaczynski bezrobocie wynosilo 8% a dzisiaj mamy 13%/,to ludzie ktorych nie stac na lekarstwa a tym bardziej prywatne szpitale. Ty piewca PRL-u na tym forum i nie tylko popierasz liberalow-aferalow z PO-to zadziwiajace! Odpowiedz Link Zgłoś
onlymielec Re: Wybory 22.06.10, 14:11 lechosławie , nie dzielę ludzi z powiatu na tych z miasta na lepszych a tych z powiatu na gorszych , nigdzie tak nie napisałem. Po drugie nie mozna pogodzić celów jakie niesie ze sobą dzisiejszy świat. Będą nawet dobrze pisał o tobie jeśli pomożesz stać się memu miastu powiatem grodzkim czego wybaczyć PiSowi nie mogę i nie potrafię. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Wybory 23.06.10, 13:13 To nie PiS decydowal czy MIelec bedzie powiatem grodzkim a Mumia Wolnosci z AWS-em.Z przypominam ze do Mumii Wolnosci nalezeli przede wszystkim prominentni politycy PO z Tuskiem na czele. Dalej jednak nie rozumiem ze TY socjalista wspierasz hrabiego Komorowskiego?.Nie rozumiem ze Ty z takim zapalem broniacy polskich zakladow wybudowanych za czasow Gierka POpierasz tych ktorzy jak aferalowie-liberalowie Tuska wyprzedawali obcym za worek gruszek? Odpowiedz Link Zgłoś
onlymielec Re: Wybory 23.06.10, 13:45 Lechosławie , po części masz rację , to za czasów Krzaklewskiego powstał powiat mielecki , tylko że w tamtym roku Mielec miał szansę stać się powiatem grodzkim i PiS oraz PSL bardzo ostro krytykowali ten pomysł. Co do mojej etykietki socjalisty , to że jestem wierny temu aby nie przekreślać wysiłkiu tysięcy mielczan i robotników którzy przyjechali na naszą ziemię budowac to co zostało po II wojnie , wcale nie zmienia we mnie przekonań.Uszanujmy ich trud bo tylko to po nich zostało ich ideały uległy rozsypce z rzeczywistością kapitalistyczną , więc cociaz to zostawmy. Ja mam jednak pytanie dlaczego tak bronisz PiS skoro to właśnie osoby takie jak Dorn cały czas próbują oczernic "Sikorskieo" a Ty tak dumny jesteś z tego zakładu?Nie dosrzegasz tu pewnej nieścisłości ? Odpowiedz Link Zgłoś
krpi Re: Wybory 24.06.10, 14:10 Tylko JKM! Człowiek gdy dostaje coś za darmo nie umie tego uszanować! Nie rozdawajmy niczego ludziom - po prostu im nie zabierajmy tego co wypracowali! Odpowiedz Link Zgłoś
xpc60 Re: Wybory 24.06.10, 23:57 Szkoda mi ludzi, którzy sami sobie robią szkodę... Tyrają na strefie po 12 godzin przy umowie na 3/4 etatu i potrafią zagłosować jeszcze na niejakiego pana KOMOROWSKIEGO! To absurd. Posłuchajcie, co mówił Jarosław Kaczyński kilka dni temu na wiecu w Rzeszowie. Bardzo mądre słowa padły tam na powyższy temat. Odpowiedz Link Zgłoś
dobra_passa Re: Wybory 25.06.10, 11:15 Nie zagłosuję na Pana Kaczyńskiego, bo ciągle mam w pamięci jego poprzednią kadencję: mówił, że nie zostanie premierem, jeśli jego brat zostanie Prezydentem RP i hm... słowa dotrzymał? Mówił, że nie zbrata się z Samoobroną i hm... słowa dotrzymał? Taak, Pan Kaczyński mówić potrafi. Ja pamiętam ciągle jak "odważnie" wychodził do pielęgniarek i jak "poszedł" do rodzin górników po wybuchu w kopalni na Śląsku - taak Pan Kaczyński dba o ten biedny lud i jak pięknie z nim rozmawia... Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Wybory 26.06.10, 11:47 Znalazlem ciekawy tekst.Mam nadzieje ze dotyczy dwoch stron sporu. Jako ja, to pozwolę sobie przypomnieć, że obstawałem przy pewnych sprawach znacznie wcześniej, niż zaczął o nich mówić Kaczyński. Politycy, jak wielokrotnie tłumaczyłem, nie kreują społecznych podziałów, oni tylko obstawiają jedną ze stron, „obsługują” ją − i Kaczyński oraz Tusk nie są tu wyjątkami. Polska współczesna rozdarta jest, jak każdy kraj postkolonialny, pomiędzy tubylców i kreoli. Pomiędzy miejscowych, którzy słabo sobie uświadamiają „czym tobie być, o czym tobie marzyć, śnić” − i różnych takich Różyców, których straszliwie boli, że nie urodzili się we Francji, Niemczech czy Belgii, tylko, niech to szlag, na tym polskim zadupiu. „Nasz naród jak lawa” − ci na wierzchu nie tworzą elity, tylko szumowinę. Nie tworzą żadnych idei, nie są w stanie narodu nigdzie prowadzić, bo go szczerze nienawidzą i jedyny tytuł do szlachectwa widzą w intensywnym przeżywaniu swego poczucia wyższości nad „starszymi, gorzej wykształconymi i z małych miasteczek”. Ci spod spodu są „durni, zapalni i łzawi”, mają mnóstwo irytujących, pańszczyźnianych wad i prawdę mówiąc, czasem chciałoby się im dać tęgiego kopa w dupsko − ale jest w nich ten ogień, którego „sto lat nie wyziębi”. Naród pozbawiony historycznym nieszczęściem elity może wytworzyć nową. Elita, odcinająca się w pogardzie od własnego narodu, przyszłości nie ma. Tak uważam, choć być może racjonalizuję tylko swe głębokie emocje, bo, fakt − „wolę polskie gó... w polu, niźli fiołki w Neapolu”. wiecej;blog.rp.pl/ziemkiewicz/2010/06/26/komuszenie-kaczynskiego/ Odpowiedz Link Zgłoś