21.06.10, 12:03
Tak glosowal Mielec;
prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/181101.htm
..a tak powiat mielecki;
prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/181100.htm
Obserwuj wątek
    • xpc60 Re: Wybory 21.06.10, 12:36
      Czyli jest się z czego cieszyć, bo Mielec i Powiat dobrze głosował.
      Dziękuję wszystkim, którzy głosowali.
      • lechowski51 Re: Wybory 21.06.10, 17:17
        Niesiolowski zacheca wyborcow Napieralskiego do glosowania na Komorowskiego;
        niezalezna.pl/article/show/id/35651
    • onlymielec Re: Wybory 21.06.10, 23:06
      A co mnie obchodzi powiat , podaję przykładowe wyniki z Mielca :

Smoczka dość daleko od Kościoła

prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/P/180000/181101_28.html

Mościska dość daleko od Kościoła i blisko ze strefą , duży odsetek pracująch

prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/P/180000/181101_23.html
      Osiedle które zawsze było lekko czerwone a mam nadzieję że w II turze będzie
      niebieskie

prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/P/180000/181101_23.html
      prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/P/180000/181101_19.html

i Borek który też będzie niebieski 4 czerwca

prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/P/180000/181101_14.html
      Trochę się obawiam o Wojsław ale tam jest w miarę mała parafia więc tam lekko
      będzie poPiSowo :

prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/P/180000/181101_2.html
      Lechośiu i tak 4 czerwca Mielec będzie wyspą spokoju na wzburzonym od gniewu
      morzu poPiSowskim płaczu , czyli powiatowym popisie.Tak jak próbowaliście
      walczyć o fotel prezydenta i nic wam się nie udaje tak i tym razem zwycięży
      niebieska fala.Czy Ty myślisz że głosy na Napieralskiego zasilą konto Jarka ,
      jeżeli tak to pozdrawiam.Mielec jest , był i będzie poza Waszym wpływem
      • lechowski51 Re: Wybory 22.06.10, 08:34
        Tym sie roznimy ze 4 lipca zostanie wybrany Prezydent RP.Mimo ze glosowalem i
        bede glosowal na Kaczynskiego to jezeli zostanie wybrany Komorowski bedzie tez
        moim Prezydentem Rzeczpospolitej.
        To tacy jak ten i inni siewcy nienawisci podzielili Polakow na lepszych z
        Mielca i gorszych z powiatu;
        niezalezna.pl/article/show/id/35651
        ...a wyborcy Napieralskiego to i byli sbecy ,dygnitarze PZPR jak tez ludzie
        ktorzy nie maja pracy/gdy rzadzil Kaczynski bezrobocie wynosilo 8% a dzisiaj
        mamy 13%/,to ludzie ktorych nie stac na lekarstwa a tym bardziej prywatne szpitale.
        Ty piewca PRL-u na tym forum i nie tylko popierasz liberalow-aferalow z PO-to
        zadziwiajace!
        • onlymielec Re: Wybory 22.06.10, 14:11
          lechosławie , nie dzielę ludzi z powiatu na tych z miasta na lepszych a tych z
          powiatu na gorszych , nigdzie tak nie napisałem. Po drugie nie mozna pogodzić
          celów jakie niesie ze sobą dzisiejszy świat. Będą nawet dobrze pisał o tobie
          jeśli pomożesz stać się memu miastu powiatem grodzkim czego wybaczyć PiSowi nie
          mogę i nie potrafię.
          • lechowski51 Re: Wybory 23.06.10, 13:13
            To nie PiS decydowal czy MIelec bedzie powiatem grodzkim a Mumia Wolnosci z
            AWS-em.Z przypominam ze do Mumii Wolnosci nalezeli przede wszystkim prominentni
            politycy PO z Tuskiem na czele.
            Dalej jednak nie rozumiem ze TY socjalista wspierasz hrabiego
            Komorowskiego?.Nie rozumiem ze Ty z takim zapalem broniacy polskich zakladow
            wybudowanych za czasow Gierka POpierasz tych ktorzy jak aferalowie-liberalowie
            Tuska wyprzedawali obcym za worek gruszek?
            • onlymielec Re: Wybory 23.06.10, 13:45
              Lechosławie , po części masz rację , to za czasów Krzaklewskiego powstał powiat
              mielecki , tylko że w tamtym roku Mielec miał szansę stać się powiatem grodzkim
              i PiS oraz PSL bardzo ostro krytykowali ten pomysł. Co do mojej etykietki
              socjalisty , to że jestem wierny temu aby nie przekreślać wysiłkiu tysięcy
              mielczan i robotników którzy przyjechali na naszą ziemię budowac to co zostało
              po II wojnie , wcale nie zmienia we mnie przekonań.Uszanujmy ich trud bo tylko
              to po nich zostało ich ideały uległy rozsypce z rzeczywistością kapitalistyczną
              , więc cociaz to zostawmy. Ja mam jednak pytanie dlaczego tak bronisz PiS skoro
              to właśnie osoby takie jak Dorn cały czas próbują oczernic "Sikorskieo" a Ty tak
              dumny jesteś z tego zakładu?Nie dosrzegasz tu pewnej nieścisłości ?
              • krpi Re: Wybory 24.06.10, 14:10
                Tylko JKM! Człowiek gdy dostaje coś za darmo nie umie tego uszanować! Nie
                rozdawajmy niczego ludziom - po prostu im nie zabierajmy tego co wypracowali!
                • xpc60 Re: Wybory 24.06.10, 23:57
                  Szkoda mi ludzi, którzy sami sobie robią szkodę...
                  Tyrają na strefie po 12 godzin przy umowie na 3/4 etatu i potrafią zagłosować
                  jeszcze na niejakiego pana KOMOROWSKIEGO! To absurd.

Posłuchajcie, co mówił Jarosław Kaczyński kilka dni temu na wiecu w Rzeszowie.
                  Bardzo mądre słowa padły tam na powyższy temat.
                  • dobra_passa Re: Wybory 25.06.10, 11:15
                    Nie zagłosuję na Pana Kaczyńskiego, bo ciągle mam w pamięci jego poprzednią
                    kadencję: mówił, że nie zostanie premierem, jeśli jego brat zostanie Prezydentem
                    RP i hm... słowa dotrzymał?
                    Mówił, że nie zbrata się z Samoobroną i hm... słowa dotrzymał?
                    Taak, Pan Kaczyński mówić potrafi.
                    Ja pamiętam ciągle jak "odważnie" wychodził do pielęgniarek i jak "poszedł" do
                    rodzin górników po wybuchu w kopalni na Śląsku - taak Pan Kaczyński dba o ten
                    biedny lud i jak pięknie z nim rozmawia...
                    • lechowski51 Re: Wybory 26.06.10, 11:47
                      Znalazlem ciekawy tekst.Mam nadzieje ze dotyczy dwoch stron sporu.

Jako ja, to pozwolę sobie przypomnieć, że obstawałem przy pewnych sprawach
                      znacznie wcześniej, niż zaczął o nich mówić Kaczyński. Politycy, jak
                      wielokrotnie tłumaczyłem, nie kreują społecznych podziałów, oni tylko obstawiają
                      jedną ze stron, „obsługują” ją − i Kaczyński oraz Tusk nie są tu wyjątkami.
                      Polska współczesna rozdarta jest, jak każdy kraj postkolonialny, pomiędzy
                      tubylców i kreoli. Pomiędzy miejscowych, którzy słabo sobie uświadamiają „czym
                      tobie być, o czym tobie marzyć, śnić” − i różnych takich Różyców, których
                      straszliwie boli, że nie urodzili się we Francji, Niemczech czy Belgii, tylko,
                      niech to szlag, na tym polskim zadupiu.

„Nasz naród jak lawa” − ci na wierzchu nie tworzą elity, tylko szumowinę. Nie
                      tworzą żadnych idei, nie są w stanie narodu nigdzie prowadzić, bo go szczerze
                      nienawidzą i jedyny tytuł do szlachectwa widzą w intensywnym przeżywaniu swego
                      poczucia wyższości nad „starszymi, gorzej wykształconymi i z małych miasteczek”.
                      Ci spod spodu są „durni, zapalni i łzawi”, mają mnóstwo irytujących,
                      pańszczyźnianych wad i prawdę mówiąc, czasem chciałoby się im dać tęgiego kopa w
                      dupsko − ale jest w nich ten ogień, którego „sto lat nie wyziębi”. Naród
                      pozbawiony historycznym nieszczęściem elity może wytworzyć nową. Elita,
                      odcinająca się w pogardzie od własnego narodu, przyszłości nie ma. Tak uważam,
                      choć być może racjonalizuję tylko swe głębokie emocje, bo, fakt − „wolę polskie
                      gó... w polu, niźli fiołki w Neapolu”.
                      wiecej;blog.rp.pl/ziemkiewicz/2010/06/26/komuszenie-kaczynskiego/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka