Dodaj do ulubionych

Brawa dla tej Pani.

21.07.11, 12:05
-cytat ze strony mieleckiej policji-
"Dyżurny komendy Policji w Mielcu został powiadomiony przez mieszkańca bloku przy ul. Staffa w Mielcu, iż starsza kobieta porysowała karoserię jego opla. Policjanci pojechali na miejsce. Tam zatrzymali kobietę wskazaną w zgłoszeniu, która prawdopodobnie chciała uszkodzić kolejne pojazdy.
W trakcie czynności ustalono, że za to uszkodzenie odpowiedzialna jest 72-letnia mieszkanka Mielca. Przyczyną takiego działąnia starszej pani było to, że przeszkadzają jej szum i spaliny przejeżdżających samochodów.
Jeżeli właściciel samochodu formalnie złoży wniosek o ściganie sprawcy uszkodzenia mienia, sprawa zajmie się sąd. Za takie przestępstwo kodeks karny przewiduje karę pozbawienia wolności do lat 5. "

Brawo ,Brawo - nie raz chciałem to zrobić - chamstwo kierowców ,parkowanie na chodnikach ,na trawnikach ,beszczelne głośne próby silników do póżnych godzin ,wyścigi pod oknami . Tak to jest gdy prostakom da się w ręce obiekt którego używanie wymaga kultury.
Julek

Obserwuj wątek
    • samakasia Re: Brawa dla tej Pani. 21.07.11, 23:54
      jul.s napisał:

> -cytat ze strony mieleckiej policji-
      > "Dyżurny komendy Policji w Mielcu został powiadomiony przez mieszkańca bloku pr
      > zy ul. Staffa w Mielcu, iż starsza kobieta porysowała karoserię jego opla. Poli
      > cjanci pojechali na miejsce. Tam zatrzymali kobietę wskazaną w zgłoszeniu, któr
      > a prawdopodobnie chciała uszkodzić kolejne pojazdy.
      > W trakcie czynności ustalono, że za to uszkodzenie odpowiedzialna jest 72-letni
      > a mieszkanka Mielca. Przyczyną takiego działąnia starszej pani było to, że prze
      > szkadzają jej szum i spaliny przejeżdżających samochodów.
      > Jeżeli właściciel samochodu formalnie złoży wniosek o ściganie sprawcy uszkodze
      > nia mienia, sprawa zajmie się sąd. Za takie przestępstwo kodeks karny przewi
      > duje karę pozbawienia wolności do lat 5.
      "
      >
      > Brawo ,Brawo - nie raz chciałem to zrobić - chamstwo kierowców ,parkowanie na c
      > hodnikach ,na trawnikach ,beszczelne głośne próby silników do póżnych godzin ,w
      > yścigi pod oknami . Tak to jest gdy prostakom da się w ręce obiekt którego używ
      > anie wymaga kultury.
      > Julek
      >

Do pewnego miejsca się z Tobą zgodzę, jeżeli chodzi o parkowanie na chodnikach i wyścigi uliczne.

Tylko wytłumacz mi parę kwestii
      Po pierwsze: Gdzie jest mielecka policja i straż miejska jeżeli samochody stoją źle zaparkowane
      typowy przykład ul Kościuszki od skrzyżowania z ul. Rzeczną aż do sądu ?

Po drugie: Dlaczego jest przymykane na to oko przez w/w służby ?

A po trzecie:Dlaczego jest przymykane na to oko przez w/w służby ? Dlaczego moja własność prywatna ma być niszczona według widzi mi się jakiejś babci
      • jul.s Re: Brawa dla tej Pani. 22.07.11, 10:39
        Trafiasz w samo sedno !.
        Nasza straż miejska i policja opatrznie rozumie swoją rolę jaka jest jej przypisana .
        Żadnego zaangażowania ,żadnej profilaktyki - oni wolą się zaczaić na zkręcie z radiowozem i radarem i łapać w absolutnie bezpiecznych miejscach kierowców nieznacznie przekraczajacych prędkość. Ale jeżeli jest jakaś sytuacja konfliktowa wtedy "goście" z daleka . Łatwiej zająć się zdesperowaną staruszką niż beszczelnym "łysolem" o wadze 120 kg.
        Dużo by o tym opowiadać - może rozwinie sie dyskusja .
        Pozdrawiam Julek
        • elektronic Re: Brawa dla tej Pani. 27.07.11, 21:56
          Brawo ,Brawo powinni dobrze babcie skasować za malowanie i to najlepiej całego samochodu.
          • rossamunda Re: Brawa dla tej Pani. 28.07.11, 10:08
            Szanowna Kasiu, przezacny Julku i ty elektroniku - pozwólcie, że wtrącę swoje trzy grosze do tematu interwencji obywatelskiej starszej pani i interwencji służbowej policji lub straży prezydenckiej. Mam niezbitą pewność, że brawa , brawa dla tej pani- to prowokacyjny wpis Julka - aliści desperacki akt demolki w wydaniu starszej pani jjednak tylko żałosną dewastacja cudzego mienia jest- i tak to kawa na ławę osobom faktycznie przyklaskującym takim czynom bym objaśnił, coby uchronić ich przed bezkrytycznym, a źle kończącym sie naśladownictwem. Nie pochwalam - poganiam. Natomiast przedstawiam , pochwalam i zachęcam do naśladowania działanie innego starszego pana- którego też wkurzały zawadiacko parkujące samochody - tenże społecznik był emerytowanym wojskowym - miał bardzo dużo czasu, cierpiał na bezsenność i przez 24 h na dobę pełniąc społecznie wartę parapetową pod swoim oknem porządek parkingowy czynił. A robił to tak, że dzwonił na policję konsekwentnie nie odpuszczając najmniejszej nieudolności, niesubordynacji , niechlujstwa lub złośliwości samochodziarzy - i nie dopuszczając swojego rozmówcy do głosu. Kiedy dzwonił gdzie należy- donośnym głosem peni titulo przedstawiał się - a jeśli dyżurny cokolwiek ociągał się z przysłaniem patrolu - po paru minutach następny telefon był do województwa. Z tego co wiem z meldunków jego sąsiadów - w zasięgu wzroku pana pułkownika , w polu ostrzału dostępnego z jego reduty okiennej - panował idealny ład i porządek społeczny- przedpole tam było idealnie wyzamiatane, odśnieżone, a samochody stały równiótko w ordynku niczym żołnierze na defiladzie. Ale co dobre to szybko sie kończy - czas jakiś temu napłynął do mnie meldunek tragiczny - pan pułkownik odszedł na Wieczną Wartę - i niestety nie tylko auta parkowane są krzywo czasem w poprzek, MPGK już nie zamiata tak skrupulatnie , a nawet pokrzywa i dwie lebiody na betonowej płycie zaobserwowane były , że o odśnieżaniu to nawet nie wspomnę.
            • jul.s Re: Brawa dla tej Pani. 28.07.11, 12:52
              Fajna opowiastka Rossamundo , ale nie wszyscy jesteśmy pułkownikami , w wiekszosci dobrze śpimy w nocy i co najwazniejsze płacimy słone podatki ,nie możemy jednak wyegzekwowć od opłacanych przez nas służb solidnej pracy . Szwagry i bratanice naszych miejskich władców pracujacy w straży jak przechadzali się butnie ulicami tak robią to dalej i "olewają nas ciepłym moczem " biorąc niezłą kasę . Niedoinwestowana ciagle niedopieszczona Policja dba tylko o własny wsko pojęty interes . Mógłbym i kazdy z Was dałby wiele przykładów . Sami powinniśmy scigać przestępców , walczyć z łysolami a policjant czy straznik napisze łaskawie protokół a Ty świeć odsłonieta twarzą przed łysolem ktory Ci w odpowiednim czasie wleje . Zatrybiacie ? sądzę że tak - Oni mają mieć święty spokój i koniec.

Julek
              • oreczka1 Re: Brawa dla tej Pani. 02.08.11, 00:44
                Ja tam nie widze ani strazy miejskiej ani policji. Kiedyś były piesze patrole, po dwóch policjantów czy strazników przemierzało miasto, teraz wożą się samochodami; widocznie mają darmowe paliwo? Skąd mają więc widzieć nieprawidłowości, jak nie mają gdzie zaparkować swych KIA? Parkują więc na obrzeżach miasta i czekają na kierowców - łatwych dawców mandatów - to też potrzebne, jednak to najmniejszy wysiłek i w pracy bezpiecznie, no i brzuszki rosną, jak księżom.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka