piotrkilop 03.08.04, 21:47 Jak myslicie,Tesco w mielcu zagrozi AK? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
haniballecter123 Re: Czy Tesco zagrozi Ak? 04.08.04, 09:57 Jeżeli będzie miało tańsze produkty i lepsze niż AK to tak,a jeśli nie to nie.To chyba logiczne.Bo np. moi rodzice wybierają jakość ale patrzą też na cenę i wolą zrobić większe zakupy w AK i niż małe w jakimś badziewianym sklepie Odpowiedz Link Zgłoś
jul.s Re: Czy Tesco zagrozi Ak? 04.08.04, 10:34 ......w normalnym świecie działa prawo ; - w małych sklepach kupuje sie u konkretnego , znanego z nazwiska i z natury kupca , który nazwiskiem firmuje sprzedawany towar - dlatego te towary sa /lub mają być /lepsze / nie anonimowego twórcy/ i droższe - w marketach natomiast sprzedaje się "szajs" - z najgorszymi konserwantami , stare ryby , stare płukane z solą mięso - wszystko eksponowane w mocnym świetle - wychodzisz z marketu i produkt odrazu wydaje się gorszy / nie błyszczy np./ ...najgorsze piwo w markecie , najgorsze syfiaste parówki w markecie ,rower na tzry wycieczki w markecie , koszulki na trzy prania w markecie .itd ..... ..apropos...otwarto nowy market na smoczce - "orzech" ..........hey....... Odpowiedz Link Zgłoś
combo1978 Re: Czy Tesco zagrozi Ak? 04.08.04, 11:41 Wg mnie Tesco moze zagrozic tylko tym wiekszym supermarketom jak: MiniMal, Albert i A&K na ulicy Piaskowej, ponieważ trudniej sie do nich dostac ze Smoczki, Osiedla czy z Borku. Na małe osiedlowe markety i sklepiki raczej to nie wplynie bo maja one stala wyrobiona klientele, ktora rekrutuje sie glownie z mieszkancow pobliskich blokow. Duzo ludzi przyjdzie do Tesco chocby po to zeby zobaczyc nowy market i porownac ceny. A zreszta chyba kazdy z Was wie jak smakuja wedliny z malego sklepiku w porownaniu z tymi z supermarketu.;p Odpowiedz Link Zgłoś
haniballecter123 Re: Czy Tesco zagrozi Ak? 04.08.04, 15:51 Właśnie wczoraj zauważyłam ten nowy sklep na smoczce i się zdziwiłam nie wiedziałam że tam ma być sklep Odpowiedz Link Zgłoś
mar10 Re: Czy Tesco zagrozi Ak? 05.08.04, 07:09 Ciekawe czy wiesz jak smakuje z małego sklepiku: boczek, kiełbasa, pasztet - np. ten z małego sklepiku z Halii Targowej (Sztuka). Jeszcze takiego syfu nie jadłem. Kiełbasa na drugi dzień już śliska i rozdrobniona na mielonkę, boczek surowy (żeby go nie ubyło podczas wędzenia), pasztówka czerwono-zielona. Oczywiście nie dali rachunku żeby się nie upominać i zgłaszać do sanepidu. W małych sklepikach należy wszystko wypchać, a jak nie to sprzedawca musi sobie to wziąść i odliczyć z nędznej wypłaty. Odnośnie ryb. Czy wiesz ile razy myje się ryby w małych sklepikach w Mielcu? Zgadnij. Odpowiedz Link Zgłoś
jul.s Re: Czy Tesco zagrozi Ak? 05.08.04, 10:25 .......dla poparcia mojej ideii podaję przykład sklepu z mięsem pana Midury np. z alkocholem na starym mielcu ul. 3 maja /pani Pasko/ , z ciastkami pan Weryński, pani Borowska , ........ ..ale ja pisałem o ideii ,....tak jest w normalnym świecie i do tego należy dążyć !!!!!! .......pozdrawiam wszystkich solidnych kupców !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
konradcze Re: Czy Tesco zagrozi Ak? 05.08.04, 21:30 piotrkilop napisał: > Jak myslicie,Tesco w mielcu zagrozi AK? Wg. mnie to pewne ze MiniMal upadnie - Tesco to ma być sklep spoż + pasaż innych sklepów - a MiniMal - tylko spoż + takie sprzęciki domowego urzytku... Zobaczymy jak to bedzie... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
madziarka_s Re: Czy Tesco zagrozi Ak? 05.08.04, 22:56 Z tego co sie orientuje, to Tesco ma byc pietrowe (dwu poziomowe). Na parterze ma byc spozywka, a na pietrze ciuchy, kwiaty, AGD i RTV. Otwarcie podobno na początku gudnia, a od września przyjmują już ludzi - sprzedawców. Obszar niezły - plac na którym stała Jedynka + parking Jedynki to ma byc powierzchnia sklepu. Parking robia na boisku ZST. Nieźle. Ale A&K nie zagrożą. Napewno podupadnie bardzo MiniMal, ba tam mają tylko niemiecki szajs. Spróbujcie kupić coś firmowego z MiniMala, tego sie nie da w zaden sposób wykorzystac do czegokolwiek! Ostatnio pokusiłam się tam na płyn do prania ręcznego i wylałam do zlewu cała butelkę. A co do świeżości wędlin ryb i mięsa w MiniMalu to duzo wiem na ten temat. Bardzo czesto np ryby nadają sie tylko do wyrzucenia, śmierdzaca galareta się leje takiej rybie z pyska, data juz dawno minęła, ale pracownik MUSI tą rybę oczyścić "z grubsza" i przemetkowac, czyli włozyc w nową folię i przykleić nowa datę według której świeżość zachowana jest i mozna rybę zjesc jeszcze w ciągu 3 dni. Dokładnie oglądajcie to co kupujecie, a folię na mięsie najlepiej przebic palcem i powąchac czy nie śmierdzi. A&K ma zawsze świeże produkty i w dostępnej cenie, więc nie sądze, zeby czekał go taki los jak MiniMala. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś