Dodaj do ulubionych

"F-O".....kto prezydentem

03.03.06, 11:42
.....zacznijmy rozmowę o kandydatach na nowego prezydenta:

...tak jak w sąsiednim wątku o radzie miasta -podyskutujmy o kandydatach na
prezydenta- wiedząc że kandydatów mamy takich na jakich stać mielec , wiedząc
że nie każdego kręci uprawianie polityki i wiedząc że jeżeli ktoś nie jest
radnym czy starostą to nie znaczy że jest marnym obywatelem -społecznie i
intelektualnie :

naturalne kandydatury

- Chodorowski
- Bieniek
- Nowakowski
- były wice. z wąsami z PIS - "robić nie gadać"

... zapraszam do rozmowy ...julek...

Obserwuj wątek
    • bordo5 Re: "F-O".....kto prezydentem 03.03.06, 12:52
      PO sztandarem PIS - u walki ze starym układem nie zaglosuję na żadnego z
      dotychczasowych bonzów.
      Nie mam nic do Chodorowskiego, wręcz przeciwnie, uważam ,że dużo zrobił, ale
      tak jak w USA winno być dwie kadencje i cześć. A tu już trzecia i trochę
      trącący smrodkiem układ, na dodatek te przyjaźnie z Surowcem, Soją, to
      oddAWANIE stanowisk za poparcie. Chyba czas na zmianę.
      Co do Panów Bienka i Nowakowskiego to zasadnicze nie. Przylepione do
      Chodorowskiego osoby.
      Ahoj
      • jul.s Re: "F-O".....kto prezydentem 03.03.06, 13:28
        -piszesz-
        - >A tu już trzecia i trochę
        > trącący smrodkiem układ, na dodatek te przyjaźnie z Surowcem, Soją, to
        > oddAWANIE stanowisk za poparcie. Chyba czas na zmianę.

.....absolutnie sie zgadzam --> ma duże minusy w naszej klasyfikacji !!(-)
        >graniczace z wykluczeniem !

..julek..
        • jul.s Re: "F-O".....kto prezydentem 03.03.06, 13:31

....piszę o panu Bieńku Władysławie - dawnym prezydencie !!

- czy Nowakowski przyklejony ..-nie wiem ? facet nie jest taki szary -->ma
          zadatki na polityka --> ale te wąsy -->może jakby zgolił ../trochę luzu nie
          zaszkoni nawet w tak poważnej dyskusji /
    • bordo5 Re: "F-O".....kto prezydentem 03.03.06, 15:26
      Chroń nas Boże od nadętego prezydenta pana Bieńka. Zresztą jego przeszłość, ta
      dalsza jest niejasna. Wolę Osnowskiego
      • kum_um Re: "F-O".....kto prezydentem 03.03.06, 16:26
        nie bardzo widzę póki co jakiegoś konkretnego (w sensie dobrego)kandydata...
        z wymienionych nie poparłabym żadnego.
        może ktoś młody, niezupełnie doświadczony by się zdał? z wizją,
        z chęcią do pracy na rzecz społeczności lokalnej, a nie tylko
        biznesy, sporty i klepanie po ramieniu
      • malkontent_jeden Re: "F-O".....kto prezydentem 03.03.06, 17:54
        Osnowskiego???
        Boże coś Polskę...- teraz ochraniaj Mielec!
        • dziunek7 Re: "F-O".....kto prezydentem 04.03.06, 12:09
          Andrzej Skowron LRP juz próbował ale młody, ambitny, chciałby cos zrobić bo
          jeszcze nie pracował.Robi doktorat i co najważniejsze zamknąłby sklepy w
          niedziele.
          • dziunek7 Re: "F-O".....kto prezydentem 15.03.06, 23:46
            Przeczytałam dzisiaj w gazetce ,że PiS oficjalnie zgłasza kandydata na
            prezydenta miasta p.Fryderyka Kapinosa. Imię ładne - Fredzio, ale nie znam
            niestety. Bedzie pewnie w czubie w wyborach:)
    • awz3 Do jul.s i bordo5 17.03.06, 21:22
      Mam gorącą prośbę żeby przedstawiając kandydatury nie robić sobie jaj. Bordo5
      jest zachwycony Panem Błędowskim, człowiekiem który wykopał z Mielca Solarisa (
      za 2005r.-400 wyeksportowanych autobusów ),wykopał Opla bo chciał zatrudnić
      tylko 2000 osób, wykopał Isuzu bo chciało zatrudnić tylko kilkaset osób a
      chciało przy tym kilkadziesiąt ha ziemi, nie potrafił zatrzymać AVON-u ( potęga
      gospadarcza w Garwolinie)itd. W przypadku Isuzu i Opla z wywiadów z połowy lat
      90 w Głosie Mieleckim wynika jednoznacznie że ten człowiek był albo niespełny
      rozumu albo strasznie cierpiał ucząc się zawodu zarządcy ARP Mielec. Na stołku
      posadziło go SLD i powinno przynajmniej 100 lat palić się ze wstydu. Ja
      widziałbym w Radzie albo na stołku prezydenta dyr. Kirchhoffa Pana Sobonia.
      Potrafił zatrzymać Niemców i w porównaniu do również niemieckiego zakładu o
      podobnym profilu Gedii z Nowej Soli, mielecki zakład przez pracowników nie jest
      nazywany obozem koncentracyjnym. Również kandydatury panów Paprocki i w
      mniejszym stopniu Smaczny to nieporozumienie. Pozdrawiam Koszaliniak
      • dziunek7 Re: Do awz3 17.03.06, 22:34
        • dziunek7 Re: Do awz3 17.03.06, 22:57
          Co ty chłopie zmyślasz. Wszyscy chcieli do Mielca a Błedowski ich pogonił.
          Facet ktory utworzył 9000 miejsc pracy jest "niespełna rozumu" I winny
          wszystkiemu. TY sie zastanów co piszesz.A Soboń to chyba długo pracował z
          Błedowskim i może to on pogonił tego Opla. Teraz buduje sie Park Przemysłowy na
          1000 miejsc (Błedowski też). My w Mielcu zbieramy podpisy przeciw bo wolimy 15
          na tym terenie ale w branży szybowniczej.
          • awz3 Do Dziunek7 18.03.06, 00:23
            Polecam 2 wywiady z Głosu Mieleckiego, ten najbardziej kompromitujący jest z
            20.11.97r. w którym bezczelnie kłamał mówiąc że nieda Isuzu kilkudziesięciu ha
            ponieważ miasto dysponuje tylko kilkudziesięciohektarową powierzchnią na pasie
            wschodnim a on musi wywiązać się z programu utworzenia 7 tys miejsc pracy,
            zapomniał biedaczek że w Wojsławiu była działka oraz że strefę można
            poszerzyć. Wypowiada się w jednym z wywiadów że wiązki to dopiero jest globalna
            firma, utworzyła przecież 2 tys miejsc pracy. Człowieku ten facet skończył
            Politechnikę Krakowską a nie potrafi rozróżnić silnika od prymitywnej wiązki.
            Teraz ten wrzód na dupie dla Błędowskiego ma 2 razy większe obroty od Dębicy. W
            tym wywiadzie również mówił takie brednie pytając sam siebie przecież strefę
            można stworzyć też na pustyni ale skąd weźmiemy ludzi do pracy w Mielcu, mówił
            tak jakby w promieniu 30 km od Mielca było wówczas tylko kilkaset osób bez
            pracy. Co do Pana Sobonia to w jednym z wywiadów w Korso przyznał za błąd
            zredukowanie działu marketingu w SSE Mielec a co do Opla to o Oplu plutł
            brednie w wywiadzie Pan Błędowski a nie Pan Soboń. Jak to jest że osoba stojąca
            na pierwszej lini frontu,co chwila mająca do czynienia z inwestorami nie
            posługuje się żadnym językiem obcym. Niech powie ile bierze do łapki co
            miesiąc za ten profesjonalizm. Jak przeczytałem przez przypadek pierwszy wywiad
            też byłem w szoku,po przeczytaniu drugiego czekam tylko kiedy tego pana porwie
            jakaś nowa firma albo trąba powietrzna, na centralę ARP w Warszawie już nie
            liczę.Strefy będą działać najprawdopodobniej do 2025r a jemu do emerytury
            brakuje około 15 lat. Zapraszam do biblioteki w Mielcu.
            Ps. A co do Parku Przemysłowego to warto zapoznać się co o Parku i strefie
            myśli Pan Chodorowski, ma dużo krytycznych uwag min. co do ceny za ha. Strefa
            sobie śpiewa od 35 do 45zł za ar i całe szczęście że Park jest własnością
            miasta, mówisz że zmyślam ale mam również min. wywiad z Życia Podkarpackiego w
            którym właściciel z Niemiec firmy SW Verpackung który zainwestował w mieleckiej
            podstrefie w Laszkach powiedział że zainwestował w Laszkach bo w Mielcu go nie
            chcieli.Proszę porównaj sobie również profesjonalizm stron w internecie
            poszczególnych stref i bazę PAIZ,panowie Błędowski i Indyk mimo że posiadają
            lepiej uzbrojone niektóre działki nie potrafią ich umieścić w bazie PAIZ,
            pojedź do Rzeszowa i porozmawiaj z kimś z COI Rzeszów, dowiesz się może jak
            świetnie układa im się współpraca. Człowieku w Podkarpackich strefach od 4lat
            trwa marazm, podobnie jak w strefie suwalskiej.Na razie
            • karma1 Re: Do Dziunek7 18.03.06, 17:45
              Dziuna, a ty znów ze skłonnościami do przesady:) Nawet "twórcy" parku nie mówią
              o 1000 miejsca pracy tylko maksymalnie 800. TO może zrówby zakład, w momecnie
              kiedy w owym Parku znajdzie prace już 500 osób przez rok będe się z Toba
              zgadzał, ale jeśli okaze sie że za 2-3 lata padnie całkiem lotnisko w Mielcu
              przez rok ty nie powiesz nic krytycznego pod moimi wpisami, OK??
              • dziunek7 Re: Do Dziunek7 18.03.06, 22:07
                Cześć przyjacielu Karma. Z przyjemnośćia przyjmuję zakład z Tobą. Ale jedno
                słówko. Lotnisko juz kilka lat leży, przeciez wiesz. Szybownicy,skoczkowie
                spadochronowi do tego wystarczy łąka. Lotnisko osiągneło dno, niedawno miało 20
                mln długu, teraz może byc tylko rozwój . Tylko nie przeszkadzaj:))
                • karma1 Re: Do Dziunek7 20.03.06, 12:38
                  Rowój, owszem zgadzam się, ale nie lotniska tylko Parku Przemysłowego,
                  prywatnych interesów (mam nadzieje, że juz do CIebie dotarło, że ze 150 ha o
                  któe zostanie okrojone lotnisko tylko 60 jest przeznaczone na Park, a reszta do
                  sprzedanie komukolwiek na cokolwiek i tego się najbardziej boje). Szybownikom i
                  skoczom wystarczy łaka, ale na port lotniczy moze braknąć. Już pisałem, że
                  lotnisk to taki człowiek, który nie obrazi sie na lotnictwo bo ktoś mu na
                  środku lotniska postawi hale, znajdzie okazje do realizacji swoich
                  zainteresować. Ale to istnienia lotniska z prawdziwego zdarzenia może
                  owa "łączka" okazać się za mała. A więc stąd mój zakład. Czyli umowa stoi??
      • bordo5 Re: Do jul.s i bordo5 18.03.06, 19:03
        Mój szanowny adwersarzu . Ja wcale nie robię sobie jaj popierając pana
        Błędowskiego. Nie wiem skąd dysponujesz takimi dokładnymi informacjami, może
        pracowałeś w ARP w Mielcu i już nie pracujesz . To wyjaśniało by twoją
        zjadliwość. Nie wiem czy można było zatrzymać tę czy inną firmę (ty może wiesz)
        ale wiem, że streffa mielecka jest jednym z najpięknieszych obszarów
        przemysłowych w kraju. Nie wiem czy pamiętasz te zielone pola wokół WSK, tę
        rozpacz 1992 roku, tę beznadzieję ludzi i miasta. Łatwo ci rzucać oskarżenia .
        Jednak za nimi nie stoi nic lub bardzo niewiele. Może Błędowski robił błędy,
        każdy robi, popatrz jednak bez zaślepienia i bez zawiści na to co powstało i
        nadal powstaje , mimo oporów różnych dupków. Oczywiście , ludzie zarabiają za
        mało alebędą zrabiać więcej bo powoli brakuje rąk do pracy. jeśli chcesz
        zadekretować wysokość zarobków jedź na Białoruś. Wybraliśmy kapitalizm, może ty
        nie wybierałeś, i to niesie za sobą nie tylko pełne sklepy ale i brak
        pieniędzy. Jedź do USA, do Anglii, choć nie jestem za wyjazdami zdolnych
        młodych ludzi to może lepiej jak pjedziesz i tam popracujesz. Może pójdziesz
        do Garwolina i popracujesz w tej dgospodarczej potędze. Zarobisz jako fizyczny
        1200 zł, Będziesz zadowolony? A kirchoffa do strefy właśnie ARP pod wodzą
        Błędowskiego ściągnęło. Żre przy okazji Pan Soboń uwił sobie ciepłą posadkę i
        wypiął się na ARP to już jego sprawa.
        Zastanowiłeś się co w porównaniu z Błędowskim zrobił Paprocki , nic. Co zrobił
        Smaczny? ma wspaniałe drogi w powiecie. Powinien razem z Deptuła wisieć jako
        sztandar nieudolności
        Pozdrawiam Cię w twojej zajadłości
        AHOJ
        • jul.s Re: jul.s do bordo5 19.03.06, 12:39
          ....bordo dla utrzymania porządku na tym forum prosze Cie o wyraźne kierowanie
          postów --> pisz wyraznie do kogo kierujesz swoje słowa bo zrobił się bałagan --
          > ja nie mam pojęcia o poważnych szczegółach funkcjonowania SSE o których
          piszecie --wiem tylko że Pan Błędowski ma wąsy ....
          ....pozdrawiam julek....zdziwiony Wasza wiedzą !!!!
          • dziunek7 Re:kto prezydentem 25.03.06, 09:28
            Trochę przysnęliśmy w dyskusjach o polityce bo Kaczorki w telewizorze nam
            wypełniają treści kabaretowe. Proponuje powrócic do poważnych spraw czyli
            naszego miasta. Proponuje pod dyskusję p. Marka Paprockiego jako kandydata na
            Prezydenta. Mam mieszane uczucia bo troche "Misiu" ale opinie innych mnie
            upewnią co myślęć o p. Marku.
            • dermika1 Re:kto prezydentem 25.03.06, 10:11
              Chciałam poprzeć kandydature pana Leszka Deptułe na prezydenta Mielca. Pan
              Deptuła jest idealnym kandydatem na dzisiejsze czasy. Najmocniejszą jego stroną
              jest fakt ,że nie uprawia prywaty, jest obiektywny i sprawiedliwy. Oto dowód:
              Codziennie jeździ do pracy do Rzeszowa a zobaczcie jak jest koszmarna droga z
              Mielca do Kolbuszowej. Droga jest jego na 100%. Musi tą drogą jeżdzic bo przez
              Debicę jest jeszcze gorzej. Pan Deptuła jest ideowcem na 100% bo każdy inny by
              ta droge naprawił nawet dla własnego zdrowia. Widzicie ile wokół prywaty a tu
              człowiek czysty jak łza..
              • bordo5 Re:kto prezydentem 25.03.06, 18:48
                Popieram w pełni twoją opinię, Deptuła to super gość, tak się poświęca jeżdżąc
                po tych swoich dziurawych drogach. Dodatkowym plusem jest to, że sam nie
                prowadzi tylko daje sobie pojeździć kierowcy, niech prostAczek ma uciechę i
                radość.
                Zaapelujmy do Pana Marszałka aby raz w tygodniu jeździł koleją przez Dębicę to
                jeszcze więcej ludzi go poprze
                Ahoj
    • wiertaczpolityczny Re: "F-O".....kto prezydentem 26.03.06, 22:26
      babcia mojego kolegi bedzie dobra...
      Nosi moherowe nakrycie głowy, nie lubi czerwonych, murzynów, homoseksualistów i
      Żydów, słucha jedynie słusznej stacji i zna się na lokalnych problemach...

A tak poważnie - uważam, że najwyższy czas podziękować panom:
      Chodorowskiemu i Bieńkowi.
      Wdowiarz może zostać prezydentem, jest obeznany, ma wykształcenie i jest ludzki.

A z nowych kandydatów... Na pewno nie Osnowski!!!!!!!!!!!!!!!! To oszołom
      histeryczny. Ten gość lubi przemawiać posługując się górnolotnymi frazesami, ale
      nigdy nic z tego nie wynikło... Był posłem i nic nie zrobił dla Mielca, oprócz
      wybudowania domu dla siebie...

Marzy mi się, żeby prezydentem została Małgorzata Hoszowska (działaczka
      mieleckiego forum kobiet EFKA), zastępcą ds oświaty dyrektorka gimnazjum nr 2 w
      Mielcu (nie pamiętam nazwiska) a zastępcą ds infrastruktury może pozostać p.
      Wdowiarz
      • dermika1 Re: "F-O".....kto prezydentem 26.03.06, 23:40
        Wiertacz napisał:zastępcą ds oświaty dyrektorka gimnazjum nr 2 Proponuję
        aby zastępcą ds pomocy społecznej był- Dyr MOPS. Zastępcą ds kultury dyrektor
        SCK a ds Sportu dyrektor MOSiR? to też podlega pod miasto A co masz do
        wykształcenia Chodorowskiego? razem szkołę kończyliście?
        • wiertaczpolityczny Re: "F-O".....kto prezydentem 27.03.06, 13:55
          ermika1 napisała:

> Wiertacz napisał:zastępcą ds oświaty dyrektorka gimnazjum nr 2 Proponuję
          > aby zastępcą ds pomocy społecznej był- Dyr MOPS. Zastępcą ds kultury dyrektor
          > SCK a ds Sportu dyrektor MOSiR? to też podlega pod miasto A co masz do
          > wykształcenia Chodorowskiego? razem szkołę kończyliście?

Nie kończyłem razem z nim szkoły, jest za stary...
          A tak powaznie - chyba się dość nachapał? W końcu prezydentura miasta nie jest
          dożywotnia...
          Poza tym, mam go juz dość na tym stanowisku, niech se chłop odpocznie, tyle się
          napracował, tyle rond powstało za jego kadencji, tyle dróg, tyle pięknych miejsc
          w mieście, tylu nauczycieli poszło na bruk, tyle kasy przefiurczono...

Och... jakiś taki zgryźliwy się zrobiłem - przepraszam...
          • dermika1 Re: "F-O".....kto prezydentem 27.03.06, 22:52
            ok. Masz taki pogląd rozumiem.Szanuję. Ale że brakuje pracy dla nauczycieli to
            twoja wina-też. Było w szkołach 11000 dzieci ma byc 5000. Rozumiesz?
            Chodorowski i Bieniek jest taksamo winien ja ty i ja:) Bądz sprawiedliwy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka