Dodaj do ulubionych

mielec - inwestycje

01.04.07, 11:51
Obserwuj wątek
    • jul.s Re: mielec - inwestycje 02.04.07, 13:28
      ..inwestycje w strone kultury ,wypoczynku , sportu

...1. Zróbmy wszystko by zrealizować dobra koncepcje architektoniczna
      biblioteki

----> kto wie jak przebiega inwestycja --czy ktos projektuje
      • opeth2 Re: mielec - inwestycje 03.04.07, 01:10
        julek nie zrozum mnie zle ale czas zebys kupil sobie luk, pozdrawiam
        • jul.s Re: mielec - inwestycje 03.04.07, 11:06
          ..ale z łuku trudno strzelić do siebie..

..julek
      • krecik1976 Re: mielec - inwestycje 03.04.07, 11:37
        taaaaaaaa... :) Dworzec Autobusowy zostal zniszczony w wyniku pozaru gdy bylam
        dzieckiem...
        Od ladnych kilkunastu lat juz w Mielcu nie mieszkam ale za kazdym razem gdy
        przyjezdzam do Mielca (na Dworzec) co widze??? No wlasnie...Co WIDZE???
        Moim zdaniem cos tu nie gra... A pieniadze sa inwestowane tam gdzie akurat
        komus tam pasuje a nie tam gdzie istnieje potrzeba... Pracuje w Agencji
        reklamowej i wiem o czym pisze... Znajomy znajomemu daje uscisk reki (ktora nie
        jest pusta), daje zlecenia ktore z kolei podawane sa nastepnemu "koledze" (w
        koncu kazdy chce zarobic) i kasa ucieka po drodze jak woda w sicie... na koncu
        zostaja marne grosze ktore sie INWESTUJE...
        • jul.s Re: mielec - inwestycje 03.04.07, 13:40
          - "krecika" - pisze

<- A pieniadze sa inwestowane tam gdzie akurat
          komus tam pasuje a nie tam gdzie istnieje potrzeba>

..- co to znaczy - gdzie istnieje potrzeba , kto decyduje , tz opinia
          spoleczna , co to takiego , a moze to ty , tutaj nie ma zgody ,ktos musi
          decydowac w imieniu spolecznosci

...julek..
          • sherlock13 Re: mielec - inwestycje 03.04.07, 14:34
            - mielec jest na topie w inwestycjach w Polsce-

To powazne stwierzenie , czy mozna zapytac o zrodlo tej wspanialej informacji ,
            bo zeby takie stwierdzenie zamieszczac trzeba chyba jakiejs ogolnopolskie
            analizy znac ?! Ja ich niestety nie znam i uprzejmie prosze o zrodlo ! to jest
            informacja roku ! Czekam na podanie zrodla
            • jul.s Re: mielec - inwestycje 03.04.07, 20:48
              ..wystarczy popatrzeć na stronę SSE - sądze że tam znajdziesz dane o wielkości
              inwestycji w naszym małym miasteczku - to samo na stronie UM - sadzę

..nie przepytuj tylko szukaj ..podtrzymuję swoje stwierdzenie ze Mielec jako
              miasto 60-70 tys - jest w wielkości inwestycji na "czole" grupy takich
              właśnie miast

..więcej optymizmu Sherloku bo Watson Cię rzuci ...optymistyczny julek

• krecik1976 Re: mielec - inwestycje 03.04.07, 18:50
            julek nie szalej... czy naprawde uwazasz ze Dworzec Autobusowy nie jest
            potrzebny????? Na cholere zostaly inwestowane pieniadze w ten jakze
            wspanialy "chinski mur". Ile razy tu wracam tyle razy z gorycza stwierdzam ze w
            przypadku dworca nic sie nie zmienilo... Przed Domem Kultury wylozyli
            marmury... Owszem wyglada pieknie... i pijaczki sie ciesza bo fajnieteraz
            maja... Ale niemal kazdy kto przyjezdza jako pierwsze widzi Dworzec - Barak...

W pracy stykamsie z projektami ktore sa przez nas roboine dla innych firm ktore
            z kolei dostaly je od innych... Nawet nie wyobrazasz sobie ile kasy podatnikow
            wsiaka wpiasek... To smutna rzeczywistosc...
            • jul.s Re: mielec - inwestycje 03.04.07, 20:55
              ..uważam krciczko ze dworzec PKS jest mniej potrzebny niz wiele innych
              inwestycji w Mielcu tym bardziej ze budzet nie ma chyba interesu finansowac
              prywatnych firm przewozowych !!!!!

..a mur bardzo mi sie podoba i jest jednym z sympatyczniejszych rozwiazan
              architektonicznych w miescie

..pomyśl kretko i zacznij rozróżniać inwestycje budzetowe od inwestycji
              prywatnych i dzialania prywatnych zleceniodawców i inwestorów - to nie sprawa
              tz podatnikow
              • inesita3 Re: mielec - inwestycje 03.04.07, 21:39
                Jul! Mój syn jest na studiach, poznał nowych kolegów, na pytania skąd jest odpowiedział, że jest z Mielca. Jeden z jego nowych kumpli odpowiedział mu na to, że słyszał o Mielcu i myslał, że to duże miasto a okazało się wiochą. Ten kolega jechał PKSem Lublin- Kraków, w Mielcu był postój 15 minut. To było wieczorem, nie mógł kupic herbaty a dworzec PKS uznał w nocnym oswietleniu jako barakowozy. Mój syn skłamał, ze to domki budowlańców, bo budujemy nowy, nowoczesny dworzec. Przemyśl to Jul od serca a i władze Mielca i Connexu niech wreszcie się dogadają, aby młodziez nie musiała sie wstydzić swojego miasta i do tego jeszcze kłamać.
                • krecik1976 Re: mielec - inwestycje 04.04.07, 10:49
                  No prosze... Jak widze nie ja jedna wstydze sie "naszego" dworca i tlumacze
                  przed znajomymi dlaczego tak jest...
                  :)
                  • jul.s Re: mielec - inwestycje 04.04.07, 11:05
                    ..kochany "kreciku"
                    • krecik1976 Re: mielec - inwestycje 04.04.07, 11:41
                      W tzw. Intymna sfere nawiazales slowami…: cyt. „..poczuj rynek ..... to bywa
                      lepsze od seksu ........julek”
                      Chyba to mowi za siebie...

A jesli chodzi o gramatyke i odmiany to nie wydaje mi sie zeby to mialo na
                      czacie jakiekolwiek znaczenie. Gdyz moim przynajmniej zdaniem NICK jest tworem
                      ktorego sie raczej nie odmienia...
                      A my wszyscy „schowani” pod nickami powinnismy sie skupiac na dyskusji a nie na
                      tym by komus dokopac.
                      Z tego co widze to prawie nikt nie ma tutaj wizytowki... Wiekszosc czai sie za
                      zaslona anonimowosci.... Chyba zrobilam blad nie robiac tego samego.
                      Jako „amatorka internetowa” ciagle jeszcze zapominam ze lepiej jest sie schowac
                      pod splotem kilku literek i pluc na innych bez zenady niz byc soba.
                      Jestem tutaj dopiero od kilku dni... Wyglodzona za rodzinnym miastem myslalam
                      ze odnowie kontakty i dowiem sie czegos nowego o Mielcu... Ze nastepnym razem
                      gdy tu zawitam bede wiedziala gdzie zjesc dobra pizze lub obejrzec galerie.
                      Przyznam ze bardzo lubie dyskutowac i nie stronie od uzywania twardych
                      argumentow. Ale NIGDY nie atakuje kogos slowami dotyczacymi jego zycia
                      prywatnego.
                      Chyba tyle na dzisiaj... Zniechecila mnie ta przepychanka...
                      Tobie rowniez zycze Wesolych Swiat...
              • 8wjd Re: mielec - inwestycje 03.04.07, 21:51
                jul.s - Tobie to napewno prezydent miasta płaci pensję. Jestem tego pewna!
            • nina_love Re: mielec - inwestycje 04.04.07, 23:27
              Dworzec dawno by powstał ale względy finansowo - prawne nie dają się dogadać Miastu i Connexowi.
    • krecik1976 Re: jul.s ... 04.04.07, 10:46
      Jak widze gdzie nie potrafisz argumentem poprawiasz agresja…. Moj nick To
      KRECIK1976 wiec prosze nie chrzcij mnie innymi dziwolagami...
      A jesli chodzi o sex to musze Cie zawiezc... Od kilku miesiecy lecze sie na
      raka piersi. Zostala mi amputowana cala lewa strona ... i po swietach musze
      ogolic glowe bo mi wlosy juz prawie do konca wyszly... Pod wplywem Cortisonu
      spuchlam jak baniak i wygladam jak potwor.
      Zdiecie ktore umiescilam na profilu jest z ubieglego roku i to cos w rodzaju
      sentymentu do tego jaka kiedys bylam (na zewnatrz). Wewnatrz jestem tym samym
      czlowiekiem. Nie masz prawa na mnie pluc tylko dlatego ze takie a nie inne
      zdiecie wstawilam w profil.
      Dlatego zastanow sie co piszesz i do kogo... Myslalam ze tu mozna podyskutowac
      bez potrzeby uderzania ponizej pasa.
      I nadal uwazam ze budowa nowego dworca (a przynajmniej jakiejs stosownej hali
      gdzie moznaby normalnie usiasc) nie jest glupim pomyslem.

Ps.
      Pracuje w firmie ktora nie raz miala doczynienia z pieniedzmi podatnikow... Tak
      jest w Europie i nikt tego nie zmieni.
      • sherlock13 Re: KRECIKU ! 04.04.07, 13:49
        Watson mnie na pewno nie opusci bo bezemnie by nie istnial - to do jul

Krecik!!
        Wszystkiego dobrego, zycze zdrowia i sily !!
        Nie trac swoich cennych nerwow na takie rozmowy internetowe potrzebujesz jej
        dla siebie. Przeczytalem dokladnie wpisy jula do ciebie i nie wydaje mi sie
        zeby Cie atakowal , notka o seksie miala byc tylko pieprzykiem, tak ja to
        odebralem. My na forum niestety nie wiemy na co chorujemy nie wiemy z kim
        rozmawiamy, w pewnym sensie jestesmy sobie rowni. Sama musisz tez uwazac , moze
        JUL tez ma nowotwora i teraz siedzi w kacie i placze , skad masz pewnosc czy
        nie ! Prosze nie zrozumiec mnie zle .
        A co do dworca to oczywiscie zgadzam sie z Toba ze jest to jedno z najbardziej
        przykrych miejsc w Mielcu .
        Jul jak mozesz pisac takie glupoty ze dworzec nie jest wazny.

Jeszcze raz zdrowia dla Krecika !! i wesolych swiat , babcia mi kiedys
        powiedziala ze trzeba patrzyc z wielka nadzieja na przyszlosc i szukac swojego
        spokoju , zycze abys znalazla swoj spokoj

WESOLYCH SWIAT DLA WSZYSTKICH FORUMOWICZOW
        SHERLOCK
        • krecik1976 Re: KRECIKU ! 04.04.07, 14:22
          dziekuje.... reszta na pryv. Mykam bo mnie praca goni... do milego... :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka