Dodaj do ulubionych

Praca programisty-projektanta w Ostrowie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 09:47
Witam!
Jestem programistą-projektantem z ponad 2 letnim doświadczeniem w tworzeniu
aplikacji biznesowych, niestety po studiach wybrałem pracę poza Ostrowem (duże
miasto lepsze perspektywy), ale teraz z różnych względów coraz poważniej myślę
o powrocie w rodzinne strony i stąd moje pytanie: jak sądzicie, jakie są
warunki do podjęcia pracy w moim zawodzie w Ostrowie i okolicach (jestem
dobrym fachowcem z referencjami).
Chciałem również poruszyć kwestię zarobków i perspektyw rozwoju oraz zapytać
Ostrowskich programistów, na jakie wynagrodzenie można liczyć?
Pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • Gość: Gonzo Re: Praca programisty-projektanta w Ostrowie IP: *.zelnet.pl 15.09.05, 11:17
      Jak dostaniesz 1000-1300zl to bedziesz mial duzo szczescia. Oczywiscie zapomnij
      o premiach, pochwalach, podwyzkach, telefonach komorkowych czy wychodzeniu do
      domu o prawidlowej godzinie.
      • Gość: Piotr Re: Praca programisty-projektanta w Ostrowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 12:06
        Wiedziałem, że Ostrowski rynek jest słaby ale nie wiedziałem, że aż tak. Ja z
        małym wdrożonym projektem jeszcze z czsów studiów więc prawie bez doświadczenia
        dostałem grubo ponad 2k na ręke na początek. Praca jest ciężka ale żadko ponad
        8h na dobę, dużo pracy z klientami i programowania w PLSQL i C++. Mam nadzieję
        że piszesz o pensjach "programistów" robiących stronki w małych firmach bez
        perspektyw, ale może faktycznie jest aż tak źle choć mam nadzieje, że nie i że
        są jakieś poważne instytucje, które wymagają i doceniają wiedzę i chęci.
        Dzięki za odpowiedz
        Pozdrawiam Piotr
        • kow3l Re: Praca programisty-projektanta w Ostrowie 15.09.05, 21:03
          Z tego co wiem, to na poczatek mozesz liczyc na okolo 1000 zeta na reke. Wiecej
          niz 2000 to nie masz szans chocbys nie wiem jak szukal. Aha,moze to zabrzmi
          smiesznie,ale tutaj nie bedziesz programowal w C++, tutaj szukaja w visual
          basic ;P
    • Gość: zdzblo Re: Praca programisty-projektanta w Ostrowie IP: *.echostar.pl 16.09.05, 21:16
      jesli moge spytac to w jakiej firmie pracujesz? mam znajomego w impaq poznan, a
      co do ostrowa to tam sa w ogole jakies firmy IT?
    • Gość: xxx Re: Praca programisty-projektanta w Ostrowie IP: *.promax.media.pl 19.09.05, 11:28
      marne najlepiej co bedes zmial do okolo 1500 na reke ale to cudem ;)
      • Gość: Piotr Re: Praca programisty-projektanta w Ostrowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 15:03
        Czy naprawdę jest tak źle? Wierzyc mi sie nie chce. A moze tylko małe firmy tak
        słabo płacą.Przecież są w Ostrowie poważe firmy (Zapis, Transition
        Technologies,jest coś w ZAPie,jest Delphi jest Orlen w okolicy, dGame Computer
        Studio itp.) a nie sądze żeby w Ostrowie było wielu programistów po studiach i z
        doświadczeniem większym niż projekty na zajęcia i strony znajomych, którzy
        pracują za 1000 zł :). Poprawcie mnie jeśli się mylę
        Pozdrawiam Piotr
    • Gość: Piotr Re: Praca programisty-projektanta w Ostrowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 17:22
      Czekam jeszcze na jakieś opinie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka