Dodaj do ulubionych

Weybridge,Surrey

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 19:11
Spędzę trochę czasu w Weybridge. Są tam ciekawe miejsca, warte zobaczenia?
Łatwo się jest dostać do Londynu? Jak wygląda nasycenie bankami, oraz sklepami komputerowymi( chcę na miejscu kupić monitor LCD nowy/używany).
Obserwuj wątek
    • Gość: ghrom [...] IP: *.static.dsl.as9105.com 12.03.06, 00:13
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • peat Re: Weybridge,Surrey 12.03.06, 00:19

tak, wyciąłem - myślałem, że wycięcie w/s Kurskiego coś wyjaśniło, ale okazało
      się , że nie do końca :(

wasz

peat
      • ghrom Re: Weybridge,Surrey 12.03.06, 00:21
        no wlasnie nie kleje ni chuchu. moze jutro jak wytrzezwieje to do mnie dotrze, ale nie sadze, mam
        wrazenie, ze nie barzdzo sobie radzisz z moderowaniem. tzn - jestes modetratorem lamerem.
        • ghrom Re: Weybridge,Surrey 12.03.06, 00:23
          zdaje sie, ze bede robil kopie swoich postow, w celach wysylania ich do adminow gazety.pl, bo zaczyna
          sie robic niemilo. prosze o wyjasnienie, dlaczego moj post zostal wyciety.
          • ghrom [...] 12.03.06, 00:25
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • peat Re: Weybridge,Surrey 12.03.06, 00:28

rzeczywiście zaczyna być niemiło :/

jesteś tu już trochę i wiesz, że takie rzeczy załatwia się prywatnie

po drugie, nie według mojego słownika - czasownik zazynający się na literkę "j"
            jest wulgarny - a wulgarności są wycinane

niestety system gazety nie pozwala wycinać części postów - mogą być wycięte
            tylko całe

wasz

peat
            • Gość: ghrom Re: Weybridge, Surrey IP: *.static.dsl.as9105.com 12.03.06, 10:03
              Nic nie wiem o 'zalatwianiu prywatnie', serio :P
              Po drugie zas - powinienes sie raczej kierowac slownikiem gazety - on o ile wiem nie wymienia slowa
              'za*cie' jako wulgarnego, bo te ktore uwaza automatycznie filtruje.
              Mam dla ciebie spory szacunek z racji tego, ze odwalasz ladny kawal spolecznej roboty, ale czasami
              moim niezbyt skromnym zdaniem wycinasz nie to, co powinienes.
          • Gość: Zlorf Flanelostopy Re: Weybridge,Surrey IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 00:42
            [ciach***]

Wow, ale się wątek rozbujał. Choć nie w takim kierunku jak chciałem :-p
            Możesz jeszcze raz napisać o Weybridge? Tylko w kulminacyjnym miejscu użyj
            *** :-)
            Czyli ze słowa *** rozumiem iż jest to sympatyczne miasteczko?
            • Gość: ghrom Re: Weybridge, Surrey IP: *.static.dsl.as9105.com 12.03.06, 09:38
              Luzik, juz wytrzezwialem. Nawet mniej wiecej pamietam, co ci odpisalem.

> Są tam ciekawe miejsca, warte zobaczenia?

Jesteśmy głównym laboratorium UE od spraw badania wściekłych łabądków :D

A serio: ghrom.com/gallery/catid,1/

> Łatwo się jest dostać do Londynu?

Od 30min pociągiem do 2h samochodem.

> Jak wygląda nasycenie bankami,

Na highstreet mamy bodaj wszystkie główne banki, mimo że Weybridge to wiocha na 4k mieszkańców.

> oraz sklepami komputerowymi( chcę na miejscu kupić monitor LCD
              nowy/używany).

Znam ze dwa, ale używany monitor LCD to sam ci sprzedam (Samsung 15" 1024x768 z głośnikami,
              50gbp).

A teraz powód całej chryi (uwaga, to nie było 'brzydkie słowo' :P) z moderowaniem - zamiast mojego
              standardowego:

Praca w Anglii

wkleiłem:

Jest z_j___ś__e

Funny, innit? :P
              Porównywać nazywanie kogoś wymienionego z imienia i nazwiska sk_em do niewinnego użycia słowa
              najsilniej naładowanego pozytywnymi emocjami ze wszystkich w polskim języku, to IMNSHO lamariada
              i tyle :P
              • Gość: Zlorf Flanelostopy Re: Weybridge, Surrey IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 19:30
                Dzięki za odpowiedź
                > Jesteśmy głównym laboratorium UE od spraw badania wściekłych łabądków :D

Taa..., wpisałem w google "Weybridge" to wyrzuciło mi ..naście linków z
                wariacjami na temat:
                "..laboratorium w Weybridge,w którym zbadane zostaną próbki pobrane od martwego łabędzia znalezionego w.."

> A serio: ghrom.com/gallery/catid,1/

Znalazłem już wcześniej tą galerię, domyśliłem się że tam mieszkasz.

> Na highstreet mamy bodaj wszystkie główne banki, mimo że Weybridge to wiocha na
                > 4k mieszkańców.

Jest tam centrum handlowe/sklep sieciowy gdzie można zrobić większe/tygodniowe zakupy? czy trzeba pchać się do Londynu? (Tesco itp.?)

Nie wiesz czy np. Brooklands College na Heath Road, organizuje kursy ESOL?

> Znam ze dwa, ale używany monitor LCD to sam ci sprzedam (Samsung 15" 1024x768
                > z głośnikami, 50gbp).

Planuję zabrać komputer z Polski, a monitor kupić na miejscu. Tylko nie wiem jak bedzie z wagą bagażu na lotnisku, ew. sciągnę go jak się jakoś urządzę (1tydz/2tyg po przyjeździe).
                • elaweybridge Re: Weybridge, Surrey 12.03.06, 21:13
                  > Jest tam centrum handlowe/sklep sieciowy gdzie można zrobić większe/tygodniowe
                  > zakupy? czy trzeba pchać się do Londynu? (Tesco itp.?)

jest Tesco duze w Addlestone i w Brooklands Tesco extra (plus Currys, Argos, M&S).
                  wieksze centra handlowe z masa roznych sklepow sa w Woking - Peacocks Centre - 3
                  stacje pociagiem, i w Staines.

> Nie wiesz czy np. Brooklands College na Heath Road, organizuje kursy ESOL?

propunuje dowiedziec sie u zrodla:
                  www.brooklands.ac.uk/

pozrawiam
                • elaweybridge Re: Weybridge, Surrey 12.03.06, 21:23
                  > Planuję zabrać komputer z Polski, a monitor kupić na miejscu. Tylko nie wiem
                  > jak bedzie z wagą bagażu na lotnisku, ew. sciągnę
                  > go jak się jakoś urządzę (1tydz/2tyg po przyjeździe).

radze zrobic tak jak ghrom zrobil: zapakowal bebechy do walizki, czyli wzial
                  caly komp bez obudowy. na miejscu go posklejal, a na gumtree kupil monitor.

;)
                  • Gość: Zlorf Flanelostopy Re: Weybridge, Surrey IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 22:04
                    Dzięki za odpowiedź, mam jeszcze pytanie o komunikację miejską/podmiejską, jest takie coś? Czy tylko pociągiem ew. samochodem można się poruszać? Sa tam jakieś giełdy? może kupię używany rower, części komputerowe itp.

pozdrawiam
                    • Gość: ghrom Re: Weybridge, Surrey IP: *.static.dsl.as9105.com 12.03.06, 23:06
                      Jakies autobusy zdaje sie sa. Uzywane rzeczy to najpredzej z gumtree lub ebaya.
                      (Nie pytaj wiecej tu, bo wyjezdzamy do Egiptu jutro rano. Mozesz na naszym forum cos zostawic
                      ewentualnie.)

Praca w Anglii
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka