Dodaj do ulubionych

sprawa TESCO

IP: *.promax.media.pl 04.08.03, 14:37

ciekaw jestem jak "przecietny Ostrowianin" ma zdanie na temat budowy Tesco w
naszym miescie...bo obserwujac całą sytuacje widac ,ze radni zadecydowali
w tej sprawie zupelnie nie biorac pod uwage opinii spolecznej...a wkoncu
z jej woli maja mandaty....
widac ,ze reprezentuja oni tylko wąską grupę nadzianych sklepikarzy, ktorzy
nabijaja sobie na nas porfele...a wystarczy popytac pracownikow w tych
sklepach jak sa traktowani i co , ktory ma placony ZUS....
jedno jest tylko w tej sprawie nieciekawe : lokalizacja, ale co z terenami
za szpitalem przy alejach Slowackiego , ktore byly przeznaczone na wlasnie
takie cele???????? chyba o tym juz nie chca pamietac cwaniaczki radni i
Światek....
co wy sadzicie o tym otwieram dyskusje......
Obserwuj wątek
    • weronikarb Re: sprawa TESCO 05.08.03, 13:24
      Witaj
      Myślę że byłoby super gdyby powstawalo wiecej takich marketów. Przecież nie
      kupujemy tam nacodzień tylko większe zakupy, w kazdym badz razie ja tak robie
      raz w tygodniu duze w Intermarche lub Tesco w Kaliszu, a tak tylko biezace,
      czyli chle, mleko itp. Niestety nasi radni nie wpadna na ten pomysl ze i tak
      nie ustrzega sie przed marketami, bo wkolo sa, a oni tylko traca, bo ja nie
      kupuje w zadnym z sieci sklepow Jeta, wlasnie z tego powodu ze to wlasnosc
      Swiatka :-)
      Pozdrawiam
      Weronika
      • hektorr Re: sprawa TESCO 05.08.03, 17:41

w porównaniu do radnych mi chciało się zrobić małą sondę wśród znajomych i
        rodzinki i na ponad 20 osób tylko jedna była przeciwna budowy Tesco , z
        zaznaczeniem jednak, że gdyby powstał gdzieś na peryfriach miasta to juz
        nie miała by nic do tego...
        druga sprawa : argumentacja radnych i Światka , ze budowa Tesco to upadek
        dla handlujacych na targu, wiec racze zauwazyc, ze wciagu tego calego
        okresu powstał miniMal, 2 Intermarche, Bricomarche, pare biedronek, rozne
        tam alberty i inne badziewia i co handel na targu sie skonczył??? ludzi mniej
        w dni targowe??? wystarczy sie przejśc w sobote , czwartek lub poniedzialek
        by odpowiedziec sobie na to pytanie...handel jak byl tak sie nie zmienil i
        przychodzacy tam ludzie tez....
        trzecia sprawa , kolega azazel ma pelna racje odnossnie ostrowskich sklepikarzy
        moja znajomy i kolega pracowali : jeden w pewnym sklepie Agd, dziewczyna w
        jednej prerfumerii i oboje nie mieli płaconych skladek ZUS-owskich .....
        czwarta sprawa ; budowa Tesco wpłynęła by na wieksza konkurencje miedzy
        marketami , ktore obecnie moga byc pewne swego i narzucac nam takie ceny jakie
        sa obecnie....
        po piate to mimo wszystko dla prawie 400 osob zatrudnionych tam i ich rodzin
        jakis grosz do domowego budzetu....
        po szoste nie wierze w to co mowi Światek , ze jedno miejsce w supermarkecie
        odbiera 3 w innych dziedzinach handlu : patrz uzasadnienie drugie...
        z jednym sie tylko nalezy zgodzic : z tym ze miasto chcialoby istanienia
        Browaru...ale niebedac wlascicielem moze sobie tylko chciec....a KP nie po to
        zamknelo Browar ( juz nie pijam tyskiego i Lecha) by teraz oddac go lub
        odsprzedac miastu.....niestety madry Polak po szkodzie....
        dobra jak sobie jeszcze cos przypomne to napewno napisze..
    • Gość: ŻyczliwyKaliszanin Re: sprawa TESCO IP: 195.117.95.* 13.11.03, 01:25
      Ostrowianie, po co Wam Tesco? Wystarczy, że w Kaliszu jest. Z Ostrowa do
      Kalisza niedaleko. Wy wydacie pieniądze w Tesco kaliskim. Kaliszanie będą mieli
      pracę w Tesco a Wy mili Ostrowianie będziecie mieli zakupy. Na dodatek Wasi
      sklepikarze bedą mieli duuuuże Mercedesy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka