catalunya72 04.07.06, 19:22 skaryszewskim? ktoś by chciał? i jest instruktorem? byłoby fantastycznie :)))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cleverest Re: tai chi w parku 04.07.06, 19:46 catalunya72 napisała: > skaryszewskim? ktoś by chciał? i jest instruktorem? byłoby fantastycznie :)))) na końcu tej prostej alei, na wysokości "Pstrąga" widuję ćwiczących jakąś sztukę walki Odpowiedz Link
catalunya72 Re: tai chi w parku 04.07.06, 20:08 ooo, a wiesz może co ćwiczą i kiedy? chociaż trudno mi sobie wyobrazić siebie ćwiczącą kungfu ;))) Odpowiedz Link
cleverest Re: tai chi w parku 04.07.06, 23:58 > ooo, a wiesz może co ćwiczą i kiedy? > chociaż trudno mi sobie wyobrazić siebie ćwiczącą kungfu ;))) nie wiem co ćwiczą(aikido?) i kiedy dokładnie, jeżeli jestes w typie Angeliny Jolie to ćwicz śmiało jeżeli w typie powiedzmy Ryszarda Kalisza(wersja żeńska) to kłopot ;) Odpowiedz Link
shogun_smutku Re: tai chi w parku 05.07.06, 09:28 "a jaki to taniec kung-fu?" nie ważne... musiałem napisać;> kto wie ten wie;> Oi!:> swoją droga tai-chi nie było by złe, ale kto za darmo w disiejszych czasach....;> Odpowiedz Link
eizoo Re: tai chi w parku 05.07.06, 10:17 cleverest napisała: > nie wiem co ćwiczą(aikido?) Aikido bez mat? Wątpliwe. Aiki taiso to może może Odpowiedz Link
catalunya72 Re: tai chi w parku 06.07.06, 11:58 coś pomiędzy Kaliszem a Jolie, ze wskazaniem na Jolie ;))- ostatnio wybieram jogę, ale stare dobre tai chi w pobliskim parku - czemu nie? Odpowiedz Link
yangsheng Re: tai chi w parku 05.07.06, 15:59 Kilka lat temu ćwiczyliśmy tam w weekendy. Ale odkąd w przypadku deszczu nie da się kontynuować ćwiczeń (wcześniej w takiej sytuacji korzystaliśmy z amfiteatru), zrezygnowaliśmy z tego miejsca. To co robimy to Yiquan (www.yiquan.pl) W zeszły wtorek ćwiczyliśmy tam (najpierw grupa tai chi, potem grupa yiquan), ponieważ stałe zajęcia mieliśmy do końca czerwca, a w szkole już były wakacje. Od października do czerwca ćwiczymy w gimnazjum na Fundamentowej (blisko skrzyżowania Al. Stanów Zjednoczonych z ul. Grenadierów). W lipcu, sierpniu i wrześniu mamy szkolenia wyjazdowe (Polska, Krym, Chiny). Odpowiedz Link
lan.kwai.fong Re: tai chi w parku 06.07.06, 21:24 O! A to ciekawe - dzięki za link, na marginesie - oto poprawny: www.yiquan.pl Sie Sie, LKF Odpowiedz Link
catalunya72 Re: tai chi w parku 07.07.06, 17:20 Panie Andrzeju (?), teraz przecież deszczu jak na lekarstwo ;) Może jednak? Odpowiedz Link
yangsheng Re: tai chi w parku 07.07.06, 23:04 Tyle, że teraz nie mam po prostu czasu na takie zajęcia. Przez całe wakacje, łącznie z wrześniem prowadzę intensywne szkolenia - obozy, a między nimi jeszcze jadę do Chin sam się doszkalać. Odpowiedz Link
yangsheng Re: tai chi w parku 12.10.06, 12:01 Zajęcia Tai Chi odbywają się w Gimnazjum nr 26 na ul. Fundamentowej - okolica skrzyżowań: Al. Stanów Zjednoczonych, Ostrobramskiej, Grenadierów. Wtorki 16.30.-18.00. Salka gimnastyczna na piętrze, nr sali 21. We wtorki i czwartki 18.00.-21.00. Odbywają się tam też zajęcia yiquan. Ciekawy nowy artykuł na temat wspólnych cech i zasad yiquan, metody Alexandra, metody Feldenkraisa i rolfingu na angielskiej wersji stron Akademii Yiquan: www.yiquan.pl/engessays.html Odpowiedz Link
yangsheng Re: tai chi w parku 07.08.18, 14:15 Obecnie odbywają się letnie zajęcia Tai Chi w Parku Skaryszewskim, na terenie hotelu Dedek Park Szczegóły: taichi.edu.pl/sierpniowe-tai-chi/ Odpowiedz Link