Dodaj do ulubionych

TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotkaniu)

IP: *.chello.pl 09.07.04, 20:42
Drodzy mieszkańcy Ursynowa.

W piątek odbyła się prezentacja przebiegu drogi ekspresowej przez Ursynów. Wydaje mi się, że nie jest to projekt szkodliwy dla naszej dzielnicy. Cała ulica będzie pod tunelem, który będzie pod ul. Płaskowicką. Nie będzie to autostrada, tak ja wcześniej mówiono. Nie jest to żadna gra słów. Droga ekspresowa ma być elementem ciągu komunikacyjnego Warszawy. To że droga będzie w tunelu jest podyktowane tym, że będzie ona przebiegała przez duże skupisko ludzkie i jest to warunek konieczny przy realizacji trasy. Będą spełnione wszystkie normy bezpieczeństwa i ekologiczne. Nie prawdą jest również to, że przez drogę tą będzie szedł tranzyt. Tranzyt to będzie tylko 3%. Ruch związany z Warszawą to aż 80% całości ruchu na trasie, z czego 50%-60% to ruch przyjazdowy i wyjazdowy z miasta, a 20-30% to ruch wewnątrz miasta. 17 % to ruch związany z Mazowszem i podkreślam ten koszmarny tranzyt to 3%. A więc nie będą nam jeździły rosyjskie ciężarówki pod oknami.

Budowa takiej drogi to zawsze koszt dla społeczności lokalnej. Ale pamiętajmy, że żyjemy w XXI wieku i jak chcemy aby Polska była krajem nowoczesnym to musimy rozwijać infrastrukturę. Każdy Ursynowianin nie chciałby aby pod domem robili mu drogę, ale po kilku latach pewnie stwierdzi, że w Warszawie jest łatwiej się poruszać i że jego dzieci nie stoją w korkach.

To co dziś zobaczyłem. Jak ludzie się zachowywali, a w szczególności stowarzyszenie Ekologiczny Ursynów, to ręce się rozkładają. Proszę Państwa z takim podejściem nigdy nic nie zbudujemy w Polsce. Proszę nie straszyć ludzi chorobami, wypadkami, czy zagładą ekologiczną. Proszę nie robić kpiny z Ursynowa i wystawiać nas na pośmiewisko wśród polskiego społeczeństwa. Serwujecie Państwo zagładę, która spowoduje, że nie zgadzając się na drogę ekspresową, będą na Ursynowie drogi ekspresowe, ale na zewnątrz, które doprowadzą nas do autostrady za miastem. Ja tego nie chce i mam nadzieje, że powstanie droga w tunelu.

Mam nadzieje, że uda nam się zakończyć tą bezsensowną dyskusję. A Ekologiczny Ursynów niech wsiada na rower i jeździ rowerem. Albo nie rowerem, no ścieranie się opony z chodnikiem też szkodzi naszemu zdrowiu. Proszę chodzić na pieszo, ale bez obuwia.

Ludzie słuchajcie, a później się wypowiadajcie. Z nastawieniem na nie bez poznania przesłanek nie podejmiecie świadomej decyzji. I tak to w tej Polsce jest. Bagno, kłótnia i nic się nie zmienia.

Pozdrawiam i daje to pod rozwagę.

Mieszkaniec okolicy ul Płaskowickej.
Obserwuj wątek
    • Gość: ursyn Re: TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk IP: *.chello.pl 09.07.04, 20:52
      A i to było żałosne. Nie dopuszczanie do głosu, buczenie. Na tym spotkaniu to nawet jakbby powiedzieli, że nie ma tej drogi, to ludzi dalej by stali i krzyczeli, że jej nie chcą. Na serio straszne, że można być tak oszołomionym. To ja dziękuję za takie "świadome" społeczeństwo. Może wogóle powinniśmy zerwać wszystkie ulice na Ursynowie.

Muszę dodać, że tunel na prawdę będzie bardzo ładnie wyglądął.

• Gość: AGA Re: TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.07.04, 21:08
        Czy przebieg tunelu był zgodny z tym co opublikowano w GW? (Gdzie tunel ma się
        zaczynać i gdzie kończyć?
        • Gość: v Re: TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.07.04, 21:11
          niestety tego ta chołota nie dała sobie powiedziec bo darła mordy cały czas nie
          dajac dojsc do słowa tym ludziom od prezentacji.Potem z nimi pogadałem i tez
          zalowali bo mieli referat na 40 i slajdy a potem miały byc pytania ale takie
          szmaty jak ta z wilanowa wszystko popsoły...
    • Gość: facet a najbardziej załosny był burak z wilanowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.07.04, 21:08
      co sobie gebe Polska wycierał...zreszta nie tylko Polska ale i Ludem...i nie
      chciała nic słuchac tylko buczał krzyczał i wyzywał - ZAŁOSNE!!!!dobrze ze ten
      jakis młody radny go usadził bo cham wyjatkowy!!!!!!!!
    • Gość: Ursyn Re: TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk IP: *.chello.pl 09.07.04, 21:15
      Tak, dobrze ze się mu udało. Jeden z niewielu głosów rozsądku. Powiem szczerze, ze w takiej atmosferze strach bylo sie odezwac. Ludzi byli anty wszystko. Z atkim tlumem trudno sie postępuje.

Wariany tunelu są dwa:

Ale tak jak pisałem jest to zapisane w projekcie, ze jest to warunek konieczny, ze to będzie w tunelu.
      1. Albo zacznie sie kolo Geant,
      2. albo kolo skrzyzowania Pileckiego z Plaskowicka.

Moim zdaniem to lepiej walczyc o dogodne warunki dla nap: zrobienia dluzdzego tunlu niz brac udzial w posmiewisku. Musimy sie nauczys walczyc o nasze sprawy, a nie wszystko uwalać.
      Bedą też zjazdy i wjazdy na Ursynów: przy skarpie i przy plłaskowickiej. W więc załatwi to łatwy dojazd do wilanowa. Nie będzie trzeba krążyć aby tam dojechać.

• Gość: ursyn Re: TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk IP: *.chello.pl 09.07.04, 21:19
      A wyjdzie koło Skarpy. Nie możemy dać się zmanipulować. Lepiej coś wynegocjować.

Ja myślę,że to co widzieliśmy na sali nie jest reprezentatywne dla Ursynowa. I jezeli władze przeprowdzą poważną rozmowę z mieszkańcami i kiedy włądze przeprowadzą kampanię informacyją, to mieszkańcy Ursynowa zrozumieją, że nie jest to nic złego ta droga.
      Ale władze muszą się czymś wykazać, a nie chować głowy w piasek, koalicja POPIS niech pozkaże, że coś potrafi.
      • Gość: wilanow Re: TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 21:32
        To racja , ze ta banda z wilanowskiego lpr nie dala nic uslyszec i powiedziec .
        jesli to dla nas moze byc zla droga expresowa to tylko z jednego powodu - caly
        ruch tranzytowy dopiero w 2015 zostanie skierowany obwodnicami . ale decyzje o
        tym czy ma isc a2 przez warszawe powinni podjac warszawiacy i dobry pomysl mial
        ten burmistrz z wawra zeby zrobic referendum . tylko poprzez referendum o ile
        nie bedzie zmanipulowane mozemy powiedziec czy i jak chcemy zeby poszla
        autostrada.
    • Gość: at Re: dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk IP: *.acn.waw.pl 09.07.04, 21:31
      Świetnie... ten nieszczęsny tunel. Ładny czy nie, kogo to obchodzi!!! na
      projektach zawsze jest ładnie, a potem na produktach się wytania i polska
      rzeczywistość gnoi każdy projekt - vide tunel ostatni - kupa betonu, parę
      wiatraczków tłoczących wszystko na powierzchnię i tyle!
      Mieszkam po drugiej stronie Puławskiej, tunel mnie nie dotyczy! !!!
      Dla mnie miasto ma piękniejszą opcję - 8 pasm, po cztery w każdą stronę tuż
      przed moimi oknami... tu na spaliny i hałas żadnych filtrów nie zakładają.
      Czy to cudowne miasto zapłaci mi odszkodowanie za moje straty?
    • Gość: jaa_ga Re: TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.07.04, 21:32
      Wystarczyło 20 minut rzeczowej, profesjonalnej prezentacji,
      aby wielu ludzi, którym wciśnięto do rąk transparenty
      i ulotki z krzyczącym NIE, aby wielu z tych
      perfidnie i cynicznie kołowanych zagładą ludzi
      z widoczną konsternacją chowało ulotki do kieszeni...
      A cisza i skupienie, jakie zapanowały w trakcie wizualizacji?...
      Ci ludzie więcej nie dadzą się wpuścić w maliny
      przez głodnych sukcesu żałosnych byłych i obecnych radnych z LPR-u
      którzy robili sobie kampanię wyborczą, wrzeszcząc - nie
      zamiast dyskutować.
      Najbardziej rozwrzeszczanym osbnikiem był Konwerski - z Wilanowa
      i Zygarski - z Wawra. Ursynów kompromitowała radna Miękus czy jakoś tam -
      żałosna żądna sukcesu, próżna smarkula z LPR-u, a honoru 1/3 ursynowian, którzy
      przyszli, aby autentycznie się czegoś dowiedzieć, bronił młody radny z PO.
      Jakież załosne były przepychanki, aby dorwać się do mikrofonu i zabłysnąć
      w TV:))))
      Targowisko próżności - kompromitacja ekologów i bezmyślnej tłuszczy.
      Pozdrawiam mądrych, spokojnych sąsiadów:)
      Dzięki 20 minutom dowiedzieliśmy się, że projekt spełnia wszystkie normy,
      jest na miarę XXII wieku i po prostu - zachwyca!
      Będziemy mieli drogę ekspresową w tunelu - amen:)

• Gość: U... Re: TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk IP: *.chello.pl 09.07.04, 21:59
        Żenujące jest niestety to, że u nas politykę robi się w taki sposób i że gra się na ludzkich emocjach. Gdybyśmy dbali o edukację w tym państwie to nie byłoby to takie proste. A tak koncert głupoty.
        • Gość: AGA Re: TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.07.04, 22:08
          MOże jednak wiecie czy wylot z tunelu będzie jeszcze na terenie Ursynowa, czy
          już poniżej?
          • Gość: jaa_ga Re: TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.07.04, 22:22
            Wlot będzie za Geantem - (wiaduktem NAD Puławską będzie się zjeżdżać)
            a wylot - Za Skarpą Warszawską - 1 km od granicy
            rezerwatu Lasu Natolińskiego.
            • Gość: AGA Re: TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.07.04, 22:29
              dzięki
              • Gość: Dobro Społeczne Re: TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 22:43
                Byłam..widziałam.
                Te powarkiwania, to szczucie jakieś chore.
                Wstyd mi było jak nie wiem.
                Jestem pod wrażeniem wizualizacji projektu.
                To ma na prawdę rece i nogi.
                Jeśli teraz ludzie zobaczyli , może uwierzą.
                Brawo młody radny.
                Takich nam potrzeba.

Ten cyrk ludzkich zachowań powinien być udokumentowany i pokazywany ku
                uciesze gawiedzi.
                W buszu.
                • Gość: jaa_ga Re: TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.07.04, 23:19
                  Nie w buszu:))
                  Na telebimach w całej stolicy
            • Gość: Pawel Re: TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.07.04, 12:03
              A czy ktos pomyslal o osiedlu mieszkaniowym przy ulicy Gawota rog
              Pulawskiej,samochody beda nam jezdzily "nad glowami"???
    • Gość: większość TOWARZYSTWO WZAJEMNEJ ADORACJI IP: *.chello.pl 09.07.04, 22:50
      ilu was tu jest w tym wątku? 2, 3?
      I sobie nawzajem potakujecie...
      Dowartościowujecie się nawzajem, chcecie sprawić wrażenie, że jest was dużo.
      Ale prawda jest taka, że kilkanaście osób chce zniszczyć jakość życia kilkuset
      tysiącom ludzi żeby samemu dorwać się do luksusów!
      Mendy społeczne!
      • Gość: menda Re: TOWARZYSTWO WZAJEMNEJ ADORACJI IP: *.chello.pl 10.07.04, 10:29
        Wlasnie taki sposób dochodzenia kompromisu prezentujesz. Bez argumentow. Tylko Nie bo nie. Kilka tysięcy???Smieszne. Tylko przy budowie będzie zamieszanie, p[ozniej bedziesz mógł sobie normalnie mieszkac. interes 2 mln mieszkańców jest wazniejszy niz kilku tysiecy????
    • Gość: obecny Re: TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk IP: *.acn.pl 09.07.04, 22:51
      Byłem na prezentacji drogi expresowej. Jednak czytając wypowiedzi na tym forum
      wydaje mi się, że piszący je tam nie byli. Zgadza się - sporo było oszołomów,
      którzy przyszli sobie pokrzyczeć ale wyraźnie widziałem, że prawie wszyscy
      uczestnicy tego spotkania (ponad 300 osób pomijając prelegentów) byli przeciwni
      dowolnej trasie przez ursynów. Chcieli na płaskowickiej zwykłą drogę lokalną a
      nie kspresową oraz prawdziwą OBWODNICĘ autostradową wokół Warszawy. Nikt
      nikomów na siłę tranparentu z napisem NIE nie wciskał. Obraz, który wyłania się
      z wypowiedzi w tym wątku razi piekielnym kontrastem na tle tego co widziałem na
      sali. Ten niby "zaparty dech słuchających" wynikał głównie z kurtuazji i
      dobrego wychowania cichej większości, która przyszła na spotkanie. Grzeczność
      bowiem wymaga wysłuchania drugiej strony nawet jeśli się z nią nie zgadzamy.
      • Gość: jaa_ga Re: TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.07.04, 23:41
        Tak...kultura na każdym kroku...
        szczególnie kiedy goście (a takimi byliśmy)
        przez bitą godzinę nie dopuszczali gospodarza do głosu...
        krzyczeli - nie chcemy słuchać!
        Więc ci, którzy chcieli posłuchać, pytali: to po co przyszliście?!
        Wasi przywódcy dobrze wiedzieli co robią: zakrzyczeć, bo jak
        dojdą do głosu specjaliści - to się wyda, że nasze argumenty można sobie....
        Oglądałeś się? Widziałeś transparenty granatowo-białe?
        Na początku dumnie dzierżone w dłoniach - w trakcie prezentacji
        smętnie zwisające pod ścianą, jak przekłute balony?
        My - zwolennicy - porozumiewaliśmu się wzrokiem.
        A nie = krzykiem.
        PS. Gdybym miała takich "przywódców", jak Wy -
        umarłabym ze wstydu przed sobą samą. Bo cenię siebie.
        • Gość: obecny Re: TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk IP: *.acn.pl 09.07.04, 23:54
          Pudło kochaniutka!
          Nasze MY nie istnieje. Byłem tam zupełnie sam. Wyczytałem w internecie, że jest
          to spodkanie i poszedłem bo jestem mieszkańcem ursynowa. Natomiest używając
          formuły wasze MY sugerujesz, że nie byłaś tam sama.
          • Gość: jaa_ga Re: TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.04, 00:57
            A widziałeś ilu ludzi nie podniosło ręki do góry,
            kiedy kretyn Konwerski "zarządził" głosowanie (cyrk!)
            kto jest przeciw??
            To byliśmy MY.
      • Gość: v Re: TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.04, 00:02
        to chyba byles na innym spotkaniu!!!tą arogancka, rozwrzesczana tłuszcze
        podejzewasz o kurtuazje???jak by ten motłoch nie wył to moze usłyszał bys to co
        mowil dyrektor z GDDKiA ze OBWODNICA dla TRANZYTU to droga nr 50, juz
        modernizowana!!!ale ze tranzyt to TYLKO 3% a reszta to
        ruch "warszawa+okolice".Co do jednego masz racje - ta banda wyjców z debilem z
        wilanowa na czele darła sie "nie bo nie" i tylko ten typ mowił zeby w ramach
        protestu wyjsc...a potem sam nie wyszedł tylko dalej robił zadyme....
        • Gość: hubert Re: TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.04, 13:11
          O jak dobrze, ze nie jestem sam.
          Mimo ze mieszkam na Lasku B. wole ten tunel niz kategoryczne weto i czekanie,
          az TIRy sie same pojawia na Plaskowickiej.
          A co przebiegu spotkania: potwierdzam, ze sala byla pelna oszolomow, a panem
          Antonim z Wilanowa na czele, zwolennicy tunelu zachowywali sie kulturalnie i
          tak jak ja porozmawiali na spokojnie z projektantami trasy dopiero po 17.00, w
          malych grupkach roboczych, gdzie mozna bylo uzyskac odpowiedzi na nurtujace
          kazdego pytania.
          • Gość: v Re: TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.04, 13:37
            dokaładnie - witam rozsadnego sasiada:)
      • Gość: toma A KTO MIAL CZAS IP: *.sgib.com 13.07.04, 10:45
        zeby przyjsc na to spotkanie, ktore jesli sie nie myle mialo miejsce w poludnie,
        kiedy wiekszosc ludzi pracuje? Nie chce byc niegrzeczny, ale wydaje mi sie, ze
        wielu z protestujacych, protestuje bo ma na to czas i w ten sposob go spedza.
        Poza tym mieszkanie na Ursynowie nie jest obowiazkowe, mozna teraz i mozna bylo
        wczesniej wybrac sobie inne miejsce na swiecie do zamieszkania.
        • Gość: jacek a kto robi takie spotkania w sezonie urlopowym IP: *.u.mcnet.pl 13.07.04, 10:51
          typowe zachowanie nieuczciwej wladzy i kombinujacych urzednikow

> Poza tym mieszkanie na Ursynowie nie jest obowiazkowe, mozna teraz i mozna
          >bylo wczesniej wybrac sobie inne miejsce na swiecie do zamieszkania.

biorac pod uwage poszanowanie prawa - nie ma bezpiecznych miejsc w tym kraju -
          pod kazdym oknem mozna wybudowac nielegalna autostrade, hute albo spalarnie
          smieci

wychodzi na ze jestes wyjatkowo niegrzeczny
          • Gość: v spotkanie było w normalnym terminie KRETYNIE!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.07.04, 13:16
            wiemyb ze ty za kase z łapowek masz cały rok sezon urlopowy ale inni uczciwi
            ludzie tak dobrze jak ty nie maja...wiec nie bredz złodzieju
            • Gość: jacek sezon urlopowy - czyli brak jawnosci IP: *.u.mcnet.pl 14.07.04, 10:04
              lapowek nie daje sie w swietle jupiterow - tylko pod stolem

menelu v, jak kiedy przejszysz ma oczy - to az sie przerazisz swojej plugawosci
              popierasz zlodziei - lekko liczac 100 milionow lewej kasy

a dla ciebie 500 pln to wielkie pieniadze
    • Gość: Tomasz ależ pan się dał zmanipulować... IP: *.acn.waw.pl 10.07.04, 14:46
      "Będą spełnione wszystkie normy bezpieczeństwa i ekologiczne."
      Nie podano Miły Ursynowianinie absolutnie żadnych norm! I to jest podstawowym
      zarzutem dla tego projektu! Trochę techniki w postaci przeciętnej (dla osób
      obytych z architekturą, projektowaniem czy tylko komputerami) wizualizacji,
      parę nic nie wnoszących obrazków.... Zadnych faktów!

"Nie prawdą jest również to, że przez drogę tą będzie szedł
      tranzyt. Tranzyt to będzie tylko 3%."
      Jasne, wyparuje ów tranzyt (dane o 3% wg i tak zaniżonych kalkulacji miały
      dotyczyć ruchu ze wschodu!! Proszę więc uświadomić sobie,że tranzyt obemuje
      również ruch krajowy i z innych kierunków polski... ;) albo może pójdzie
      górą,samolotami, które nam tak dokuczają?

"Ruch związany z Warszawą to aż 80% całości ruchu na trasie, z czego 50%-60% to
      ruch przyjazdowy i wyjazdowy z miasta, a 20-30% to ruch wewnątrz miasta. 17 %
      to ruch związany z Mazowszem "
      :) dobrze... jest nas tu na ursynowie zdaje się 130tys, odliczając dzieci i
      starców może 1/4 miałaby samochód ... dałoby to jakichś 30 tysięcy maszyn
      produkujących spaliny. Właśnie tyle być może wdychamy teraz.
      Ale Pan wspomina, że ruch wewnątrz całej warszawy to aż 20-30%!!! Nasz ursynów
      pewnie obejmuje tylko część tej liczby ... nie umiem zliczyć .... ;) do tego
      za naszymi oknami przetoczymy dodatkowych 50-60% ruchu z i do warszawy... aaa
      i owe 17 z mazowsza.... Ma pan wogóle pojęcie o jakich liczbach tu się mówi?
      Cytowane dane procentowe tyczyły obciążenie ruchem tego konkretnego kierunku!
      Proszę Państwa przestańmy mówić procentami - niech fachowcy zrobią rzetelną
      symulację obciążenia ruchowego trasy szybkiego ruchu obejmującej pół warszawy
      (a nie tylko okolice płaskowickiej!!!). Wtedy dopiero okaże się co nam podkłada
      się pod okna.
      Wywody o naturalnym rozwoju miasta? o wciąż rosnącej liczbie warszawskich aut?
      Ależ to i tak będzie tylko 10-15% (reszta z tych 30% warszawskich procent mam
      nadzieję będzie mieszkać w innych dzielnicach warszawy) obciążenia trasy o
      której mówimy!!! Reszta przyjedzie, przejedzie i zostawi po sobie hałas i
      smród. Bo jak na razie owi "trasowi fachowcy" nie znaleźli żadnego innego
      rozwiązania jak owe wiatraki w 2-u kilometrowym tuneliku... Wiatraki, które,
      podobnie jak wiatraki najnowocześniejszego warszawskiego tunelu pod wisłostradą
      będą pompować skondensowane spaliny na powierzchnię. :)
      No dodajmy,że tę pozorną ochronę i wiatraczki przewidziano dla zaledwie 2-u
      kilometrowego odcinka całej trasy!!!

Faktycznie, plan jest zachwycający! Brawa!!!

• Gość: jaa_ga Cisza pod naszymi oknami... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.04, 15:31
        ...albo Płaskowickiej a la Dolinka Służewiecka.
        Taki jest wybór!.
        I każdy, który krzyczy i protestuje -
        w rzeczywistości działa na szkodę naszej dzielnicy!
        Ten hałas, którym straszysz, pod oknami,
        ma być właśnie w tunelu schowany!
        Szkodnicy jesteście i tyle.
        I egoiści. Dajcie ludziom spokój i idźcie szukać profitów
        gdzie indziej. Tutaj nie zarobicie. Ani grosza!
        • Gość: piotr jak czytam pani posty o wyborze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.04, 15:47
          to mi sie przypomina głupawy dowcip. Jaki wybór miał Żyd za niemca? Mógł sam
          wsiąść do wagonu ,lub zostac do niego zapędzonym. Chodzi o wagon do Treblinki.

I tu jest tak samo. Ludzie chcą dyskutować o przebiegu tej trasy,a nie o
          ilości wentylatorów,czy kolorze ścian w tunelu. To nie są żadne wybory , a
          dyskusja jałowawa.
          • Gość: jaa_ga Re: jak czytam pani posty o wyborze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.04, 16:28
            Sam Pan wie... to dopiero wstępny projekt PROJEKTU.
            A stanowisko wszystkich rad, jakie by one nie były -
            nie są dla rządu wiążące ze względu na ustawę,
            która w sprawach mających rangę strategicznych
            (a taką rangę ma sieć dróg krajowych i autostrad)
            nie jest wiążące, tylko doradcze.
            Wszystko jak dotąd jest więc lege artis.
            Mogliby na dobrą sprawę w ogóle nam nic nie pokazywać.
            Czy Pani sobie wyobraża, że będąc zobowiązani do przestrzegania
            standardów technologicznych i ekologicznych - możemy wyprodukować BUBEL???
            Nie ma takkiej możliwości, bo jesteśmy w zjednoczonej Europie.
            Na szczęście dla nas:)
            • Gość: piotr Re: jak czytam pani posty o wyborze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.04, 18:24
              całe zycie walczę bym miał we własnym kraju i mieście coś do powiedzenia. A
              nie byc popedzanym do wagonu.Dlaczego nikt nie pyta mnie i innych mieszkańców
              o moje zdanie na temat autostrady ? Czy nam jest potrzebna w mieście? Pani
              zdaje się to przesadzać. Szanuje pani prawo do własnego zdania,ale oczekuję
              wzajemności. Ponieważ opinie są tak spolaryzowane , referendum wydaje się
              rozsądnym wyjściem.

Lege artis? Oczywiście,że tak. Dyrektywa unijna zakazuje puszczania autostrad
              przez tereny gęsto zurbanizowane. Więc co zrobiono? Zmieniono nazwę na
              droga ekspresowa. Lege artis? Ale nie o takie koślawe lege artis walczmy. Ma
              dotyczyć sedna a nie litery sporu. Oczywiscie,że mogliby nam wogóle nic nie
              pokazywać !!!! Prosciej jest popędzić nas do wagonów. Tylko czy to jest
              demokracja?

Nie jestem osobiście zagrożony smrodem i hałasem z tej autostrady. Wiec jakby
              nie mój temat. Mało tego jeżdżę dużo i mam też pieniążki na niezbędne opłaty
              autostradowe. Ale mam jednocześnie świadomość,że tam mieszkają ludzie. I
              bedzie im to przeszakadzało. I winniśmy spojrzec na ten problem także ich
              oczyma. Pytanie właściwie postawione ,to pytanie o to czym winno byc miasto.
              Jak ma wyglądać w nim zycie? Jak byłem mały to w gazetach roiło się od fotek z
              dymiacymi kominami. To była miara postepu cywilizacyjnego. Dziś to tylko
              pusty śmiech. Jestem pewien ,że miasta przyszłe to miasta spokoju.
              Cisza,zieleń,bezpieczeństwo. Kłóci się z tą wizją lotnisko pod bokiem i
              autostrada przez srodek dzielnicy. Niestety.

"Sam Pan wie... to dopiero wstępny projekt PROJEKTU." - nie odnosze takiego
              wrażenia. Jesli dyskusja sprowadza się juz do koloru scian !!! Wszystko
              gdzieś tam przesądzono. Roma decides,causa finita. Tylko gdzie jest ta Roma?
              W społeczeństwie demokratycznym winno się szanować zdanie obywateli. I czesto
              o nie pytać. Ponieważ tak nie jest ludzie się buntują. I w skrajnosci
              negują wszystko. Sama pani pisze:
              "A stanowisko wszystkich rad, jakie by one nie były -
              nie są dla rządu wiążące ze względu na ustawę,
              która w sprawach mających rangę strategicznych
              (a taką rangę ma sieć dróg krajowych i autostrad)
              nie jest wiążące, tylko doradcze." Jesli tak jest to jest to obraz pychy. Czy
              ma Pani świadomość,że takie podejście do zdania społeczności napędza tłumy
              Leperom i Elpeerom ??? Ja votowałem onegdaj za Kaczyńskim. Mam swiadomość
              błędu. Obiecywano branie zdania społecznosci pod uwagę. I co ztego wyszło?.
              wYszło jak za Piskorskiego lub niemca. Do wagonów !!!!
              • Gość: v Re: jak czytam pani posty o wyborze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.04, 03:23
                zupełny brak zrozumienia- za piskorskiego ktos by sie z panem liczyl.kaczka
                jest tyranem i nie uznaje demokracji.zreszta słusznie bo to fatalny ustrroj -
                pytac kazdego alkocholika złodzieja i ignoranta o zdanie - i o zgrozo!brac je
                pod uwage!!!!musi byc silny lider ktory zdecyduje za reszte - ale bedzie tej
                reszcie tłumaczył dlaczego ma byc tak a nie inaczej!a co do AUTOSTRADY to zecz
                ma sie tak - w 2008 roku dochodzi A2 do wezła konotopy....i co dalej???prosze
                pamietac - 97% ruchu to ruch warszawski(80 samam wawa +17 wojewodzki)do roznych
                dzielnic naszego miasta- i co DALEJ????TUNEL ma byc dla tych ktorzy jada na
                druga strone wisły! a tranzyt bedzie jezdzil zmodernizowana trasanr 50!
                • Gość: piotr Re: jak czytam pani posty o wyborze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.04, 10:14
                  ludzie wschodu mówią: cóż mozna chcieć wiecej ,jeśli władca jest uczciwy i
                  sprawiedliwy.I tesknią za takim. My z cywilizacji zachdniej wybralismy
                  demokrację. Churchil mawiał,ze jest ona ułomna bardzo,ale nic lepszego nie
                  wymyslono. Ja nie tesknie za żadnym silnym i sprawiedliwym. Wolę demikrację. A
                  w niej trzeba sie liczyć z głosem kazdego. I umiec go do tego przekonać.
                  Zaleta wielką jest to ,że jesli się respektuje jej zasady to mozna
                  osiągnąć duże sukcesy.Popatrz na rozwój Zachodu. To zasługa m.in demokracji.

To tyle o sposobie uzgadniania pogladów. Jesli to ma byc taka (w 97%) droga
                  warszawska ,to dlaczego nie projektuja jej warszawiacy,tylko GDDKiA ???
                  Mało tego ona tez ją finansuje. Powtarza pan propagandowe spicze jak mantry.
                  Nic z tego nie bedzie, to zwykły kant i oszustwo. Jak z droga przez Górę
                  Kalwarię (nr50). Niech w takim razie ja rozbuduja,a nie poprawiaja tylko
                  nawierzchni. Zakres tych prac jest doprawdy zenujacy. Za wartość samego tylko
                  tunelu dałoby sie pewnie zbudować cały odcinek Grójec -Mińsk. i taka dyskusja
                  toczyła się lat temu 2-3. Góra Kalwaria i inne gminy zgadzały sie na
                  rozbudowę trasy. Mało tego upatrywały w niej szansy na rozwój. A potem
                  tajemniczy faceci podjeli decyzje o drodze przez miasto. Nigdy właściwie nie
                  przedstawiono żadnych poważnych argumentw "za". Ma tu biec i już. Nie jestem
                  nawiedzonym ekologiem (nawet ich nie lubię) ale chciałbym usłyszeć rzeczową
                  dyskusję a nie kupować kitu o 97% zamiast niej.
                  I nie wiem ,czy powtarza pan te slogany z niewiedzy,czy uprawia pan propagandę?
                  • Gość: v Re: jak czytam pani posty o wyborze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.04, 13:19
                    coz, wystarczy skonczyc podstawówke zeby wiedzec ze okres dominacji Europy nad
                    swiatem to nie okres demokracji...ponadato warto pamietac ze demokracja to zady
                    wiekszosci a nie wszystkich-dlatego naszczescie nie tzreba sie przejmowac
                    garstka oszołomow,zle sie dzieje gdy zaczynaja oni przewazac.zapraszam na sesje
                    rady dzielnicy we wtorek - zobaczysz tłuszcze i chołote ktora nie chce słuchac
                    bo sama jest najmadrzejsza...

a teraz co do autostrady - co to znaczy warszawiacy??rozumiem ze masz na mysli
                    samorzad warszawski?otoz owszem kaczynski ma w tym spory udział.a dlaczego
                    GDDiK?bo stanowi to czesc ogolnopolskiej i ogolno europejskiej(chyba) sieci
                    drog!97% TO RUCH DO WARSZAWY(80 sam warszawski,+17% do wawy)zamisat powtarzac
                    jak mantre te polityczne głupoty - zastanow sie!CO CI DA OBOWDNICA JAK 97%
                    BEDZIE CHCIAŁO WJECHAC DO WARSZAWY!?!?!?!dlaczego sie tak "słabo modernizyje
                    50? - wogole nie bierzesz pod uwage kiedy to wszystko ma sie stac - budowa na
                    Ursynowie ma sie zaczac w 2010!!!PLANOWANE - a jak bedzie zobaczymy, wiesz juz
                    czemu TREAZ tak słabo sie modernizuje 50?
                    teraz gminy - zgadzały ie i nawet chciały- taaaa w swerze deklaracji owszem ale
                    potworne zadymy by sie działy jak przyszło by do wyburzen i wywłaszczen - bo
                    tam nik nigdy nie planował takiej drogi...-słusznie zreszta bo ZAWSZE wiekszosc
                    jechała DO wawy! a na ursynowie planaowano ja od lat 60-70 i kazdy kto sie
                    wprowadzał wiedział co ma tam w planie - miałą isc po powiezchni - a teraz udał
                    sie wywalczy tunel i to jest sukces!
                    a co do kitu - to sa dane powaznych firm - sorry ale sa dla mnie bardziej
                    wiardygodne niz twoje własne przemyslenia i pzrebijajace z Twoich wypowiedzi
                    pzrekonanie ze TY wiesz lepiej niz te "glupie specjalisty" troche
                    samokrytycyzmu...i nie ulegania propagandzie zycze. bo optymistycznie zakłądam
                    ze nie ma pan zadnego finansowego własnego inetersu w lansowaniau takich tez...
                    • Gość: Fuzzy Re: jak czytam pani posty o wyborze IP: *.chello.pl 27.07.04, 13:39
                      Ciekawe co V skonczyla Oxford, Cambridge, Yale, a moze Sorbone w Paryzu, pytam,
                      bo tak kazdego "bardzo madrze" poucza, wziela by sie do prawdziwej roboty, a
                      nie tak, bezrobocie jest wielkie i nie pomija nawet tych najlepszych, czego v i
                      nikomu innemu nie zycze!!!
                      Ja jestem tylko mgr ekonomii, po jednej z warszawskich uczelni, hehehe...

Pozdrawim,
                      Fuzzy

• Gość: xxx Re: jak czytam pani posty o wyborze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 16:33
            No wlasnie. Nalezy zaakceptowac ogolny plan budowy tunelu, a skupic sie na jego
            szczegolach - takich jak wentylacja i gospodarka wodna. A nie bic piane ze
            szkoda dla mieszkancow Ursynowa i calego miasta.
            • Gość: piotr Re: jak czytam pani posty o wyborze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.04, 17:53
              ja juz pana raz prosiłem o dwukrotne czytanie postów. Tam pisze ,ze dyskusja
              jest jałowawa. Nie obchodzi mnie kolor i ilośc wentylatorów.
              • Gość: xxx Re: jak czytam pani posty o wyborze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 19:39
                Odnosnie inwestycji tunelu to proponuje przeczyrtac jeszcze 3 razy post:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=14080914&a=14087339
                A potem sprobowac _zrozumiec_ jego tresc.

Natomiast z postu do jaa_gi wynika jasno, ze Pan protestuje tylko dlatego, aby
                protestowac - bo cale zycie Pan o to walczyl aby Pana zdanie sie liczylo. Ta
                inwestycja Pana nie dotyczy - jest Pan "nie zagrozony", a jednak uparcie Pan
                protestuje. Dla sztuki protestowania. Nie liczy sie Pan z korzysciami jakie
                przyniesie ta inwestycja, jakie problemy rozwiaze, jakie zagrozenia usunie.
                Protestuje Pan, bo czyje sie niedoceniony i cale zycie Pan walczyl aby sie z
                Panskim zdaniem liczono. I dlatego bedzie Pan protestowal.

Gratuluje samopoczucia... i szczerosci. Chyba zaden protestujacy tak wprost sie
                nie przyznal do swoich kompleksow tak jak Pan.
                • Gość: Piotr Re: jak czytam pani posty o wyborze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.04, 20:42
                  dalibóg,proponuję panu uczciwie lepsze zrozumienie przedmiotu dyskusji.
                  Dlatego proszę o dwukrotne przeczytanie posów na które pan odpowiada.

Nie wiem jak mam to napisać by pan to zrozumiał. Z postu do jagi
                  wyciągnął pan jakies chorobliwe wnioski. Cała nadzieja ,ze jaga umie
                  czytać inaczej.

Wiec proponuje jeszcze raz - pan to wszystko przeczyta jeszcze raz,
                  potem się prześpi z tematem . I moze rano? Wiem ,nadzieja matką
                  głupców. Ale ja zawsze mam nadzieję. Byłem belfrem i wiem ,ze nie ma
                  zupełnie kompletnych matołów. To nie do pana oczywiscie.

Prywatnie powiem,ze nie biore udziału w dyskusjach,gdzie ktoś zajmuje sie
                  głównie dyskutantem,a nie sednem sprawy. czy pan ,w swym zacietrzewieniu
                  przeciw mnie , pamieta jeszcze o czym był wątek? Wiec jak pan napisze
                  jeszcze raz tak obrzydliwe słowa pod moim adresem to zwyczajnie oleję
                  sprawę. Zwyczajnie nie mam czasu na odpowiadanie ludziom którzy tylko opluwaja
                  bliźnich

• Gość: Fuzzy Re: jak czytam pani posty o wyborze IP: *.chello.pl 27.07.04, 13:28
            E tam...
            Przeciez my zwykli smiertelnicy i tak nie mamy na to wplywu - bedzie
            autostrada, droga ekspresowa, tunel, ogrody wiszace nad autostarda, czy tam
            drgoga ekspresowa... To lezy poza nasza gestia, chyba, ze jest sie politycznie
            czy zawodowo w to zaangazowanym...
            Jezdze wszystkim, rowerem tez, nawet na rolkach, hehehe... nie latam tylko
            samolotem, ale wszystko jest jeszcze mozliwe.
            Ekolodzy no cóz tez niezle przesadzaja, ale to tez nie moja/nasza sprawa!!!

Pozdrawiam,
            Fuzzy
      • Gość: margonik Re: ależ pan się dał zmanipulować... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.04, 13:13
        Nie rozumiem, czemu tak sie lekcewazy tę liczbę: 3 %.
        3% ruchu tranzytowego, to 3 ciężarówy na 100 samochodów. 100 samochodów
        przejeżdża taką trasą (przy niewielkim nateżeniu ruchu) może w 5 minut.
    • Gość: kobitka Re: TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.04, 10:28
      tez tam bylam. takiego bydla nigdy jeszcze i nigdzie nie widzialam. co
      wiecej "ich" propozycje wydaja mi sie bardzo rozsadne, choc mieszkam naprawde
      bardzo blisko Plaskowickiej. Po spotkaniu rozmawialam tez z dziewczynami-
      architektkami przestrzeni- maja KLEPNIETY projekt parku nad tunelem, jest kasa
      na drzewka i fajne pomysly. Dziewczyny mialy prezentacje, ale bydlo nie
      dopuscilo do glosu, o czym wszyscy wiemy............
      pozdrawiam
      K.
      • Gość: jaa_ga Re: TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.04, 13:23
        Pozdrawiam mądrą kobitkę:))
      • Gość: m&m Re: TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.04, 13:25
        dokładnie - zenujace było zachowanie tego motłochu. wstyd mi było i
        przeprosiłem pozniej te panie, z ktorymi na koniec rozmawiałem!a najbardziej
        denerwował mnie ten burak z wilanowa - zreszta probowałem go uciszyc-ten mlody
        radny to ja:)
        • Gość: jacek kto wybieral takich pajacow ??? IP: *.u.mcnet.pl 19.07.04, 10:49
          miejmy nadzieje zeto juz ostatni raz
    • Gość: zigi POPIERAM!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.04, 13:36
      tunel wydaje sie dobra sprawa!
      • Gość: igiz A JA NIE POPIERAM !!! IP: *.chello.pl 11.07.04, 22:00
        tunel wydaje się złą sprawą!
    • spinetta Re: TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk 11.07.04, 21:44
      Mieszkam na rogu Płaskowickiej i Lanciego i jestem ZA tunelem i cała moja
      rodzina też. A osobom z innych okolic W-wy dziękujemy uprzejmie za "obronę"
      naszych interesów i ekologiczne edukowanie i proponujemy, aby zajęły się
      rozwiązywaniem problemów własnej okolicy zamieszkania. Padło tu tyle
      sensownych, wyważonych argumentów za tunelem, że nie będę powtarzać. Cieszę
      się, że mam takich rozsądnych sąsiadów.
      Pozdtawiam!
      • Gość: attenips NIE dla "DROGI EKSPRESOWEJ" = dla "NIEAUTOSTRADY"! IP: *.chello.pl 11.07.04, 22:07
        a ja też tam mieszkam, na Lanciego, i nie chcemy tam absolutbie żadnego wylotu
        spalin z żadnego tunelu ani "nieautostrady" kilkaset metrów dalej już NA
        POWIERZCHNI po_wyjściu jak i przed_wejściem z/do owego 2km tunelu

Ą to dlatego, że zatrute ogromną ilością spalin powietrze ma pole rażenia kilku
        dobrych kilometrów! Tak więc cóż dwukilometrowy tunel tu zmieni?
        • Gość: albert wylot spalin IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.04, 22:23
          Jak tak protestujecie przeciwko wylotom spalin
          to proponuje nie robic zamknietego tunelu
          tylko z małym otwartym dachem.
          Wtedy niewielkie ilości spalin beda wychodziły na calej długości
          a nie będa skupione w jednym miejscu.
          Na Puławskiej jest znacznie wiekszy ruch i nikt nie protestuje na spaliny.
          • Gość: pojednawczy A JA PROPONUJĘ NOWOCZESNĄ KOLEJKĘ ELEKTRYCZNĄ! IP: *.chello.pl 11.07.04, 22:54
            NIE! Jako jedyne wyjście, proponuję poprowadzić "nieautostradę" po obwodnicy
            miasta (ale taką z prawdziwego zdarzenia, czyli poza miastem a nie przez
            Ursynów)

i proponuję też za PIENIĄDZE UNIJNE w tunelu pod ul.Płakowickiej poprowadzić
            linię elektrycznej szybkiej kolei osobowej, także np. nowoczesnych pociągów
            dojazdowych do Lotniska, wtedy będzie "wilk syty i owca cała" bo osobowa kolej
            elektryczna jest stosunkowo nieuciążliwa dla otoczenia, nie zanieczyszcza
            powietrza, a wogóle to szybki transport szynowy dramatycznie poprawi sytucję
            komunikacyjną miasta,
            a z drugiej strony właściciele gruntów liczących na wykup ich działek pod trasę
            dostaną swoje wysokie odszkodowania!
            • Gość: xxx Nie do konca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 17:51
              Poruszasz sliski temat energii elektrycznej. Tzn. energia elektryczna
              pochodzaca z elektrowni weglowych jest zarowno jednym z drozszych, jak i
              najbardziej szkodliwych dla srodowiska zrodel energii. Proponowanie transportu
              napedzenego elektrycznie, w sytuacji, gdy cala energie elektryczna otrzymujemy
              ze spalania nisko gatunkowego wegla, jest marnym pomyslem.
              • Gość: jacek co za bzdury !!! IP: *.u.mcnet.pl 13.07.04, 11:08
                stary diesel kontra naped elektryczny ...

slyszales o spalaniu fluidalnym

o filtrach ???

spalinowy zlom jezdzacy przez Warszawe jest najmnarniejszym pomyslem
        • Gość: v powinnas do krwi walczyc o tunel IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.04, 23:22
          bo jak nie bedzie to cały ten ruch ktory by pojechał tunelem pojedzie ci po
          wiezchu, bedzie stał na kazdych swiatłach i kazdym skrzyzowaniu i przed kazdym
          pzrejsciem dla pieszych- dobiero bedziemy mieli czyste powietrze
          • Gość: jacek nieuzgodnione wersje zwolennikow przekretu bis IP: *.u.mcnet.pl 12.07.04, 13:55
            jedni chca tunelu - bo chca autostrady w miescie - inni chca tunelu, bo to nie
            bedzie autostrada w miescie

jedni mowia - tranzytu nie ma i nie bedzie i dlatego budujmy tunel dla
            Warszawiakow, inni schowajmy tranzyt do tunelu zeby Warszawiacy nie mieli
            korkow

moze najpierw uzgodnijcie swoja wersje - z daleko kurz idzie od waszych klamstw
            i manipulacji
    • Gość: :) Re: TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk IP: *.chello.pl 11.07.04, 23:22
      Tak na prawde, jeżeli dojdzie do zbudowania drogi, to nie mam mowy o autostradzie. To ma być droga, która udrożni system dróg w Warszawie. Będzie to jedna z największych inwestycji w Polsce. Jak będzie w tunelu, to nawet nie będzie jej widać. Trzeba walczyć, aby tranzyt nie był skierowany ta drogą, a aby omijał Warszawe drogą e-50.Droga ekspresowa będzie służyła lokalnej społecznośći, będzie można dojechać prostę drogą do Wilanowa i łatwie będzie można wyjechać z Warszawy. Tiry nie powinny po niej jeździć.
      • Gość: m słusznie! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.04, 23:24
        masz racje!nie dajmy sie otumanic oszołomom :)
        • Gość: jacek czyli lepiej sie dac otumanic kombinatorom IP: *.u.mcnet.pl 12.07.04, 09:34
          trzeba byc slepym albo narabanym

A2 - autostrada nie moze miec przerw - a tak wynika z planow

znika przed Warszawa - pojawia sie z drugiej strony

jednym slowem pokurcz tunelowy nie bedzie sluzyl Ursynowowi ani Warszawie tylko
          miedzynarodowemu tranzytowi

i paru kombinatorom, ktorzy wykupili dzalki pod A2 w Warszawie

lewa kasa lewa kasa lewa kasa

• Gość: rozbawiony lubie cie czytac - taki darmowy kabaret:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.04, 13:07
            wyjasnij nam prosze dlaczego ze wzioles 500 zl za ta kampanie banialukow ktora
            tu prowadzisz?

• Gość: jacek to czytac cie nauczyli - teraz postaraj sie zrozum IP: *.u.mcnet.pl 12.07.04, 13:51
              zrozumiec

a co to sa te twoje banialukowy i wziolesy - czy to jakies skroty odkryte przez
              niedawnego analfabete ????
              • Gość: Bastian Re: to czytac cie nauczyli - teraz postaraj sie z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 14:22
                A co to jest skrota?

Bastian
    • Gość: xyz popieram IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.04, 14:56
      nie dajcie sie zastraszyc!!!
      • Gość: jacek nie dajcie sie postraszyc kombinatorom IP: *.u.mcnet.pl 12.07.04, 15:02
    • Gość: micksnow Re: TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk IP: 212.160.172.* 12.07.04, 17:11
      Witam. Spojrzcie na to w ten sposob. Droga w tunelu powoduje ze z Ursynowa mamy
      wtedy duzo lepszy wyjazd z osiedla w kierunku Wilanowa i na druga strone
      Pulawskiej.
      Ale obawiam sie , ze walenie piany io wrzask pseudo ekologow czekajacych na
      lapowke od inwestora (vide afery przy Zlotyuch Tarasach) moga skutecznie
      utrudnic rozwoj miasta.
      PS - mieszkam 800 mterow od planowanego przebiegu tunelu.
      • Gość: v Re: TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.04, 21:46
        a ja 200 i tez jestem za!
        • Gość: xxx Re: TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 21:54
          Wlasnie zmierzylem :) i wyszlo, ze mieszkam ok. 700m od planowanego tunelu i
          nie dalej niz 1km od jego planowanego, zachodniego konca.
          • Gość: v Re: TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.04, 23:48
            to może spotkajmy sie jutro na radzie - zeby nam ta dzicz nie zastraszyła
            radnych!
            • Gość: xxx Re: TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 23:53
              Nie dam rady - o tej porze bede jeszcze po drugiej stronie miasta :(

Ale mam nadzieje, ze radni swoj rozum maja i nie ulegna pokrzykiwaniom garstki
              zawodowych protestujacych... W sumie, na takich radach, to przydala by sie
              straz miejska, wyprowadzajaca na zewnatrz zaklucajacych porzadek :)
    • Gość: jacek lewa kasa lewa kasa lewa kasa lewa kasa IP: *.u.mcnet.pl 13.07.04, 09:40
      i mala dzialka dla pieskow popierajacych przekret
      • Gość: bpo jacek to kretyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 18:28
        i tyle
        • Gość: jacek bpo to kretyn do kwadratu IP: *.u.mcnet.pl 14.07.04, 10:00
          i tyle
          • Gość: Vincent Re: tunel IP: 217.153.174.* 16.07.04, 17:50
            nie chce sie wypowiadać na temat drogi tylko tunelu. Zarzut dotyczący spalin
            jest nieco smieszny. Chciałbym zapytać - co powinno się dziać z powietrzem
            usuwanym z tunelu ? Może powinno ulec dezintegracji ? Stężenie tlenku węgla po
            wylocie z tunelu jest znikome.
            A i jescze do jacusia - chyba stałem się twoim fanem ;)
            Ostatnio umieszczałeś linki do stron z pożarami w tunelach. Pytam się czy ty
            masz w ogóle pojęcie o wentylacji pożarowej w tunelu ? Może przydaloby się
            trochę poczytać o takich systemach i powalczyć o to co jest naprawdę ważne.
            Dopilnować, aby tunel był naprawdę bezpieczny. I wlaśnie to jest sedno sprawy.
            Dyskusja o szczegółach jest b. ważna, ale jak widać nie dla wszystkich.
            • Gość: jacek jak zostalem fanem vincenta !!!!!! IP: *.u.mcnet.pl 19.07.04, 10:16
              >Pytam się czy ty masz w ogóle pojęcie o wentylacji pożarowej w tunelu ?

a co pomoze wentylacja - jesli po katastrofie - tunelu - postawiony za kupe
              zmarnowanej kasy - moze byc zamkniety na wiele miesiecy albo lat ???

przez wentylacje bedziesz ratowal ludzi z plonacych samochodow wsrod
              makabrycznych korkow ???

widzisz drzewa i kore - a na las jestes slepy ciolku !!!!
    • Gość: Stirlitz LPR i droga IP: *.chello.pl 26.07.04, 01:56
      Co za szmaciarska formacja! Jak mozna ciagle tylko bić pianę i prowadzic
      kampanie negatywna!! Im gorzej, tym lepiej! Im bardziej mozna cos podkopac i
      zniszczyc, tym wygodniej dla LPRu! Wieczna hucpa i wstecznictwo!
      Tak naprawde, to wy działacie na szkode Polski! Jak mozemy osiagnac
      modernizacje i awans cywilizacyjny, jesli wciaz jestesmy namawiani do siedzenia
      w grajdole przez pseudochrzescijanskich karierowiczow!!!!!

Popieram droge w tunelu! Ursynow ciagle sie rozrasta, samochodow ciagle
      przybywa, spaliny sa i tak, a ktos kto rano i popoludniu nie stoi w
      gigantycznych korkach (Dolina S. i Pulawska), nie wie, jak bardzo nam S2 pomoze.

Pozdrawiam wszystkich rozsadnych
      • Gość: jacek dorga donikad IP: *.u.mcnet.pl 26.07.04, 09:27
        jednym slowem korki powoduja mieszkancy Konotopy jezdzac do Wawra do pracy
        • spinetta Korki 26.07.04, 14:20
          Nie, w korkach już teraz stoją mieszkańcy Ursynowa-Natolina wyjeżdżając rano do
          pracy w stronę Śródmieścia i wracając późnym popołudniem do domów. Metrem nie
          wszędzie można dojechać, poza tym samochód jest często narzędziem pracy. A
          budynków w dzielnicy przybywa...
          • Gość: jacek i po to im ta droga do Wawra albo Konotopy IP: *.u.mcnet.pl 26.07.04, 14:22
            do samego centrum Wawra ...
          • natolinczyk Re: Korki 26.07.04, 16:02
            Jedynym korkiem jaki mam aby dojechac na ulice Plaskowicka/Braci Wagow jest
            skrzyzowanie Pulawska/Al.Niepodleglosci wiec autostrada niczego tu nie zmieni
            oprocz faktu ze zielony ursynow przestanie byc "zielony" bo wyschnie duza czesc
            drzew w otoczeniu tunelu autostrady z powodu obnizenia wod gruntowych.
            Pozdrawiam wszystkich zakochanych w swoich autach a zapominajacych o
            przyjemnosci posiadania dwoch nog. I prosze wszystkich o wiecej wyobrazni
            zanim powiecie "Tak" dla takiego rozwiazania komunikacyjnego.
            • spinetta Re: Korki 27.07.04, 12:12
              1. Widocznie jeździmy róznymi trasami.
              2. jakoś nad tunelem metra drzewa nie wysychają
              3. dla fanatycznych wielbicieli pieszych spacerów wśród bujnej zieleni mam
              sugestię: zamieszkanie w domku za miastem.
              • Gość: Ursynowianeczka Re: Korki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 12:30
                Wszyscy absolutnie wszyscy mówiący o korkach na Ursynowie po prostu tu nie
                mieszkają i nawet nigdy nie byli w tych okolicach. Z ich dalekiej perspektywy
                Ursynów zaczyna się za rogatkami mokotowskimi i myślą o korkach na Puławskiej.
                Wbijcie sobie ignoranci do swoich zakutych łbów : na Ursynowie korków nie
                ma!!!! Autostrada będzie służyła wszystkim a szczególnie tranzytowi ale nigdy
                mieszkańcom Ursynowa!
              • Gość: jacek Korki dla spinetty IP: *.u.mcnet.pl 27.07.04, 12:57
                ona chce mieszkancow Ursynowa zafundowac korki

moze niech sie przeniesie na al. Armii Ludowej - albo w al. Krakowska

jesli jej nie stac - rura od odkurzacza od wydechu do wnetrza samochodu

tak bedzie taniej i lepiej dla wszystkich - bedzie miala spinetta-spalinetta
                spalin do woli i ochoty !!!!
                • Gość: sid pytanie IP: *.chello.pl 27.07.04, 20:46
                  Czy komukolwiek z tu zebranych jest potrzebny lepszy dojazd do
                  Wilanowa/Powsinskiej?
                  • spinetta Re: pytanie 28.07.04, 15:38
                    Mnie!
    • Gość: POW TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.07.04, 21:34
      Prezentacja trasy POW (S2)
      www.ursynow.pl/informacje/prezentacja.php
      Po wnikliwej analizie jestem za
      • Gość: Ursynowianeczka Re: TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 08:55
        Po wnikliwej analizie jestem przeciw. wszystko zależy od punktu widzenia
        • Gość: jacek to A2 a nie pow - po co ta mistyfikacja IP: *.u.mcnet.pl 30.07.04, 09:26
          osobnik 'pow' od dluzszego czasu byl za - nawet przed 'wnikliwa analiza'

• Gość: malowane Re: TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk IP: *.acn.pl 01.08.04, 08:39
      boprawdy
    • Gość: AND Re: TAK dla DROGI EKSPRESOWEJ.(po piątkowym spotk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.08.04, 13:01
      Ciekawi mnie skąd takie OPTYMISTYCZNE wyliczenia:
      Tranzyt to będzie tylko 3%
      ruch wewnątrz miasta 20-30%
      ruch związany z Mazowszem 17 %
      Jaki ruch wewnątrz miasta, tak jak na moście Świętokrzyskim?
      A co do rosyjskich TIR-ów i inych może postwimy zakazy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka