05.07.12, 17:08
wczoraj nabyłam sobie drogą kupna, wiedziałam, że toto istnieje, ale nigdy nie widziałam w naturze. Wisi na drzewie i wygląda :) Foto na razie nie będzie, bo nie mam kabelka.
Obserwuj wątek
    • kociara-monika Re: Oplątwę 05.07.12, 19:40
      Przyznaję piękne toto. A te maciupcie kwiatuszki (fioletowe) są urocze. Na początku myślałam, że to różowe to kwiat, ale mnie na pewnym forum wyprowadzono z niewiedzy. Jak to cudo masz na drzewie, to pryskaj (podobno to wystarczy).
      • yoma Re: Oplątwę 06.07.12, 08:59
        No właśnie. Parno jak cholera, tropikalne szczęśliwe, to i oplątwa powinna.
        • yoma Re: Oplątwę 06.07.12, 09:02
          Dla ścisłości, nie mówimy o tillandsii doniczkowej, tylko o takim ło

pl.wikipedia.org/wiki/Opl%C4%85twa_brodaczkowa
          :)
          • wanda43 Re: Oplątwę 06.07.12, 12:54
            Powiekszylam fotke i dopiero zobaczylam jakie to super jest!. Ale co ty z tym zrobisz na zime?
          • wanda43 Re: Oplątwę 06.07.12, 14:21
            zły duch jesteś normalnie!
            Wzielo mnie i będę chra dokąd nie dostane. Jeszcze dzis syncia naciągne coby mi zamowiul na allegro ze 3 rozne na początek. Udekoruje nimi sciane w saloonie.
            • yoma Re: Oplątwę 06.07.12, 15:14
              A na zimę powieszę zapewne w kuchni, ciepło, wilgotno i łatwo pryskać. Nie masz kogoś pod Łodzią? Pod Łodzią kupiłam.
              • yoma Re: Oplątwę 06.07.12, 15:14
                popatrz

fajne, nie?

www.beaufortcountylibrary.org/htdocs-sirsi/images/moss4.jpg
                • yoma Re: Oplątwę 06.07.12, 16:22
                  Donoszę, że była burza i oplątwa zrobiła się zielona jak młoda trawka na wiosnę. Fajnie :)
                  • yoma Re: Oplątwę 07.07.12, 11:20
                    łoplątwa na sośnie

fotoforum.gazeta.pl/photo/8/xa/ui/jmah/slyImVrjN8Stbw41aB.jpg

fotoforum.gazeta.pl/photo/8/xa/ui/jmah/6cuFPYCqsJpBbfIWpB.jpg
                    • wanda43 Re: Oplątwę 07.07.12, 18:06
                      zobacz to www.roslinytropikalne.pl/aranzacje.html
                      Jest sklep internetowy w Wawie, mozna zamowic.
                      • yoma Re: Oplątwę 07.07.12, 19:30
                        No, to drzewo tillandsiowe ma coś w sobie :) Chyba wezmę suchy konar i na nim ją na zimę powieszę. Zresztą dawno chcialam zrobić tropikalny konar, ale nie miałam odwagi.
                      • yoma Re: Oplątwę 07.07.12, 19:36
                        Dzięki w ogóle, fajna stronka :)
                        • wanda43 Re: Oplątwę 15.07.12, 15:29
                          No! To jutro, jesli mi co nie wypadnie nagle, jade po swoje oplątwy! Bede miala 6 sztuk roznych! Ha!
                          • yoma Re: Oplątwę 15.07.12, 20:34
                            Gratulacje, powodzenia, a gdzie je powiesisz? :P
                            • wanda43 Re: Oplątwę 15.07.12, 21:12
                              Jeszcze nie wiem, ale cos wymysle. Mam las za chalupą i po ogromniastej burzy z przed tygodnia jest pare powalonych brzoz i sosen. Moze jakiego konara przytargam i udekoruje?
                              • yoma Re: Oplątwę 16.07.12, 12:16
                                Sosnę radzę, bo czepliwsza. Gdzieś wyczytałam, żeby wieszać na starym dębie, ale to chodziło własnie o spękaną korę, więc sosna też powinna być dobra. U mnie wisi na sośnie. ak już powiesisz, to pokaż :)
                                • wanda43 Re: Oplątwę 16.07.12, 13:58
                                  Małe są, to na razie wpakowalam w szkło. Ale..... ta w środku, największa ma paczek!!!!
                                  fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3167383,2,2,DSC00575.html
                                  • yoma Re: Oplątwę 06.08.12, 11:38
                                    No jakżeż ja to mogłam przegapić? Przepraszam. Jaka fajna!

A moja się zaaklimatyzowała: rozłazi się po tej sośnie, wciskając w szczeliny kory. Niech nie przesadza, bo jej potem nie zdejmę :)
                                    • wanda43 Re: Oplątwę 06.08.12, 13:42
                                      Niestety, 3 male szlag trafil, a 2 na pewno :(
                                      Jednak to to az tak slonca nie lubi jak by wynikalo z opisow. Najwidoczniej je przypalilo. A ta z pączkiem jeszcze nie zakwitła.
                                      • yoma Re: Oplątwę 06.08.12, 14:59
                                        A cóż za idiota pisał, że lubi? Współczuję.
          • kanapony Re: Oplątwę 08.09.12, 20:52
            w tabicerstwie?????
            :o
            czyzby tym wypychano siedzenia taboretów?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka