marva 19.02.08, 19:21 Jeszcze raz Ci dziękuję za te anturium (i nie tylko). Powiedz mi proszę co robię nie tak? Bo żółkną im liście. Nie wszystkie, ale po dwa na kwiatku. Martwię się bardzo, bo jak by mi umarły to chybabym się popłakała. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irenazu Re: Irenazu 20.02.08, 19:49 bo ja wiem?Może mają za mokro?Mnie czasami zdarzy się trochę je przesuszyć i nic im się nie dzieje złego,może muszą przywyknąć.Przesadzałam je tak gdzieś na początku listopada i przez ten czas nic się złego z nimi nie działo,w drodze nie zmarzły,to może aklimatyzacja?Moje stoją na parapetach nad grzejnikami,okna wsch.i zachodnie,w domu ok.20st.Podlewam raz w tygodniu,umiarkowanie(woda nie zostaje w podstawkach),wietrzę pokoje toteż czasami owieje je chłodniejsze powietrze.Już zaczęłam zasilać Humwitem,kwitnie: różowe, czerwone-dwa rodzaje,czerwono-zielone-też dwa rodzaje.Może poczekaj jeszcze trochę a gdyby coś nie wyszło,spróbujemy jeszcze raz. Odpowiedz Link
marva Re: Wracają do formy:o)))) 04.03.08, 10:50 Listki robia sie lądne i zieloniutkie. Cieszę się, bo juz myslałam, że je trafiło.... Odpowiedz Link