polisman 26.03.09, 14:43 Witam! Jakiś czas temu dostałem super roślinkę i nie mam pojęcia jak brzmi jej nazwa! Może pomożecie? Chodzi mi tylko i wyłącznie o jego nazwę! Dzięki i pozdrawiam www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/37c32cb81edf1192.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
13ka Też go mam :) 27.03.09, 20:25 specjalnie zeszłam do piwnicy żeby sprawdzić co IKEA, gdzie go nabyłam, napisała na doniczce. Nie popisali się było tylko SUCCULENT ;(((. Ale powiem Ci że musisz go przesadzić do szerszej donicy rozłoży się ładnie (zobacz mojego na blogu w wazie) jest ciemno zielony. Twojemu żółkną końcówki nie ma czasem za mało ziemi? Ja mojego raz na 2 tygodnie wstawiam do wanny w wodą(w zasadzie funduję taką kąpiel wszystkim kwiatom)i pozwalam się napić. Rośnie ładnie teraz nawet wypuścił nowe "środki". Jak znajdę gdzieś nazwę to wrzucę pozdrawiam. Odpowiedz Link
polisman Re: Też go mam :) 27.03.09, 22:00 OK!Dzięki bardzo za cenne rady...Dalej czekam na odp.odnośnie jego nazwy Odpowiedz Link
polisman Re: Też go mam :) 27.03.09, 22:11 Zapomniałem napisać,że ta roślinkę podlewa się skromnie! Należy do roślin długo żyjących bez wody!!! Więc kąpiele w wanie odradzam! Z tego co pamiętam to podlewa się ją jak ma naprawdę sucho.... Odpowiedz Link
13ka hehe ... 28.03.09, 09:21 wszystkie rośliny w domu jakie mam to sukulenty uwierz rosną i nic im nie jest. Wsadzanie do wanny raz na dwa tygodnie dobrze im robi i wątpią, aby było to podlewanie częste. Moja roślina jest jędrna i zdrowa nie ma żółtych końcówek i połamanych liści jak Twoja, więc to chyba znak że opiekuję się nią bardzo dobrze ;)) poza tym jak każdy kwiat zbiera kurz jak ją zamierzasz "odkurzać" inaczej niż wsadzając do wanny? pozdrawiam Odpowiedz Link
polisman Re: Pytanko do wszystkich 28.03.09, 12:15 Już wiem chyba jak brzmi nazwa mojej roślinki :)))) haworthia angustifolia v.liliputana Odpowiedz Link