Dodaj do ulubionych

Pytanko do wszystkich

26.03.09, 14:43
Witam! Jakiś czas temu dostałem super roślinkę i nie mam pojęcia jak brzmi jej
nazwa! Może pomożecie? Chodzi mi tylko i wyłącznie o jego nazwę!
Dzięki i pozdrawiam
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/37c32cb81edf1192.html
Obserwuj wątek
    • 13ka Też go mam :) 27.03.09, 20:25
      specjalnie zeszłam do piwnicy żeby sprawdzić co IKEA, gdzie go nabyłam, napisała
      na doniczce. Nie popisali się było tylko SUCCULENT ;(((. Ale powiem Ci że musisz
      go przesadzić do szerszej donicy rozłoży się ładnie (zobacz mojego na blogu w
      wazie) jest ciemno zielony. Twojemu żółkną końcówki nie ma czasem za mało ziemi?
      Ja mojego raz na 2 tygodnie wstawiam do wanny w wodą(w zasadzie funduję taką
      kąpiel wszystkim kwiatom)i pozwalam się napić. Rośnie ładnie teraz nawet
      wypuścił nowe "środki". Jak znajdę gdzieś nazwę to wrzucę pozdrawiam.
      • polisman Re: Też go mam :) 27.03.09, 22:00
        OK!Dzięki bardzo za cenne rady...Dalej czekam na odp.odnośnie jego nazwy
        • polisman Re: Też go mam :) 27.03.09, 22:11
          Zapomniałem napisać,że ta roślinkę podlewa się skromnie! Należy do roślin długo
          żyjących bez wody!!! Więc kąpiele w wanie odradzam! Z tego co pamiętam to
          podlewa się ją jak ma naprawdę sucho....
          • 13ka hehe ... 28.03.09, 09:21
            wszystkie rośliny w domu jakie mam to sukulenty uwierz rosną i nic im nie jest.
            Wsadzanie do wanny raz na dwa tygodnie dobrze im robi i wątpią, aby było to
            podlewanie częste. Moja roślina jest jędrna i zdrowa nie ma żółtych końcówek i
            połamanych liści jak Twoja, więc to chyba znak że opiekuję się nią bardzo dobrze
            ;)) poza tym jak każdy kwiat zbiera kurz jak ją zamierzasz "odkurzać" inaczej
            niż wsadzając do wanny? pozdrawiam
    • polisman Re: Pytanko do wszystkich 28.03.09, 12:15
      Już wiem chyba jak brzmi nazwa mojej roślinki :))))
      haworthia angustifolia v.liliputana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka