greglis 17.12.04, 12:16 Ogłaszam wszem i wobec CHCĘ SIĘ NAUCZYĆ robienia frywolitek.Kto nauczy greglis? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zeberka2 Re: Frywolitki 17.12.04, 12:48 Ja z pewnością nie, ale przypadkiem wpadłam na ten adres. Jest to kopalnia wiedzy, również o frywolitkach. Życzę powodzenia! Majka www.killfile.pl/faq/pl.rec.robotki-reczne.html Odpowiedz Link
loriaan Re: Frywolitki 17.12.04, 13:11 niestety ja tylko szydełkiem potrafie wywijac ale frywolitki kusza oj kuszą juz sobie wyobrażam taka sliczną zieloną choinke z porozwieszanymi, misternie zrobionymi białymi płatkami sniegu) MIODZIO Odpowiedz Link
mamand Re: Frywolitki 17.12.04, 13:20 szukaj tutaj: usenet.gazeta.pl/usenet/0,1.html?group=pl.rec.robotki-reczne&pagep=0&offset=1020592 i tutaj: www.kaan.pl/forum/index.php? powodzenia Agata Odpowiedz Link
ka_thy Re: Frywolitki 17.12.04, 13:33 Jutro o godzinie 16 w Cieplarni na Brackiej w Krakowie jest spotkanie krakowskiej grupy robótkowej. Na pewno będą dziewczyny, które umieją robić frywolitki. Odpowiedz Link
loriaan Re: Frywolitki 17.12.04, 13:39 greglis masz bardzo dobre połączenia warszawa - kraków właściwie co 2 godziny, bezpośredni, 2;40 jedzie bilet ok 72 zł) Odpowiedz Link
ka_thy Re: Frywolitki 17.12.04, 14:24 greglis napisała: > Buu,a ja z Warszawy,nie dojadę No tak, to faktycznie nieco daleko. Nie wiem dlaczego skojarzyłam Cię z Krakowem. Ale w Warszawie tez się takie spotkania odbywają. Co do terminu to wystarczy śledzić grupę robótek na Usenecie. Odpowiedz Link
dzavala Re: Frywolitki 18.12.04, 09:00 Ja robie frywolitki igła - dla mnie ten sposób jest duzo prostszy, efekt podobny (chociaż niektórzy mówią, że fryw. klockowe są ściślejsze). Niestety jestem ze Szczecina, ale mogę podesłać Ci kurs obrazkowy z Anny (fryw. igłą). Poza tym wyszukaj hasło frywolitki tu www.polnews.pl/showgrp.php?id=225 - tam dziewczyny omówiły ten temat tysiące razy. W FAQ tej grupy znajdziesz również linki do nauki frywolitek na czółenkach. Gdybyś miała jakieś pytania - pytaj śmiało. Odpowiedz Link
greglis Re: Frywolitki 19.12.04, 10:58 Dzavala, bardzo bym Cię prosiła o przesłanie kursu.Niestety spóźniłam się i już grudniowego wydanie Anny nie dostałam ,już jest styczniowy.Z góry dziękuję moj adres greglis@poczta.onet.pl Odpowiedz Link
pinos Re: Frywolitki 20.12.04, 16:52 Witam. Czy mogę się zapisać na ten kurs z Anny? Chciałąbym zobaczyć. Odpowiedz Link
brydzka Re: Frywolitki 18.12.04, 13:25 Ja kupiłam sobie specjalna igłe do frywolitek nr 7 z mała instrukcją.Robi sie szybciej niż na czółenku.Próbowałam na czółenku ,ale to za mocno ścinełam kółeczko to przegapiłam pare słupków i wiadomo trzeba zaczynać od początku<ale obiecuję sobie ,że nauczę się na czółenku>W kramie z robótkami ogłaszają sie ze sprzedażą kasety Kurs koronki frywolitkowej wideo VHS min 45 cena 39 zł .Można zamówic w kokardce nr tel 0-56 66239 79 od pn-pt i na stronie www.kokardka.com.pl .Na igle o tyle jest dobrze ,że mozna poprawić.Igła kosztowała 34 zł(troche drogo)ale wiem ,że dziewczyny kupują igły do szycia puszystych materiałów. Na tej stronie coś znajdziesz tomella.webpark.pl/ i jest z video W nr 12/grudzień w Annie jest kurs frywolitki na igle + ozdoby świateczne.Mam aniołka i zabieram sie za szopkę.A powiem szczerze,że byłam zupełna nogą w tej dziedzinie.Ale cierpliwości i napewno sie uda. Pozdrawiam ze Szczecina Kaska Odpowiedz Link
brydzka Re: Frywolitki 18.12.04, 13:28 Aha jakby ktos chciał nr artykułu tzn. tej kasety to 81268 i to wpisać na stronie kokardki. Odpowiedz Link
pasjonatka1 Re: Frywolitki 20.12.04, 14:16 Tak się składa że ja jestem z Wa-wy i mogę po Nowym Roku poświęcić Ci chwilę czasu na naukę. Musisz tylko przynieść to na czym chcesz się uczyć - igła czy czółenko. Jeśli jesteś zainteresowana to szczegóły ustalimy na priv. Nie jestem oczywiście mistrzem w tej dziedzinie, ale wszyscy mnie chwalą za moje wyczyny więc.... jeśli masz odwagę?mogę Ci troszkę pomóc. Pozdrawiam Odpowiedz Link
greglis Re: Frywolitki 20.12.04, 14:25 Miła Pasjonatko wysłałam wiadomość na priv ale boję się że coś namieszałam.Gdyby nie doszła proszę napisz Ty do mnie,a ja zwrotem odpiszę.Poczta gazetowa mnie przerasta. Odpowiedz Link
pasjonatka1 Re: Frywolitki 20.12.04, 14:39 Wszystko doszło i skontaktuję się z Tobą po Nowym Roku to się umówimy. Pozdrawiam i cieszę się że będę mogła Ci pomóc. Ps. Czółenka też mają mnóstwo uroku i choć trochę wolniej się pracuje to są czasem nie zastąpione. Praca jest ściślejsza i drobniejsza, delikatniejsza. W moim przypadku sprawdza się igła gdy robię naszyjnik z koralikami, to jest dużo prościej. Ale masz czas do zastanowienia a ja służę obiema metodami. Odpowiedz Link