Dodaj do ulubionych

Witam wszystkich

18.03.05, 15:34
Witam wszystkich bardzo serdecznie! Nawet nie wiecie jak się cieszę, że poznałam wasze forum.Teraz wiem ,że jest więcej takich artystycznych duszyczek jak ja. Od roku "oswajam" masę solną i kolekcjonuję aniołki/nie tylko swoje -oczywiście/.Teraz zakochałam się w decoupage. Wasze prace są wyśmienite! Podziwiam Was wszystkich,a zwłaszcza wszystkie Mamy ,które na codzień zmagają się z trudami dnia codziennego,a wieczorem mają jeszcze siły twórcze/sama wiem coś o tym, bo mam 3 rozrabiaczków/ Ale nie ma to jak życie z pasją. Jestem z Białegostoku.A tu jak cisza na morzu.Nie ma kraków i innych rzeczy do decoupage.Dlatego nie mogę zacząć.Wybieram się do W-wy.Wyczytałam u Was gdzie wszystkiego szukać.Proszę powiedzcie mi tylko które kraki są najlepsze,bo muszę dobrze wybrać. Baaaardzo Wam dziękuję za pomoc!Jesteśie dla mnie wsparciem i inspiracją ,bardzo Was lubię.Mam nadzieję ,że przyjmiecie mnie do swojego grona. Monika
Obserwuj wątek
    • glassidea Re: Witam wszystkich 18.03.05, 16:57
      Witam Cię bardzo cieplutko. No w końcu ktoś z Białegostoku. Ale z tą ciszą to
      trochę nie tak. Ja zaopatruję się w Pastelu na Rocha. Można kupić akryle, kraka
      Talensa a niedługo będzie dwuskładnikowy Renesans. Myślę jednak, że możesz
      spróbować bez wydawania dużych pieniędzy i sprawdzić, czy rzeczywiście jest to
      coś dla Ciebie. Było już coś na ten temat. Spróbuj poszukać w poprzednich
      wątkach.
      Powodzenia
      Jola
      www.glassidea.com.pl
    • glassidea Re: Witam wszystkich 18.03.05, 18:04
      Poczytaj sobie troszeczkę
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23390&w=19115882&v=2&s=0Jola
    • zeberka2 witaj 18.03.05, 20:22
      Kraki są różne, a który jest lepszy nie do końca wiadomo. Są jednoskładnikowe
      do robienia spękań dwukolorowych (np. farba jasna-krak-farba ciemna; ciemna
      pęka i w pęknięciach widać tę jasną - może też być na odwrót pierwsza ciemna, a
      na wierzchu jasna, oczywiście smile), to się czasem nazywa krak country. Ten krak
      służy do przygotowania "spękanego" tła, na które dopiero naklejasz wzór.

Są też kraki dwuskładnikowe do robienia spękań na wykończonej pracy. Masz już
      tło, naklejony motyw i na koniec chcesz pracy nadać antyczny wygląd, wtedy
      możesz położyć ten właśnie krak, a cieniutką siatkę spękań uwidaczniasz np.
      proszkiem do spękań lub medium postarzającym (bitumicznym). To ostatnie będzie
      widoczne na jasnym tle, przy ciemnym tle musisz raczej użyć czegoś jasnego do
      uwypuklenia spękań np. srebrny proszek.

Jedno i drugie daje zupełnie inny efekt optyczny i do innych prac pasuje. Z
      czasem warto mieć obydwa pod ręką, wtedy w zależności od pomysłu używasz to o
      lepsze. Ja mam różne niemieckie, włoskie - w sumie nie widzę większej różnicy.

Powodzenia w pierwszych pracach! Jak coś nie wyjdzie, to się broń Boże nie
      zniechęcaj!!! Czasem trzeba sporo zepsuć, aby wyszło coś fajnego smile
      Majka
      • lilaweneda1 Re: witaj 19.03.05, 01:52
        zeberka dzieki przy okazji i ja sie czegoś dowiedziałam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka