27.04.10, 16:01
Witajcie! Mam prośbę, czy ktoś mógłby polecić mi DOBREGO, doświadczonego,
miłego dietetyka z Piaseczna bądź okolic? Znającego się na układaniu diet dla
osób z problemami zdrowotnymi? Nie szalejącego za bardzo z cenami za swe
usługi? Hm, chyba za dużo wymagam...
Obserwuj wątek
    • nuis Re: dietetyk 29.04.10, 08:41
      ja też chętnie bym się wybrała do dobrego dietetyka. Czy może ktoś
      kogoś polecić ?
      • prenatka Re: dietetyk 29.04.10, 15:50
        Chyba w Piasecznie wszyscy są idealni i nikt dietetyków nie potrzebuje....
        • len_y Re: dietetyk 29.04.10, 17:37
          halsa.pl/
          co prawda nie Piaseczno, tylko Żoliborz, ale sprawdzony i godny polecenia adres.
    • slawomirslawek Re: dietetyk 06.07.16, 15:38
      Polecam mgr Paulinę Mikulską. Jest świetnym dietetykiem, ma dużą wiedzę, a na dodatek dojeżdża do domu. I nie wciska też suplementów. Korzystałem z jej usług i jestem bardzo zadowolony, -10kg w 2,5 msc. Tu jej stronka www.mobilnepd.com Niskie ceny, dobra jakość, naprawde warto, moim znajomym tez ja polecam
      • heniek.8 Re: dietetyk 07.07.16, 07:02
        sorki za naiwne pytanie - ale jak skorzystałeś z pomocy dietetyka, to już wiesz co i jak, więc po co polecasz znajomym żeby płacili za konsultacje, jak możesz wszystko powiedzieć w 15 minut?

szczególnie że jest to temat trywialny i znany każdemu - i sprowadza się do pytania co jeść a czego nie jeść.
        • laruara Re: dietetyk 07.07.16, 09:47
          Nie masz racji...
          • heniek.8 Re: dietetyk 07.07.16, 23:20
            w czym nie mam racji?
            jak ktoś jest chory, to dowiaduje się od lekarza (alergolog, kardiolog itp.) co przestać jeść i pić a czego jeść więcej
            a jak ktoś jest zdrowy ale gruby i chce schudnąć, to jest masa diet , książek, tu nie potrzeba jakiegoś naukowca żeby dobierał składniki
            najważniejsza jest motywacja i może o to chodzi - jak ktoś zapłaci i regularnie chodzi na wizyty to może mieć lepsze efekty niż ktoś kto kupił książkę, przeczytał, wrzucił do szuflady i dalej robi swoje.
            • laruara Re: dietetyk 08.07.16, 05:53
              ogólne zasady są takie same, to fakt, ale...
              każdy organizm jest inny.
              inne leki, inna dieta, inne zapotrzebowanie na poszczególne składniki.
              nie wkładajmy wszystkich do jednego worka ;-)
              a jak do tego dołożysz powszechne dziś alergie...
              jednemu pomoże, drugiemu zaszkodzi.
            • izak31 Re: dietetyk 10.07.16, 08:22
              Ja się odchudzałam z pomocą dietyka klinicznego. Przed wizytą dostałam listę badań jakie mam wykonać. Z pierwszej wizyty wyszłam tylko z ogólnymi zasadami żywienia np. nie pić przed posiłkiem ani trakcie itp. Właściwą dietę dostałam po 2-3 dniach mailem. Czyli mam prawo podejrzewąc, że nie dostałam gotowca tylko dietę ulożoną pode mnie.
              • heniek.8 Re: dietetyk 10.07.16, 10:01
                no tak, każdy o sobie myśli "jestem unikalnym płatkiem śniegu" a dietetyk forwarduje szablony :)
                z ciekawości: w jakiej jesteś formie teraz, na lato, na plażę ? ;)
                • izak31 Re: dietetyk 11.07.16, 03:25
                  W cudownej :-). Dwa rozmiary w dół. Bikini kupione nowe :-). Od września na minusie 15 kg. Jeszcze waga celowa nie osiągnięta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka