Dodaj do ulubionych

POMOC dla Kubusia!!!

27.10.10, 22:40
Witam,

Mały Kubuś potrzebuje pomocy.... wszyscy możemy mu pomóc zbierając plastikowe zakrętki od butelek, które można zostawić w Urzędzie Gminy w Piasecznie na pół piętrze...

Pozdrawiam,

Więcej
www.se.pl/wydarzenia/kraj/nie-dajmy-umrzec-kubusiowi_138236_232221.html#comments
Obserwuj wątek
    • justapu Re: POMOC dla Kubusia!!! 27.10.10, 22:43
      na półpiętrze ....oczywiście :)
      • justapu Re: POMOC dla Kubusia!!! 04.01.11, 17:02
        Witam,

udało mi się skontaktować z Tatą Kubusia,jeśli chodzi o miejsca w których można zostawiać korki to są to min:Szkoła Podstawowa nr 5 w Piasecznie(można je oddać do Pani Ani w świetlicy),Szkoła w Jazgarzewie ,Szkoła w Zalesiu Dolnym i Górnym,Kurier Południowy.
        Tata Kubusia mówi,że udało im się już zebrać około 9 ton korków :)Liczę ,że Państwo zechcą pomóc i zaczną odkładać każdą plastikową nakrętkę bo to nic nie kosztuje :)

P.S W Szkole Podstawowej nr 5 w Piasecznie,na tablicy ogłoszeń przed wejściem do szatni dla młodszych klas jest wywieszony plakat z Kubusiem i z dokładnymi informacjami gdzie można nakrętki zostawiać...
        dzięki wszystkim za zainteresowanie
        pozdrawiam
        Justyna
    • taets Re: POMOC dla Kubusia!!! 28.10.10, 21:38
      Wiem o akcji i zbieram nakretki :)
      Do kiedy mozna je tam zaniesc??
      • jammnik Re: POMOC dla Kubusia!!! 29.10.10, 13:22
        A gdzie jeszcze mozna oddawać nakretki w Piasecznie lub Józefosławiu?
        • tomig1976 Re: POMOC dla Kubusia!!! 30.10.10, 14:12
          Napisz proszę, czy nakrętki maja być wyłącznie z butelek, czy, np. plastikowe nakrętki z buteleczek na lekarstwa również? Ja już zbieram i rodzinka też!!
          • justapu Re: POMOC dla Kubusia!!! 30.10.10, 14:45
            ja o Kubusiu dowiedziałam się przypadkiem od kolegi z pracy,
            a z racji tego iż w Szkole Podstawowej nr 5 w Piasecznie do której chodzi mój 8 letni syn,również organizowane są takie akcje zbierania nakrętek , to od 2 lat ich nie wyrzucam tylko odkładam,ja zbieram wszystkie plastikowe nakrętki czy po napojach czy płynach do kąpieli .Postaram się dowiedzieć więcej na temat tego w których jeszcze miejscach można oddawać nakrętki właśnie dla Kubusia i napiszę o tym jak najszybciej.

pozdrawiam wszystkich "zbieraczy":)
            dla nas to tylko kwestia wyrobienia w sobie odruchu nie wyrzucania nakrętek do kosza tylko np do jednej przeznaczonej właśnie na nakrętki reklamówki...a możemy tym uratować komuś życie ....i to jest fajne
            • misiania Re: POMOC dla Kubusia!!! 04.01.11, 21:26
              A mnie ciekawi proces przemiany nakrętek w pieniądze - kto i na jakich warunkach daje kasę za te zbiory?
    • dodokids Re: POMOC dla Kubusia!!! 13.01.11, 20:10
      u nas też kazdy moze zostawić koreczki,zakretki dla Kubusia.
      Zapraszam od soboty 15-tego stycznia: DODOkids bazarek przy Jana Pawła II w Piasecznie lokal nr 16. (pierwsza alejka od strony zielonego bloku, blisko przystanku 709)
    • dodokids Re: POMOC dla Kubusia!!! 21.02.11, 13:25
      koreczkowa akcja dla Kubusia juz się zakończyła, ale wszystkich chętnych zapraszamy do zbiórki na następne dziecko.
      cały czas można u nas zostawiać koreczki w godz.: 10-18 (pon.-pt.) oraz 9-14 (sob.)

dziekujemy :-)))
      • taets Re: POMOC dla Kubusia!!! 22.02.11, 11:50
        O to fajnie, przejde sie jak troche cieplej sie zrobi. A na kogo teraz zbieramy??
        • ishtar Re: POMOC dla Kubusia!!! 22.02.11, 14:10
          Nie wiecie może czy jest możliwość przekazania 1% podatku dla Kubusia? Czy są zarejestrowani w jakiejś organizacji / fundacji?
          • ishtar n/t Podbijam 23.02.11, 11:53
            • tomig1976 Re: n/t Podbijam 23.02.11, 15:43
              Dzisiaj dowiem się i dam Ci odpowiedź troszkę później.
          • happy_angel Re: POMOC dla Kubusia!!! 23.02.11, 15:51
            Witam
            Wystarczy wejsc na stronke www.pomocdlakuby.pl i tam są wszystkie dane do przekazania na Kubusia 1% podatku.
            Pozdrawiam
            • ishtar Re: POMOC dla Kubusia!!! 23.02.11, 15:59
              dzięki !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka