Dodaj do ulubionych

ZTM, doładowanie karty miejskiej 2x po 3-msc

12.08.11, 08:33
Witam
Dziś rano jadąc pociągiem do roboty, nie dało się nie usłyszeć jak 2 Panie dosyc głośno dyskutowały na temat podwyżek ZTM co do biletów.
Twardo staly przy tym że jest możliwośc doładowania przed 16 sierpnia karty miejskiej 2 razy na 3 miesiące, czyli reasumując na pół roku.
Czy to prawda?

Na stronie ZTM napisano:
"Bilety czasowe, krótkookresowe i długookresowe skasowane lub aktywowane przed 16 sierpnia pozostaną ważne. Będzie z nich można korzystać, aż do końca terminu ich ważności."

Zapis ten nie okresla ilości możliwych do kupna doładowań.
Wygląda na to że płacąc za 2 strefy 2x po 290zł, możemy zaoszczędzić w przeciągu 6 miesięcy 160zł!
Obserwuj wątek
    • woy Re: ZTM, doładowanie karty miejskiej 2x po 3-msc 12.08.11, 10:15
      tak, załadowałem dwa po 290 zł, mam ważny do stycznia 2012 :) musisz załadować ten sam rodzaj biletu.
      • nomado Re: ZTM, doładowanie karty miejskiej 2x po 3-msc 12.08.11, 11:36
        Tak, ten sam rodzaj biletu. Poleci 580zł po kieszeni, ale w portfelu zostanie 160.

Dzięki za odpowiedź.
        • agromek Re: ZTM - źródełko z ktorego trza korzystac .... 12.08.11, 17:10
          nomado napisał:

> Tak, ten sam rodzaj biletu. Poleci 580zł po kieszeni, ale w portfelu zostanie 1
          > 60.
          >
          > Dzięki za odpowiedź.

a gdybys za te 160 co Ci zostalo kupil Franka dzis po 3,76 i wkrotce sprzedal po 4,12 to bys mial + 15 pln extra w portfelu, czyli razem 175. Ale gdybys jednak chcial kupic 4 x po 3 miesiace dzis to .... mialbys w portfelu 190 pln. Czyli ZTM daje Ci niezle zarobić w zasadzie.

Arek
          • nomado Re: ZTM - źródełko z ktorego trza korzystac .... 12.08.11, 19:33
            Przykre jest to co piszesz ...
            • woy Re: ZTM - źródełko z ktorego trza korzystac .... 12.08.11, 21:04
              >Ale gdybys jednak chcial kupic 4 x po 3 miesiace dzis to ....
              ZTM nie daje x4 razy tej przyjemności :)
              • tux54 Re: ZTM - źródełko z ktorego trza korzystac .... 13.08.11, 08:26
                Witajcie,

wczoraj mi wyjaśniła pani na poczcie jak to zrobić i tak uczyniłem jak doradziła: wczoraj doładowałem bilet imienny na 3 miesiące na wszystkie linie na I i II strefę ze zniżką 50% (przysługuje mi z racji bycia doktorantem) i wczoraj też uaktywniłem w kasowniku. Dzisiaj doładuję tak jak wczoraj i dzisiaj też uaktywnię - czyli powtórzę to co wczoraj uczyniłem.

Bardzo ważne co powiedziała pani na poczcie, że: nie można tego samego dnia 2 razy doładować. Musi być odstęp jednego dnia. I po każdym doładowniu musi być uaktywniona Warszawska Karta Miejska.

Powodzenia w doładowywaniu:)

Pozdrawiam:)
                ba
                • tux54 kolejki przed punktami ZTM 13.08.11, 09:31
                  www.tvnwarszawa.pl/informacje,news,ztm-radzi-nie-koduj-quot-nowego-quot-na-quot-stary-quot-,257985.html
                • nomado Re: ZTM - źródełko z ktorego trza korzystac .... 13.08.11, 16:25
                  Dzięki za radę tux54
                  Dziś właśnie doładowałem kartę miejską w automacie za 290zł i kiedy chciałem doładować ją ponownie to już nie miałem takiej możliwości. Myślałem że wynika to z faktu iż nie można mieć zakodowanych jednocześnie 2 biletów (stary okres kończy mi się jutro, a teraz przedłużyłem termin) Tak czy siak zamierzałem 15-go doładować kartę ponownie za 290zł i tak też zrobię :)
                  • tux54 Re: ZTM - źródełko z ktorego trza korzystac .... 15.08.11, 15:52
                    You're welcome:)
            • agromek Re: ZTM - źródełko z ktorego trza korzystac .... 16.08.11, 08:40
              nomado napisał:

> Przykre jest to co piszesz ...

Więcej luzu !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka