jacekglm Re: Mleczarska już zamknęta 24.11.14, 17:54 Jakieś propozycje objazdów? Odpowiedz Link Zgłoś
maranka Re: Mleczarska już zamknęta 24.11.14, 18:47 Dlaczego zamknieta i na jak długo ? Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: Mleczarska już zamknęta 24.11.14, 19:11 Remont od 19 listopada tego roku do końca czerwca 2015. Remont kompleksowy z budową chodników,ścieżki rowerowej oraz ronda przy Energetycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: Mleczarska już zamknęta 24.11.14, 22:17 Ogłoszenie o przetargu i stosowne dokumenty: piaseczno.eu/index.php?&mnu=315&id=6839 Odpowiedz Link Zgłoś
qbe666 Re: Mleczarska już zamknęta 25.11.14, 15:40 piaseczno.eu/index.php?&mnu=91&id=7414 Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa Re: Mleczarska już zamknęta 25.11.14, 23:56 qbe666 napisał: > piaseczno.eu/index.php?&mnu=91&id=7414 Najwyższa pora bo nawierzchnia tej ulicy składa się tylko z załatanych dziur. Przeraża mnie jednak że będzie tam droga rowerowa która jak to w Piasecznie bywa, będzie prowadzic "donikąd" Odpowiedz Link Zgłoś
kasiekp87 Re: Mleczarska już zamknęta 26.11.14, 10:25 A nie przeraża Cię wizja jeżdżenia od Biedronki do Puławskiej 40 minut do 30 czerwca od 6-10 rano i od 16-18?? Co za kretyn kazał remontować tą ulicę w listopadzie,jak zaraz będzie śnieg padał i gó... zrobią za przeproszeniem... już nie mówiąc o objeździe który jest tragiczny. Zero przedłużenia świateł przy Orlenie żeby to sprawniej szło,to samo na skrzyżowaniu z Puławską.. KTOŚ JAK ZWYKLE NIE POMYŚLAŁ Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa Re: Mleczarska już zamknęta 26.11.14, 11:34 kasiekp87 napisała: > KTOŚ JAK ZWYKLE NIE POMYŚLAŁ Wprost przeciwnie! POmyślał i to bardzo dobrze. Bo chcąc zdążyć z otwarciem na wybory które odbedą się w pod koniec maja, na dzień - dwa przed ciszą, muszą już zacząć juz teraz. A że w koszmarnych korkach będą tkwiły tysiące ludzi to władza ma to w du....ie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiekp87 Re: Mleczarska już zamknęta 27.11.14, 09:38 Jak zwykle pomyślał tylko swojej du---pie -przykre ale prawdziwe! Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Mleczarska już zamknęta 27.11.14, 10:20 Ktoś wie jak przeprowadzić remont drogi bez zamknięcia drogi? Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa Re: Mleczarska już zamknęta 27.11.14, 16:15 drzejms-buond napisał: > Ktoś wie jak przeprowadzić remont drogi bez zamknięcia drogi? Jak ktoś nie wie to polecam krótką wycieczkę do Nowej Iwicnej na ulicę Krasickiego w okolicach szkoły, aby na własne oczy zobaczył jak to się robi. Tylko jest jedno ale. Nowa Iwiczna to gmina Lesznowola i mają tam myślącego wójta panią Batycką -Wąsik w przeciwieństwie do Piaseczna gdzie burmistrza PO przywioła w teczce z Prażmowa. I stawiam Dolary przeciw orzechom że nasz burmistrz nie wie nawet gdzie leży ulica Mleczarska, ani jaką rolę pełni podczas porannych i popołudniowych godzin szczytu. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Mleczarska już zamknęta 27.11.14, 18:01 3alfa.alfa napisała: > w przeciwieństwie do Piaseczna gdzie burmistrza PO przywioła w teczce z Prażmowa. > I stawiam Dolary przeciw orzechom że nasz burmistrz nie wie nawet gdzie leży ulica > Mleczarska, ani jaką rolę pełni podczas porannych i popołudniowych godzin szczytu. Z pewnością zaś nie był świadom jeszcze jakieś 2 lata temu, jaka odległość dzieli jego urząd od dworca PKP. Zapierał się jak żaba błota że to tylko 200m, aż pan Zorbas przeciął ten POpis niekomoetencji urzędasa, prostując że wynosi ona 800m. W linii prostej! Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa Re: Mleczarska już zamknęta 28.11.14, 14:59 > Z pewnością zaś nie był świadom jeszcze jakieś 2 lata temu, jaka odległość dzie > li jego urząd od dworca PKP. Zapierał się jak żaba błota że to tylko 200m, aż p > an Zorbas przeciął ten POpis niekomoetencji urzędasa, prostując że wynosi ona 8 > 00m. W linii prostej! Również ze dwa lata temu mówił że zrobi wszystko żeby parowóz PX48 został w Piasecznie. Jak widać zrobił, ale.... z gęby cholewę. A w ogóle to jest strasznie niemiły, niesympatyczny i nadęty (mówiąc delikatnie) osobnik o czym miałem okazję przekonać się osobiście. A tak konkretnie to jak gdzieś wejdzie to ani dzień dobry, ani pocałujcie mnie wdupę, ręki nie poda, kobiecie nie ustąpi ani w drzwiach nie przepuści. Brakuje mu tylko tabliczki na czole, coś w stylu "Czy obecny tu plebs wie kim ja jestem?" Na rozmowę w urzędzie też się z nim nie zapiszesz i umówisz, bo taki termin wyznaczy że sprawa staje się nieaktualna. A na dodatek to sztraszna sknera i chytrus (choć do biednych się nie zalicza) i zdolny jest nawet do tego że daje prezenty tzw "przechodnie". Odpowiedz Link Zgłoś
czyteln_iczka Re: Mleczarska już zamknęta 14.02.15, 16:59 Mleczarska tak. Ale w tej samej gminie jest Willowa i Cicha - zapraszam zobaczyc jak u nas wyglada remontowanie drogi. MAAASSSSSAAAAKKKKRRRRAAAA. Widać Pani Wójt Burmistrzowi rowna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka146 Re: Mleczarska już zamknęta 29.11.14, 11:08 No właśnie. Autobus z Metra Wilanowska 15.45, w Dąbrówce 16.15 (czyli normalnie). ale na PKP już o 17.05. Tyle nigdy nie jechałam. Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa Re: Mleczarska już zamknęta 03.12.14, 10:14 agnieszka146 napisała: > No właśnie. Autobus z Metra Wilanowska 15.45, w Dąbrówce 16.15 (czyli normalnie > ). ale na PKP już o 17.05. Tyle nigdy nie jechałam. I pomyśleć że TRZYDZIEŚCI lat temu trolejbus tę samą trasę pokonywał w 25 minut co wydawało się wtedy wiecznością bo samochodem można było przejechać w dziesięć minut. Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: Mleczarska już zamknęta 03.12.14, 11:42 3alfa.alfa napisała: (...) > I pomyśleć że TRZYDZIEŚCI lat temu trolejbus Nooo.... a CZTERDZIEŚCI Puławska miała jedną jezdnię i nie było korków. Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa Re: Mleczarska już zamknęta 03.12.14, 17:53 richo napisał: > 3alfa.alfa napisała: > (...) > > I pomyśleć że TRZYDZIEŚCI lat temu trolejbus > > Nooo.... a CZTERDZIEŚCI Puławska miała jedną jezdnię i nie było korków. > CZTERDZIEŚCI lat temu Puławska miała już dwie jezdnie i żadnych świateł od Wałbrzyskiej aż do centrum Piaseczna Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: Mleczarska już zamknęta 03.12.14, 22:29 3alfa.alfa napisała: (...) > CZTERDZIEŚCI lat temu Puławska miała już dwie jezdnie i żadnych świateł od Wałb > rzyskiej aż do centrum Piaseczna A tak. Poszerzyli Puławską w weekend (czy co tam wtedy było) przed 22 lipca w ramach czynu społecznego, więc nic nie kosztowało, a potem tylko remontowali, więc się nie liczy. Trolejbus też tak zrobili tylko w długi weekend. Na koniec powiesili światła i ustanowili korki. I jeszcze ten przekrętny fotoradar! Ale to już nie tamci tylko ci. Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa Re: Mleczarska już zamknęta 04.12.14, 15:36 richo napisał: > 3alfa.alfa napisała: > (...) > > CZTERDZIEŚCI lat temu Puławska miała już dwie jezdnie i żadnych świateł o > d Wałb > > rzyskiej aż do centrum Piaseczna > > A tak. Poszerzyli Puławską w weekend (czy co tam wtedy było) przed 22 lipca w r > amach czynu społecznego, więc nic nie kosztowało, a potem tylko remontowali, wi > ęc się nie liczy. Trolejbus też tak zrobili tylko w długi weekend. > Na koniec powiesili światła i ustanowili korki. I jeszcze ten przekrętny fotora > dar! Ale to już nie tamci tylko ci. > Nie wiem po co zabierasz głos, skoro takie sprawy w ogóle nie dotyczą rowerzystów a już zwłaszcza ten fotoradar. Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: Mleczarska już zamknęta 06.12.14, 11:25 3alfa.alfa napisała: > Nie wiem po co zabierasz głos, skoro takie sprawy w ogóle nie dotyczą rowerzy > stów a już zwłaszcza ten fotoradar. Bo mogę i bredzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-meander Re: Mleczarska już zamknęta 26.11.14, 23:46 Jeden roztropny kiedyś powiedział: Nie można się wys....ać i dupy nie ubrudzić. Powstańców Warszawy robili i zrobili, mosty już otwarte. Cieszcie się, że w ogóle coś się dzieje. Za parę lat jak śmigniecie obwodnicą Iwicznej do Puławskiej Bis i w parę minut będziecie w Warszawie albo nawet za Warszawą to zapomnicie o Mleczarskiej. Remont Mleczarskiej jest niezbędnym elementem inwestycji na działce po starej zajezdni. Muszą tamtędy jeździć tiry. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Mleczarska już zamknęta 27.11.14, 07:23 Puławska Bis, powiadasz? Za parę lat? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiekp87 Re: Mleczarska już zamknęta 27.11.14, 09:40 Mają ,,pociągnąć" obwodnicę Warszawy do Piaseczna do 2019... tak czy siak zostaje nam ok.4-5 lat stanie w gigantycznych korkach.. Odpowiedz Link Zgłoś
rc19 Re: Mleczarska już zamknęta 29.11.14, 19:15 Nawet mi się was nie chce cytować zakompleksieni frustraci. Jak patrzy się na powyższe komentarze to nie wiem czy płakać czy śmiać się z polactwa. Zamiast cieszyć się, że robią mleczarską, że zrobili powstańców warszawy, że zrobią puławską bis, że remontują dworzec PKP, że niedługo zacznie się remont linii radomskiej itp. to polaczek potrafi tylko narzekać tak samo jak narzekał na to że do tej pory te inwestycje nie były realizowane. Po prostu wstyd, że tacy zakompleksieni i zawistni ludzie mieszkają w najbliższej okolicy i nie tylko. Uprzedzę wasze hejterskie komentarze po tym wpisie i zapewnię was, że nie reprezentuję żadnej partii politycznej ani nie jestem po stronie jakiejkolwiek opcji. Zastanówcie się nad sobą bo przynosicie wstyd temu krajowi ciągłym narzekaniem i szukaniem problemów tam gdzie ich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa Re: Mleczarska już zamknęta 03.12.14, 10:06 Ty chyba żyjesz w jakimś innym Piasecznie Odpowiedz Link Zgłoś
1fitti Re: Mleczarska już zamknęta 03.12.14, 14:56 gdzie pracujesz, w Starostwie czy w Gminie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: Mleczarska już zamknęta 03.12.14, 15:05 Brawo rc19 - nie napisałbym tego lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa Re: Mleczarska już zamknęta 03.12.14, 17:51 3fx napisał: > Brawo rc19 - nie napisałbym tego lepiej! Ooo kolejny kapciowy Lisa jape otworzył Odpowiedz Link Zgłoś
tehen Re: Mleczarska już zamknęta 03.12.14, 18:01 Czy ty nie potrafisz inaczej dyskutować jak tylko w ten sposób? Zrób nam przysługę i przetnij sobie kapel od internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa Re: Mleczarska już zamknęta 03.12.14, 19:01 Te wasze hejterskie kawałki o tym że jak się komuś nie podoba to niech przez Piaseczno nie jeździ, idź razem z rc i fx POoPOwiadać tym (głównie przejezdnym) co godzinę czy dłużej zajmuje przejechanie przez Piaseczno, bo jakaś POkraka se wymyśliła sobie że jak zamknie ulicę na pół roku żeby położyć asfalt , przyrośnie ze dwa punkty w sondażach u piaseczyńskich lemingów. Odpowiedz Link Zgłoś
tehen Re: Mleczarska już zamknęta 03.12.14, 19:26 A niech jeździ.Ja nikomu nie odradzam a nawet mogę podpowiedzieć parę fajnych skrótów żeby ominął główne drogi. Godzinę przez Piaseczno? Chyba kpisz. Ja w godzinach szczytu z zakupami wyrabiam się w 45 minut a mieszkam pod Piasecznem. Nie wiem którędy ty jeździsz że zajmuje to godzinę. Jakby chodziło tylko o położenie asfaltu to zrobiliby to w weekend. Tu dochodzi budowa kanalizacji,przełożenie instalacji gazowej nie wspominając o budowie drogi od podstaw. Piszesz o tym co jest wygodne dla Ciebie a nie o tym co będzie faktycznie robione. Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa Re: Mleczarska już zamknęta 04.12.14, 10:20 Widzę że czegoś nie rozumiesz. Jest sobie wątek o remoncie ulicy. Przyjdzie jeden i powie w jakim terminie, drugi podrzuci link, ktoś inny podrzuci że mogą być korki. Aż tu nagle zjawia się POwski hunwejbin prawdopodobnie etatowy pracownik Urzędu Miasta i zaczyna wprowadzać dyskusję na nowy poziom: A to tylko kilka cytatów z jego jednej wypowiedzi " zakompleksieni frustraci........ Jak patrzy się na powyższe komentarze to nie wiem czy płakać czy śmiać się z polactwa .........polaczek potrafi tylko narzekać.........zakompleksieni i zawistni ludzie " Odpowiedz Link Zgłoś
rc19 Re: Mleczarska już zamknęta 04.12.14, 15:18 Człowieku ogarnij się. Jak umiesz czytać ze zrozumieniem to wróć do kilku wątków wcześniej w którym zaznaczyłem, że nie reprezentuję ani nie opowiadam się za żadną opcją polityczną. Co do epitetów których użyłem to idealnie pasują do twojego poziomu dyskusji i podejścia do życia. Jeśli się mylę to może masz łagodniejsze określenia opisujące twoje zakompleksienie i frustracje. Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa Re: Mleczarska już zamknęta 04.12.14, 15:31 rc19 napisał(a): > zakompleksienie i frustracje. Jak chcesz zobaczyć zakompleksionego furiata to popatrz w lustro. I podpowiem ci, że to się leczy. Odpowiedz Link Zgłoś
anula4321 Re: Mleczarska już zamknęta 03.12.14, 20:29 Może napiszesz jak "w nocy z soboty na niedzielę" gruntownie wyremontować drogę, zrobić chodniki, kanalizację, oświetlenie itd. Zastanawiam się jaki wg. Ciebie termin byłby dogodny dla wszystkich. Inna sprawa, przesadziłeś z tą godziną, nawet w godzinach szczytu. Piaseczno to jednak bardzo małe miasteczko. Odpowiedz Link Zgłoś
rc19 Re: Mleczarska już zamknęta 04.12.14, 08:47 Jeżdżę codziennie z zalesia dolnego w okolice blue city i jeszcze nigdy nie zajęło mi to godzinę. Na pocieszenie dla polaczków tu obecnych którzy tak wspaniale krytykują ten remont chciałbym powiedzieć że niedługo wasze cierpienia się skonczą i remont zostanie wznowiony na wiosnę. Czekam teraz tylko na komentarze i wpisy w stylu jak to możliwe że remont tak ważnej ulicy jest ciągle odwlekany. 3alfa czy jak ci tam zająłbyś się czymś konstruktywnym zamiast szukania wrogów i spisków dookoła. Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa Re: Mleczarska już zamknęta 04.12.14, 15:46 rc19 napisał(a): > 3alfa czy jak ci tam zająłbyś się czymś konstruktywnym zamiast szukania wrogów > i spisków dookoła. Jednak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem albo nie zauważyłeś co wcześniej napisałem: "Najwyższa pora bo nawierzchnia tej ulicy składa się tylko z załatanych dziur. " Przeraża mnie jednak nie to, że remont tej ulicy powinien juz być dawno wykonany, tylko brak organizacji tego remontu jak i upolitycznienie (oddawanie na dzień/dwa przed wyborami) wszystkich innych inwestycji w Piasecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa Re: Mleczarska już zamknęta 04.12.14, 10:26 anula4321 napisała: > Może napiszesz jak "w nocy z soboty na niedzielę" A skąd to ci się wzięło??? I to jeszcze w cudzysłowie Odpowiedz Link Zgłoś
anula4321 Re: Mleczarska już zamknęta 04.12.14, 19:48 Pytanie brzmiało: Jak "w nocy z soboty na niedzielę" (dla ułatwienia: oznacza to tyle co "z dnia na dzień") gruntownie wyremontować drogę, zrobić chodniki, kanalizację, oświetlenie itd. Zastanawiam się jaki wg. Ciebie termin byłby dogodny dla wszystkich. Proszę o konkret. Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa Re: Mleczarska już zamknęta 15.02.15, 17:03 anula4321 napisała: > Pytanie brzmiało: > Jak "w nocy z soboty na niedzielę" (dla ułatwienia: oznacza to tyle co "z dnia > na dzień") gruntownie wyremontować drogę, zrobić chodniki, kanalizację, oświetl > enie itd. Zastanawiam się jaki wg. Ciebie termin byłby dogodny dla wszystkich. > Proszę o konkret. Tylko blondynka (zapewne z urzędu) może napisać ironię o tym żeby remont zrobić jak piszesz "z soboty na niedzielę". Nie wymagam nawet żeby trwał tydzień czy nawet miesiąc. Chciałbym jednak żeby przy takiej inwestycji zapewniono odpowiednio zmienioną organizację ruchu. Np. w miarę możliwości dopuścić na Mleczarskiej ruch wachadłowy, zatrudnić ekipę większą jak cztery osoby które tam pracują, wydłużenie pasów do lewoskrętu z Okulickiego w kierunku Warszawy, podobnie wydłużenie lewoskrętu z Puławskiej na Konstancin. (w obu tych przypadkach wystarczy pędzel i puszka farby) Inne zmiany to ustawienie świateł Puławska/Energetyczna czy też pozwolić Tirom jeździć obwodnicą S2 na odcinku Al. Krakowska - Puławska bo w tej chwili przez Piaseczno ulicą Słoneczną Nową i Okulickiego idzie cały tranzyt dużych ciężarówek zachód - wschód. Odpowiedz Link Zgłoś
1fitti Re: Mleczarska już zamknęta 07.12.14, 16:35 rc19 - ty czegoś nie rozumiesz, pozwól, że odrobinę rozszerzę ci powieczki: - nie wszyscy muszą cię cieszyć z tego, że tracą mnóstwo czasu i pieniędzy w korkach, których można byłoby uniknąć planując remonty rozsądnie a nie "pod wybory", - jak k.. mam się cieszyć, że remontują tory do Radomia, czy że zrobią Puławską BIS, jak tory remontują już od 1990 roku, a Puławską rudy lisek (co spier..lił do brukseli) gwarantował 7 lat temu, że na pewno będzie za 3-4 lata, - i najważniejsze: nikt cię tutaj nie obrażał, nikt cię też tu nie zapraszał, zapamiętaj tylko jedno, że każdy ma prawo do wyrażania swoich poglądów i nie każdy musi mieć takie poglądy jak twoje, więc jeśli używasz epitetów pn. "polactwo" i według ciebie to my jesteśmy frustratami, to kim ty jesteś robaczku, że tych kilka nic nie znaczących słówek na prowincjonalnym forum cię tak rozzłościło? No kim ty k... jesteś ? Dumny jesteś z tych swoich wpisów? Jak ci nie pasuje "polactwo", to oddaj komputer na biedne dzieci i wyprowadź się np. do Syrii albo Libanu, tam nikt nie narzeka i wszyscy są szczęśliwi Odpowiedz Link Zgłoś
rc19 Re: Mleczarska już zamknęta 07.12.14, 19:21 Na potwierdzenie moich słów na temat polaczków fajną puentę napisałaś :) brawo i dzięki za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś