rene_2004 23.09.15, 12:37 Czy ktoś mieszka może w Piasecznie w segmencie - przymierzam się do zakupu, chodzę, szukam, oglądam ale - na co powinnam zwrócić uwagę - prośba o wsparcie merytoryczne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maranka Re: Segment w Piasecznie 23.09.15, 19:16 piaseczno.eu/index.php?app=docs&action=get&iid=42842 Odpowiedz Link Zgłoś
wkretarka1234 a markowskiego? 07.10.15, 10:25 już nie rozpatrujesz osiedla domków amerykanskich - markowskiego? jakiś czas temu odpowiadałam na chyba twój post? wlasnie wyglądam przez okno i polecam :) pięknie się kolory zmieniają :) chyba 2 sąsiadów się przymierza do sprzedaży ale jeszcze nic nie wystawiali (problemy zdrowotne). Odpowiedz Link Zgłoś
rene_2004 Re: Segment w Piasecznie 07.10.15, 11:34 nie jestem przekonana do kanadyjskiej technologii - niestety - dom był piękny okolica cudna ale wkład w remont znaczny w stosunku do ceny. i niestety nie wszyscy wiedza jak dbać o dom w takiej technologii - ale...rynek się poruszył i rozpatruje rożne opcje. Odpowiedz Link Zgłoś
wkretarka1234 Re: Segment w Piasecznie 07.10.15, 23:36 kanadyjskiej technologii? mówimy o domkach amerykanskich markowskiego , żeglinskiego? te ok 30letnie? nie o osiedlu zielona gdzie jest odkryty basen i domki ale blizniaki badz segmenty? jestem drugim właścicielem domu na markowskiego i odpukać nie ma większych problemów, dla mnie to było istotne , dokładnie pytałam sąsiadów etc. domy są ciepłe, szczelne .myślę ,że największy problem na jaki natrafiają ludzie chcący kupić taki dom to kwestia zamknięcia oczy na wystrój ( te domy są czesto od 30lat w jednej rodzinie)czyli boazerie , okropne kafelki w lazience, meble etc. jak ja weszlam do naszego na początku byłam załamana. klitki, ciemno, ciasno, zima. znajomi , którzy mieli kupować dom taki sam zrezygnowali. po 3 miesiącach (tyle zająl nam remont w tym projekt, powiększenie salonu o powierzchnię tarasu i wstawienie wielkich okien, wyburzenie wszystkich scianek wew, podlogi , malowanie ,lazienki, kuchnia.przeniesienie lazienek w nowe miejsca, podlogi z drewna egzotycznego, nowe drewno na tarasach, nowe kafle na schodach, nowe oswietlenie, nie mielismy w ogole mebli, komin i kominek - wyszlo dobre kilkadziesiąt tysięcy złot znajomi przyjechali i pluli sobie w brodę bo dom , który mieli kupowac został sprzedany i teraz tez swietnie wygląda.oni zostali z małym mieszkaniem w wawie. jak pisalam zaleta ogromna tych domów jest to,ze wbrew pozorm wygladu wystroju sa zadbane, sa ocieplone, wszytsko konserwowane, nowe okna etc. wlasciciele sa uczciwi. my dostalismy nawet dokladne instrukcje co do konkretnych roslinw ogrodzie i wszystkie instrukcje pieca etc namiary na polecanych fachowcow. mam troche doswiadecznia w aranzacji wnetrz i biala farba, jasne podlogi potafia zdzialac cuda. na pewno nie da cie wycenic prywatnosci , ciszy, starych nasadzen we wlasnym sporym ogrodzie . lokalizacyjnie tez fajnie bo na uboczu ale wszedzie blisko. ja bardzo bardzo zachecam . domem jaki 9lat temu rozpatrywalismy byly segmenty klinkierbud ( za alma w kierunku kolejki). wowczas zapewniano nas ,ze naprzeciwko nic nie powstanie bedzie widok na lake i sad. zrezygnowalismy ze wzgledu na wysoką cene. teraz te segmenty sa z obu stron wcisniete miedzy bloki, nie ma gdzie zaparkowac a w ogrodku czuje sie jak w zoo obserwowany z kazdej strony... jesli szukasza za to mieszkania duzego , ciekawa jest willa patio na sierakowskiego , fajnie ukryta (choc dzialki dookola tez sa przeznaczone na zabudowe wielrodzinna i moze jzu tez fajniej zieleni nie byc...) . jak to sie mowi w nieuchomosciach wazne sa 3 rzeczy :lokalizacja, lokalizacja, lokalizacja :) Odpowiedz Link Zgłoś