m24 01.06.05, 14:59 zauwazylam ze w Piasecznie wiekszosc nowych osiedli ma ogrzewanie gazowe. jestem zaiteresowana kupnem mieszkania w Piasecznie i proszę o informacje na temat kosztów opłat miesiecznych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agromek Re: ogrzewanie gazowe 01.06.05, 15:13 m24 napisała: > zauwazylam ze w Piasecznie wiekszosc nowych osiedli ma ogrzewanie gazowe. > jestem zaiteresowana kupnem mieszkania w Piasecznie i proszę o informacje na > temat kosztów opłat miesiecznych. 100 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
m24 Re: ogrzewanie gazowe 01.06.05, 16:33 100 zl za gaz miesiecznie? kurcze to duzo! a zimą ile w takim razie? czyli czynsz (z tego co wiem 4zl/m2 + gaz ) noooo to niele! Odpowiedz Link Zgłoś
misz098 Re: ogrzewanie gazowe 01.06.05, 18:11 no, ale o jakiej powierzchni mówimy? Odpowiedz Link Zgłoś
kadewu1 Re: ogrzewanie gazowe 01.06.05, 21:52 Prawie 50 metrow kw. - latem ok. 30 zł, zimą - 100 na miesiąc (trzyletnie bloki). Ka Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: ogrzewanie gazowe 01.06.05, 22:20 dla porównania: 37m2 - okna pólnocne, parter, bloki trzyletnie, dobrze ocieploen, piec gazowy własny w mieszkaniu, 1 osoba zamieszkująca. Koszty związane z ogrzewaniem, pdgrzaniem ciepłej wody i gotowania: Rachunki za XI-XII - max 140 zł za 2 mce, I-II max 180 zł/2mce, III-IV max 100 zł/2mce. Lato rachunki przychodzą co trzy miesiące z kwotą max 45-50 zł, zalezy ile jest osób w domu bo wychodzi trochę więcej przy zużyciu gazu na podgrzanie ciepłej wody i gotowanie. Dodatkowe plusy jak któś ma zainstalowany czujnik ciepła- wtedy piec uruchamia sie dopiero jak temperatura spadnie poniżej pewnego poziomu. Można sobie ustaliwć dobowo albo tygodniowo pracę pieca. Wtedy jest więcej oszczędności. To tyle. Pozdr. B Odpowiedz Link Zgłoś
jostel Re: ogrzewanie gazowe 01.06.05, 22:50 w okresie zimowym i wczesno wiosennym za ogrzewanie mieszkanie 45 m2 płaciliśmy około 120 zł miesięcznie może i drogo, ale trzeba pamiętać że w Piasecznie czynsze są tańsze i gdyby porównać ogólnie koszty w wawie wyjdzie podobnie lub trochi mniej ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: ogrzewanie gazowe 02.06.05, 08:33 dodam jeszcze że czynsz z metra płacę ok. 2,5 zł - razem z funduszem remontowym czynsz za 37 m2 to 103 zł. Blok jest "wspólnotowy" a nie spółdzielczy co ma ogromne znaczenie dla kosztów - utrzymujemy tylko zarządcę nieruchomości a nie cała spółdzielnię jej prezesów, wiceprezesów i armię innych ludzi. Trzeba to wziąc pod uwagę jak się kupuje mieszkanie, bo potem są chocki klocki. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jostel Re: ogrzewanie gazowe 02.06.05, 20:48 no i plus gazowego ogrzewania jest taki - jak zimno to siup zwiększasz temperaturkę i odwrotnie nie jesteśmy uzależnieni od centralnego, które albo za wcześnie wyłączają albo za późno włączają ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
gregor1135 Re: ogrzewanie gazowe 02.06.05, 22:20 Mam mieszkanie 67 m. i wyszło mi w zimie ok 100 zł miesięcznie za gaz. W tym oprócz ogrzewania jest ciepła woda no i oczywiście gotowanie. Biorąc pod uwagę że w poprzednim mieszkaniu płaciłem ok 250 zł za CO i CW a dodatkowo za gaz do kuchni, to wydaje mi się że to super tanio. No i w lecie w ogóle nie grzejesz a centralne to nawet dopiero w maju potrafią wyłączyć. Dla mnie teraz jest luksus:) Odpowiedz Link Zgłoś