Dodaj do ulubionych

ogrzewanie gazowe

01.06.05, 14:59
zauwazylam ze w Piasecznie wiekszosc nowych osiedli ma ogrzewanie gazowe.
jestem zaiteresowana kupnem mieszkania w Piasecznie i proszę o informacje na
temat kosztów opłat miesiecznych.
Obserwuj wątek
    • agromek Re: ogrzewanie gazowe 01.06.05, 15:13
      m24 napisała:

> zauwazylam ze w Piasecznie wiekszosc nowych osiedli ma ogrzewanie gazowe.
      > jestem zaiteresowana kupnem mieszkania w Piasecznie i proszę o informacje na
      > temat kosztów opłat miesiecznych.

100 zl.
    • m24 Re: ogrzewanie gazowe 01.06.05, 16:33
      100 zl za gaz miesiecznie? kurcze to duzo! a zimą ile w takim razie?
      czyli czynsz (z tego co wiem 4zl/m2 + gaz ) noooo to niele!
      • misz098 Re: ogrzewanie gazowe 01.06.05, 18:11
        no, ale o jakiej powierzchni mówimy?
        • kadewu1 Re: ogrzewanie gazowe 01.06.05, 21:52
          Prawie 50 metrow kw. - latem ok. 30 zł, zimą - 100 na miesiąc (trzyletnie
          bloki).
          Ka
          • bemark76 Re: ogrzewanie gazowe 01.06.05, 22:20
            dla porównania:
            37m2 - okna pólnocne, parter, bloki trzyletnie, dobrze ocieploen, piec gazowy
            własny w mieszkaniu, 1 osoba zamieszkująca. Koszty związane z ogrzewaniem,
            pdgrzaniem ciepłej wody i gotowania:
            Rachunki za XI-XII - max 140 zł za 2 mce, I-II max 180 zł/2mce, III-IV max 100
            zł/2mce. Lato rachunki przychodzą co trzy miesiące z kwotą max 45-50 zł, zalezy
            ile jest osób w domu bo wychodzi trochę więcej przy zużyciu gazu na podgrzanie
            ciepłej wody i gotowanie.
            Dodatkowe plusy jak któś ma zainstalowany czujnik ciepła- wtedy piec uruchamia
            sie dopiero jak temperatura spadnie poniżej pewnego poziomu. Można sobie
            ustaliwć dobowo albo tygodniowo pracę pieca. Wtedy jest więcej oszczędności.
            To tyle.
            Pozdr. B
            • jostel Re: ogrzewanie gazowe 01.06.05, 22:50
              w okresie zimowym i wczesno wiosennym za ogrzewanie mieszkanie 45 m2 płaciliśmy
              około 120 zł miesięcznie
              może i drogo, ale trzeba pamiętać że w Piasecznie czynsze są tańsze i gdyby
              porównać ogólnie koszty w wawie wyjdzie podobnie lub trochi mniej ;))
            • bemark76 Re: ogrzewanie gazowe 02.06.05, 08:33
              dodam jeszcze że czynsz z metra płacę ok. 2,5 zł - razem z funduszem remontowym
              czynsz za 37 m2 to 103 zł. Blok jest "wspólnotowy" a nie spółdzielczy co ma
              ogromne znaczenie dla kosztów - utrzymujemy tylko zarządcę nieruchomości a nie
              cała spółdzielnię jej prezesów, wiceprezesów i armię innych ludzi.
              Trzeba to wziąc pod uwagę jak się kupuje mieszkanie, bo potem są chocki klocki.
              Pozdr.
              • jostel Re: ogrzewanie gazowe 02.06.05, 20:48
                no i plus gazowego ogrzewania jest taki - jak zimno to siup zwiększasz
                temperaturkę i odwrotnie
                nie jesteśmy uzależnieni od centralnego, które albo za wcześnie wyłączają albo
                za późno włączają ;))
    • gregor1135 Re: ogrzewanie gazowe 02.06.05, 22:20
      Mam mieszkanie 67 m. i wyszło mi w zimie ok 100 zł miesięcznie za gaz. W tym
      oprócz ogrzewania jest ciepła woda no i oczywiście gotowanie. Biorąc pod uwagę
      że w poprzednim mieszkaniu płaciłem ok 250 zł za CO i CW a dodatkowo za gaz do
      kuchni, to wydaje mi się że to super tanio. No i w lecie w ogóle nie grzejesz a
      centralne to nawet dopiero w maju potrafią wyłączyć. Dla mnie teraz jest
      luksus:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka