kradam 10.07.05, 18:39 Nie wiecie co to za syrena wyła dziś długo i przeciągle około 17.40? Słyszę ją często w rózne dnie. Wydaje mi się, że często w okolicach 21. Mieszkam w pobliżu centrum. kradam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kuku8 Re: Syrena 20.07.05, 17:15 Niestety ja nie z odpowiedzią. Za to podłączam się do Twojego pytania. Mnie ta zagadkowa syrena, która przecież dość często wyje, też bardzo zastanawia. Przez chwilę myślałam, że to Ochotnicza Straż Pożarna tak się komunikuje, ale częstotliwość z jaką wyje syrena w porównaniu otaczającym mnie światem, wolnym od wszelkich klęsk żywiołowych, rozwiały moje domysły. Tak więc wciąż, zadaję sobie pytanie, coż to za tajemnicze wycie? A myślałam, że jak tu zamieszkam, to samoloty będą najgorsze...;) Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: Syrena 21.07.05, 08:11 A dziś w nocy coś nie wyło? Już sam nie wiem... w. Odpowiedz Link Zgłoś
agromek Re: Syrena 21.07.05, 08:59 U mnie wyl pies. Bylo slychac u Ciebie ??? A> Odpowiedz Link Zgłoś
magdary Re: Syrena 21.07.05, 09:29 U mnie oprócz syreny straży notorycznie słychać wycie alarmu w Kauflandzie.. zwłaszcza rano o 6 jest miłe. Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: Syrena 21.07.05, 10:40 Kaufland i dzielnych strażaków nie słyszę - za daleko, to musiały być psy i ta pełnia. Jednego psa już zlokalizowałem, 5 metrów od domku, do drugiego przyznał się Agromek :) w. Odpowiedz Link Zgłoś
kradam Re: Syrena 21.07.05, 13:02 Uzyskałem informację od miłej Pani z UMiG Piaseczno, Wydział Spraw Obywatelskich tel. 7017607. Najprawdopodobniej chodzi o syrenę straży pożarnej z ulicy Staszica, która w przypadku problemów służy do przywołania stażaków- ochotników do bazy. Pozostaje chyba się pogodzić. Adam Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: Syrena 21.07.05, 14:02 To nie mają bardziej cywilizowanych metod zwoływania? w. Odpowiedz Link Zgłoś
agromek Re: Syrena 21.07.05, 16:02 Na wioskach to jest jedyna szansa zeby zwolac. Chyba. Arek Odpowiedz Link Zgłoś