Dodaj do ulubionych

Centrum Medyczne Puławska

29.06.06, 09:37
Ciekawa jestem jakie są wasze odczucia nt tego centrum. Ja do tej pory byłam
zadowolona (mam indywidualny abonament), ale teraz wydaje mi się, że
zaczynają sobie nieradzić z rosnącym zainteresowaniem ich usługami. W środę
chciałam się zapisać do internisty, a tu proponują mi termin na piątek! W
końcu to nie jest państwowa przychodnia i płaci się za to, żeby mieć dostęp
do lekarza wtedy, kiedy się go naprawdę potrzebuje. Tym bardziej, że nie
chodziło mi o specjalistę ale o zwykłego internistę czyli tzw lekarza
pierwszego kontaktu. Poza tym, mam dla dziecka abonament z wizytami domowymi.
I już dwa razy się zdarzyło, że gdy w nocy potrzebowałam nagłej pomocy, to
ani jeden z nr tel podanych na umowie w tym celu, nie odpowiadał i musiałam z
dzieckiem jechać po pomoc do szpitala. A jakie są wasze opinie o tym centrum?
Ja się poważnie zaczynam zastanawiać czy nie zmienić go na Medicover, gdzie
praktycznie o każdej porze dostanę się do każdego lekarza - nawet
specjalisty, nie mówiąc już o interniście.
Obserwuj wątek
    • tm51 Re: Centrum Medyczne Puławska 29.06.06, 09:59
      teamt już był poruszany na forum, poszukaj
    • myniek1 Re: Centrum Medyczne Puławska 29.06.06, 11:10
      Zdziwisz się jesli chodzi o Medicover ;(
      Moja koleżanka przeszła niedawno dość poważna operację ginekologiczną. Byłyśmy
      razem w Katowicach gdy niespodziewanie zaczęła krwawić (ok. 3 mce po operacji).
      Ponieważ ma jakąś VIPowską kartę Medicovera zadzwiniła do ich oddziału w
      Katowicach prosząc o pilna wizytę u ginekologa. Paniusia zaproponowała jej
      najbliższy termin za 3 dni i w ogóle nie zwracała uwagi na sytuację mojej
      koleżanki. W końcu musiała pojechać do państwowego szpitala, gdzie przyjto ja
      od razu na badanie. Zrezygnowała też z usług Medicover - po co płacić cięzkie
      pieniądze co miesiąc, jeśli w sytuacji gdy na prawdę potrzebuje się pomocy,
      nawet z kartą VIPa nikt się tobą nie przejmuje ;(
    • jolha Re: Centrum Medyczne Puławska 29.06.06, 11:16
      Też kupiłam u nich abonament dla dziecka i w sumie plują sobie w brodę, bo kasa
      wyrzucona. Może lekarze w porządku, przynajmniej przypadli do gustu córce, ale
      obsługa i ich kompetenstność pozostawia wiele do życzenia. Przykład - ostatnio
      dzwonię zapytać się, czy szczepią na świnkę, odrę, różyczkę, więc pani, że chyba
      tak, więc pytam o cenę, a ona, żebym podała nazwę szczepionki, bo ona nie wie,
      która jest na co i ma tylko wykaz z nazwami szczepionek i ich cenami - normalnie
      SZOK. Inna sprawa - bilans dziecka 6 letniego - w abonamencie ujęte - mąż
      pojechał z córką - pediatra po zbadaniu przeszedł się z nią do okulisty, czy
      wszystko okey, chciał do ortopedy, ale już go nie było, pożegnali się
      kulturalnie z lekarzem i do drzwi. W tym momencie pojawia się Pani z rejestracji
      i każe mężowi zapłacić za specjalistę, bo okulista nie jest ujęty w naszym
      abonamencie. Więc mąż w szoku i mówi, że tylko bilans robił, na co Pani
      uprzejmie uświadomiła, że bilans bilansem, a specjalista specjalistą (nota bene
      co to za specjalista, który zrobił komp. badanie wzroku i odesłał prywatnie do
      swojej koleżanki w innej przychodni, żeby zbadała dziecko, bo jemu raz plusy
      wychodzą raz minusy). Mąż dziękował tylko Bogu, że ortopedy nie było, bo chyba
      emocje by go poniosły.
      Kolejna akcja CM Puławska: piknik w Piasecznie - rozdają kupony upoważniające do
      bezpłatnej wizyty u specjalisty. Więc dzwonie umówić dziecko do laryngologa, bo
      na bilansie lekarz sugerował, że jak nas niepokoji jej trzeci migdał, to żeby
      specjalista zbadał może u nich. I co się okazuje, że laryngologa dziecięcego
      brak , że niby go nie mają. To kiego 'kuta' za przeproszeniem była mowa o nim na
      bilansie - inny jest do płatnych, a innych do bezpłatnych badań?
      Ogólnie jak na początku zrobili dobre wrażenie tak teraz mam coraz gorsze zdanie
      o nich i cieszę się, że tylko jeden abonament tam wykupiłam, bo szkoda kasiorki
      za coś co można za darmo i w tym samym tempie zrobić na NFZ.
      • lampka.nocna Re: Centrum Medyczne Puławska 29.06.06, 14:31
        .....widac ewidentnie, ze obrastaja w piorka. Pacjentow przybywa, wplywy z
        abonamentow rosna no to olewamy ich. W przychodniach warszawskich podobnie...
        • anka_32 Re: Centrum Medyczne Puławska 04.07.06, 10:32
          Byłam tak kilka razy i mam mieszane odczucia. Lekarze wydają sie być
          kompetentni, zaangażowani - ale są opóźnienia. Wczoraj np. byłam zapisana na
          18.30, miałam być pierwszą pacjentką, a lekarz spóźnił się i do gabinetu
          weszłam o 18.50. Jest to szczególnie problem, jak idzie sie z maluchem do
          lekarza, dla kilkumiesięczniaka dodatkowy kwadrans oczekiwania w poczekalni
          bywa problemem.
          • femme_maman Re: Centrum Medyczne Puławska 04.07.06, 11:03
            No tak, organizacja pracy u nich jest pod zdechłym azorem! Ja kiedyś do
            ginekologa czekałam równo godzinę. Myślałam, że zakwitnę! Generalnie mają mało
            lekarzy i jak niektórzy przyjmują tylko raz w tygodniu to jest do nich tłum i
            trzeba się zapisywać dużo wcześniej. A, że lekarze się też czasem spóźniają...
            fakt. Natomiast sama kompetencja lekarzy - zależy od lekarza, jak zawsze.
            Bardzo lubię i ufam pediatrze dr Agacie Liebert. Polecam. Z internistów na
            pewno odradzam Grybowską-Białek, która na kaszel zapisuje od razu antybiotyk.
            • richo Re: Centrum Medyczne Puławska 04.07.06, 13:04
              A jaki lekarz leczy bezsenność?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka