Dodaj do ulubionych

PEDIATRA!!

08.09.06, 18:57
Wiem, że ten temat już się pojawiał na forum, ale może są jakieś świeże
wieści. Gdzie najlepiej zapisać dziecko? Chodzi mi o bezpłatne szczepienia i
wizyty u pediatry? Bonder ma okropne opinie, może Fabryczna, a może jest
jeszcze coś godnego polecenia w pobliżu?
Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • mahony2109 Re: PEDIATRA!! 08.09.06, 21:16
      Bonder się podobno reformuje. Teraz działają już pod nowym szyldem Medycyna
      Rodzinna i w powiększonej siedzibie, więc ja bym ich nie skreślał. Poza tym są
      jeszcze te nowe przychodnie na Puławskiej: na przeciwko zajezdni i koło bramy
      zajezdni. Nie wiem jak się sprawdzają przy powążnych sprawach, ale są znacznie
      mniej zapchane niż Bonder (przynajmniej póki co - Bonder też na początku był
      pusty).

Pzdr.
      • mamadasia1 Re: PEDIATRA!! 08.09.06, 21:54
        Nie polecam Bondera, też mieliśmy tam zapisane maleństwo na początku po
        urodzeniu. Po prostu koszmar. Już nie chodzi o zaplecze, np przewijaków jak na
        lekarstwo, nie ma oddzielenia na dzieci chore i zdrowe, ale też o zachowanie
        personelu, kolejki. Do mojej znajomej dziecka pani doktor nie chciało się
        przyjść na wizytę domową bo stwierdziła, że mają blisko do przychodni. Dziecko
        nie miało jeszcze miesiąca. I co się okazało, że dziecko natychmiast trzeba do
        szpitala bo zapalenie oskrzeli. A pani doktor z Bondera stwierdziła, że mamusia
        przewrażliwiona i ona nie będzie na każde żądanie takiej mamusi biegać. Nam z
        kolei mały po urodzeniu strasznie spadał na wadze to nam nawet nie chcieli
        zważyć go w Bonderze. Ja nie polecam. Może niektórzy sobie chwalą to przychodnię
        mnie jednak nie spotkało w niej nic dobrego.
        Zapisaliśmy małego na Fabryczną i naprawdę jesteśmy zadowoleni. Miło ,
        grzecznie, nie ma problemu z dostaniem się do lekarza, nawet jak nie ma miejsc
        to przyjmują bez numerków. I co dla mnie przynajmniej ważne, jest osobna część
        dla dzieci zdrowych i dla dzieci chorych, oczywiście z mnóstwem przewijaczków
        :-). I lekarze tacy jacyś bardziej doświadczeni niż w Bonderze.
        A jeszcze, jeżeli chodzi o przychodnię przy zajezdni to nie ma umowy z NFZ,
        tylko płatne wizyty lub można wykupić pakiet.
        Jeszcze dobre opinie słyszałam o przychodni na ludowej.
        Pozdrawiam :0)
        • myszka777 Re: PEDIATRA!! 09.09.06, 22:01
          w Bonderze po remoncie jest JUŻ oddzielna część dla dzieci zdrowych
    • zaza1111 Re: PEDIATRA!! 10.09.06, 09:20
      My też zapisani jesteśmy do Bondera. Nie jestem zadowolona. Chętnie zmienię na
      Fabryczną. Czy ktoś mógłby mi polecić jakiegoś dobrego pediatrę z Fabrycznej?
      • jostel Re: PEDIATRA!! 10.09.06, 22:15
        W Bonderze jest jak dla mnie jeden wielki minus, np. rehabilitacja dla dzieci
        (bo z tego tam korzystam) jest na samej górze na II pietrze a budynek bez
        windy - z wózkiem nie ma szans zatem wjechać no i ciężko wdrapać się z
        kilkumiesięcznym maluchem na rękach. Jakby nie mozna było części dla dzieci
        zorganizować niżej
    • agromek Re: PEDIATRA!! 11.09.06, 14:59
      k.o.r.b.k.a napisała:

> Wiem, że ten temat już się pojawiał na forum, ale może są jakieś świeże
      > wieści. Gdzie najlepiej zapisać dziecko? Chodzi mi o bezpłatne szczepienia i
      > wizyty u pediatry? Bonder ma okropne opinie, może Fabryczna, a może jest
      > jeszcze coś godnego polecenia w pobliżu?
      > Z góry dziękuję.
      >
      Jak mozna szukac dobrego padiatry i chciec dawac bezplatne szczepionki ?
      w/g mnie sie kloci jedno z drugim.

A.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka