Dodaj do ulubionych

Przedszkole Bajka

09.09.06, 19:09
Proszę o opinię o tym przedszkolu. Wiem, że mają duże, ładne sale, bardzo
dużo zajęć dodatkowych. Brakuje natomiast miejsca na placu zabaw. Jakie są
panie? Czy dzieci często mają organizowane wyjazdy, imprezy w przedszkolu.
Czy czesne płaci się za miesiące uczęszczania dziecka do przedszkola, czy
także w miesiące letnie? Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • mama_kasia2 Re: Przedszkole Bajka 20.09.06, 23:04
      Moje dziecko i dziecko znajomych uczęszcza do tego przedszkola. Młodsze jak
      dorośnie też będzie;-)

W porównaniu z innymi przedszkolami cena przyzwoita (540 zł/m-c), ale za to
      absolutnie wszystko w cenie. Płaciłam tylko i wyłącznie za książki.
      W tym miesiącu dzieciaki miały już dwa albo 3 razy teatrzyk (przyjeżdza także
      Guliwer), cyrk, przeszkolenie policyjne;-)Angielski od początku no i zerówka.
      Większe dzieci wyjeżdzają na wycieczki autokarem do tearzyków, muzeum i na
      koncerty, jeżdzą regularnie na basen.
      Plac zabaw też jest ok. Druga część jest za budynkiem i z tego co zauważyłam 6-
      latkowie nie bawią się na podwórku z 3-latkami (w tej samej części). W tym roku
      rozbudowano przedszkole. Jedyny minus to bardzo ostra (dla swojego personelu)
      Pani Dyrektor. Goni te dziewczyny oj goni. Często jest tak, że mamy bądz
      opiekunki siedzą na placu zabaw a dzieciaki nie chcą wyjść tylko szaleją na
      podwórku.
      Dla porówniania (mamy znajomych z małymi dziećmi)przedszkole w
      Gołkowie "Akademia Poziomkowa?" 650 zł (fajne malutkie przedszkole, ale dwie
      grupy czyli dzieci od 2,5 do 7 lat, w tym roku zerówka miała ruszyć). Znajoma
      przeniosła dzieci do "Kolorowej Krainy" w Jazgarzewie, na pozór bardzo fajne
      podejście ale cena!!! 670 zł to podstawa i za każdą rzecz dodatkowe opłaty np.
      ubezpieczenie 36 zł (w Bajce w cenie), ale za wyjazd do teatru też rodzice mają
      zapłacić (chyba 30zł). Byłam zbulwersowana (chyba przyzwyczaiłam się do
      dobrego). Tamte przedszkola bliżej domu, ale ja będę woziła.

• edigher Re: Przedszkole Bajka 21.09.06, 09:37
        W Bajce BAARDZO głośno dzieciaki spiewają. Nawet Hymn Narodowy.:))
        • zuza08 Re: Przedszkole Bajka 21.09.06, 11:24
          Czy mogę prosić o informacje gdzie znajduje się przedszkole Bajka?
          • basiakoc Re: Przedszkole Bajka 21.09.06, 15:13
            Bajka jest w Piasecznie przy ul.17 stycznia 5. Mają swoją stronę www.przedszkolebajka.waw.pl Podobny
            profil i opłaty ma przedszkole Nutka w Starej Iwicznej przy ul. Słonecznej 30.
            • eragon3 Re: Przedszkole Bajka 22.09.06, 18:07
              Tylko ze w Nutce dzieci nigdy nie byly na zadnej wycieczce, o basenie nie
              wspomne.W ogole nie ruszaja sie poza teren przedszkola. Poza tym w Nutce jest
              gorsze jedzenie.Reszta rzeczywiscie podobna.
              • mamba11 Re: Przedszkole Bajka 22.09.06, 19:25
                wycieczki w nutce też maja być w tym roku. A czy wy drodzy rodzice jeździliście
                na wycieczki w przedszkolu. Ja wiem, że czasy się zmieniają. Pomyślcie jednak
                jakim wyzwaniem jest upilnowanie dzieci, czerto- i pięciolatków na tej
                wycieczce.
                • basiakoc Re: Przedszkole Bajka 23.09.06, 11:33
                  Rzeczywiście basenu w Nutce nie ma. Nie jadałam ani w Nutce ani w Bajce :-), więc nie mam porównania.
                  Za to panie są przemiłe, dyrektorka również.
    • mama_kasia2 Re: Przedszkole Bajka 28.09.06, 20:05
      Ja jadłam w Bajce;-) chociaż przyznam, że tylko raz obiad ale za to kilka razy
      podwieczorek.
      Kiedyś przyszłam po moje dziecko tuż przed obiadem tzn. grupa córeczki jeszcze
      miała poczekać. Pani Dyrektor powiedziała, żebym weszła z inną grupą i
      nakarmiła dziecko przed wyjściem. Podwieczorek dostaję w serwetce jeżeli
      przyjeżdzam przed podwieczorkiem (oczywiście nie jest to reguła, przynajmniej
      tak mi się wydaje).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka