Dodaj do ulubionych

nowy autobus!!

03.10.06, 14:14
na julianowskiej
podobno jedzie z piaseczna julianowska do nowej budowanej szkoly potem zawija
i do warszawy
ktos cos wie?????
Obserwuj wątek
    • drzejms-buond Re: nowy autobus!! 03.10.06, 16:02
      to pewnie ten mój wykradziony prażmów
      ;-}
    • krzzaw Re: nowy autobus!! 04.10.06, 07:45
      spejsik2 napisała:

> na julianowskiej
      > podobno jedzie z piaseczna julianowska do nowej budowanej szkoly potem zawija
      > i do warszawy
      > ktos cos wie?????

Witam,

PPKS jeżdzi z pętli przed Thpmsonem Okulickiego w kierunku Chyliczek, skreca w
      prawo w Przesmyckiego, w prawo w Julianowską - przejeżdża koło "Julianki" i
      cmentarza, mija Okulickiego i jedzie Julianowską do pętli przy Kameralnej (koło
      budowanej szkoły), zawraca z powrotem do Geodetów, dalej: Puławską do Metra
      Wilanowska.
      Rozkład wywieszony na przeystankach się zadza.
      Rano z Julianowska/Okulickiego odjeżdża o 6.32 i 8.02 i jeszcze sześć kursów.
      Z Metra Wilanowska jeździ sześć kursów. Ja znam dwa terminy: 15.20 i 17.10.
      Z tego co wiem, wspólnota z Osiedli "Strumykowa" i "Karolinki" napisze list do
      PPKS, bo ten rozkład mówiąc delkatnie "nie jest najlepszy" i szkoda bvy było,
      aby ta linia po miesiacu splajtowała, bo jest b. potrzebna.
      A propos linii - pytałem się w gminie co z innymi.
      Pani z UMiG odpowiedziała, że napisze do Expresu piaseczno. Tyle, że L6 już
      przecież zbankrutowała.
      Co do ZTMu z W-wy - nie puszczą NICZEGO Julianowską, zanim nie skońćzy się
      planowany od wielu lat remont. A dziś mówi się o jego zakońćzeniu w 2009!!!!
      I nawet ta data NIE JEST jeszcze do końca pewna!
      A propozycja, aby 724 jeździł częściej i dalej (do dworaca PKP-Piaseczno)
      trochę inną trasą pozostala bez odpowiedzi. Poza tym - haracz za 724 płaci
      tylko Konstancin, a więc UMiG Piaseczno nie chce tego tematu ruszać i cieszy
      się, że WOGÓLE 724 przejeżdża....
      U nas na osiedlu KAROLINKI będzie w piątek 6ego o 18.00 spotkanie na tematy m.
      innymi internetu, komunikacji itp. Zapraszam
      Pzdr.,
      • lunch Re: nowy autobus!! 04.10.06, 08:11
        A od kiedy to PKS potrafi zrobić dobry rozkład? Nie w tym kraju.
        Natomiast w Mobilisie jest szlaban na te okolice, bo kiedyś kursowała tam
        linia "Małego Expressu" nr 3 (opracowana w uzgodnieniu z mieszkańcami) i nikt
        nią nie jeździł.
        Oczywiście ja twierdzę, że linia miała nieciekawy przebieg - należało ją raczej
        połączyć z "jedynką" do Gołkowa, ale w zarządzie firmy twierdzili, że do
        Piaseczna raczej nikt jeździ (zmienili zdanie po likwidacji L6, bo tam z kolei
        nikt nie jeździł do Warszawy, tylko do Piaseczna).
        Więc uruchomienie tu jakiegoś "Małego Expressu" jest możliwe chyba tylko w
        przypadku zorganizowania przez gminę przetargu, z którego będzie dotacja - na
        przykład takiego jak w Lesznowali.
        • mahony2109 Re: nowy autobus!! 09.10.06, 18:01
          Uprzedzonyś do PKS. Dowalasz im za złe rozkłady a potem mówisz o Mobilisie? Ci
          dopiero zwalają nie tylko rozkłady a całe trasy. Co druga ich linia upada i
          ciągle nowe wymyślają, zamiast wziąć kogoś kto naprawdę zna zapotrzebowanie i
          wymyślić dobre linie. Złotokłos będzie następnym kandydatem do upadku (z tym
          czasem przejazdu i 20 minutami czekania na EP), więc jak to nie wypali może
          wróca do Julianowa :-D

Pzdr.
      • spejsik2 Re: nowy autobus!! 04.10.06, 11:10
        witam sasiada z karolinki :)
        mam ta bliska kolezanke! za tydzien przeprowadza sie
        załamka faktycznie z tym rozkladem :(
        no i jeszcze ten remont mnie zalamuje
        pomalu mysle czy nie uciekac stad!
        • krzzaw Re: nowy autobus!! 04.10.06, 12:51
          spejsik2 napisała:

> witam sasiada z karolinki :)
          > mam ta bliska kolezanke! za tydzien przeprowadza sie

To zaprasza was obie na to spotkanie na piątek 6ego października
          na 18.00 - w okolice Karolinki 14.

> załamka faktycznie z tym rozkladem :(

Na tym spotkaniu poprosimy ludzi o jakieś propozycje - i potem napiszemy list
          do PPKSu.

> no i jeszcze ten remont mnie zalamuje
          > pomalu mysle czy nie uciekac stad!
          Tak właściwie - to nie wiadomo, czy gdzie indziej nie byłoby gorzej....

PS. na stronie PKSu widnieje nadal "stary" rozkład jazdy - nie uwzględniajacy
          linii do metra!
          Pzdr.,
          • lunch Re: nowy autobus!! 04.10.06, 16:46
            Napiszecie list do PKS-u? Cóż, więc będziecie mieli komunikację z epoki Gierka,
            bo PKS-ów zreformować się nie da.

Rozwiązania są takie: męczyć gminę, żeby zrobiła linię ZTM (731 czy jakoś tak -
            były już takie przymiarki), albo męczyć gminę, żeby zrobiła przetarg na
            prywaciarza, albo męczyć Roj-Bus, żeby rozwinął swoją linię.
            • krzzaw Re: nowy autobus!! 05.10.06, 07:40
              > bo PKS-ów zreformować się nie da.
              Ale na razie TYLKO nie-zreformowany PPKS puścił linię ul. Julianowską.
              Express Piaseczno zawiesił (czytaj: skasował) linię L6, a ZTM z W-wy interesuje
              się W-wą a nie Piasecznem. Poza tym - zadeklarował, że uruchomii linię do
              puławskiej, jak tylko skońćzy się remont Julianowskiej i jej "paramerty
              techniczne" będą odpowiednie. Remont Julianowskiej wg. stanu wiedzy na dzień
              dzisiejszy może się skońćzyc najwcześniej w 2009!!!

> Rozwiązania są takie: męczyć gminę..
              Męczyliśmy! Gmina widzi Piaseczno tylko do tzw. obwodnicy. Wszystko "ponad"
              obwodnicą (na płn-wsch) gminy już nie obchodzi. Ich obchodzą tylko podatki z
              naszej kieszeni. Nic więcej. Nawet interwencja, aby postawić na Julianowskiej
              od Okulickiego (w stronę lasu kabackiego) znak: teren zabudowany - też pomimo
              potrójnego monitu pozostaje bez echa...

> prywaciarza, albo męczyć Roj-Bus, żeby rozwinął swoją linię
              też pisaliśmy do Roj-Busa, który mógłby zmienić linię jeżdżącą do Julianowa i
              wydłużyć ją w naszą stronę, albo zmienić linię do Jeziórka, aby jechała od
              Puławskiej - Energetyczna-Geodetów -Julianowską do Chyliczkowskiej i Armii
              Krajowej - i dalej: powrót do poprzedniej trasy. I znowu NIC.

Pzdr.,
              • lunch Re: nowy autobus!! 05.10.06, 11:30
                No ale przecież ktoś tu pisał, że gmina wystąpi do Mobilisu. Jak zaproponują
                dotację (przetag rzecz jasna), to może...

A że ZTM widzi tylko Warszawę - prawidłowo. Wyjeżdżanie poza jej granicę
                regulują porozumienia międzygminne, ale tu pałeczka jest po stronie Piaseczna.

Niestety - żyjemy w poronionym kraju, gdzie komunikacja w aglomeracjach jest
                kulawa, bo pieniądze na nią dostają gminy, które nie potrafią się dogadać, a
                organ teoretycznie najbardziej kompetentny - Urząd Marszałkowski - zajmuje się
                tylko koleją.
    • goszczyn1 Nowy autobus!!! 05.10.06, 21:49
      Umieściłem poniżej linki do godzin odjazdów autobusów PPKS z Józefosławia i z
      Julianowa:

ppksPiaseczno.pl/rozklad/tpo_15225113.html
      ppksPiaseczno.pl/rozklad/tpo_15225119.html
      ppksPiaseczno.pl/rozklad/tpo_15225120.html
      ppksPiaseczno.pl/rozklad/tpo_15225188.html
      ppksPiaseczno.pl/rozklad/tpo_15225118.html
      ppksPiaseczno.pl/rozklad/tpo_15221440.html

---------
      • spejsik2 Re: Nowy autobus!!! 06.10.06, 11:30
        jeu chyba jestem bloindie
        jak to sie czyta te rozklady>
        • krzzaw Re: Nowy autobus!!! 06.10.06, 19:42