spejsik2 03.10.06, 14:14 na julianowskiej podobno jedzie z piaseczna julianowska do nowej budowanej szkoly potem zawija i do warszawy ktos cos wie????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drzejms-buond Re: nowy autobus!! 03.10.06, 16:02 to pewnie ten mój wykradziony prażmów ;-} Odpowiedz Link Zgłoś
krzzaw Re: nowy autobus!! 04.10.06, 07:45 spejsik2 napisała: > na julianowskiej > podobno jedzie z piaseczna julianowska do nowej budowanej szkoly potem zawija > i do warszawy > ktos cos wie????? Witam, PPKS jeżdzi z pętli przed Thpmsonem Okulickiego w kierunku Chyliczek, skreca w prawo w Przesmyckiego, w prawo w Julianowską - przejeżdża koło "Julianki" i cmentarza, mija Okulickiego i jedzie Julianowską do pętli przy Kameralnej (koło budowanej szkoły), zawraca z powrotem do Geodetów, dalej: Puławską do Metra Wilanowska. Rozkład wywieszony na przeystankach się zadza. Rano z Julianowska/Okulickiego odjeżdża o 6.32 i 8.02 i jeszcze sześć kursów. Z Metra Wilanowska jeździ sześć kursów. Ja znam dwa terminy: 15.20 i 17.10. Z tego co wiem, wspólnota z Osiedli "Strumykowa" i "Karolinki" napisze list do PPKS, bo ten rozkład mówiąc delkatnie "nie jest najlepszy" i szkoda bvy było, aby ta linia po miesiacu splajtowała, bo jest b. potrzebna. A propos linii - pytałem się w gminie co z innymi. Pani z UMiG odpowiedziała, że napisze do Expresu piaseczno. Tyle, że L6 już przecież zbankrutowała. Co do ZTMu z W-wy - nie puszczą NICZEGO Julianowską, zanim nie skońćzy się planowany od wielu lat remont. A dziś mówi się o jego zakońćzeniu w 2009!!!! I nawet ta data NIE JEST jeszcze do końca pewna! A propozycja, aby 724 jeździł częściej i dalej (do dworaca PKP-Piaseczno) trochę inną trasą pozostala bez odpowiedzi. Poza tym - haracz za 724 płaci tylko Konstancin, a więc UMiG Piaseczno nie chce tego tematu ruszać i cieszy się, że WOGÓLE 724 przejeżdża.... U nas na osiedlu KAROLINKI będzie w piątek 6ego o 18.00 spotkanie na tematy m. innymi internetu, komunikacji itp. Zapraszam Pzdr., Odpowiedz Link Zgłoś
lunch Re: nowy autobus!! 04.10.06, 08:11 A od kiedy to PKS potrafi zrobić dobry rozkład? Nie w tym kraju. Natomiast w Mobilisie jest szlaban na te okolice, bo kiedyś kursowała tam linia "Małego Expressu" nr 3 (opracowana w uzgodnieniu z mieszkańcami) i nikt nią nie jeździł. Oczywiście ja twierdzę, że linia miała nieciekawy przebieg - należało ją raczej połączyć z "jedynką" do Gołkowa, ale w zarządzie firmy twierdzili, że do Piaseczna raczej nikt jeździ (zmienili zdanie po likwidacji L6, bo tam z kolei nikt nie jeździł do Warszawy, tylko do Piaseczna). Więc uruchomienie tu jakiegoś "Małego Expressu" jest możliwe chyba tylko w przypadku zorganizowania przez gminę przetargu, z którego będzie dotacja - na przykład takiego jak w Lesznowali. Odpowiedz Link Zgłoś
mahony2109 Re: nowy autobus!! 09.10.06, 18:01 Uprzedzonyś do PKS. Dowalasz im za złe rozkłady a potem mówisz o Mobilisie? Ci dopiero zwalają nie tylko rozkłady a całe trasy. Co druga ich linia upada i ciągle nowe wymyślają, zamiast wziąć kogoś kto naprawdę zna zapotrzebowanie i wymyślić dobre linie. Złotokłos będzie następnym kandydatem do upadku (z tym czasem przejazdu i 20 minutami czekania na EP), więc jak to nie wypali może wróca do Julianowa :-D Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
spejsik2 Re: nowy autobus!! 04.10.06, 11:10 witam sasiada z karolinki :) mam ta bliska kolezanke! za tydzien przeprowadza sie załamka faktycznie z tym rozkladem :( no i jeszcze ten remont mnie zalamuje pomalu mysle czy nie uciekac stad! Odpowiedz Link Zgłoś
krzzaw Re: nowy autobus!! 04.10.06, 12:51 spejsik2 napisała: > witam sasiada z karolinki :) > mam ta bliska kolezanke! za tydzien przeprowadza sie To zaprasza was obie na to spotkanie na piątek 6ego października na 18.00 - w okolice Karolinki 14. > załamka faktycznie z tym rozkladem :( Na tym spotkaniu poprosimy ludzi o jakieś propozycje - i potem napiszemy list do PPKSu. > no i jeszcze ten remont mnie zalamuje > pomalu mysle czy nie uciekac stad! Tak właściwie - to nie wiadomo, czy gdzie indziej nie byłoby gorzej.... PS. na stronie PKSu widnieje nadal "stary" rozkład jazdy - nie uwzględniajacy linii do metra! Pzdr., Odpowiedz Link Zgłoś
lunch Re: nowy autobus!! 04.10.06, 16:46 Napiszecie list do PKS-u? Cóż, więc będziecie mieli komunikację z epoki Gierka, bo PKS-ów zreformować się nie da. Rozwiązania są takie: męczyć gminę, żeby zrobiła linię ZTM (731 czy jakoś tak - były już takie przymiarki), albo męczyć gminę, żeby zrobiła przetarg na prywaciarza, albo męczyć Roj-Bus, żeby rozwinął swoją linię. Odpowiedz Link Zgłoś
krzzaw Re: nowy autobus!! 05.10.06, 07:40 > bo PKS-ów zreformować się nie da. Ale na razie TYLKO nie-zreformowany PPKS puścił linię ul. Julianowską. Express Piaseczno zawiesił (czytaj: skasował) linię L6, a ZTM z W-wy interesuje się W-wą a nie Piasecznem. Poza tym - zadeklarował, że uruchomii linię do puławskiej, jak tylko skońćzy się remont Julianowskiej i jej "paramerty techniczne" będą odpowiednie. Remont Julianowskiej wg. stanu wiedzy na dzień dzisiejszy może się skońćzyc najwcześniej w 2009!!! > Rozwiązania są takie: męczyć gminę.. Męczyliśmy! Gmina widzi Piaseczno tylko do tzw. obwodnicy. Wszystko "ponad" obwodnicą (na płn-wsch) gminy już nie obchodzi. Ich obchodzą tylko podatki z naszej kieszeni. Nic więcej. Nawet interwencja, aby postawić na Julianowskiej od Okulickiego (w stronę lasu kabackiego) znak: teren zabudowany - też pomimo potrójnego monitu pozostaje bez echa... > prywaciarza, albo męczyć Roj-Bus, żeby rozwinął swoją linię też pisaliśmy do Roj-Busa, który mógłby zmienić linię jeżdżącą do Julianowa i wydłużyć ją w naszą stronę, albo zmienić linię do Jeziórka, aby jechała od Puławskiej - Energetyczna-Geodetów -Julianowską do Chyliczkowskiej i Armii Krajowej - i dalej: powrót do poprzedniej trasy. I znowu NIC. Pzdr., Odpowiedz Link Zgłoś
lunch Re: nowy autobus!! 05.10.06, 11:30 No ale przecież ktoś tu pisał, że gmina wystąpi do Mobilisu. Jak zaproponują dotację (przetag rzecz jasna), to może... A że ZTM widzi tylko Warszawę - prawidłowo. Wyjeżdżanie poza jej granicę regulują porozumienia międzygminne, ale tu pałeczka jest po stronie Piaseczna. Niestety - żyjemy w poronionym kraju, gdzie komunikacja w aglomeracjach jest kulawa, bo pieniądze na nią dostają gminy, które nie potrafią się dogadać, a organ teoretycznie najbardziej kompetentny - Urząd Marszałkowski - zajmuje się tylko koleją. Odpowiedz Link Zgłoś
goszczyn1 Nowy autobus!!! 05.10.06, 21:49 Umieściłem poniżej linki do godzin odjazdów autobusów PPKS z Józefosławia i z Julianowa: ppksPiaseczno.pl/rozklad/tpo_15225113.html ppksPiaseczno.pl/rozklad/tpo_15225119.html ppksPiaseczno.pl/rozklad/tpo_15225120.html ppksPiaseczno.pl/rozklad/tpo_15225188.html ppksPiaseczno.pl/rozklad/tpo_15225118.html ppksPiaseczno.pl/rozklad/tpo_15221440.html --------- Odpowiedz Link Zgłoś
spejsik2 Re: Nowy autobus!!! 06.10.06, 11:30 jeu chyba jestem bloindie jak to sie czyta te rozklady> Odpowiedz Link Zgłoś
krzzaw Re: Nowy autobus!!! 06.10.06, 19:42 spejsik2 napisała: > jeu chyba jestem bloindie > jak to sie czyta te rozklady> To jest przystanek: julianowska/okulickiego www.ppkspiaseczno.pl/rozklad/tpo_15221342.html Szkoda,że tak rzadko kursuje. Ten kurs poranny do metra jest o 6.32 a nie 6.42 jak jest napisane na przystanku. pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś