Dodaj do ulubionych

Chcę KUPIĆ ten segment BEZPOŚREDNIO (patrz-link)

26.01.07, 09:55
Witam
poszukuję własciciela tego segmentu (link
www.gratka.pl/dom/tresc.phtml?id_og=6867616&id_podrubryka=2&id_rubryka=1&id_region=8&miasto=Piaseczno&dzieln
ica=&ulica=&metraz_od=&metraz_do=&id_jednostka_pow=1&cena_od=&cena_do=&id_walu
ta=1&slowa=&liczba_pokoi_od=0&liczba_pokoi_do=0&rok_budowy_od=&rok_budowy_do=&
metraz_dzialki_od=&metraz_dzialki_do=&rp=on&z_dnia=-
1&inte=on&gaze=on&biur=on&search=&szukaj=Szukaj&key_unique=d88eb71bb4047c5b8f0
67ff40a850842&%
3Bregion2=8&ilosc_ogl=1&dzial=ni&limit=20&start=3&&nr=53&key_unique=d88eb71bb4
047c5b8f067ff40a850842

Niestety agencje nieruchomościzyczą sobie takie chore ceny za pośrednictwo....
A może ktos wie gdzie jest ten segment? Pójdę tam i samam pogadam z
włascicielem....
Prosze o info na maile gazetowego.
Dzieki
Obserwuj wątek
    • maranka Re: Chcę KUPIĆ ten segment BEZPOŚREDNIO (patrz-li 26.01.07, 11:42
      przecież masz podany telefon do właściciela
      • bemark76 Re: Chcę KUPIĆ ten segment BEZPOŚREDNIO (patrz-li 27.01.07, 09:12
        to nie jest telefon do wlasciciela tylko do agencji :-)
        a u nich za podanie adresu i zawarcie transakcji - 20.000 zl ;-)
    • kotcica Re: Chcę KUPIĆ ten segment BEZPOŚREDNIO (patrz-li 26.01.07, 15:54
      na 90 % ten segment jest na Bobrowcu gmina Piaseczno - jadąc z Piaseczna ulicą
      Słoneczną na światłach w lewo w ulicę Postępu do końca, a na rozwidleniu w
      prawo (jakieś 200 m po prawej stronie. Ale to tylko 90 %.
    • ninkka Re: Chcę KUPIĆ ten segment BEZPOŚREDNIO (patrz-li 26.01.07, 18:12
      Ponieważ jest to osiedle gdzie mieszkam , podaje adres:Piaseczno, ul.
      Strumykowa. Osiedle zamknięte, 54 segmenty.Segment ze zdjęcie znajduje się w
      głębi osiedla. Niestety nie wiem jaki to numer. Mogę sprawdzić.
      Ulica Strumykowa jest na wysokości ul.Julianowskiej 48. Pozdrawiam
      • gabryella Re: Chcę KUPIĆ ten segment BEZPOŚREDNIO (patrz-li 26.01.07, 19:06
        jeśli mam byc szczera to jest on strasznie brzydki, za tą cenę można wystawic
        2-3 200-metrowe wypasione domy na 1000 m działkach w fajnej okolicy, chyba ze to
        kupno do dalszej odsprzedaży, ech niektórzy mają za dużo kasy i nie wiedzą co z
        nią zrobic
        • bemark76 Re: Chcę KUPIĆ ten segment BEZPOŚREDNIO (patrz-li 27.01.07, 09:10
          Hejka dzięki za pomoc i dobre rady
          niestety budowa domu moi kochani forumowicze to nie taka prosta sprawa jak się
          komus wydaje
          wg moich wyliczen (poprartych wiedza architekta):
          - kupno dzialki (w okolicy Piasecznoa 1000 m2, w dobre lokalizacji)250.000
          - przylacza (uzbronienie) 8.000
          - ogrodzenie + brama - 3.000
          - plany - 6.000
          - kilka miesiecy użerania się w gminie o pozwolenie
          - stan surowy zamkniety (dom. 150 m2) - 250.000
          - stan developerski - dodatkowe 100.000 zł
          - wykonczenie (najtansze materialy) 80.000 zł
          RAZEM: 697.000
          i co wy na to?
          • milfi Re: Chcę KUPIĆ ten segment BEZPOŚREDNIO (patrz-li 28.01.07, 15:54
            >>kilka miesiecy użerania się w gminie o pozwolenie

pozwolenia to chyba powiat, bo mowisz o pozwoleniu na budowę??
        • owrank Re: Chcę KUPIĆ ten segment BEZPOŚREDNIO (patrz-li 29.01.07, 09:53
          > jeśli mam byc szczera to jest on strasznie brzydki, za tą cenę można wystawic
          > 2-3 200-metrowe wypasione domy na 1000 m działkach w fajnej okolicy, chyba ze

chyba ten post w 1995 roku zostal wyslany.
          w ogloszeniu jest cena 585 tysiecy. Sama dzialka 400m2 w okolicach Piaseczna to
          teraz 120 tysiecy a pozostale 460 tysiace dzielone na 150m2 to daje 3 tys/m2 co
          jest na pewno cena zawyzona ale nie az tak bardzo biorac pod uwage wzrost
          robocizny, trunosci z materialami itp. Mysle ze jakby dobrze sie zanngazowac to
          pewnie za 450 tysiecy moznaby cos takiego postawic, moze blizej 500 tysiecy,
          ale duzo tez zalezy co jest w srodku (jakie okna, dachowka, instalacje,
          otoczenie dzialki, jakie media podlaczaone). Takze dla kogos kto nie moze sie
          anagazowac ze wzgledu na np. prace, który tak czy siak zaplacilby "frycowe"
          firmie budowlanej ta oferta ma jakis sens. Nie wspominajac, ze ten segment stoi
          i mozna sie niedlugo wprowadzic...
      • bemark76 do ninka 28.01.07, 12:50
        bylam tam wczoraj ale brama zamknieta, strażnicy się wyprowadzili i nie moglam
        sie tam dostac....
        hmmmm...
        co zrobić?
    • kurant78 :) 26.01.07, 19:41
      Kup sobie działkę i postaw na niej dom o podobnym standardzie, a za resztę z
      1.200.000 zaproś wszystkich forumowiczów na grilla. Cena z kosmosu i maleńka
      działeczka no i ten komfort "nie ma gazu na osiedlu" rok budowy "nowe" a w
      łazience kupa kosmetyków. No i określenie Stan budynku: luksusowy. Za taką kasę
      znajdziesz w okolicy naprawdę coś luksusowego.
      • mamadasia1 Re: :) 27.01.07, 17:04
        Tak, tylko gdzie tą działeczkę kupić, wszystko już przebrane, a jak jest to cena
        z kosmosu. Może masz jakieś namiary na fajną działeczkę z przystępną ceną? :)
        • bemark76 do mamadasia1 28.01.07, 12:48
          sama szukam (albo do ma lbo działkę) - coś w dobrym miejscu ale za niewygórowaną
          cenę. Niestety sęk w tym, że wszystkie oferty które są na internecie są w
          agencjach, które nie dosyć że podpijają cenę to biorą chorendalne kwoty za
          pośrednictwo.
          Tylko pytam się "za jakie pośrednictwo"????
          Pamietam ze jak sprzedawalam mieszkanie to agenci jak sępy wydzwaniali do mnie
          bo zuważyli info na internecie i tylko czekali, żeby moje ogloszenie zniknęło z
          internetu, żeby oni mogli je nadal umieszczać w swojej bazie jako swoją
          ofertę.... łapciuchy....
          • mamadasia1 Re: do mamadasia1 28.01.07, 16:02
            My tez chcieliśmy sprzedać mieszkanie i daliśmy ogłoszenie w internecie i też
            mnóstwo agencji się zgłosiło. Niektórzy byli bardzo nachalni, a ponieważ musimy
            najpierw coś znaleźć większego albo dom, albo większe mieszkanie (teraz
            stwierdziliśmy, że może działka) więc nie mogliśmy mieszkania sprzedać
            natychmiast. Ci z agencji jakby tego nie rozumieli, non stop było wydzwanianie
            czy już znaleźliśmy coś, a nawet podsyłanie nam ofert niezgodnych z naszymi
            wymaganiami (chociaż takowe im podaliśmy), aby jak najszybciej zdobyć nasze
            mieszkanie do sprzedaży. Rozumiem, że to ich praca, ale kasę rzeczywiście biorą
            nieziemską i to najczęściej płaci ją kupujący (właściwie płaci dwukrotną
            prowizję) i wcale nie ma się gwarancji czy wszystko prawnie będzie ok. Moi
            znajomi kupowali mieszkanie przez agencje, niby sprawdzone itd. a u notariusza
            okazało się, że coś tam jest nie w porządku, a pani z agencji była wielce
            zdziwiona. Tylko ciekawe za co biorą te pieniądze. Dotąd nie znaleźliśmy nic
            ciekawego, więc mieszkamy dalej w swoim mieszkaniu, a agencje nadal dzwonią,
            mimo iż ogłoszenia dawno już nie ma i że na razie nie sprzedajemy.
          • spejsik2 Re: do mamadasia1 29.01.07, 07:42
            jestem z tego osiedla
            chetnie ci pomoge
            napisz do mnie
            na danuta@cbk.waw.pl
            • gabryella Re: do mamadasia1 29.01.07, 09:13
              Bemark76 jakby wierzyć we wszystko architektom, agencjom, pośrednikom,
              notariuszom to rzeczywiście można odnieść takie wrażenie. Oni bazują na tym, że
              człowiek jest leniwy lub często ma mało czasu i nie oriętuje się w cenach. A
              jeżeli większość spraw się załatwia samemu łącznie ze znalezieniem działki, to
              oszczędności sięgają 50-60 % i wiem co mówię. Oni wszyscy z pięknym uśmiechem
              na twarzach najchętniej wyciągnęliby od nas ostatnnią złotowkę i puścili z
              torbami a jeszcze dodatkowo można się wpakować w kłopoty jak samemu się nie
              sprawdzi.
          • merlin_1975 Re: do mamadasia1 29.01.07, 09:30
            Witam,
            Myśmy w zeszłym roku zmieniali dom i zachęcam do samodzielnego szukania tak jak
            zresztą to robicie. My już prawie kupiliśmy jeden przez agencję, ale okazała się
            ona tak nieustępliwa jeśli chodzi o prowizję i ogólnie mało pomocna w całej
            sprawie, że po prostu zrezygnowaliśmy z tego domu i zajęliśmy się szukaniem na
            własną rękę. Trochę to trwało, ale zaoszczędziliśmy kupę kasy (która swoją drogą
            jest zupełnie nie adekwatna do pracy włożonej przez agencję) i kupiliśmy
            fajniejszy dom.
            Nasz dom też był wystawiony w agencji - i tutaj anegdota - zdjęć z zewnątrz
            agencja nie wystawiła ale pewnemu kupcowi tak się spodobał, że znalazł go po
            firankach w kuchni :-). Dodam tylko, że okno kuchenne jest w tym domu 20 metrów
            od ulicy :-).

Pozdrawiam,
            Michał
            PS. Nie wierzcie w to, że agencja sprawdzi za was dokładnie papiery, albo samemu
            trzeba się tym zainteresować, albo poprosić o to notariusza.
    • bemark76 podaje link ponownie - pomózcie namierzyć gdzie... 02.02.07, 22:08
      no własnie
      ponieważ wskazówka jaką otrzymałam, że seg,ment którego poszukuję znajduje się
      na osiedlu Strumykowa - była chybiona, podaje link jeszcze raz, a nóż ktoś
      odszyfruje gdzie to jest.
      www.luksus.com.pl/pp3/start.asp?UserId=20005&PageName=print&id=20005-13867&CategoryId=192
      Przy okazji... może komuś z was uda się zidentyfikowac ten dom?
      podaje link
      www.luksus.com.pl/pp3/start.asp?UserId=20005&PageName=print&id=20005-13829&CategoryId=192
      oferta tez jest ciekawa.
      Będę zobowiązana za pomoc.
      Pozdrawiam,
      BSM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka