Dodaj do ulubionych

ZAKŁADAMY ŻALUZJE ROLETY NAJTANIEJ.

03.02.07, 17:01
Witam jesteśmy firmą zajmującą sie produkcją oraz montażem żaluzji , rolet
materiałowych itd. zapraszamy wszystkich chętnych do skorzystania z naszych
usług.Zapraszamy do naszego biura handlowego na ul.Płochocińskiej 162
czynnego codzienie w pon-pt godz 9-17 i sobota 10-14.Piszcie na emaila
rolmax.rolety@wp.pl odpowiemy na każdego emaila i wycenimy nie przepłacaj
sprawdź cene
Obserwuj wątek
    • aakmbr Re: ZAKŁADAMY ŻALUZJE ROLETY NAJTANIEJ. 05.02.07, 14:06
      tylko nikt nie odbiera telefonu...... ani nie odpisuje na maile......
      a.
      • aakmbr Re: ZAKŁADAMY ŻALUZJE ROLETY NAJTANIEJ. 05.02.07, 19:22
        zwracam honor :) dostalam wyczerpujaca odpowiedz na maila :)
        ar
    • wito74 Re: ZAKŁADAMY ŻALUZJE ROLETY NAJTANIEJ. 06.02.07, 09:36
      Witam!
      Od pewnego czasu bije sie z myslami czy montowac rolety czy nie.
      Sa zalety (bezpieczenstwo, dyskrecja - moga pelnic role zaslon) ale sa tez
      istotne wady (info dla zlodzieja - opuszczone rolety = wolna chata ;-), poza
      tym chyba zadna roslina (moze poza jaskiniowymi porostami :-)) nie wytrzyma w
      pokoju z roletami..)
      Jesli ktos juz ma doswiadczenie, badz wyrobiona opinie - bede zobowiazany za
      info :-)
      Pozdrawiam sasiadow,
      /WiTo
      • aakmbr Re: ZAKŁADAMY ŻALUZJE ROLETY NAJTANIEJ. 06.02.07, 10:58
        witam
        widze ze nie tylko mnie pochlaniaja te przemyslenia :)
        podziele sie swoimi:
        roleta jest wg mnie ladniejsza - material, kolor napewno cieplejszy od
        aluminiowych zaluzji (drewnianych tez), ma tez zalete ze niektore z nich (np.
        ROSA na sprezyne) nie maja wiszacych pokretel, lancuszkow, i dają sie podciagac
        z dolu w gore, no a utrzymanie w czystkosci rolety jest chyba milion razy
        latwiejsze niz wiecznie kurzacych sie zaluzji
        ale niestety na tym koniec zalet rolet
        zaluzja:
        jest znacznie tansza, nie wymaga dodatkowego przeslaniania okna ( przy rolecie
        uwazam za niezbedne firaneczki, ktore w ciagu dnia pozwola nie wystawic nas na
        publiczne forum :)) - roleta wg. mnie ma sluzyc noca) - zaluzja ma plynna
        regulacje dostepu swiatla i przeslaniania nas przed innymi, odpwoiednio dobrtany
        wzor i kolorystyka np. metalizujacy daje super efekt nie tylko w pelnym
        zaslonieciu noca czy wieczorem ale tez w ciagu dnia, spoza zluzji widac swiat
        zewnetrzny a zeby zobaczyc zza rolet trzeba je podciagnac.

jest jeszcze jeden aspekt nie dla wszystkich istotny - dzieci, a dokladniej male
        dzieci :) uwielbiaja zgniatac w lapkach aluminiowe paseczki :>>> wrrr
        no i plus wtedy dla rolety
        ale............. nawet jesli zgniecione paseczki wymienimy an nowe 2 razy :) to
        i tak nie osigniemy wydatku na rolete :) plus dla zaluzji :)

sumujac ja zdecydowalm sie na zaluzje
        :)
        pozdrawiam AR
        • wito74 Re: ZAKŁADAMY ŻALUZJE ROLETY NAJTANIEJ. 06.02.07, 23:13
          no tak.. z tymi przemysleniami to tak nie do konca.. :-)
          zapomnialem dodac, ze chodzi mi o rolety zewnetrzne, antywlamaniowe.. :-)
          Ewentualnie pograzony w rozwazanie zad i walet ( czy jakos tak :-) ) nie do
          konca dokladnie zapoznalem sie z oferta firmy ktora sie na naszym forum
          oglasza.. :-D.
          Jednakowoz jesli juz jestesmy przy roletach i zaluzjach.. to zdecydowane
          materialy naturalne - jesli zaluzje to tylko drewniane. A ciekawy efekt daja
          rolety bambusowe - przynajmniej z zewnatrz bo jeden z moich obecnych sasiadow
          takowe posiada :-)
          Jeszcze innym ciekawym rozwiazaniem "podejrzanym" zza okna jest cos, co wyglada
          jak roleta.. ale rozwijana od dolu! (przyslania okno od dolu do pewnej
          wysokosci- tak jak zazdrostka, ale z regulowana wysokoscia :-)). Rozwiazanie
          oryginalne i pratyczne - dobrze chroni przed wzrokiem ciekawskich (szcegolnei
          przy niskiej zabudowie - jak na naszym osiedlu i przy mieszkaniu gornym), a w
          znacznie mniejszym stopniu ogranicza ilosc swiatla docierajacego do wnetrza.
          Niestety, nie udalo mi sie trafic na zadna oferte z tego typu rozwiazaniem.
          (szczegolnie ze jakos szczegolnie sie do poszukiwan nie przykladalem.. :-))
          Ja jako obrzydliwie konserwatywny tradycjonalista najprawdopodobniej pozostane
          przy banalnych firankach i zaslonkach.. ;-)
          Pozdrawiam ;-)
          /WiTo

• aakmbr Re: ZAKŁADAMY ŻALUZJE ROLETY NAJTANIEJ. 07.02.07, 08:22
            rolety odwijane od dolu to sa wlasnie rolety ze sprezyna
            montuje sie je wtedy na dolnej belce zamiast nad oknem "do gory nogami" :)
            i rozwija od dolu w gore - ruch ten hamuje sprezyna uwalnianai zaciskiem- ktory
            jest zamaist lancuszka
            zacisk jest na brzegu rolety i jest dyskretniejszy niz wiszacy lancuszek
            mnie tylko zastanawia jak tu siegnac do zacisku jesli zaslonimy okno do samej
            gory ;) ja osobiscie nie siegam reka do gornego brzegu okna
            pozdrawiam
            AR
            • wito74 Re: ZAKŁADAMY ŻALUZJE ROLETY NAJTANIEJ. 07.02.07, 09:12
              No prosze - zawsze to czlowiek sie czegos nowego dowie :-)))
              Jesli dobrze zrozumialem idee dzialania rolety ze sprezyna, to roleta daje sie
              podnosic tak dlugo, jak jest odblokowany zacisk.. innymi slowy jak sie konczy
              zasieg ramion, to zacisk sie i tak blokuje i roleta sie wyzej nie da
              podniesc. :-)
              Zreszta przy tej koncepcji rolety zasieg ramion spokojnie powinien wystarczyc
              zeby zaslonic sie od ciekawskich oczu. Gorzej np. z oslonieciem sie od
              inntensywnego slonca albo od zbyt wczesnego poranka ;-) ale to juz osobna
              historia.

pozdrawiam,
              /WiTo
              • onlychandu Re: ZAKŁADAMY ŻALUZJE ROLETY NAJTANIEJ. 07.02.07, 17:22
                Witam nie miałem czasu wcześniej ale przeczytałem wszystkie posty he rolety
                zewnętrzne mają bardzo dużo zalet ( oczywiście nie są to do końca rolety
                antywłamaniowe bo chyba cos takiego nie istnieje to są rolety zabezpieczające )
                jezeli chodzi o rolety zaciągane od dołu niezbyt toleruje ten system bo potrafi
                byc upierdliwy w mieszkaniach bardzo nasłonecznionych raczej proponuje plisy
                które są niezawodne w każdych warunkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka