kradam 28.06.07, 18:53 Pamiętam, że ktoś jakiś czas temu o to pytał i była odpowiedź. Ale za cholerę nie mogę znaleźć wyszukiwarką. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcin-borkowski Re: CB Radio - gdzie kupić? 28.06.07, 19:27 ast-anteny.com.pl Pozdrawiam Martin Odpowiedz Link Zgłoś
uzq Re: CB Radio - gdzie kupić? 30.07.07, 12:19 na stronie zauważyłem zdanie: "Wśród kupujących zmniejszyła się ilość otrzymywanych mandatów karnych, czyli jeżdżą bezpieczniej." co jest dość obłudne :) po prostu teraz wiadomo gdzie stoją misie i latają wideoradary. Śmiem twierdzić, że większość samochodów z antenami jeżdzi szybciej i bardziej brawurowo bo wie, że nie ma policji. Odpowiedz Link Zgłoś
kurant78 CB RADIA 23.07.07, 12:39 W tym momencie mamy do zaoferowania poniższe modele. Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o kontakt mailowy. ALAN 100 PLUS ALAN 199A AM COBRA 19DX IV INTEK M-110 PLUS AM/FM INTEK M-490 PLUS AM/FM INTEK M-790 PLUS AM/FM SUNKER ELITE ONE AM/FM SUNKER ELITE TWO AM/FM Oraz kilkanaście modeli anten. Osobiście używam modelu INTEK M-790 PLUS AM/FM ze względu na to iż radio CB posiada certyfikat e24 tzn. urządzenie jest bezpieczne dla samochodów wykorzystujących "elektronikę" do sterowania pracy silnika, kontroli hamowania i trakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: CB RADIA 30.07.07, 12:30 ile taka zabawka może kosztować? czy da się nasłuchiwać kolej tym? Odpowiedz Link Zgłoś
kurant78 Re: CB RADIA 31.07.07, 12:22 Zależy co potrzebujesz. Ale koło 200zł już coś znajdziesz, wydaj trochę więcej bo naprawdę warto kupić lepszy sprzęt. A jeśli chodzi o pasmo CB to jest ono wykorzystywane między innymi do komunikacji między pojazdami. Ze względu na małe pasmo, do podstawowej 40 nie potrzebujesz aktualnie na terenie Polski licencji. Jeśli chodzi o nasłuchiwanie to wydaje mi się iż lepiej upewnić sie iż jest to legalne. Poza tym pasmo CB w Polsce wynosi 26,965 do 27,405 MHz natomiast zarządzanie kolejowe lub jego zasadnicza, czy najważniejsza łączność - czyli dot. kierowania ruchem odbywa się w zasadzie tylko w wąskim przedziale 150-150,700 MHz. A całe pasmo wraz z innymi powiązanymi służbami 150 do 156 MHz. Odpowiedz Link Zgłoś
alienxxx Re: CB RADIA 31.07.07, 21:22 kurant78 >>> jaki krotki bacik na magnesie moglbys polecic do Harry'ego II mam juz 1,5 m. Midlanda, ale chcialbym jakis krotki bat zeby wrzucic ustrojstwo pod siedzenie i miec spokoj gdy przemieszczam sie w miescie Odpowiedz Link Zgłoś